X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na IP byłam tez laske wzięli do zabiegowego wzięli, nawet na porodowke nie dojechala. Pół godziny później juz pielęgniarka z wozeczkiem jechała po dzidzie :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy dzisiaj od samego rana na basenie i potem na obiedzie na rybce :) I jestem z siebie dumna, bo bez problemu założyłam kostium kąpielowy z podróży poślubnej (a ważyłam wtedy 40kg!!) :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam opis porodu Sigma i fajnie że masz już to za sobą a nas to czeka.. No ale każdy poród jest inny nie da się nic przewidzieć.
    Odebrałam dziś wynik GBS jest ujemny:) Może uda mi się dziś pokazać Wam kącik mojej niuni :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też ostatnio jak ja nie macie ochoty na innych ludzi? Z nikim mi się nie chce spotykać, dzwoniła do mmnie męża kuzynka, ja akurat spałam, to nie odebrałam ale jak teraz mam do niej oddzwonić, to aż mnie coś trafia. Chyba mam dosyć odpowiadania na pytanie: "no jak Ty dajesz radę w te upały? My umieramy." lub "jeszcze się dzidzia nie rodzi?". Okropna się zrobiłam na tej końcówce hehe. Najchętniej siedziała bym tylko z moim i rodzicami. Może zdziczałam przez te 9 miesięcy w domu:D

Kucykowa lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z domu. Wypuścili mnie o 15:30 bo było dziś tyle porodów i cesarek że P doktor nie miała dla mnie czasu. I tak cud że wyszłam.

Ale Horror przeżyłam w domu. Masakra. Syf jak Chuj do tego Pies z biegunką, smród nie ziemski i dopiero skączyłam sprzątać.
    Niech tylko R przekroczy próg domu to go chyba żywcem Zabije. Jak można chleb spleśniały trzymać na samym wierzchu! Wędlinę zieloną w lodówce, Nie powiesić od razu mokrego prania tylko następnego dnia! ITP... Szkoda słów ale mam ciśnienie. WRRRRRRRRRRR

Może wieczorem Was nadrobię bo muszę jechać na zakupy. Przecież tylko światło zostało w lodówce po moich porządkach.

Sigma, Czarna_88, aldonaa, Dżuls lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, lubię za wyjście do domu :P

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e5bdbf90b4686306m.jpg
    b8b482b161a43767m.jpg
    0891c9a84b83ade2m.jpg

Taki kącik w naszej sypialni czeka na Lilke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:18

Nancy87, Gusiak, agatka196, AniaM, Lilla My, marlenak_me, Czarna_88, Sigma, .ona., aldonaa, Dominka92, 4me, Staraczka23, Dżuls, Misi@, kasig, Lady Savage, easymum, diatomka, alutka, skabarka, trix, snoopy_etka, adzia lubią tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dla mnie fenomenem jest to ze kobiety zachodza w kolejne ciaze:)

myśle ze w toku ewolucji wykształciliśmy cechę zapominania o bólu porodowym tak, by chceć mieć kolejne dzieci ..

720fbe94f2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka super ze już w domu jesteście...
    Ja tak stwierdziłam ze chyba te upały za bardzo szkodzą Pana i nie myślą za bardzo ....

agatka196 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Na szczęście z czasem wspomnienia się zacierają. :)
    Oj nie wiem ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ciesze si ze jestescie juz w domu.

Ja tak sie czasami zastanawiam, co by bylo, gdyby nagle kobiety wyginely? Przeciez to by apokalipsą grozilo bo tylko pojedyncze jednostki facetow potrafilyby sie ogarnac. A reszta? Reszta, to by zdechla w tym calym chlewie do ktorego doprowadzili. Ewentualnie cofneliby sie w rozwoju. E tam rozwoju. Do malp by sie cofneli.. :P takie moje rozwojowe przemyslenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:42

Gusiak, Czarna_88, kasig, agatka196, skabarka lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona lubię za te Twoje rozwojowe przemyslenia ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Agatka, ciesze si ze jestescie juz w domu.

Ja tak sie czasami zastanawiam, co by bylo, gdyby nagle kobiety wyginely? Przeciez to by apokalipsą grozilo bo tylko pojedyncze jednostki facetow potrafilyby sie ogarnac. A reszta? Reszta, to by zdechla w tym calym chlewie do ktorego doprowadzili. Ewentualnie cofneliby sie w rozwoju. E tam rozwoju. Do malp by sie cofneli.. :P takie moje rozwojowe przemyslenia :D
    Za od zawsze powtarzqam, że gdyby to faceci musieli rodzić, to jużdawno ludzkość by wyginęła.

Co do awersji do innych.... za dobrze pamiętam jak to było po pierwszym porodzie z czasem na jakiekolwiek spotkania, więc teraz jak chłopaki wyjedżdżają na weekend to spotykam się z ludźmi ile wlezie i na ile siły pozwalają, bo potem to już nie bardzo będzie jak i kiedy :P Nie chcę też, żeby nagle wszyscy mi się po porodzie zwalali na głowę, więc odbębniam wszystkie zaległości teraz.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda - kącik piękny, ale nie mogę się nadziwić jakie Wy macie wąskie łóżko!
    My mamy takie 180x200, żeby zmieścili się wszyscy, czyli nasza dwójka, dwoje dzieci i dwa koty, bo i tak nad ranem wszyscy śpią u nas (Mańka pewnie też będzie, więc od razu doliczyłam) :D Tzn w praktyce wygląda to tak, że na 3/4 szerokości śpi Pan i Władca, młody z kotami na pozostałych 1/4, a ja w szczelinie między materacem a ścianą :P

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Oj nie wiem ;)
    Mi się zatarły.

Znaczy ja nie rodziłam, ale miałam atak kolki żółciowej z pękniętym woreczkiem i ostrym zagrożeniem życia. Ból nieziemski, pomimo leków i pogotowia to jak w końcu trafiłam na IP to dosłownie chciałam umrzeć, nie zależało mi żeby mnie ratowali, chciałam tylko żeby ból się skończył.
    A teraz po 6 latach to jakoś już nie umiem sobie realnie przypomnieć - sam ból już taki nie do końca prawdziwy się wydaje, trochę jakbym to znała z opowieści kogoś innego, a nie sama przeżyła. A przy porodzie to ma się jeszcze dodatkowy bonus do zapomnienia, w postaci tego nowego człowieka, który konkretnie rekompensuje wszystko co było złe. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Poznania gdzie chcecie rodzić? tzn. w którym szpitalu?

Ja chcę na lutyckiej :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls mam identyczna wielkosc lozka i tez zajmuje max 1/4 jego powierzchni. Leze tak ze czesto moje nogi wisza poza burta i gdyby nie stolik nocny obok, to chyba codziennie na ziemi bym sie budzila ;D

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

Na Polnej

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    No Ty przynajmniej zgłosisz to na allegro i odzyskasz kase, a ja będe się włóczyć po komisariatach:( Dzwoniłam tam kilkadziesiąt razy pisałam maile, sms nic zero jakiejkolwiek informacji co się dzieje.

Justysss mam złą wiadomość jest coś takiego jak osiedle bolesława śmiałego ale budynki oznaczone są A,B,C,D, -> 6 a 6 b itd nie napisała kobieta pod którym dokładnie adresem jest, my doszliśmy do h i nic nie znaleźliśmy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

Ja chcę na Raszei ;/ niestety nie mogę i ląduje od pon na polnej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2003 2004 2005 2006 2007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ