X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    a ja nie lubię rozmów w toku, zawsze zastanawiam się skąd biorą ufoludków do tego programu...

tam ponoc robia castingi i daja gotowe scenariusze .. :P podobno.. :P
    odkad sie o tym dowiedzialam inaczej patrze na ten durny program :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę też mam tylko puchaty szlafrok, w który się nie mieszczę, więc nie biorę żadnego. Swoją drogą nigdy bym nie przypuszczała, że owijając się w mój szlafrok braknie mi materiału haha.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    a ja nie lubię rozmów w toku, zawsze zastanawiam się skąd biorą ufoludków do tego programu...
    Te programy da przerażające... Jak można poświęcać czas na oglądanie takiej patologii:/ polowa z tego to zmyślone lub podkręcone historie...
    No ale co, kto lubi :P

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    tam ponoc robia castingi i daja gotowe scenariusze .. :P podobno.. :P
    odkad sie o tym dowiedzialam inaczej patrze na ten durny program :D

A ilu już dostało pracę :D

W soboty oglądam taki program Google box bo nic innego przed spaniem nie ma, są ludzie omawiają co leciało w tygodniu itd w tamtym tygodniu w powtorce rozmów w toku było jedno małżeństwo i wiadomo produkcja TVN

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz interwencja :D

Tam już jakiś czarny scenariusz leci więc nie patrzę hahs

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ogladam miodowe lata na polsat2 :P
    moglabym je ogladac non stop :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam puchaty szlafrok, ktory sobie tylko wisi w lazience ;), ale ogarnelam sie i kupilam cienki bawelniany za 25-30 zl. Jestem zdania, ze lepiej miec, przynajmniej gdzies na korytarzu, czy sali zakryje jakies plamy na koszuli - zwlaszcza na tylku ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tak dla ciekawostki to kiedyś rzuciło mi się w oczy takie cuś (wygooglałam pierwszy z brzegu wynik) :P http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Czy-stanik-to-jednak-szkodliwy-przezytek,wid,15488264,wiadomosc.html?ticaid=115477

Myślę, że każda strona ma trochę racji, to coś jak z rozstępami w ciąży. :/
    Ja ogólnie w staniku chodzę, mam dobrany przez braffiterkę, w domu i na noc zmieniam na miękki - ale dlatego, że mi tak wygodniej, a nie że to gwarancja na nieklapnięcie. Zresztą przy moim rozmiarze to biust i tak dość mocno grawituje w dół :/

Moze... Ale juz pomijając te badania- ja nienawidzę chodzić bez stanika- czuje sie totalnie niekomfortowo. Przed ciaza mialam mniejsze piersi to jeszcze w naprawde upalne lato zdarzalo mi sie ściągnąć stanik i odetchnąć z ulga- rzadko i tylko po domu, gdy w upaly cos tam obcierało. Spalam tez zawsze bez stanika i to bylo normalne. Pomimo moich 34 lat a dzieki tylko miseczce B trzymaly sie pięknie ;)
    Teraz urosly, na poczatku spalam bez stanika- ale to z większymi piersiami jest dla mnie po prostu niewygodne i w nocy i chodząc za dnia. Pomijając juz wiec milion teorii- nie wiadomo, które prawdziwe- z większymi cyckami mi osobiscie zdecydowanie lepiej w staniku. Najlepiej sportowym :)

Rozstępy mam na tylku z okrsi dojrzewania a teraz tfu, tfu nic wiec nie wiem czy to predyspozycje, czy smarownie sie zawsze! Dwa razy na dzien i drugi raz zrobiłabym to samo i nie chciałabym sie przekonywać ;) moim zdaniem- zaniedbana, nieodpowiednio nawilzona skora ma prawo popękać nawet pomimo predyspozycji. Co nie znaczy, ze KAZDE rozstępy to wynik lenistwa. Mi tez jeszcze mogą wyjsc ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika to jak ja kiepskich ale te stare odcinki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a szczególnie lekarki :D szybkie pytanie bo z tel piszę: glukoza w moczu 139 mg/dl. Krzywa cukrowa robiona kilka tygodni temu była ok, nigdy nie miałam za wysokich cukrów ani żadnych objawów. Nerki mam zrabane przez wodonercze z dzieciństwa ktore teraz w ciąży znowu wychodzi na usg. O dziwo oprócz glukozy nic innego w moczu nie ma, ani bakterii, ani leukocytów, ani białka. Ciężar właściwy w dolnej granicy normy. WTF sie może dziać? :D

Niedługo powtarzam glukozę na czczo i zrobię od razu powtórkę moczu bo to aż dziwne. Macie jakiś pomysł co to i skąd to?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Laski, a szczególnie lekarki :D szybkie pytanie bo z tel piszę: glukoza w moczu 139 mg/dl. Krzywa cukrowa robiona kilka tygodni temu była ok, nigdy nie miałam za wysokich cukrów ani żadnych objawów. Nerki mam zrabane przez wodonercze z dzieciństwa ktore teraz w ciąży znowu wychodzi na usg. O dziwo oprócz glukozy nic innego w moczu nie ma, ani bakterii, ani leukocytów, ani białka. Ciężar właściwy w dolnej granicy normy. WTF sie może dziać? :D

Niedługo powtarzam glukozę na czczo i zrobię od razu powtórkę moczu bo to aż dziwne. Macie jakiś pomysł co to i skąd to?
    No może być to objaw cukrzycy, ale nie musi. Mi mimo cukrzycy w żadnym badaniu w obu ciążach nigdy nie wyszedł cukier w moczu, więc może to jednak nerki?

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jest to dziwne, bo jeśli to nerki to powinno chyba wyjść cos jeszcze nie tak w moczu. No i glukoza podwyższa ciężar właściwy moczu, a tu jest w dolnej granicy normy (1,016 przy normie 1,015-1,030). Cos to sie nie klei. Lekarz skierował na powtórne badania i przebakiwal ze może pojemnik zanieczyszczony albo błąd labu? Ale to chyba malo prawdopodobne :p

• bento Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szlafroka mam zakupiony cienki bawełniany, kolor szary i nawet fajny delikatny wzór. Jakoś niefajnie się czuję w samej koszuli...

W temacie tv... nic prawie nie oglądam, a najgorsze że nic nie czytam ostatnio, od czasu jak trwają te upały cierpię na jakieś odmóżdżenie. Mogła bym przeleżeć cały dzień i gapić się w sufit, lub aktualnie w wózek ;-)

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie skonczylam czytac wiedzmina- pierwszy tom wiec zostalo mi jeszcze sporo do nadrobienia ;) i zabralam sie za Tracy Hogg- zaklinaczke dzieci ;) musze sie teraz wyedukowac bo po narodzinach to juz bedzie klops- za pozno na zmiane nawykow i czasu na pewno nie starczy na czytanie :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas w szpitalu jest zimno i szlafrok kupilam:)
    30 zl z allegro, nie ma misiow itp wzielam granat wyglada spoko

http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100-bawelna-rozm-m-producent-i4863977811.html

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dominika to jak ja kiepskich ale te stare odcinki :D

tez lubie te stare bo te z Jolasia sa srednie :P
    a no i na tvp seriale codziennie o 8.30 powatarzaja od nowa m jak milosc i to tez uwielbiam :D
    ogolnie te wszystkie seriale moglabym ogladac calymi dniami :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    tez lubie te stare bo te z Jolasia sa srednie :P
    a no i na tvp seriale codziennie o 8.30 powatarzaja od nowa m jak milosc i to tez uwielbiam :D
    ogolnie te wszystkie seriale moglabym ogladac calymi dniami :P

Trudne sprawy i te inne patole też oglądasz? :D
    U mnie lecą od wakacji bo w tv nic nie ma a pudło musi grać bo do ciszy nie przywyklam :D

Z jolasia to może dwa sezony jeszcze ujda ale kolejne już dupa.
    Serialowa jako tako nie jestem, obejrzę na wspólnej i od I sezonu przyjaciółki do reszty się nie przywiązuje :D

• kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    a u nas w szpitalu jest zimno i szlafrok kupilam:)
    30 zl z allegro, nie ma misiow itp wzielam granat wyglada spoko

http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100-bawelna-rozm-m-producent-i4863977811.html
    Panna B ja mam taki sam, wzięłam właśnie granatowy żeby nie bylo na nim widać ewentualnych plam i chciałam taki bezmisiowy :) wziąść go wezmę najwyżej zostanie w torbie, tak jak przy ostatnim pobycie
    Chociaż teraz sobie przypomniałam że ubrałam go na izbie przyjęć żeby nie musieć paradować przez cały szpital na oddział w samej koszulinie. Ale potem wrócił do torby bo straszliwy gorąc był

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:10

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    czasu na pewno nie starczy na czytanie :)

Eee tam, na książkę zawsze znalazłam czas ;), nawet młodemu na głos swoje książki czytałam - przyjemne z pożytecznym, a on przy okazji słyszał jak najwięcej słów (może też dzięki temu bardzo szybko zaczął mówić i przy okazji zaszczepiłam w nim miłość do czytania/do książek), a nie musiałam gadać bez sensu :P.
    Mało tego, zawsze miałam wyprane, wyprasowane, obiad ugotowany - a właściwie dwa, bo dziecko nie może jeść tego co my z jednego garnka i gotuję oddzielnie od zawsze. I nie mam poza mężem (choć on zwykle w pracy) nikogo do pomocy. Dobra organizacja to podstawa ;)
    A teraz będzie dwójka dzieciaków i wierzę, że dam radę. Bo dlaczego nie?
    A dzień bez książki - dzień stracony :)
    Myśl pozytywnie, nie będzie tak źle! :D

4me, Anitka201, snoopy_etka, easymum lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szlafrok mam taką podomke bawełnianą wiec będzie idealna do szpitala.

Za wami chodzi wino a mi się marzy piwo Somersby mocno schłodzone i juz nie mogę się doczekać kiedy sobie siorbne :-D

Sigma z tego co wiem to cukier w moczu prawdopodobnie świadczy o cukrzycy mimo dobrych wyników z krwi. Ale powtórz badanie i niech Twój lekarz na to spojrzy fachowym okiem.

Telewizor u mnie gra cały czas ale tylko po to bym nie czuła się samotna. Musi coś brzdegolic a i tak tego nie oglądam. Dla mnie to totalny syf.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ