WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, masz dokładnie tyle, ile trzeba :) Jak okaże się, że czegoś brakuje, to najwyżej dokupisz :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - też tak myślę, wygląda na to, że masz w sam raz (a na pewno bliżej realnego zapotrzebowania niż fotki z sieci na których rozłożone ciuszki ledwo mieszczą się w pokoju :P).

Zaobserwowałam jakąś zmianę w moim organizmie, mniej jem, kilka razy dziennie się wypróżniam. To chyba jeszcze nie oczyszczanie przed porodem, za wcześnie jeszcze, prawda? No i miewam bóle miesiączkowe, niezbyt silne i krótkotrwałe, ale jednak.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie półka młodej prezentuje się tak:
    f0szm169ksjo_t.jpg

tylko że jest pewien "problem", bo ciuszki po synku raczej nie są unisex :D
    lrtqxudshhel_t.jpg

A to moi stróże domowego ogniska i miski z żarciem :D
    zqlify5kinnr_t.jpg

la_lenka, aldonaa, agatka196, Lady Savage, Gusiak, easymum, karolcia87, Anitka201, chabasse lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls, te koty to chyba kazdy z innym "charakterem" co? ;)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dzuls, te koty to chyba kazdy z innym "charakterem" co? ;)
    Aż tak to się rzuca w oczy na tym zdjęciu? :D Dodam, że włączyłam im wtedy wiatrak :D

Sigma - jak dla mnie trochę za wcześnie, ale tak to czasem właśnie wygląda czy zbliża się godzina "zero", you never know :)

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wydaje mi się że masz ok jak na początek, dzidzia przecież szybko z ciuszków wyrasta. Ja mam sporo więcej ale mam już ciuszki do rozmiaru 74, bo troszkę dostałam ciuszków od bratowej po jej dwóch synkach. Na razie się suszą, jak już je poukladam wstawię fotę

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Ty lepiej uważaj z tymi intensywnymi porządkami, bo u mnie tak zaczęły się skurcze, a potem tydzień szpitala. Odpocznij kobietko :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś chore ilości ciuchów. Wydawało mi się, że kupiłam ok, a potem zaczęłam dostawać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig, wszystko posprzątane, teraz na bieżąco tylko coś tam przetrzeć, naczynia umyć, pranie zrobić. Odkurza dzisiaj mąż ;-)

Dżuls - no trochę by to za wcześnie było. Mąż stwierdził, że po prostu organizm mi się wcześniej przygotowuje - skurcze miałam pierwsze w 17 tc, więc uznał, że widać mój organizm lubi sobie poćwiczyć z wyprzedzeniem :P może ma rację ;-)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls zgadzam sie z tymi ochraniczem z ikei na wieksze lozeczka- jest swietny. A ten na male kupilam ale jest gruby jakis. Dla synka mialam taki maly z moteherhood .

Nie widze swoje postu nt wizyty albo to przez tel a nie mam kompa bo u rodzicow jestem.

Generalnie mala wazy 1770, przeplywy ok serduszk ok , szyjka trzyma nadal ma 3 cm i jest zamknieta. Mam sliczne zdjecia i filmik:)

Lady Savage, Gusiak, kasig, Czarna_88, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma podziwiam, że masz tyle siły. Ja upiekłam ciasto i już na nic nie mam siły. Chyba utnę sobie drzemkę:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie, jak to kreśliła lekarz " z szyjką nie jest źle jak na ten tydzień ciąży", odpoczywać jak najwięcej i będzie dobrze :) kolejna wizyta za 2 tygodnie :)

Gusiak, Nancy87, Czarna_88, karolcia87, Anitka201 lubią tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    w biedronkach nie ma kas pierwszeństwa, ale ostatnio jak stałam z chlebem w ręku pani kasjerka krzyknęła abym przeszła na początek kolejki, miłe, skorzystałam :)

mnie też dzisiaj pani poprosiła w biedronce na początek kolejki a przede mną były jeszcze 4 osoby. Chętnie skorzystałam, bo jak chodze jest spoko, ale kiedy stane w kolejce to plecy chcą odpaść ....

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka myślę, ze z ciuszkami nie ma co szaleć i masz w sam raz... zawsze zdążysz jeszcze coś dokupić jak się okaże taka potrzeba... lepiej później kupić, niż ma leżeć w ogóle nie używane =)

Sigma... przywołuje Cię do porządku, jak masz jakieś skurcze to mogę nie być żarty... siadaj grzecznie na dupce i odpoczywaj! =)

kurde... stresuje sie chyba troszkę tą jutrzejsze wizyta...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    mnie też dzisiaj pani poprosiła w biedronce na początek kolejki a przede mną były jeszcze 4 osoby. Chętnie skorzystałam, bo jak chodze jest spoko, ale kiedy stane w kolejce to plecy chcą odpaść ....

ja mam tak samo, póki chodzę to jest ok ale jak tylko stawałam przy kasie, czulam jak mały ciążył mi mocno w dół, zaraz było słabo, plecy bolały, generalnie w większości sklepów było ok i często byłam przepuszczana, ale ostatnio juz jednak odpuściłam zakupy i do sklepu chodzi mąż, bardzo tego wprawdzie nie cierpi ale daje rade :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski spokojnie :D
    Nancy - nie mam już siły, miałam wtedy, kiedy pisałam, że mam przypływ :P Wczoraj miałam tak beznadziejny dzień, że masakra, dzisiaj leżę jak zwierzę. U mnie te siły przychodzą i odchodzą falami ;)

Gusiak - mam lekkie bóle miesiączkowe, a nie żadne tam skurcze :P tak poboli chwilkę lekko i przechodzi na następne pół dnia albo i cały. Od takiego lekkiego bólu do akcji porodowej jeszcze ho ho dalekooo :P ja myślę, że nawet się te ostatnie przed porodem skurcze przepowiadające jeszcze nie rozkręciły. Niektórzy mówią, że to po prostu coraz silniejsze braxtony, inni nazywają je przepowiadającymi, jeden kit :P Skurcze B-H miałam od dawna i jeszcze tydzień temu się zagęszczały, a teraz coś odpuściły i mam je bardzo rzadko - z 1 dziennie, może 2 i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 18:16

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Dalej spakowana nie jestem. Usprawiedliwialam sie tym, ze nie mam torby. Torby kupilam w zeszym tygodniu i tak dwie leza sobie i czekaja az mmi sie laskawie zachce je otworzyc... dziwne, bo jakies 12 tygodni temu to nie moglam sie doczekac dnia, kiedy bede sie pakowac, a teraz jakby juz mozna bylo sie tym zajac to leeeeeeń taki, ze glowa mała.

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny jestem spokojniejsza :) , bo już się bałam , że za mało mam :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Kurde. Dalej spakowana nie jestem. Usprawiedliwialam sie tym, ze nie mam torby. Torby kupilam w zeszym tygodniu i tak dwie leza sobie i czekaja az mmi sie laskawie zachce je otworzyc... dziwne, bo jakies 12 tygodni temu to nie moglam sie doczekac dnia, kiedy bede sie pakowac, a teraz jakby juz mozna bylo sie tym zajac to leeeeeeń taki, ze glowa mała.

Doskonale Cię rozumiem... mam tak samo, niby mogłabym się już pakować, ale jakoś nie mogę się za to zabrać =)
    Wydaje mi się, ze mam jeszcze tyyyyyyyyle czasu...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torby mam, nie mam za to nic do włożenia do tych toreb. Może w weekend w końcu zrobię zamówienie. Może :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ