X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do 38+0, wtedy się może rodzić, bo już się będę czuła bezpiecznie.
    Choć wiadomo, mała wylezie jak się sama namyśli. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Donoszona ciaze traktujecie jako pelny 37tc?

Niby tak, ale wiadomo ze lepszy 38tc.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) mi dziś znowu się śnilo, że byłam w szpitalu i wołam położną bo mówię że czuję ze główka już jest między nogami i dzwonie do męża żeby przyjeżdżał bo będę rodzić a on mówi,że za godzinę będzie, tak się popłakałam przez sen ze obudziłam się i pociągałam nosem.

Muszę chyba mniej myśleć o porodach i nie czytać lipcówek ani sierpniówek i ich opisów bo mi się później głupoty snią.

a w ogóle to witam się w 33 tyg :)

Nancy dzięki za info o Lady, pozdrowienia dla niej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:18

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z głupich snów też ostatnio mi się śniło, że jesteśmy z mężem na porodówce. A, że nasz znajomy ma niedaleko Żelaznej sklep z piwami regionalnymi, zagranicznymi itp to mój mąż w śnie stwierdził, że zamiast siedzieć ze mną w szpitalu to pójdzie sobie do tego kumpla, a wróci jak już będzie po wszystkim ;P

easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaliczyłam juz pierwsza drzemkę w tym dniu i się nawet wyspalam hehe

Snilo mi się dzisiaj że rodzilam mojego malego i takie miał czarne wloski :-) ♡ A pozniej mialam znowu erotyczny sen hehe i to w trojkaciku masakra ;-)

Powiem wam szczerze że nie moge doczekać się seksu juz bez malego lokatora w brzuszku ;-)

Nancy idz na weselicho przynajmniej pojesz sobie same dobroci i pyszny tort :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ...

Wczoraj się nachwalilam jaka to mialam cudowna noc to dzisiaj mam... ze 4 kursy do wc, krecenie i wiercenie... echhhh... nie lubimy takich nocy... =(

Za oknem zapowiada się ciepły słoneczny dzień, a przez to wiercenie w nocy to czuje się polamana na milion kawałkow... w ogóle bez siły do niczego...

Lady trzymam kciuki, zeby w domu udało się zapanować nad cukrami - pamiętaj, ze dla Zuzi każdy dzień jest ważny, mimo ze ciąża jest donoszona to zawsze lepiej jak sobie jeszcze troszkę posiedzi =)

Miłego, słonecznego weekendu kochane! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymam kciuki! Ten szpital tez mi się nie podoba cukrzyca to poważna choroba a oni widzę ze cie zbyli.Jak można kobietę w takim stanie z insulina i cukrami na czczo 100 puścić do domu.

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. U mnie na szczęście dzis noc superowa. Spalam pięknie :) my dzis zaczynamy sprzatanie nowego mieszkanka po remoncie- juuuupi :) tzn mój zaczyna bo ja juz sie nie nadaje:/ jeeeeny jak ja tęsknię za takim porządnym działaniem bez oszczędzania się :/

Nancy ja Cie rozumiem z tym weselem...Ja bylam miesiac temu i juz sie za bardzo nie pobawiłam- skurcze brzucha, klucia- to juz nie to samo :/ jak jeszcze musicie dojechać i znacie tylko państwa młodych to ja bym odpuscila bez wyrzutów. Za to bym sobie poszla gdzies na dobry obiad lub wieczornego drinka bezalkoholowego dla relaksu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam lenia, muszę łazienkę posprzątać, odkurzyć i podłogi pomyć, oraz troszkę miotełka kurze pościerać a nie chce mi się. Nancy zrób jak chcesz. Jak czujesz się na siłach to idź na wesele, jak nie to posiedź w domu. Oj ja też żałuję, że nigdzie na wakacje nie pojechaliśmy, ale niestety brak funduszy na wakacje :( na dniach będziemy kupować łóżko i nie mogę się zdecydować czy drewniane czy turystyczne. Z jednej strony chcę standardowe drewniane, a z drugiej nie pierwszy raz mówią , że jak dziecko wstaje uczy się wstawać to przywaliło w szczebelki, czy kręciło się i nogę wsadziło w szczebelki. I tak myślę i myślę i chyba nic nie wymyślę :) a 9 dostaniemy pieniądze na wózek od moich rodziców i kupimy wózek :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja też nie mogę się Doczekać normalnego trybu życia, sprzątam pokój na raty.Mam czarne meble w kuchni są zapackane ale inne Rzeczy są wazniwjsze i tak żyję sobie w brudzie :/

4me lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie noc Suppper :-D spałam calusienka :-)
    A śniły mi się dziś naleśniki z nutella i co i wstałam zrobiłam nam naleśniki tylko z mąki razowej i pękam bo takie pyszne były :-D

Zaraz ruszamy po świeże jarzyny i dziś nic nie robie tylko odpoczywam :-)

Miłego pogodnego dnia wszystkim! :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też dostałam jakiś nadprzyrodzonych mocy i od rana sprzatam i sprzątam -można powiedziec,że generalnie.Robie sobie przerwy co chwile i staram sie nie przeceniać moich możliwości...nie mogłam juz patrzec na okna ale mąż obiecał,że umyje jak wróci po 14stej z pracy,żebym tylko za to sie nie brała!Kochany<3....
    Dzidzia najważniejsza dlatego sie nie forsuje...robie to co na co starcza mi sił :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ale ja mam lenia, muszę łazienkę posprzątać, odkurzyć i podłogi pomyć, oraz troszkę miotełka kurze pościerać a nie chce mi się. Nancy zrób jak chcesz. Jak czujesz się na siłach to idź na wesele, jak nie to posiedź w domu. Oj ja też żałuję, że nigdzie na wakacje nie pojechaliśmy, ale niestety brak funduszy na wakacje :( na dniach będziemy kupować łóżko i nie mogę się zdecydować czy drewniane czy turystyczne. Z jednej strony chcę standardowe drewniane, a z drugiej nie pierwszy raz mówią , że jak dziecko wstaje uczy się wstawać to przywaliło w szczebelki, czy kręciło się i nogę wsadziło w szczebelki. I tak myślę i myślę i chyba nic nie wymyślę :) a 9 dostaniemy pieniądze na wózek od moich rodziców i kupimy wózek :)

Ja bym brala drewniane i do tego dobry materac. Ten kto spal na kanapie rozkladanej a pozniej na porządnym sypialnianym lozku zrozumie jaka jest różnica :) turystycze łóżeczko mimo wszystko ma gorszy materac- nawet to droższe. No chyba, ze ktos kupi najslabszy materac to i drewniane łóżeczko nie pomoże ;) Dziecko Ci nie powie, ze mu nie wygodnie;)

KathleenPL, alutka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam turystyczne...sama kupiłam,ładnie wyglada,kupiłam dodatkowy materac i jest extra...w mojej rodzinie był przypadek ,że dziewczynka tak sie biła nózką o szczebelek ,że wyrosła jej gulka i okazało sie ,że to rak...troche drastyczna opowieść ale nie miałam rozterek na temat łożeczka.Wiem ,że to przypadek pewnie jeden na milion ale ,że zdarzył sie blisko jakoś przemawia do mnie.

74disg18xt1q3yyo.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy i mielismy turystyczne plus super materacyk. Nie widze problemu. Drewniane mielismy krotko, jak mlody zaczal skoki w lozku to zadne ochraniacze nie pomogly ;). Zreszta za pochlaniaczami kurzu i roztoczy tez nie jestem. Im mniej poduch w lozku u malucha, tym lepiej. A w turystycznym odbil sie od siatki i nic mu sie nie stalo.

edit, nie ma co porownywac do rozkladanej kanapy. W rozkladanej kanapie nie ma przeciez materaca, a do lozeczka przeciez sie dokupuje, niezaleznie od tego, czy jest ono drewniane, czy turystyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 11:35

diatomka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me podpisuje się pod Twoim postem odnośnie łóżeczka. My na studiach mieszkaliśmy w kawalerce i tam mieliśmy rozkładane łóżko ( narożnik) mój malz załatwił sobie na nim kręgosłup. Odkąd śpimy na wygodnym łóżku z porządnym materacem problem z kręgosłupem praktycznie nie istnieje. Dodam że malz miał średnio kilka razy do roku zapalenie rwy kulszowej.

4me, alutka lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wyrabiam z psychiką w końcówce ciąży. Jednego dnia jest względnie, a następnego dół, że się nie mogę pozbierać. Mimo, że w międzyczasie nic się nie wydarzyło. Już nawet odważyłam się i pogadałam z mężem, ale to pomogło tylko na chwilę. Ech, chyba musi być równowaga - skoro od strony fizycznej ciąża mi prawie wcale nie dokucza, to widać na psychice muszę swoje odpracować :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też doskwiera siedzenie w domu z chłopakami, jeszcze mąż dom buduje i w domu jest dopiero ok 17.30 codziennie pracuje oprócz niedziel, ale już pomału kończy dlatego zdecydowałam, że jeśli urodzę w sierpniu to pod koniec września po jedziemy gdzieś na urlop.

alutka lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka tak to już w ciąży jest,ja tez mam takie dni,za dużo myślisz o tym jak bedzie .Każda z nas jest przerażona nową sytuacją a w głębi serca sie już nie może doczekać...po porodzie dojdziesz do siebie i to minie :*

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 1810 1811 1812 1813 1814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ