WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak kciuki, ja sie bardzo dzisiejsza wizyta denerwowalam. Szczerze nie lubie tegi stresu ale lubie dzidzie ogladac

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam torby z pepco , byly przecenione na 15 zl.jestem zadowolona, tym bardziej, ze wczesniej jedna mialam, ale ja porzyczylam i poszla na staty :P

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze ie o kolejkach, mnie jedynie zadzczyt przrpuszczania dotyka w rosmanie w zadnym innym sklepie niet.ani razu . Ludzie udaja ze brzucha nie widza.

Ja mam chyba wszystko do szpitala. Czekam na polki wtedy rzeczy malej uloze i bede miala pusta walizke do szpitala:) czyli jeszcze chwila i sie spakuje

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakupilam dzis ubranek w smyku na promocjach, chyba z godizne w tym sklepie spedzilam.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleeez sie ciesze ! Jutro przyjezdza po dwoch tyg moj M na weekend <3
    Jak jest obok to czasami mam ochote go zabic ale jak jest tyle tak daleko to teskni sie strasznie ;)
    No i w niedziele idziemy na chrzciny do siostry synka a ma byc taka brzydka pogoda a oni robia je na dworzu bo zapraszaja 25 osob i sie nie zmieszcza Ci ludzie w domu :P
    takze powodzenia :D a mam taka letnia i krotka sukienke

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ponawiam pytanie bo chyba gdzieś umknęło :P
    te ochraniacze na szczebelki do łóżeczka pierzecie na zwykłym praniu czy na ręcznym?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    te ochraniacze na szczebelki do łóżeczka pierzecie na zwykłym praniu czy na ręcznym?

Magdalenkaihelenka ja prałam razem z pościelą i są całe i zdrowe w 40 stopniach i na normalnym praniu :-)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie wszystkie moce opuściły i nic robić mi się nie chce. Zresztą czekam na mobilizację R i brata by pomalowali mi w koncu kuchnie.
    I znowu coś z nogą się dzieje. Boli puchnie , piecze, swędzi i teraz nie wiem czy to od tej zasranej muchy konskiej czy co. Ale udało mi się dostać na jutro do internista. Mam nadzieje że coś poradzi.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Kurcze a mnie wszystkie moce opuściły i nic robić mi się nie chce. Zresztą czekam na mobilizację R i brata by pomalowali mi w koncu kuchnie.
    I znowu coś z nogą się dzieje. Boli puchnie , piecze, swędzi i teraz nie wiem czy to od tej zasranej muchy konskiej czy co. Ale udało mi się dostać na jutro do internista. Mam nadzieje że coś poradzi.

Oj, jato wogole jestem uczulona na wszystkie komary, osy, pszczoly i na te okropne konskie muchy. Raz mnie ta mucha w lydke ugryzla- przez 2 tygodnie walczylam. Oklady robilam a noga jak swedziala i puchla tak nie przestawala.

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenaihelenka ja mam zamiar prac razem z pościelą normalnie =)

Zjadłam właśnie na obiadek kebsa... czuje się niezdrowo najedzona! ;D

magdalenkaihelenka, Paulinek, karolcia87 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś psikam wszystko oceniseptem. Przed chwila ściągłam spodnie i R mówi ze jak zyje to nie widział jeszcze tak pogryziony nóg. A palec po konskiej wygląda jak poparzony.
    Dziś zakładam wszystkie raidy w kontakty i ocet winny i niech tylko ja wstanę rano z jakimś nowym ugryzieniem to wytocze wojnę wszelkim owadom. :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dopakowuję torbę do szpitala, trochę lipa, że jednak nie wyszło z porodem domowym, może w drugiej ciąży się uda :) A póki co liczę na to, że uda się po max dobie wypisać na żądanie, jeśli wszystko będzie dobrze - trochę nie widzę sensu leżeć w szpitalu 3 dni ze zdrowym dzieckiem...

Zabrałam się za kosmetyki, poprzelewałam żele i płyny do małych opakowań z rossmanna (tych samolotowych), spakowałam zapasową szczoteczkę i pastę do zębów, piorę małą kosmetyczkę na pierdółki i czekam do jutra - mój tato przyjeżdża, przywiezie mi mniejszą walizkę, bo w mojej połowa pusta :P

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak na zdrowie :-D
    Ja bym też takiego zjadła dobrego. I zagryzała lodami i popiła cola. Dobrze że za marzenia nie karaja :-D

Gusiak lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    Wcale :) przeprasuję żelazkiem na najwyższej mocy i parą i będzie ok :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja właśnie dopakowuję torbę do szpitala, trochę lipa, że jednak nie wyszło z porodem domowym, może w drugiej ciąży się uda :) A póki co liczę na to, że uda się po max dobie wypisać na żądanie, jeśli wszystko będzie dobrze - trochę nie widzę sensu leżeć w szpitalu 3 dni ze zdrowym dzieckiem...

Tu Cię zaskoczę, zwykle w 2-3 dobie pobierana jest krew w celu badań przesiewowych u noworodków. Sprawdzane są choroby metaboliczne. Nigdy nie wiesz od razu, czy na 100% jest zdrowe. Niestety. Coś o tym wiem.

I teraz jeśli chcesz wyjść po max dobie, to co? Sama pobierzesz krew na bibułkę i wyślesz do laboratorium? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:20

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoltaczka chyba tez wystepuje pozniej, a nie w pierwszej dobie? Chociaz moge sie mylic.. nie rodzilam :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Zoltaczka chyba tez wystepuje pozniej, a nie w pierwszej dobie? Chociaz moge sie mylic.. nie rodzilam :)

też ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Tu Cię zaskoczę, zwykle w 2-3 dobie pobierana jest krew w celu badań przesiewowych u noworodków. Sprawdzane są choroby metaboliczne. Nigdy nie wiesz od razu, czy na 100% jest zdrowe. Niestety. Coś o tym wiem.

I teraz jeśli chcesz wyjść po max dobie, to co? Sama pobierzesz krew na bibułkę i wyślesz do laboratorium? :D
    eeech :) po prostu stawiasz się z dzieckiem na badania, które trwają kilkanaście minut, zamiast siedzieć w szpitalu 3 doby :-) ale jak kto woli :-) (to tak jak z cesarką, kładą do szpitala dzień wcześniej tylko po to, żeby zrobić morfo i pilnować czy na pewno nie podjadasz ;-) to samo możesz mieć w 10 minut w przychodni za 15 zł...).

Swoją drogą skoro nie potrafisz sobie wyobrazić badań przy wypisie po dobie, to ciekawa jestem jak sobie wyobrażasz porody domowe i porody (szpitalne) w innych krajach... ;) wiesz, że w wielu krajach standardem jest 8 godzin obserwacji po porodzie i wypis? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:47

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a dlaczego u Ciebie nie wypalil ten porod domowy?

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa - po pierwsze finansowo przeliczyliśmy się o jakieś 2-3 tysiące. Tzn. no znalazłyby się, ale odczułabym to w kieszeni. Po drugie w Lublinie jest problem z dostępnością położnych do PD. Jedna pani ma mega doświadczenie, ale jest już mocno starszą kobietą i pewne jej nawyki nie wzbudzają mojego zaufania, inne panie są związane z konkretnym, dość hermetycznym środowiskiem, ich usługi są drogie i tam jest jakiś grubszy spór na linii między starszą panią a hermetycznym środowiskiem ;) Początkowo chciałam rodzić z hermetycznymi, ale też trochę zalesiłam sprawę z wczesnym kontaktem z nimi z własnej winy. Przy PD kontakt i zaufanie do położnej są bardzo ważne, a ja tego zaufania nie nabyłam :P A kolejna sprawa - przez moją nerkę nie wiem, czy bym się zakwalifikowała, w moczu wychodzą mi często bakterie, więc teoretycznie położna która trzyma się zaleceń nie powinna mnie zakwalifikować - w praktyce pewnie by jakoś mnie przepchnęli, ale dla mnie kryteria to kryteria. Gdyby nie było przyjaznego i fajnego (podobno!!! oby :P) szpitala w Świdniku, to pewnie cisnęłabym na PD mimo wszystkich przeciwności losu, ale szpital ma naprawdę sensowne opinie, pozwalają rodzić naturalnie, pomagają w laktacji, realizują program 10 kroków do udanego karmienia piersią, mają II stopień referencyjności, są "szpitalem przyjaznym dziecku" - więc myślę, że nie będzie tam aż tak źle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 20:01

‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ