X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ceska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ceska nie wiem jak jest u Ciebie w szpitalu, ale nie wszędzie przechodzi zaświadczenie od okulisty... czasem szpital niestety podważa takie zaświadczenie i mimo wszystko kładzie nacisk na SN, chyba łatwiej jest w Pastowym szpitalu z zaświadczeniem od psychiatry...
    Juz sie zastanawiam nawet czy nie rodzic w prywatnym szpitalu za 10 kola..

oar8skjod4lwslof.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... trzeci dzień i znów wieczorem meczy mnie zgaga... echhhh...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypralam malej ciuszki w bobini i mamie tak sie spodobal ze nasze ciuchy tez w tym wyprala :D

diatomka lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziewczyny, pomocy! Sposob na bol glowy. Na straszny bol glowy! Powiedzialabym, ze to chyba nawet migrena! Boli mnie w skroniach z obu stron i nie moge sobie z tym poradzic. A zaczelo sie od rozmazanego obrazu przed oczami. Czytalam ksiazke, ale musialam przestac bo mi sie zlewac wszystko zaczelo i potem momentalnie mnie glowa zaczela bolec... nie mam paracetamolu, pobliski sklep zamkniety, maz na nocce a ja do samochodu z takim bolem glowy nie wsiade...

współczuje... kilka razy w roku dopada mnie ból migrenowy, który potrafi trwać jeden dzień a czasem do tygodnia :/ niestety nie ma na to lekarstwa, mi odrobinę pomagają ćwiczenia szyją takie jakby rozciąganie/kręcenie i spanie na poduszce ortopedycznej. Jeszcze w czasie starań bałam się że ból dopadnie mnie w ciąży gdzie nie ma mowy o silnych przeciwbólowych proszkach na receptę i raz na początku ciąży mnie dopadło ale przetrwałam

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo w koncu cos brzuch mi podrosl.. Cale 99 cm na wysokosci pepka :P
    W miesiac przyszlo 4 cm :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Juz sie zastanawiam nawet czy nie rodzic w prywatnym szpitalu za 10 kola..

A nie masz możliwości, żeby się dogadać z jakimś lekarzem i najwyżej Jemu 'dać w łapę', a nie wydawać 10 tys na prywatny szpital?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

w tym tygodniu poraz pierwszy w życiu miałam zgagę, opisałam mężowi swoje objawy i on stwierdził że to zgaga i wielki szacun dla dziewczyn których męczy to gówno codziennie przez większość ciąży, ja myślałam że nie wyrobię jeden dzień ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady.
    Cisnienie zmierzylam i jest ok. Sasiedzi maja same przeciwbolowe na ibuprofenie, a to nie za bardzo. W ogrodzie chwile posiedzialam i bylo ok, dopoki nie wrocilam z powrotem do domu. Jeszcze mieszkanie przeszukam, bo gdzies mialam apap, no ale jak jest potrzebny to go nie moge znalezc. Norma!
    No nic, mokra szmata na glowe i jak nie znajde tych tabletek to ide spac. Tylko jak ja zasne jak mi cale czolo pulsuje? ;(

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Łoo w koncu cos brzuch mi podrosl.. Cale 99 cm na wysokosci pepka :P
    W miesiac przyszlo 4 cm :p
    ja mam 110 cm :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja przed ciążą tez nie wiedziałam co to zgaga i w zasadzie to III trymestru nic się nie działo... dopiero teraz przez te ostatnie dni zaczyna się to robić irytujace...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    w tym tygodniu poraz pierwszy w życiu miałam zgagę, opisałam mężowi swoje objawy i on stwierdził że to zgaga i wielki szacun dla dziewczyn których męczy to gówno codziennie przez większość ciąży, ja myślałam że nie wyrobię jeden dzień ;)
    Mam wrażenie, że u mnie to samo. Choć ja nie umiem w pełni ocenić, bo gardło mnie piecze i tak, od tej cholernej opryszczki. Ale chyba jakieś kombo ze zgagą tu dochodzi. :/ Kupiłam dziś Gaviscon, zobaczymy czy to pomoże.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage od połowy maja za to taka mega od 2 tyg :/ w sumie sie nie dziwie mała ma nogi gdzieś w okolicy mojego gardła :D tak przynajmniej czuje a głowa naciska na pęcherz dla równowagi wiec siku jest co 45 min cała dobę. Dobrze ze pije jak zawsze dużo bo bym sie odwodnila.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziekuje za rady.
    Cisnienie zmierzylam i jest ok. Sasiedzi maja same przeciwbolowe na ibuprofenie, a to nie za bardzo. W ogrodzie chwile posiedzialam i bylo ok, dopoki nie wrocilam z powrotem do domu. Jeszcze mieszkanie przeszukam, bo gdzies mialam apap, no ale jak jest potrzebny to go nie moge znalezc. Norma!
    No nic, mokra szmata na glowe i jak nie znajde tych tabletek to ide spac. Tylko jak ja zasne jak mi cale czolo pulsuje? ;(

w ostateczności możesz zadzwonić na taxi i poprosić aby kierowca dowiózł ci do domu przeciwbólowe, płaci się chyba jak za normalny kurs + za towar

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A we wtorek mam ekstra usg wiec i ja sie może dowiem jak mała rosnie. Ostatnio Mialam w czerwcu :) i tak mam więcej o dwa niz zwykle śmiertelniczki, ale cieszę sie jak głupia mimo ze tak naprawdę nie na usg a do położnej chciałam skierowanie na rozmowę, ale nie będę narzekać biorę co dają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:20

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...chyba odchodzi mi powoli czop...Nie jest zabarwiony krwia,przezroczysto bialy raczej. Oby Ola jeszcze te 2 tyg siedziala i nie robila jaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:29

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was ale już nawet nie pamiętam co miałam napisać.
    W każdym bądź razie R dostał zrypy i jutro od rana na szacie będzie latał.

Co do porodów wczoraj dziewczyna przyszła do szpitala po terminie. Zjadła kolacje i mówi że plecy ja bolą. Położna do niej by się położyła. Chwilę później jak z procy biegła po korytarzu trzymając się za krok i krzycząc że rodzi. 10 minut i mały był na świecie. A pani o de mnie z sali pyta się co zrobiła że tak urodziła szybko i że akcja się rozkrecila to ta mówi "zjadłam tylko parowke na kolacje".

Aldona a może masz amol? Delikatnie wtarłabyś sobie w czoło. A jak nie to tylko świeże powietrze i okłady.

Misi@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A pani o de mnie z sali pyta się co zrobiła że tak urodziła szybko i że akcja się rozkrecila to ta mówi "zjadłam tylko parowke na kolacje".
    Hahahaaa dobiję do końca 37 tygodnia i zaoptruję się w parówki :D

A tak na serio, to jestem ciekawa, czy u mnie potwierdzi się toeria mówiąca o tym, że każdy następny poród jest szybszy i łatwiejszy... no zobaczymy :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:34

Dominka92, KathleenPL, Niesia86 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dobre z ta parowka na kolacje :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja wczoraj koło 1 dostałam takiej koszmarnej zgagi, nie zdążyłam nawet rennie wziaz i bleeee.... :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziekuje za rady.
    Tak się zastanawiam czy to nie udar od upału. Ile masz stopni w domu?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2008 2009 2010 2011 2012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ