X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Kuuuuuzwa!!! Mam jakas mysz ja strychu! Slysze jak lata mi po suficie i skrobie sobie! Poprosze o kota!
    Heh spoko, moje mendy i tak nie wiedziałyby pewnie, co z taką myszą zrobić.

Agatka - pewnie masz rację, chociaż u mnie w szpitalu jak przyjedzie się na IP, to robią od razu ktg i usg, i jak tam nic nie wyjdzie to puszczają do domu.

KathleenPL lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu chłodno a ja w szlafroku chodze :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulus dokładnie u nas robią ktg i usg ich badają szyjkę i nawet jak nic się nie dzieje tobą zostajesz na 3 doby minimum, a w taką pogodę tam leżeć to masakra :-/ dlatego ratuje się w domu póki mogę, chyba będę chodziła cala noc bo na chwilę przeszło ale czuję że wraca. Ale jak uznam ze muszę to pojadę i przemecze się te 3 doby,a już jestem bliska pojechania... :-/ tylko 3 raz w tej ciąży leżeć wysmieja mnie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 22:34

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, no to przerąbane tam macie, u nas porodówki zawsze tak przepełnione, że nie trzymaja jak nie muszą. Tak czy inaczej, trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego, daj znać co z Wami.

Co do temperatury, to wyszłam na balkon, a tam kurde chłodek! A w domu gorąco i zaduch. Zamknęłam sierściuchy w pokoju i robię przewiew.

8pdp47e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Zośce tez tak. Jak się nic nie dzieje to sio do domu. Nawet ze skurczami lekkimi wyganiaja...

Ja mam wszystkie okna pootwierane i zero przewiewu, a na dworze faktycznie całkiem przyjemnie się zrobiło. Kaszanka. Oby coś w końcu popadalo bo mam w studni wody jakieś 30cm i boję się, że w końcu i w kranie nam wodę szlag trafi (a mamy swoją, nie miejska). Wisła tez sucha. Nawet jak nad jeziorem byliśmy to jak wcześniej mloda miała wody po pas, to teraz ledwo za kostkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 22:52

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    OMG, no to przerąbane tam macie, u nas porodówki zawsze tak przepełnione, że nie trzymaja jak nie muszą. Tak czy inaczej, trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego, daj znać co z Wami.

Co do temperatury, to wyszłam na balkon, a tam kurde chłodek! A w domu gorąco i zaduch. Zamknęłam sierściuchy w pokoju i robię przewiew.

U nas wtedy na porodowke nie dają tylko na ginekologiczna polozniczy inaczej patologia ciąży, a sala przed pogodowa to już jak poród jest idę do WC i w kime bo jakby trochę przeszło po spacerach po domku a przynajmniej mniej boli jak jutro tak samo będzie wtedy pojadę albo jak w nocy coś będzie dobranoc wam

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, oni nie są od wyśmiewania tylko sprawdzenia czy wszystko ok i reagowania. Nie czekaj zbyt długo.

Sigma - mały cud świata, dobrze, że też mam kilka ciuszków w rozm 50 ;)

Lady - zamiast pomocy dodatkowy kłopot - a kto teraz gotuje, Ty czy ona? Bo ja bym przy niej palcem nie kiwnęła i z niewinną minką powiedziała, że nie daję rady i jak dobrze, że mamusia jest to może coś ugotować ... Noż, co za baba, na wczasy przyjechała. No i Dżuls ma rację, wygląda na typ, który Ci dziecko spacyfikuje. Masz 2 wyjścia, albo rodzisz po 23, albo ją z Rafałem grzecznie pożegnacie. Inaczej się wykończysz, a Ty kobieto spokoju potrzebujesz a nie stresu.

Laski, ja ja Wam zazdroszczę biegunki ... U mnie w drugą stronę, dodatkowo hermany jak cholera ... Na szczęście hemoglobina mi skoczyła do 12,5, hematokryt powyżej 38, więc odstawiam żelazo - na własną rękę, ale te zaparcia to przez tardyferon ... może jakoś wszystko wróci do normy.

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka jak coś to do mnie też śmiało pisz:) Obyś nie musiała jechać i żeby przeszło.

Sigma jaki słodziak. Przyznaj się, ile razy już wycałowałaś te stópki:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:25

• justysss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się pod koniec tego okropnie cieplego dnia. Jestem wlasnie po pierwszym masażu krocza olejkiem migdałowym. Trochę nieprzyjemne ale może pomoże. Położna kazała też zakupić do porodu żel położniczy żeby zmniejszyć tarcie i maluszek szybciej wyszedł i dodatkowo zmniejszy to ból. Hmm zobaczymy.

Mam mega doła leb mnie boli krocze boli i w ogóle hormony mnie wykoncza.Sorki ze tak marudzenie, ale najchętniej każdemu(czyt. Mąż rodzice rodzeństwo) na mojej drodze przywalilabym w łeb. Ich marudzenie i pretensje doprowadzają mnie do szału, zero współczucia dla mnie. Pal licho współczucie ale chociaż odrobina zrozumienia i postawienia się w mojej sytuacji. Mam dość tych upałów i wszystkich w koło.

No trochę mi ulzylo.

Dobranoc mamuśki;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba w końcu dopadła zgaga. Pali mnie tył języka, gardło. Do tego spuchły mi dziąsła. Mam wrażenie, że wszystko przez te upały :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie z mężem poklocilam, ryczę i mam dość wszystkiego. Po prostu wiem co się dla niego najbardziej liczy i to nie jestem ja bo jednej głupiej obietnicy nie potrafi dotrzymać... I nie rozumie, że jestem na takim etapie, że musze na niego moc liczyć, muszę wiedzieć, że bedzie gdyby coś... A teraz stwierdził, że w sumie skoro moja mama jest to on nie musi się tak trzymać bo przecież jakby coś to ktoś mnie do szpitala zawiezie... Czuje się okropnie :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kethleen nie zazdroszczę kłótni z mężem .... faceci i czasami ich podejście ....

Ja mam też jakiś kryzys :-( oglądałam pogodę i jutro u nas ma być 34•C wtorek 36°C A środa 37°C zero opadów :-(
    Normalnie juz mam na prawdę dosyć tej pogody spac w nocy się nie da w dzien tym bardziej .... jestem zmęczona obolała

Musiałam trochę ponarzekać :-(

Sigma masz slicznego słodkiego syneczka :-)

Lady przemilcze teściowa bo brak słów...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w nocy jest zajebiscie! Właśnie na balkonie siedziałam. I chocia w domu zero przewiewu to najchętniej bym jakiś materac na mój mikry balkonik wystawiła i tam spala. Ale meszki by miały używanie...

Ja nie ogarniam facetów juz wcale :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się obudziłam na siku i melduje, że póki co przeszło, a już naprawdę myślałam, że rodze bo tak bolało. Zobaczymy czy to wystąpi dzisiaj jeżeli tak to pojadę do szpitala, bo sama nie wiem co to mogło być. Idę dalej spać, bo coś zasnąć nie mogę.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My nie śpimy obudziło mnie siku i potworny głód. Wiec jestem juz po pierwszym śniadaniu.
    Anulka dobrze że przeszło.
    KathleenPL mężczyźni to trudny temat. Oby wszystko się ułożyło.

Eassymum nie zazdrość, nie zazdrość bo jeszcze i ciebie dopadnie i będziesz prosić by przeszło szybciej niż przyszło.:-P
    Ja na razie trzymam się ok. Wypiłam kilka saszetek elektrolitów, zjadłam 3 wegle i tab dicoflor i dużo dużo wody. Nie będę pisać że jest poprawa bo przechwale.

Ale spać mi się juz nie chce, R tez się wierci i spać nie może, pot po dupie cieknie że aż chyba zalicze prysznic.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my cycamy :) jak tam, ktoś nie śpi? :)

agatka196, Kucykowa, Anitka201, trix, Lady Savage, skabarka, aldonaa, easymum, Nancy87 lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma chyba tylko ja :-)

Jak to pięknie brzmi "cycamy" <3

Sigma lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chwila i wszystkie założymy klub nocnych rozmów przy karmieniu ;)

Pij Agatka te elektrolity, dobrze, że o tym myślisz, to mega ważne.

agatka196 lubi tę wiadomość

‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ