X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anitka, moje ślinianki nie wyrabiają ... wrzuć przepis :) dużo trzeba wyrabiać ciasto? Bo nie mam robota, więc pozostają ręce, a szkoda mi energii na zagniatanie drożdżowego ;)
    Wpisz w googe drożdżowka bez wyrabiania lub sypana :-) jest bajecznie prosta bo po kolei do miski wrzucasz skladniki i odstawiasz na 2 godz. Po tym czasie mieszasz ciasto łyżka i wlewasz na blaszke. Ja się dzisiaj obudziłam o 4.30 i mnie naszlo na to ciasto :-) nastawiłam i poszłam spać dalej :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy idz i się pobaw! Nawet jesli zatańczysz kilka kawałków :-) spotkasz się ze znajomymi pewnie ładne się ubierzesz i humor od razu się poprawi ;-)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Kochana idź na wesele i baw się dobrze. Wyszalej się ile możesz. Jak tylko masz siłę to chociaż te parę godzin sprawia Ci frajdę :D
    My chcieliśmy w tym roku do Wrocławia jechec ale krucho z kasa było i nie wyszło, byliśmy tylko na wiosce z moimi rodzicami, ale to parę dni bo P bez urlopu. Za to warto sobie może zrobić plany na przyszłość. My postanowiliśmy, że za dwa lata, jak u młodej w klasie będą komunie to pojedziemy do Tajlandii na 3 tygodnie. Mloda nie chodzi na religię ani nie jest chrzczona, ja tak samo. Pamiętam, że jedyne czego zazdroscilam koleżankom to te białe sukienki. Więc żeby jej nie było przykro to zabierzemy ja w podróż zycia! A w między czasie może jeszcze Disneyland na parę dni albo Legoland. A w przyszłym roku, nowym autem to Wrocławia nie odpuszczenie. Strasznie chcialabym zobaczyć afrykanarium i ogród japoński. A latem może nad morze... Trzeba sobie jakieś punkty robic, planować jakieś kroki bo inaczej zwariowac mozna. Jak nie wyjdzie to trudno, ale przynajmniej mam o czym myślec i do czego dążyć.

Ja wiem, że w przyszłym roku sobie odbijemy:) Po prostu chyba wstałam lewą nogą hehe. A co do wesela, to raczej nie pooszaleję, bo ciągle mnie brzuch męczy- kłucia i twardnienia. Chwilę pochodzę i muszę się legnąć. Nie mam jakiegoś wielkiego parcia na to wesele, tymbardziej, że mój musi jakoś załatwić sobie wolne, kupić koszulę, a i jeszcze kawałek musimy dojechać. Chyba jednak zrezygnuję...37+1 tc to chyba nie jest najlepszy czas na zabawę...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Nancy idz i się pobaw! Nawet jesli zatańczysz kilka kawałków :-) spotkasz się ze znajomymi pewnie ładne się ubierzesz i humor od razu się poprawi ;-)

Właśnie znamy tylko parę młodą hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 09:00

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbę wrzuć do auta, najwyżej w kiecce weselnej pojedziesz na porodowke :D Może dzidzio się do tej pory juz obniży i bedzie Ci dużo lepiej? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 09:09

Carolline lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum wpisalam w google drożdżowka bez wyrabiania i ja robilam z 1 przepisu. Z tym że ja daje 3/4 szkl oleju i odstawiam na 2 godz. Poxniej jak juz ciasto wyląduje na blaszce to go nie odstawiam do wyrośnięcia i piecze się je od zimnego piekarnika :-) smacznego :-)

.ona., easymum lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Easymum wpisalam w google drożdżowka bez wyrabiania i ja robilam z 1 przepisu. Z tym że ja daje 3/4 szkl oleju i odstawiam na 2 godz. Poxniej jak juz ciasto wyląduje na blaszce to go nie odstawiam do wyrośnięcia i piecze się je od zimnego piekarnika :-) smacznego :-)

Az sobie zapisalam przepis. Banalne ;), nawet nie wiedzialam, ze takie jest. Zrobie we wrzesniu ;). Dzieki.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem okropna dzisiaj. Wszystko mnie boli jak bym chora miała być. Leżę w sypialni i słyszę, że siostra męża przyjechała. W domu jest teściu, także ja chyba będę udawać, że śpię:p Nie mam nawet siły na rozmowy i pomijam, że dalej w piżamie śmigam. Jejku chyba pierwszy raz aż tak bardzo marudzę, także wybaczcie:)

U sierpniówek pierwsze sierpniowe dzieciątko:) Strasznie szybko ten czas leci, dopiero grudzień był:) Pamiętam, jak na początku lipca mówiłam mamie, że aby ten lipiec zleciał, to będę spokojniejsza o malutkiego. I co? Zleciał lipiec, a ja dalej nie jestem spokojniejsza hehe. Teraz chcę jeszcze dwa tygodnie wytrzymać:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jestem okropna dzisiaj. Wszystko mnie boli jak bym chora miała być. Leżę w sypialni i słyszę, że siostra męża przyjechała. W domu jest teściu, także ja chyba będę udawać, że śpię:p Nie mam nawet siły na rozmowy i pomijam, że dalej w piżamie śmigam. Jejku chyba pierwszy raz aż tak bardzo marudzę, także wybaczcie:)

U sierpniówek pierwsze sierpniowe dzieciątko:) Strasznie szybko ten czas leci, dopiero grudzień był:) Pamiętam, jak na początku lipca mówiłam mamie, że aby ten lipiec zleciał, to będę spokojniejsza o malutkiego. I co? Zleciał lipiec, a ja dalej nie jestem spokojniejsza hehe. Teraz chcę jeszcze dwa tygodnie wytrzymać:)
    Nie jesteś okropna, ja tez dzisiaj w gorszym nastroju. Wszystko mnie boli, nie spalam w nocy, wymiotowalam... Taki dzień...

No i masz rację... Dopiero co test robiłam XD Nawet go gdzieś jeszcze noszę w plecaku :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nie jesteś okropna, ja tez dzisiaj w gorszym nastroju. Wszystko mnie boli, nie spalam w nocy, wymiotowalam... Taki dzień...

No i masz rację... Dopiero co test robiłam XD Nawet go gdzieś jeszcze noszę w plecaku :D

A co się dzieje, że wymiotowałaś?

Powracając do odwiedzającej siostry, to sorry, ale nie lubię niezapowiedzianych wizyt o 9 rano. Zresztą ona tu jeszcze z dwa lata temu mieszakała, więc czuje się dalej jak u siebie, pewnie przyjechała pozrywać sobie cukinię i porzeczkę, także nie będę jej przeszkadzać:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od lady: "decyzja wracam do domu jak znowu na czczo bedzie powyzej sto to wracam na cesarke".

KathleenPL, Misi@, Gusiak, easymum, anula1990, Wonderland lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z okropnym bólem głowy...Wczoraj okazało się że mam zapalenie zatok!! Lekarz przepisał krople ale w aptece ich nie było więc dopiero dzisiaj Mąż kupi na mieście.
    Nic mi się nie chce i mam jakiegoś doła.

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Marlenak co zA okazje macie ze taka impreza sie szykuje?

30 urodziny mężą - właśnie wykupiliśmy poł tersco ... eh

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:18

• justysss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    kochana na zatoki niech mąż Ci kupi SINUPRET ale w tabletkach!!! ja brałam w pierwszym trymestrze, bo to ziołowe, ale super pomogło!!! i po 3 dniach zapomniałam o zatokach, także polecam jak najbardziej bo przetestowałam na sobie!!!

O muszę spróbować. Dzięki za info;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana takie się zmeczylam poszłam później spać, że raz na siku się obudziłam jak mąż wychodziłdo pracy i teraz dopiero się obudziłam. W końcu noc przespana widocznie musze później chodzić spać :-D juz sierpień 16 będzie ciąża donoszona ;-) co raz bliżej, a pamiętam jak to było daleko i doczekać się nie mogłam. Wstaje na śniadanie. Mi też pisała to samo Lady ;-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    O muszę spróbować. Dzięki za info;)
    U nas tez Sinupret działał, polecam :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Ja tez mam kota rocznego po 1 nocy myslalam ze zwariuje chcial wskakiwac do lozeczka nie pozwolilam wartowalam cala noc i tylko pol bloku slyszalo "nie wolno" druga noc juz lepiej, ale na trzeci dzien.. wyszlam na chwile z pokoju do kuchni no kwestia 5 metrów. Kot wskoczyl i sie wysikal..
    Nie lubię za sikanie ale mój Jork tez wskakuje do kosza w którym będzie dzidzia i to codziennie krzyki nie pomagają musimy odstawić kosz daleko od łóżka bo będzie bieda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 09:55

oar8dqk316wccxxh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A co się dzieje, że wymiotowałaś?

Powracając do odwiedzającej siostry, to sorry, ale nie lubię niezapowiedzianych wizyt o 9 rano. Zresztą ona tu jeszcze z dwa lata temu mieszakała, więc czuje się dalej jak u siebie, pewnie przyjechała pozrywać sobie cukinię i porzeczkę, także nie będę jej przeszkadzać:p
    W zasadzie to całą ciaze mam taka wymiotna, a odkąd młody się ułożył miednicowo to koniec. Zgaga koszmarna, a wymioty tak co drugi, trzeci dzień.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszona ciaze traktujecie jako pelny 37tc?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ