X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ceska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ceska nie wiem jak jest u Ciebie w szpitalu, ale nie wszędzie przechodzi zaświadczenie od okulisty... czasem szpital niestety podważa takie zaświadczenie i mimo wszystko kładzie nacisk na SN, chyba łatwiej jest w Pastowym szpitalu z zaświadczeniem od psychiatry...
    Juz sie zastanawiam nawet czy nie rodzic w prywatnym szpitalu za 10 kola..

oar8skjod4lwslof.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... trzeci dzień i znów wieczorem meczy mnie zgaga... echhhh...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypralam malej ciuszki w bobini i mamie tak sie spodobal ze nasze ciuchy tez w tym wyprala :D

diatomka lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziewczyny, pomocy! Sposob na bol glowy. Na straszny bol glowy! Powiedzialabym, ze to chyba nawet migrena! Boli mnie w skroniach z obu stron i nie moge sobie z tym poradzic. A zaczelo sie od rozmazanego obrazu przed oczami. Czytalam ksiazke, ale musialam przestac bo mi sie zlewac wszystko zaczelo i potem momentalnie mnie glowa zaczela bolec... nie mam paracetamolu, pobliski sklep zamkniety, maz na nocce a ja do samochodu z takim bolem glowy nie wsiade...

współczuje... kilka razy w roku dopada mnie ból migrenowy, który potrafi trwać jeden dzień a czasem do tygodnia :/ niestety nie ma na to lekarstwa, mi odrobinę pomagają ćwiczenia szyją takie jakby rozciąganie/kręcenie i spanie na poduszce ortopedycznej. Jeszcze w czasie starań bałam się że ból dopadnie mnie w ciąży gdzie nie ma mowy o silnych przeciwbólowych proszkach na receptę i raz na początku ciąży mnie dopadło ale przetrwałam

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo w koncu cos brzuch mi podrosl.. Cale 99 cm na wysokosci pepka :P
    W miesiac przyszlo 4 cm :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Juz sie zastanawiam nawet czy nie rodzic w prywatnym szpitalu za 10 kola..

A nie masz możliwości, żeby się dogadać z jakimś lekarzem i najwyżej Jemu 'dać w łapę', a nie wydawać 10 tys na prywatny szpital?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

w tym tygodniu poraz pierwszy w życiu miałam zgagę, opisałam mężowi swoje objawy i on stwierdził że to zgaga i wielki szacun dla dziewczyn których męczy to gówno codziennie przez większość ciąży, ja myślałam że nie wyrobię jeden dzień ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady.
    Cisnienie zmierzylam i jest ok. Sasiedzi maja same przeciwbolowe na ibuprofenie, a to nie za bardzo. W ogrodzie chwile posiedzialam i bylo ok, dopoki nie wrocilam z powrotem do domu. Jeszcze mieszkanie przeszukam, bo gdzies mialam apap, no ale jak jest potrzebny to go nie moge znalezc. Norma!
    No nic, mokra szmata na glowe i jak nie znajde tych tabletek to ide spac. Tylko jak ja zasne jak mi cale czolo pulsuje? ;(

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Łoo w koncu cos brzuch mi podrosl.. Cale 99 cm na wysokosci pepka :P
    W miesiac przyszlo 4 cm :p
    ja mam 110 cm :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja przed ciążą tez nie wiedziałam co to zgaga i w zasadzie to III trymestru nic się nie działo... dopiero teraz przez te ostatnie dni zaczyna się to robić irytujace...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    w tym tygodniu poraz pierwszy w życiu miałam zgagę, opisałam mężowi swoje objawy i on stwierdził że to zgaga i wielki szacun dla dziewczyn których męczy to gówno codziennie przez większość ciąży, ja myślałam że nie wyrobię jeden dzień ;)
    Mam wrażenie, że u mnie to samo. Choć ja nie umiem w pełni ocenić, bo gardło mnie piecze i tak, od tej cholernej opryszczki. Ale chyba jakieś kombo ze zgagą tu dochodzi. :/ Kupiłam dziś Gaviscon, zobaczymy czy to pomoże.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage od połowy maja za to taka mega od 2 tyg :/ w sumie sie nie dziwie mała ma nogi gdzieś w okolicy mojego gardła :D tak przynajmniej czuje a głowa naciska na pęcherz dla równowagi wiec siku jest co 45 min cała dobę. Dobrze ze pije jak zawsze dużo bo bym sie odwodnila.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziekuje za rady.
    Cisnienie zmierzylam i jest ok. Sasiedzi maja same przeciwbolowe na ibuprofenie, a to nie za bardzo. W ogrodzie chwile posiedzialam i bylo ok, dopoki nie wrocilam z powrotem do domu. Jeszcze mieszkanie przeszukam, bo gdzies mialam apap, no ale jak jest potrzebny to go nie moge znalezc. Norma!
    No nic, mokra szmata na glowe i jak nie znajde tych tabletek to ide spac. Tylko jak ja zasne jak mi cale czolo pulsuje? ;(

w ostateczności możesz zadzwonić na taxi i poprosić aby kierowca dowiózł ci do domu przeciwbólowe, płaci się chyba jak za normalny kurs + za towar

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A we wtorek mam ekstra usg wiec i ja sie może dowiem jak mała rosnie. Ostatnio Mialam w czerwcu :) i tak mam więcej o dwa niz zwykle śmiertelniczki, ale cieszę sie jak głupia mimo ze tak naprawdę nie na usg a do położnej chciałam skierowanie na rozmowę, ale nie będę narzekać biorę co dają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:20

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...chyba odchodzi mi powoli czop...Nie jest zabarwiony krwia,przezroczysto bialy raczej. Oby Ola jeszcze te 2 tyg siedziala i nie robila jaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:29

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was ale już nawet nie pamiętam co miałam napisać.
    W każdym bądź razie R dostał zrypy i jutro od rana na szacie będzie latał.

Co do porodów wczoraj dziewczyna przyszła do szpitala po terminie. Zjadła kolacje i mówi że plecy ja bolą. Położna do niej by się położyła. Chwilę później jak z procy biegła po korytarzu trzymając się za krok i krzycząc że rodzi. 10 minut i mały był na świecie. A pani o de mnie z sali pyta się co zrobiła że tak urodziła szybko i że akcja się rozkrecila to ta mówi "zjadłam tylko parowke na kolacje".

Aldona a może masz amol? Delikatnie wtarłabyś sobie w czoło. A jak nie to tylko świeże powietrze i okłady.

Misi@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A pani o de mnie z sali pyta się co zrobiła że tak urodziła szybko i że akcja się rozkrecila to ta mówi "zjadłam tylko parowke na kolacje".
    Hahahaaa dobiję do końca 37 tygodnia i zaoptruję się w parówki :D

A tak na serio, to jestem ciekawa, czy u mnie potwierdzi się toeria mówiąca o tym, że każdy następny poród jest szybszy i łatwiejszy... no zobaczymy :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:34

Dominka92, KathleenPL, Niesia86 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dobre z ta parowka na kolacje :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja wczoraj koło 1 dostałam takiej koszmarnej zgagi, nie zdążyłam nawet rennie wziaz i bleeee.... :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziekuje za rady.
    Tak się zastanawiam czy to nie udar od upału. Ile masz stopni w domu?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2008 2009 2010 2011 2012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ