X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    no to mamy sierpien ;). Oby do co najmniej polowy wytrwac. Za 33 dni termin.

przede mna kolejny leniwy dzien ;), nawet maz sie przejal i ma sporo obowiazkow domowych na glowie. Raz nie zawsze ;). Ale tesknie za masa przyziemnych rzeczy jak chocby gruntowne porzadki, no ale poki co to nie jest najwazniejsze i przymykam oko ;).

Przewijak zbedny? O dzizas, dla mnie to obok lozeczka najwazniejszy zakup :D. Kregoslup chce miec jeszcze w miare prosty i niebolesny ;). Nie wyobrazam sobie, zebym milion razy dziennie gdzies kleczala podczas zmiany pieluchy.

dobrego dnia!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    I ja sie calkiem wyspalam tyle ze od wczoraj krew nosa leci az sie boje teraz podniesc nie wiem czy to ciaz czy zmeczenie tym tyg w zwiazku z siurkiem...duzo nerwow mnie to kosztowalo plus sama cale tydz z Tymem siedzialam.

Ja mam rocznice slubu 18 wrzesnia ale nie ukrywam ze wolalab wczesniej troszku urodzic;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja nawet sobie nie wyobrazam ;). Wystarczy mi widok ubranej klaty :P Oblesny typ.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja musze wymeczyc meza zeby wycYscil lazienke ale nie tylko sanitariaty ale sciany cale i drzwi bo widze ze takie upaprane dawno nie byly;)
    Ja tego nie zrobie bo mala jest za mala i ryzykowac nie zamierzam

Marlenak co zA okazje macie ze taka impreza sie szykuje?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. u mnie yak , juz chyba pisalysmy w tym temacie :D
    Siostrze sie nie przydal ,jak z malym bylam tez nie korzystałam.
    Jak będzie rwalo w plecach to najwyżej kupię :D
    Wczoraj z mamą rozmawiałam o tym to tez sie dziwi ze nie chce przewijakaa hehe

• easymum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, u mnie też nocka niezła, tylko 1 wstawanie, ale spróbuję dospać w ciągu dnia, bo jakaś taka niewyraźna jestem. U mnie też bóle stawów, głównie miednica i lędźwia, ale nogi w kostkach też.
    Trochę mnie przerażają te upały, bo akurat przez cały przyszły tydzień muszę codziennie być w W-wie, a to wyprawa 40-50 km autem, zależnie od dzielnicy. W pon laboratorium, we wt odbiór auta z salonu, w śr hematolog, w czw chirurg naczyniowy, w pt wizyta u gina .... maraton

Dobra, mąż jeszcze śpi, a ja muszę coś zjeść bo mnie skręca z głodu.
    A, dzisiaj wielki dzień, skręcamy mebelki :) Nareszcie trochę ładu zagości w tym chaosie ;)

KathleenPL lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Hej wszystkim, u mnie też nocka niezła, tylko 1 wstawanie, ale spróbuję dospać w ciągu dnia, bo jakaś taka niewyraźna jestem. U mnie też bóle stawów, głównie miednica i lędźwia, ale nogi w kostkach też.
    Trochę mnie przerażają te upały, bo akurat przez cały przyszły tydzień muszę codziennie być w W-wie, a to wyprawa 40-50 km autem, zależnie od dzielnicy. W pon laboratorium, we wt odbiór auta z salonu, w śr hematolog, w czw chirurg naczyniowy, w pt wizyta u gina .... maraton

Dobra, mąż jeszcze śpi, a ja muszę coś zjeść bo mnie skręca z głodu.
    A, dzisiaj wielki dzień, skręcamy mebelki :) Nareszcie trochę ładu zagości w tym chaosie ;)
    Ooo... Jakie auto kupujecie? Bo my na dniach tez będziemy brać nowe :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, my dużą furę mamy, ale mąż nią jeździ, musiałam znaleźć małe autko dla mnie, na wyjazdy z dzieckiem do lekarza czy na zakupy. Bo moje służbowe w końcu muszę oddać ;) Ode mnie słabo z inną komunikacją niż własny samochód :) Wybór padł na nowe suzuki swift. Wy pewnie myślicie o takim bardziej rodzinnym ?

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i byłabym zapomniała - zaczynamy 34 tydzień - tadam ! :)

Staraczka23, adzia, .ona., diatomka, Dżuls, Misi@, skabarka, Gusiak, Kasiarzynka, Wonderland lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mam koty i jakoś sie bałam, ze jak któryś wskoczy obejrzeć to będzie po dmuchanym przewijaku :P
    Ja tez mam kota rocznego po 1 nocy myslalam ze zwariuje chcial wskakiwac do lozeczka nie pozwolilam wartowalam cala noc i tylko pol bloku slyszalo "nie wolno" druga noc juz lepiej, ale na trzeci dzien.. wyszlam na chwile z pokoju do kuchni no kwestia 5 metrów. Kot wskoczyl i sie wysikal..

Terazsięuda:-) lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Ja tez mam kota rocznego po 1 nocy myslalam ze zwariuje chcial wskakiwac do lozeczka nie pozwolilam wartowalam cala noc i tylko pol bloku slyszalo "nie wolno" druga noc juz lepiej, ale na trzeci dzien.. wyszlam na chwile z pokoju do kuchni no kwestia 5 metrów. Kot wskoczyl i sie wysikal..
    Nawrzucaj nadmuchanych balonow do łóżeczka. U mnie materac jeszcze w folii żeby koty nie wlazily XD Folia je chyba gryzie w łapki bo chodzą po rancie, ale fo środka nie wlaza na razie. Chociaż jak Kotus była mala to spala z mloda w lozeczku czasem.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kathleen, my dużą furę mamy, ale mąż nią jeździ, musiałam znaleźć małe autko dla mnie, na wyjazdy z dzieckiem do lekarza czy na zakupy. Bo moje służbowe w końcu muszę oddać ;) Ode mnie słabo z inną komunikacją niż własny samochód :) Wybór padł na nowe suzuki swift. Wy pewnie myślicie o takim bardziej rodzinnym ?
    My się zdecydowaliśmy na Kia Ceed Hatchback. Do tej pory jeździliśmy Yarisem mojej mamy, a wcześniej Matizem. Generalnie jak mieszkaliśmy w Warszawie to samochód w ogóle nie był nam potrzebny. Ale teraz łomianki to nie ma innej opcji. A ja jeszcze prawko muszę zrobić wreszcie.

easymum lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Folie to on wlasnie w kazdej postaci lubi :D
    Balony tez myslalam, ale jak narazie boje sie zawalu dostac w nocy :D
    Teraz do 4 spi na parapecie u nas po 4 kiedy wstaje wychodzi drzwi zamykane i nie ma zmiluj. Wredny kot jest i zlosliwy tak ogolnie.. no ale wkoncu to kot..

oar8skjod4lwslof.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:

No sorrry, udusiłabym ... mam awersję do kotów, nie dość, że raz mnie taki durny podrapał jak bylam w szkole średniej i do dzisiaj mam blizny. A jeszcze jeden, super milutki i mądry, zrobił sobie z mojego bagażu kuwetę ... dodam, że to był pierwszy nocleg u znajomych , zaczynaliśmy wakacje i mieliśmy jechać dalej, ciuchy w torbie przed akcją pachnące i poprasowane .... tego smrodu po akcji nigdy nie zapomnę ... Brrrrr

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :-) ja juz się zjadam cieplutka drożdżowka z jagodami :-) ostatnio upieklam i prawie całą rozdalam dlatego dzisiaj upieklam świeża :-)
    Zaraz idę na spacer :-) pogoda u mnie cudna :-) zapowiadają 27 stopni

easymum lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam z jakimś dołem. W sumie już od wczoraj wieczora mam, kiedy zobaczyłam pierwsze rozstępy na udzie:( Pewnie nie powinnam się przejmować, później zbledną, opale nogi i będzie ok, ale jakaś humorzasta jestem. Pojechałabym sobie na wakacje, pierwszy raz nigdzie nie jedziemy i też mi smutno z tego powodu. Dzisiaj siostra jedzie nad morze, szykuje jej sie ładna pogoda, także super. Niedługo pójdę chyba na drzemkę, a później muszę w końcu posprzątać w tym domu. Mam nadzieję, że sił mi starczy.
    W ogóle w sobotę mamy wesele koleżanki i ciągle się zastanawiam czy iść. Mój mi nie pomaga w wyborze, bo mówi, że jemu to obojętne. Jak pojedziemy to i tak tylko na kilka godzinek, bo więcej nie dam rady. Co byście zrobiły?
    Ale maruda ze mnie hehe.

Lady rano nadal miała wysoki cukier, po 8 jednostkach insuliny, także czekamy na decyzję, co z nimi dalej będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 08:46

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Folie to on wlasnie w kazdej postaci lubi :D
    Balony tez myslalam, ale jak narazie boje sie zawalu dostac w nocy :D
    Teraz do 4 spi na parapecie u nas po 4 kiedy wstaje wychodzi drzwi zamykane i nie ma zmiluj. Wredny kot jest i zlosliwy tak ogolnie.. no ale wkoncu to kot..
    Moja jedną zjada folię, ale jakoś na ten materac ani jedna ani druga nie wchodzą. Za to wózek to idealne miejsce do spania. Prxykrylam kocem i niech sobie śpią. U nas prawie od zawsze jakieś koty sa w domu i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, moje ślinianki nie wyrabiają ... wrzuć przepis :) dużo trzeba wyrabiać ciasto? Bo nie mam robota, więc pozostają ręce, a szkoda mi energii na zagniatanie drożdżowego ;)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy a ja dzisiaj mam takiego powera jak nigdy w trakcie ciąży , energia mnie rozpiera :D

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja wstałam z jakimś dołem. W sumie już od wczoraj wieczora mam, kiedy zobaczyłam pierwsze rozstępy na udzie:( Pewnie nie powinnam się przejmować, później zbledną, opale nogi i będzie ok, ale jakaś humorzasta jestem. Pojechałabym sobie na wakacje, pierwszy raz nigdzie nie jedziemy i też mi smutno z tego powodu. Dzisiaj siostra jedzie nad morze, szykuje jej sie ładna pogoda, także super. Niedługo pójdę chyba na drzemkę, a później muszę w końcu posprzątać w tym domu. Mam nadzieję, że sił mi starczy.
    W ogóle w sobotę mamy wesele koleżanki i ciągle się zastanawiam czy iść. Mój mi nie pomaga w wyborze, bo mówi, że jemu to obojętne. Jak pojedziemy to i tak tylko na kilka godzinek, bo więcej nie dam rady. Co byście zrobiły?
    Ale maruda ze mnie hehe.

Lady rano nadal miała wysoki cukier, po 8 jednostkach insuliny, także czekamy na decyzję, co z nimi dalej będzie.
    Kochana idź na wesele i baw się dobrze. Wyszalej się ile możesz. Jak tylko masz siłę to chociaż te parę godzin sprawia Ci frajdę :D
    My chcieliśmy w tym roku do Wrocławia jechec ale krucho z kasa było i nie wyszło, byliśmy tylko na wiosce z moimi rodzicami, ale to parę dni bo P bez urlopu. Za to warto sobie może zrobić plany na przyszłość. My postanowiliśmy, że za dwa lata, jak u młodej w klasie będą komunie to pojedziemy do Tajlandii na 3 tygodnie. Mloda nie chodzi na religię ani nie jest chrzczona, ja tak samo. Pamiętam, że jedyne czego zazdroscilam koleżankom to te białe sukienki. Więc żeby jej nie było przykro to zabierzemy ja w podróż zycia! A w między czasie może jeszcze Disneyland na parę dni albo Legoland. A w przyszłym roku, nowym autem to Wrocławia nie odpuszczenie. Strasznie chcialabym zobaczyć afrykanarium i ogród japoński. A latem może nad morze... Trzeba sobie jakieś punkty robic, planować jakieś kroki bo inaczej zwariowac mozna. Jak nie wyjdzie to trudno, ale przynajmniej mam o czym myślec i do czego dążyć.

4me lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ