Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusiak wrote:Ceska nie wiem jak jest u Ciebie w szpitalu, ale nie wszędzie przechodzi zaświadczenie od okulisty... czasem szpital niestety podważa takie zaświadczenie i mimo wszystko kładzie nacisk na SN, chyba łatwiej jest w Pastowym szpitalu z zaświadczeniem od psychiatry...
-
aldonaa wrote:Dziewczyny, pomocy! Sposob na bol glowy. Na straszny bol glowy! Powiedzialabym, ze to chyba nawet migrena! Boli mnie w skroniach z obu stron i nie moge sobie z tym poradzic. A zaczelo sie od rozmazanego obrazu przed oczami. Czytalam ksiazke, ale musialam przestac bo mi sie zlewac wszystko zaczelo i potem momentalnie mnie glowa zaczela bolec... nie mam paracetamolu, pobliski sklep zamkniety, maz na nocce a ja do samochodu z takim bolem glowy nie wsiade...
współczuje... kilka razy w roku dopada mnie ból migrenowy, który potrafi trwać jeden dzień a czasem do tygodnianiestety nie ma na to lekarstwa, mi odrobinę pomagają ćwiczenia szyją takie jakby rozciąganie/kręcenie i spanie na poduszce ortopedycznej. Jeszcze w czasie starań bałam się że ból dopadnie mnie w ciąży gdzie nie ma mowy o silnych przeciwbólowych proszkach na receptę i raz na początku ciąży mnie dopadło ale przetrwałam
-
ceska wrote:Juz sie zastanawiam nawet czy nie rodzic w prywatnym szpitalu za 10 kola..
A nie masz możliwości, żeby się dogadać z jakimś lekarzem i najwyżej Jemu 'dać w łapę', a nie wydawać 10 tys na prywatny szpital? -
Gusiak wrote:Kurde... trzeci dzień i znów wieczorem meczy mnie zgaga... echhhh...
w tym tygodniu poraz pierwszy w życiu miałam zgagę, opisałam mężowi swoje objawy i on stwierdził że to zgaga i wielki szacun dla dziewczyn których męczy to gówno codziennie przez większość ciąży, ja myślałam że nie wyrobię jeden dzień
-
Dziekuje za rady.
Cisnienie zmierzylam i jest ok. Sasiedzi maja same przeciwbolowe na ibuprofenie, a to nie za bardzo. W ogrodzie chwile posiedzialam i bylo ok, dopoki nie wrocilam z powrotem do domu. Jeszcze mieszkanie przeszukam, bo gdzies mialam apap, no ale jak jest potrzebny to go nie moge znalezc. Norma!
No nic, mokra szmata na glowe i jak nie znajde tych tabletek to ide spac. Tylko jak ja zasne jak mi cale czolo pulsuje? ;( -
julita wrote:w tym tygodniu poraz pierwszy w życiu miałam zgagę, opisałam mężowi swoje objawy i on stwierdził że to zgaga i wielki szacun dla dziewczyn których męczy to gówno codziennie przez większość ciąży, ja myślałam że nie wyrobię jeden dzień
Kupiłam dziś Gaviscon, zobaczymy czy to pomoże.
-
Ja mam zgage od połowy maja za to taka mega od 2 tyg
w sumie sie nie dziwie mała ma nogi gdzieś w okolicy mojego gardła
tak przynajmniej czuje a głowa naciska na pęcherz dla równowagi wiec siku jest co 45 min cała dobę. Dobrze ze pije jak zawsze dużo bo bym sie odwodnila.
-
aldonaa wrote:Dziekuje za rady.
Cisnienie zmierzylam i jest ok. Sasiedzi maja same przeciwbolowe na ibuprofenie, a to nie za bardzo. W ogrodzie chwile posiedzialam i bylo ok, dopoki nie wrocilam z powrotem do domu. Jeszcze mieszkanie przeszukam, bo gdzies mialam apap, no ale jak jest potrzebny to go nie moge znalezc. Norma!
No nic, mokra szmata na glowe i jak nie znajde tych tabletek to ide spac. Tylko jak ja zasne jak mi cale czolo pulsuje? ;(
w ostateczności możesz zadzwonić na taxi i poprosić aby kierowca dowiózł ci do domu przeciwbólowe, płaci się chyba jak za normalny kurs + za towar
-
A we wtorek mam ekstra usg wiec i ja sie może dowiem jak mała rosnie. Ostatnio Mialam w czerwcu
i tak mam więcej o dwa niz zwykle śmiertelniczki, ale cieszę sie jak głupia mimo ze tak naprawdę nie na usg a do położnej chciałam skierowanie na rozmowę, ale nie będę narzekać biorę co dają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:20
-
Nadrabiam Was ale już nawet nie pamiętam co miałam napisać.
W każdym bądź razie R dostał zrypy i jutro od rana na szacie będzie latał.
Co do porodów wczoraj dziewczyna przyszła do szpitala po terminie. Zjadła kolacje i mówi że plecy ja bolą. Położna do niej by się położyła. Chwilę później jak z procy biegła po korytarzu trzymając się za krok i krzycząc że rodzi. 10 minut i mały był na świecie. A pani o de mnie z sali pyta się co zrobiła że tak urodziła szybko i że akcja się rozkrecila to ta mówi "zjadłam tylko parowke na kolacje".
Aldona a może masz amol? Delikatnie wtarłabyś sobie w czoło. A jak nie to tylko świeże powietrze i okłady.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
agatka196 wrote:A pani o de mnie z sali pyta się co zrobiła że tak urodziła szybko i że akcja się rozkrecila to ta mówi "zjadłam tylko parowke na kolacje".
A tak na serio, to jestem ciekawa, czy u mnie potwierdzi się toeria mówiąca o tym, że każdy następny poród jest szybszy i łatwiejszy... no zobaczymy :>Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:34
Dominka92, KathleenPL, Niesia86 lubią tę wiadomość
-
aldonaa wrote:Dziekuje za rady.
No nic, mokra szmata na glowe i jak nie znajde tych tabletek to ide spac. Tylko jak ja zasne jak mi cale czolo pulsuje? ;(