Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ceska wrote:Dziewczynki pytanie ;
Chca mnie polozyc do szpitala na 2 tygodnie przed terminem majac na uwadze ze przeplywy w dobrym stanie , lozysko idealne ale cukrzyca z insulina.
I teraz dziecko jest male moge przenosickolejny tydzien dwa.
Swira dostane w szpitalu, depresji , i wgl
Mam leki przed tak dlugim lezeniem tym bardziej ze od poczatku jestem aktywna strasznie..
Moje pytanko do was;
Jak zalatwic cesarke, do jakiego lekarza sie udac, co powiedziec.
Juz nawet cesare przezyje niz zebym lezala w tym szpitalu tyle czasu...
Poradzcie cos bo jak sie nie stresowalam porodem nawet naturalnym tak moze to glupie - ale moja psychika po lezeniu tyle czasu w szpitalu nie wytrzymie.
Mialam ten sam problem jak operowali ni kregoslup - 3 tygodnie w szpitaku - wrak czlowieka po wyjsciu...
Dajcie jakas rade proszę..
Z jakiego miasta jesteś? -
justysss wrote:Za zakupu wyszło 352 zł. Mam ich wszystkie dane NIP Regon fakturę z danymi. Do tego maile i SMS które im wysyłałam. Jutro musze to zgłosić ;(
-
AniaM wrote:Dzuls a ile dałaś kasy za te badania na krzepliwosc? Ja swojej mówiłam ze tez mam bardzo rzadką krew a ona to puściła mimo chłodem
Wystarczyło jej powiedzieć, że diabetolog kazała, bo ona nie ma zielonego pojęcia o cukrzycy i poszło.
Easymum - czyli wsio ok, bo ciąża? -
nick nieaktualnydiatomka wrote:Wiaraczynicuda czy dobrze widze ze krawedz Waszego lozka jest wcisnieta w rog? Czyli jedna osoba schodzi jakby szczytem lozka? Dopytuje bo chyba musze zastsowac identyczne rozwiazanie. Szkoda mi meza teoche ze bedzie musial tak shodzic z wyrka ale raczej nie bedzie wyjscia bo lozeczko sie nie zmiesci a mamy jeszcze przewijak wolnostojacy iw szystko duzo miejsca zajmie
Tak ale u nas nie ma nawet miejsca żeby schodzi "szczytem" i R śpi od okna i wchodzi normalnie bokiem nade mnąZ racji małego pokoju zawsze tak u nas było więc jesteśmy przyzwyczajeni do takiej "niewygody"
-
diatomka wrote:Wiaraczynicuda czy dobrze widze ze krawedz Waszego lozka jest wcisnieta w rog? Czyli jedna osoba schodzi jakby szczytem lozka? Dopytuje bo chyba musze zastsowac identyczne rozwiazanie. Szkoda mi meza teoche ze bedzie musial tak shodzic z wyrka ale raczej nie bedzie wyjscia bo lozeczko sie nie zmiesci a mamy jeszcze przewijak wolnostojacy iw szystko duzo miejsca zajmie
-
Dżuls wrote:Nic nie dałam, bo zleciła mi to babka z przychodni, na NFZ. Spisałam sobie po prostu te badania, które mi zleciła ginka ze szpitala, poszłam do mojej ginki z przychodni, a ona jest tak zielona w te klocki, że wypisała mi skierowanie na wszystko, co jej podsunęłam
Wystarczyło jej powiedzieć, że diabetolog kazała, bo ona nie ma zielonego pojęcia o cukrzycy i poszło.
Easymum - czyli wsio ok, bo ciąża?
Nie wiem jak ten czas protrombinowy, ale zakładam, że skoro dla wszystkich wskaźników normy w ciąży są rozjechane, to dla tego też. Więc moim zdaniem ok. W ciąży organim wariuje -
kasig wrote:no to masz dużo danych, tak więc nie powinno być problemu z namierzeniem. A może napisz do nich maila że jeśli nie dostaniesz towaru niewiem w terminie 3 dni czy coś w tym stylu to zamawiasz towar gdzie indziej a sprawę zgłaszasz na policję. Tak żebyś nie była zawieszona z decyzją odnośnie towaru, który wkrótce będzie Ci bardzo potrzebny
Napisałam maila ze zgłaszam sprawę na Policję. Zresztą SMS tez napisałam. Także w ciąży fundnelam sobie zastrzyk emocji i wycieczkę na policję...bomba ;( -
https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/ceidg.public.ui/Search.aspx
Justysss sprawdź czy jest w ogóle zarejestrowana taka działalność, czy nie została zawieszona albo coś... będziesz przy okazji znała dokładne dane...
-
Hej dziewczyny ja nową majówką jestem
Postanowiłam zajrzeć i patrze temat czopa się przewija no więc z synem samo przed porodem wypadł ogromny gil krwisty a z córcia po trochu ok. 32-33tc zaczął wypadać także dużo wcześniej nie ma reguły na to o ile dobrze pamiętam ale ja urodziłam w 36tc takie długie pasma śluzu zoltawo przezroczysto białe miejscami bądź krwawe także różnie albo kawałki galaretki jakby także tak to u mnie wyglądało mam nadzieje że pomoże Wam to troszkę, bo odchodził kawałkami
marlenak_me, kasig lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Angelaa wrote:justyss wejdź sobie jeszcze na strone www.ceidg.pl
i tam jest cos takiego jak baza przedsiębiorców , wpiszesz nip i ci wyskoczy czy firma istnieje adres , czy zawieszzona działalność
masz tu linka
https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/ceidg.public.ui/Search.aspx
tylko zaznacz"uwzglednij wykreslone"
Dzięki za link wieczorem spr jak wejdę ma laptop;)
-
ceska wrote:Dzulus dla zasady bo tak sie przyjmuje kobiety z cukrzyca jestem przerazona...
A wszytko jest wporzadku szyjke nawet 4 cm mam... przeplywy idealne lozysko II stopnia...
Bytom
Tzn w szpitalu mojej pani diabetolog dostałam skierowanie na skończony 37 tydzień, i jeśli z usg wyjdzie że młoda jest sporo większa to od razy wywołują, a jeśli będzie w miaręw normie, to mają mnie przterzymać tydzień.
Z kolei mój gin prowadzący prywatnie, w którego szpitalu zamierzam rodzić zapowiedział, że trzyma mnie max do 38tygodnia, potem od razu wywołuje, a jeśli młoda będzie większa, to nawet wczesniej, czyli w sumie wychodzi na to samo. W poniedziałek będzie mi robił usg i zadecyduje.
Czyli chcą Cię przyjąć i tak sobie trzymać do skutku? Bo chyba nie do końca rozumiem. Mnie jak będą przyjmować, to już raczej na wywołanie, a u Ciebie faktycznie dziecko raczej drobniutkie na razie, z tego co widziałąm na wątku cukrzycowym. -
Tak dzulus chca przyjac i potrzymac na oddziale a ja bym wolala nawet codziennie jezdzic tam taxi na usg i ktg niz lezec bezczynnie w szpitalu bez powazniejszych wskazan..
I teraz jak chcialam rodzic naturalnie tak musze skolowac cesarke...
I tak juz dzisiaj swira dostalam jak sie dowiedzialam ze sobie moge polezec..
Juz mam dosyc.. dla zasady dla zasady niech sobie kogo innego poloza..
-
ceska wrote:Tak dzulus chca przyjac i potrzymac na oddziale a ja bym wolala nawet codziennie jezdzic tam taxi na usg i ktg niz lezec bezczynnie w szpitalu bez powazniejszych wskazan..
Juz mam dosyc.. dla zasady dla zasady niech sobie kogo innego poloza.. -
ceska wrote:Tak dzulus chca przyjac i potrzymac na oddziale a ja bym wolala nawet codziennie jezdzic tam taxi na usg i ktg niz lezec bezczynnie w szpitalu bez powazniejszych wskazan..
Juz mam dosyc.. dla zasady dla zasady niech sobie kogo innego poloza.. -
AniaM wrote:A może psycholog, psychiatra by takie coś wystawił
Psycholog odpada... musi być to zaświadczenie od psychiatry o tzw.tokofobii czyli strachu i lęku przed porodem... ponoć takie zaświadczenia w szpitalach przechodzą...
Możesz Ceska spróbować iść gdzieś prywatnie i powinno sie udać.ceska lubi tę wiadomość
-
Wiaraczynicuda to waski macie pokoj my od szczytu mamy pol metra do sciany. Wiec nie bedzie musial przeze mnie przechodzic. Ale musimy wywalic nasze szafki nocne niestety. No nic trzeba sie poswiecic . Nasza sypialnia ma 4m2x2,5m2 i na tej scianie 4 m musimy zmiescic lozko 1,60 cm , przewijak 70cm i lozeczko 120cm i zostawic jakies dojscie do szafy chociazby na wdechu:)