X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny, mam możliwość zakupu nowego laktatorów canopol easy start, elektryczny z możliwością korzystania na baterie za 100zł. Jakieś opinie? Ktoś coś?
    Planowałam kupić po porodzie, jak będzie potrzebny ale teraz mam mętlik. Każda mama mówi co innego, jedna że lepiej mieć od razu, inna że najlepszym laktatorów jest mały ssak...
    Laktator się przydaje bardzo, ja miałam lovi. I nie po to żeby ściągać i mrozic itp tylko głównie dlatego, że mloda przesypiala 5h w nocy, a ja sie budzilam z takim bólem cyckow bo przepełnione mlekiem były i musiałam ściągać... Teraz kupiłam ręczny aventu.

alutka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Czy coś się stanie jak zjem sobie wędzone skrzydełko? Wiem że nie można wędzonego,ale teściowa przyniosła i taka ochotę mam na nie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila trzymamy kciuki niech będzie wszystko ok :)

Lioton to mi na żylaki polecali, ja wytrzymam jeszcze z nogami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Witam się z rana. Czy coś się stanie jak zjem sobie wędzone skrzydełko? Wiem że nie można wędzonego,ale teściowa przyniosła i taka ochotę mam na nie.
    Normalnie zjedz sobie. Smacznego :)

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny :)

my wczoraj byliśmy na wizycie :) w 30tyg+3 dni Emilka ważyła 1641g <3 podobno idealnie jak na ten tydzień :) no i od wtorku w końcu idę na L4 bo jednak te upały w biurze doskwierają, więc wtedy może będę częściej z Wami :)

jak tak Was podczytuje to normalnie zazdroszczę, że większość z Was ma już wszystko ogarnięte, ba nawet torby spakowane :D ja jestem w lesie, jedyne co mamy to łóżeczko, komodę i jedno zamówienie z Gemini mi przyszło no i oczywiście kilka ciuszków też jest, ale dużo mamy dostać:D

ze spaniem też nie mam problemu :) wczoraj pół arbuza zjadłam przed snem i nawet nie wstawałam na siku :) nigdy jakoś ten problem mnie nie męczył tfu tfu oby już tak było:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:44

Kasiarzynka, Misi@, monaaa85, Lady Savage, adzia, easymum lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Was czytam to aż się dziwię ze tak krótko spicie ja w ogóle nie chodzę w nocy do WC a śpię od 22 do 9.00 i to taka norma.Ale my tak z mężem kochamy spać jak tylko mamy chwile dla siebie kładziemy się do łóżka :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Szalone kobiety ile Wy tutaj juz od rana napstrykalyscie stron.... człowiek sie budzi raptem o 9 i juz jest nieźle w tyle =)

Witamy się w 33 tygodniu... kolejny tydzień za Nami ♥

Trzymajcie Kochane za mnie kciuki, bo ogarniam się i lecę do ginka na kontrolę szyjki...

Misi@, Czarna_88, kasig, Lady Savage, agatka196, adzia, skabarka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz AniaM nie pisz lepiej juz nic :P
    My tez kochamy spać! No i co z tego skoro Morfeusz nie kocha juz nas :/ od dwóch tygodni przespalam tylko 1 cala noc (pójście raz do toalety od zaliczam do przespanych nocy- juz od kilku miesięcy ;)

Carolline, alutka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:26

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka dobrze ale od godziny nie było ich, teraz dzwoniłam i mówię że pies dalej pod blokiem a ten że patrol był i nie widział psa, powiedziałam że to kłamstwo bo przecież siedzę na balkonie i patrze żeby go zabrali to niby znowu ma nadjechac ciekawe, numer bloku powiedziałam a nawet jak pies się oddali to powinni zaparkować auto wyjść i zrobić rundę na osiedlu. Aż kipie ze złości bo pies mi zaczął wyć, armagedon na osiedlu dzisiaj bo psy jakie tylko są w bloku to szczekaja i wyja od rana.

Co do wstawania ja nie tomna się obudziłam bo światła nie zgasilam jak wyszłam z wc

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnęłam tuż po północy, jedna wycieczka na siusiu i rano pobudka koło 8.30. Wstałam tylko z obowiązku, bo sprzątanie czeka, chętnie bym jeszcze podrzemała. Tylko jeśli noce są upalne, mąż wyjątkowo chrapie albo jacyś menele buszują pod blokiem to miewam problemy ze spaniem, normalnie to śpię jak zwykle.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-) ale już naskrobalyscie ;-)

Do mnie właśnie przed chwilą przyszły dwie pizamki jedna z misiem drugą z żyrafa mąż wybierał hehe ;-)

Gratuluję wczorajszych wizyt :-) i powodzenia dzisiaj jeśli któraś ma ;-)

monaaa85, Gusiak lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Co do wczorajszej wagi..przypominam Kluska 2429g.. :-) ..lekarz powiedział że oczywiście mógł przeważyć..ale to granica błędu właśnie około 200g. Powiedział że dzidźka duża..ale żeby nie myśleć że za duża. Lepiej duża niż za mała. ..Ja zrobiłam oczy..i pytam..jak ja urodzę? Ale on nie chciał mnie póki co nakręcać o porodzie i powiedział że jak będzie bliżej terminu porodu to porozmawiamy jaki poród dla mnie i dla dziecka będzie najlepszy. ..hmmm...w sumie mój mężulek..też był Pulpecikiem 4kg :-) Teściowa dała rade siłami natury :-)
    Dziwne dla mnie jest tylko to, że ja nie mam apetytu..przytyłam przez ostatni miesiąc niecały kilogram..a Kluseczka ponad kilo.. Ssie ze mnie co się da! ...smacznego kochanie :-)
    Miłego dnia Brzucholki! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:06

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S..następna wizyta 20.08..czy nie pęknę do tego terminu? Ha Ha Ha :-)

przyszła mama lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy więcej arbuza przed snem...fakt, że na wadze -1kg po nocnych spacerach, woda schodzi...ale ile można nie spać;p

zamówiłam torbę do wózka z flamingami^^ cieszę się jak dziecko, z każdych zakupów...nienormalne;p

Lilla My, Gusiak, diatomka lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za flamingi :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zauważyłam, że to juz 34tc.

Lady Savage, Dżuls, Gusiak, Misi@, adzia, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was nadrobić to tragedia.
    Ja wstałam wpółdo 10 a poszłam spać po 22giej ,wnocy wstałam może ze 2 razy,ciesze sie ze nie mam problemu ze spaniem i nie narzekam też na opuchlizne...na wadze 1kg mniej od poniedziałku ...jakoś sprawiło to mój uśmiech :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Misi@ Mój lekarz uważa, że niedobrze jest spać na plecach zupełnie na płasko, albo z jakąś małą jedną poduszeczką. Ja ogólnie kręcę się z lewego na prawy, chociaż na prawym mam stres(jakieś uciski na żyły itp.) i staram się zaraz obrócić na lewy bok. Lekarz poleca też pozycję półleżącą, szczególnie przy zgadze i korzystam z niej często, chociaż z wyrzutami.

ja w szpitalu dostałam mały ochrzan za leżenie na plecach, jak akurat polożna przyszla z detektorkiem posłuchać tętna dzidziusia, wtedy mocno ono mu spadło i byl mały popłoch, powiedziała mi że to przez to leżenie na plecach że ponoć macica w takiej pozycji uciska mu żyłę główną czy coś w tym stylu, wtedy się wystraszyłam bardzo. Na szczęście zaraz zabrali mnie na ktg i po chwili tętno wróciło do normy

• AniaM Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig a widzisz mi ktg robią na plecach w szpitalu

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ