X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KU**A jeżeli do wieczora nie bede miała informacji co z zamówieniem z tego sklepu to jutro zgłosze to na Policji, bo mnie już szlag jasny trafia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:55

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No bo kiedyś tak było... :P a teraz wszystkie gliwickie koleżanki uciekają od rodzenia w Pyskowicach i wybierają Gliwice, podobno mega się tam pozmieniało, można rodzić praktycznie bez bólu. Niedawno znajoma urodziła w wodzie, podobno opieka cudowna...

No zależy jak się trafi. Męża siostra rodziła w zeszłym roku i prawie zeszłą przy porodzie zresztą mały też potem leżeli 2 tyg bo mieli słabe wyniki krwi a mały zapalenie płuc i wysoką zółtaczke. Popękała na zewnątrz, do środka a dziecko lekarz musiał wypchnąć łokciem bo tetno spadało. Do tego krwotok itp.
    Powiedziała mi potem że gdyby nie sprzet jakim dysponują Gliwice nigdy w życiu by tam nie pojechała.

Acha miała wskazania do CC bo ma powiększoną ścianę serca i wysokie ciśnienie ale położna z lekarzem uznali że pierwsze dziecko to urodzi siłami natury:)

Z kolei wszystkie moje klasowe i wiejskie koleżanki rodzą w pyskowicach i sobie chwalą, także już sama nie wiem gdzie jechać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 15:02

9vk503.jpg
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Rodzę w Pyskowicach, ze swoją położną:)
    to tak jak ja :) leżałam tam ostatnio z tymi skurczami i opieka była rewelacyjna, fantastyczne położne, lekarze też, dlatego zmieniłam swój pierwotny wybór i też będę tam rodzić. Może się spotkamy na oddziale :)

• justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    to tak jak ja :) leżałam tam ostatnio z tymi skurczami i opieka była rewelacyjna, fantastyczne położne, lekarze też, dlatego zmieniłam swój pierwotny wybór i też będę tam rodzić. Może się spotkamy na oddziale :)

Nooo może się spotkamy:) Na kiedy masz termin??

Ja dodatkowo wynajęłam sobie położną Panią Wiesię nie wiem czy tam się z nią spotkałaś. Ponoć kobieta anioł. Kuzynka męża mi ją poleciła bo też z nią rodziła.

9vk503.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    KU**A jeżeli do wieczora nie bede miała informacji co z zamówieniem z tego sklepu to jutro zgłosze to na Policji, bo mnie już szlag jasny trafia!!!!

Ja wygrałam 3 tyg temu na aukcji śliczną sukienkę dla małej ;/ i też pieniędzy nie mam i sukienki też nie już zgłosiłam to na allegro, ale 28 dni czekać ;/ to tragedia.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła dziewczynkę miesiąc przed terminem mała zdrowa bez inkubatora bez zaszczyk na płuca prawie 3 kg ale to nie wszystko miała szew z powodu skracajacej się szyjki nawet nie zdążyli go zdjąć 1 dziecko ledwo dojechali do szpitala i urodziła w sukience jak stała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 15:10

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja wygrałam 3 tyg temu na aukcji śliczną sukienkę dla małej ;/ i też pieniędzy nie mam i sukienki też nie już zgłosiłam to na allegro, ale 28 dni czekać ;/ to tragedia.

No Ty przynajmniej zgłosisz to na allegro i odzyskasz kase, a ja będe się włóczyć po komisariatach:( Dzwoniłam tam kilkadziesiąt razy pisałam maile, sms nic zero jakiejkolwiek informacji co się dzieje.

9vk503.jpg
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Moja koleżanka urodziła dziewczynkę miesiąc przed terminu mała zdrowa bez inkubatory prawie 3 kg ale to nie wszystko miała szew z powodu skracajacej się szyjki nawet nie zdążyli go zdjąć 1 dziecko ledwo dojechali do szpitala i urodziła w sukience jak stała :)

Jak ostatnio leżałam w szpitalu to na izbie przyjęć kobieta prawie urodziła na krześle ginekologicznym pełne rozwarcie miała w kilkanaście minut, aż lekarka wyskoczyła z gabinetu że nie zdążą dojechać na pietro na porodówke:) Widziałam ją jak stała i wypełniała papiery i oddychała mysłam że troche jej zejdzie a tu za chwile panika że pełne rozwarcie:) Kurcze wtedy sobie pomysłam że też bym tak chciała:)

9vk503.jpg
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Nooo może się spotkamy:) Na kiedy masz termin??

Ja dodatkowo wynajęłam sobie położną Panią Wiesię nie wiem czy tam się z nią spotkałaś. Ponoć kobieta anioł. Kuzynka męża mi ją poleciła bo też z nią rodziła.

ja mam teoretycznie na 9 września, wiem że Ty troszkę później ale to różnie bywa :) tak wiem która to położna, bardzo miła, ale one tam wszystkie moim zdaniem takie są, przynajmniej ja nie spotkalam żadnej wrednej :) a ile płacisz za położną jeśli mogę zapytać, bo ja to jeszcze rozważam

• justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja mam teoretycznie na 9 września, wiem że Ty troszkę później ale to różnie bywa :) tak wiem która to położna, bardzo miła, ale one tam wszystkie moim zdaniem takie są, przynajmniej ja nie spotkalam żadnej wrednej :) a ile płacisz za położną jeśli mogę zapytać, bo ja to jeszcze rozważam

Cena waha się od 350-500 zł tak przynajmniej mnie poinformowała kuzynka męża że dziewczyny jej tak płacą. Nakazała mi juz masaż krocza( idzie mi świetnie)no i do porodu żel Natalis na poślizg:) Reszte specyfików przekaże mi na wizycie 3 tyg przed porodem:)

9vk503.jpg
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki justyś :) jeszcze nad tym pomyślę :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest chore ze kobieta rodzi i najwazniejsze sa papiery! No z tym nie poczeka i nog nie zacisnie zby paji pare podpisow zlozyc:/

Justys ja juz czekam ponad dwa tyg na wyparzacz i tez z gory zaplacilam, mezowi sie nie przyznalam. Na maile nie odpisywa tel nie odbierala, na sms odpisala ze zly adres wpisala i paczke zwrocili. Dzis ma mi podac nr przesylki . Juz sie zastanawiam jaki komentarz wystawic!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja tez po porodzie bylam z siebie dumna jakbym cinamniej na mount everest weszla:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie fenomenem jest to ze kobiety zachodza w kolejne ciaze:)

marlenak_me, trix lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dla mnie fenomenem jest to ze kobiety zachodza w kolejne ciaze:)
    Na szczęście z czasem wspomnienia się zacierają. :)

diatomka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jak urodziła pierwsze jej słowa do córki,, jesteś taka piękna i wiesz co nigdy nie będziesz miała rodzeństwa '' hehehe

diatomka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boziu ale nie mam humoru dzisiaj :-/ normalnie ryczec mi się chcę i tyle... mam już dosyć tego lata , wkurza mnie mój mąż bo ciągle tylko siedzi i gra a mnie to bardzo wk&*&$#@ !!! Jak dzisiaj kogoś nie zabije to będzie dobrze...

Idę chyba do Rossmanna na zakupy może kupię sobie jakąś farbę do włosów bo już dawno włosów nie farbowalam....

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki za pomoc w wyborze koloru wózeczka :)
    zaraz jedziemy z Mężolem porównać na żywca i dam znać który ostatecznie zamówiliśmy:)

Gusiak, 9 od prawej, czyli fioletowy :)

Sigma, podziw, podziw, podziw!!!!! Też się wzruszyłam...:) Jesteś super Mama!! <3

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie wiem czy ci mowili ale jak rana sie zagoi ( u kazdego w innym tempie) to masuj sobie blizne zeby zrostow nie bylo , w przyszłości bolą

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odn. tych szybkich porodów, to jak ja rodziłam, to tuż za parawanem rodziła swojego trzeciego syna laska, której ledwo zdążyli spodnie rozciąć. Potem leżałam z nią na sali poporodowej. Przyszła do przychodni z wysokim ciśnieniem i lekarz chciał ją odesłać do domu, ale pielęgniarka zaproponowała, żeby ją jednak dla pewności jeszcze zaprowadzić na ktg na położniczy.
    Dojechała na górę, od razu dostała skurczy, 3 parte i urodziła. Mąż mi opowiadał (bo ja byłam w swoim transie :P ), że pokopała położną, darła się, żeby ją naciąć itd.
    Gdyby ją lekarz odesłał, to by chyba urodziła w tramwaju.
    Z tym ciśnieniem to trzeba uważać... teściowa opowiadała mi, jak rodziła drugie dziecko we Włoszech. Za oknem ponad 40 stopni (sierpień, ja jakże :P ), dziecko już przenoszone, teściowa już nie wyrabia, ale lekarze uparcie nie chcą wywoływać i kolejny raz odesłali ją do domu. A że wykształcenie ma medyczne, to wiedziała co ma robić :P Wkurwiona poszła do baru, zamówiła dwa espresso i godzinę później już urodziła :P Taką mam chytrą teściową!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:00

8pdp47e.png
‹‹ 2002 2003 2004 2005 2006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ