X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo policji mnie oszukali na olx jakieś 2 lata temu.Kupiłam telefon za 800 zł zgłosiłam to na policje, to byli nieletni oszukali z 200 osób złapali ich rozprawy w sadzie juz się dawno zaczęły i co z tego jak są nie wypłacalni, kasy jak niebylo tak niema

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 19:38

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Lady dzięki za info i fatyge. Znalazłam jedna str na internecie gdzie nie polecili tego sklepu. Jestem w kropce zamówiłam stamtąd materac lektator i nianie. Pieniądze zamrożone teraz co zamawiać gdzieś indziej a co z tym zamówieniem...wyć mi się chce!!!!

kurcze biedna, no to faktycznie pewnie troszkę kasy na to poszło, kiepska sprawa bo co zrobić, kupisz gdzie indziej a Ci w końcu wyślą, nie kupisz i będziesz czekać nie wiadomo ile też nieciekawie.Zgłoś tak jak dziewczyny na policję, ale to może troszkę potrwać, aczkolwiek jesli zakupy kosztowały Cię więcej niż 438 zł to jest to juz przestepstwo, więc pewnie bieg sprawy szybszy.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na risotto czekam :D
    Jak by nie patrzeć cały tydzień na fastach jade :D
    Pizza kebab haha smieciowa ni sie wlaczyla a małż ma pecha bo ja to na obiady zamawiam zamiast zrobic haha

• anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super wyglądasz, zaraz brzuszka nie będziesz miała :) tylko tuliła Zuzie. Staraczka może coś się zaczyna :)tylko miałaś na 2000 stronie opisać poród a nie dalej :P nie no żart widziałam, że się wycofałaś :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super wygladasz!

Staraczka konsultowalas to z lekarzem? Sprawdzal Ci szyjke?

Agatka wspolczuje balaganu:/ moj maz tez czasem znile rzexzy trzymal jak bylam np pare dni u rodzicow

Kurcze zastanawiam sie nad porodem czy tu gdzie mieszkam teraz czy tam skad pochodze i miec mame obok, tylko ze jest teraz Tymek i logistycznie musialby byc ze mna u rodzicow ech trudno to ogarnac

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, pytanie z innej beczki. Ostatnio gin zleciła mi miliard badań, w tym czas protrombinowy i wskaźnik protrombinowy. Pierwsze wyszło w normie, ale w dolnej granicy (9,90 sek, norma: 9,0-12,6 sek), drugie powyżej normy (134,24%, norma: 80%-120)
    Plus czas koalinowo-kefalinowy - 27sek (normy 26-36 sek) i INR 0,82 (normy: 0,80-1,30)

O co chodzi i czy te wyniki są ok, a jeśli nie, to o czym świadczą? Rozumiem, że chodzi o krzepnięcie krwi, ale jak to ma się do porodu i ogólnie jak interpretować te wyniki?

Miałam robione te same badania w szpitalu i wtedy wyniki były podobno ok i w normach, bo nie dali mi do wglądu, a jako że trzeba czekać na wersję papierową 2 tyg, to wyprosiłam u mojej ginki z przychodni skierowanie na te same badania, żebym mogłą dostać je od razu do ręki i iść z nimi do mojego prywatnego gnekologa. I w tych badaniach wyszło, że cośtam mam jednak poza normami.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A propo policji mnie oszukali na olx jakieś 2 lata temu.Kupiłam telefon za 800 zł zgłosiłam to na policje, to byli nieletni oszukali z 200 osób złapali ich rozprawy w sadzie juz się dawno zaczęły i co z tego jak są nie wypłacalni, kasy jak niebylo tak niema
    O matko jakie złodzieje :/
    Jak ja szukam czegoś co może byc używane to tylko na miejscu lub w obrębie żeby dojechać lub w połowie drogi sie spotkac

• anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Lady dzięki za info i fatyge. Znalazłam jedna str na internecie gdzie nie polecili tego sklepu. Jestem w kropce zamówiłam stamtąd materac lektator i nianie. Pieniądze zamrożone teraz co zamawiać gdzieś indziej a co z tym zamówieniem...wyć mi się chce!!!!

Nie wiem przez co kupowałaś czy allegro czy nie ale zgłoś to i na policję, i jeżeli allegro to przez allegro zgłoś też.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda czy dobrze widze ze krawedz Waszego lozka jest wcisnieta w rog? Czyli jedna osoba schodzi jakby szczytem lozka? Dopytuje bo chyba musze zastsowac identyczne rozwiazanie. Szkoda mi meza teoche ze bedzie musial tak shodzic z wyrka ale raczej nie bedzie wyjscia bo lozeczko sie nie zmiesci a mamy jeszcze przewijak wolnostojacy iw szystko duzo miejsca zajmie

justysss lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka w poniedziałek mam wizyte i mu powiem

diatomka lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, pytanie z innej beczki. Ostatnio gin zleciła mi miliard badań, w tym czas protrombinowy i wskaźnik protrombinowy. Pierwsze wyszło w normie, ale w dolnej granicy (9,90 sek, norma: 9,0-12,6 sek), drugie powyżej normy (134,24%, norma: 80%-120)
    Plus czas koalinowo-kefalinowy - 27sek (normy 26-36 sek) i INR 0,82 (normy: 0,80-1,30)

O co chodzi i czy te wyniki są ok, a jeśli nie, to o czym świadczą? Rozumiem, że chodzi o krzepnięcie krwi, ale jak to ma się do porodu i ogólnie jak interpretować te wyniki?

Miałam robione te same badania w szpitalu i wtedy wyniki były podobno ok i w normach, bo nie dali mi do wglądu, a jako że trzeba czekać na wersję papierową 2 tyg, to wyprosiłam u mojej ginki z przychodni skierowanie na te same badania, żebym mogłą dostać je od razu do ręki i iść z nimi do mojego prywatnego gnekologa. I w tych badaniach wyszło, że cośtam mam jednak poza normami.

O boziu nie wiem, o co chodzi :) musiałabym mamy zapytać. Ale dzis ześmy się troszkę popsztykały :P jutro zadzwonie i się spytam chyba że któraś z mamusiek forumowych wie

Dżuls lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    kurcze biedna, no to faktycznie pewnie troszkę kasy na to poszło, kiepska sprawa bo co zrobić, kupisz gdzie indziej a Ci w końcu wyślą, nie kupisz i będziesz czekać nie wiadomo ile też nieciekawie.Zgłoś tak jak dziewczyny na policję, ale to może troszkę potrwać, aczkolwiek jesli zakupy kosztowały Cię więcej niż 438 zł to jest to juz przestepstwo, więc pewnie bieg sprawy szybszy.

Za zakupu wyszło 352 zł. Mam ich wszystkie dane NIP Regon fakturę z danymi. Do tego maile i SMS które im wysyłałam. Jutro musze to zgłosić ;(

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze miałam 1 przygodę z policją i,, gruponem,,wyobraźcie sobie ze raxem z mężem zapisalismy się na prawko wydaliśmy łącznie 2400 zł było nas około 100 osób i tylko 3 auta.Właściciel wpadł w długi dostał zawału serca,umarł i szkoła upadła bankructwo! I kasy żeśmy nie odzyskali.Nie wspomnę ze przez pół roku wyjezdzilam 10h bo kasy nie miał na paliwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 19:47

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pytanie ;
    Chca mnie polozyc do szpitala na 2 tygodnie przed terminem majac na uwadze ze przeplywy w dobrym stanie , lozysko idealne ale cukrzyca z insulina.
    I teraz dziecko jest male moge przenosickolejny tydzien dwa.
    Swira dostane w szpitalu, depresji , i wgl
    Mam leki przed tak dlugim lezeniem tym bardziej ze od poczatku jestem aktywna strasznie..
    Moje pytanko do was;
    Jak zalatwic cesarke, do jakiego lekarza sie udac, co powiedziec.
    Juz nawet cesare przezyje niz zebym lezala w tym szpitalu tyle czasu...
    Poradzcie cos bo jak sie nie stresowalam porodem nawet naturalnym tak moze to glupie - ale moja psychika po lezeniu tyle czasu w szpitalu nie wytrzymie.
    Mialam ten sam problem jak operowali ni kregoslup - 3 tygodnie w szpitaku - wrak czlowieka po wyjsciu...
    Dajcie jakas rade proszę..

oar8skjod4lwslof.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    O boziu nie wiem, o co chodzi :) musiałabym mamy zapytać. Ale dzis ześmy się troszkę popsztykały :P jutro zadzwonie i się spytam chyba że któraś z mamusiek forumowych wie
    Dzięki! :) Wrzuciłam, bo coś mi się obiło o uszy, że któreś z naszych dziewczyn robiło te badania dot. krzepliwości krwi i może się orientują.

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Wiaraczynicuda czy dobrze widze ze krawedz Waszego lozka jest wcisnieta w rog? Czyli jedna osoba schodzi jakby szczytem lozka? Dopytuje bo chyba musze zastsowac identyczne rozwiazanie. Szkoda mi meza teoche ze bedzie musial tak shodzic z wyrka ale raczej nie bedzie wyjscia bo lozeczko sie nie zmiesci a mamy jeszcze przewijak wolnostojacy iw szystko duzo miejsca zajmie
    Diatomka ja tak mam i to ja schodzę szczytem łóżka, bo wolę spać przy ścianie, komfortowe to nie jest ale wyjścia nie ma, już się przyzwyczaiłam

diatomka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Wiaraczynicuda - kącik piękny, ale nie mogę się nadziwić jakie Wy macie wąskie łóżko!
    My mamy takie 180x200, żeby zmieścili się wszyscy, czyli nasza dwójka, dwoje dzieci i dwa koty, bo i tak nad ranem wszyscy śpią u nas (Mańka pewnie też będzie, więc od razu doliczyłam) :D Tzn w praktyce wygląda to tak, że na 3/4 szerokości śpi Pan i Władca, młody z kotami na pozostałych 1/4, a ja w szczelinie między materacem a ścianą :P

My mamy łózko 160 x 200 i dla nas jest wystarczająco duże, ostatnimi czasy śpi z nami tez pies i się mieścimy. Łóżko kupował mój R zanim jeszcze mnie poznał :)

Koalka A pokój jest mały koło 12m2 i wszystko jest na styk no ale jakoś się pomieściło wszystko co potrzeba :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, to są normy nie dla ciąży, w ciąży wszystkie te wskaźniki są przekroczone, ja dla przykładu czas kaolin-kefalin mam 25, a fibrynogen 580 (górna norma 350). To ma związek ze zwiększoną ilością krwi. A np D-dimery norma jest do 500 a ja miałam 5700 ... Jak stwierdził mój chirurg naczyniowy - u człowieka nie w ciąży taki wynik oznacza, że umiera, bo poleciał zakrzep ...

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls a ile dałaś kasy za te badania na krzepliwosc? Ja swojej mówiłam ze tez mam bardzo rzadką krew a ona to puściła mimo chłodem

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyss wejdź sobie jeszcze na strone www.ceidg.pl
    i tam jest cos takiego jak baza przedsiębiorców , wpiszesz nip i ci wyskoczy czy firma istnieje adres , czy zawieszzona działalność

masz tu linka

https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/ceidg.public.ui/Search.aspx

tylko zaznacz"uwzglednij wykreslone"

km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 2005 2006 2007 2008 2009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ