WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wiesz, ja właśnie nie chciałam pisać szczegółów dlatego, żeby nie wywołać takiego odczucia, że poród jest straszny, a ja już mam to za sobą, że teraz Was to czeka - bo tak nie jest, bardzo mały % kobiet rodzi w takim stylu jak ja, zresztą na porodówce też to widziałam, wszystkie inne kobiety rodziły inaczej. W mniejszym lub większym bólu, ale ten ból trwał kilka godzin, po których uśmiechnięte dostawały dzieci w ramiona i szły na poporodową.
    Mnie nie ruszyło, moja siostra rodziła podobnie, byłam przygotowana do podobnego opisu. Po ponad 20h na skurczach i końskich dawkach oxy dojechała do 4cm co było warunkiem podania zzo i dopiero wtedy już w miarę szybko poszło. Bezpośrednio po porodzie mówiła, że na więcej dzieci się nie zdecyduje - ale jednak ma jeszcze synka i gdyby nie różne okoliczności to chciałaby i trzecie.

Poród może być straszny, a może być po prostu bardzo bolesny. Ale to dopiero się przekonamy, Twój opis tu nic nie zmieni w temacie naszych porodów. :)

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahaha wiatr porwał pranie hahaha będą łazić i zbierać, ja w dupie mam nie pójdę XD

skabarka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heyoo.

Szukam dziewczyn z Poznania a dokładnie os. B. Śmiałego??

Kucykowa lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, zaplanowany nie jest, ale wiem ze jest opcja u nas w szpitalu i kazdy moze zaczac rodzic w wodzie i do polowy drugiej fazy, a jak ktos jest uznany za bezzagrozeniowy przypadek to moze do konca w wodzie jechac.
    Ja mam podejrzenia, ze to akurat nie przejdzie ze wzgledu na wczesniejsze problemy z cisnieniem i nerke, ale kto wie, cisnienie sie unormowalo a nera tez jak na razie w porzo wiec moze sie da.
    A co do tego kto moze do konca w wodzie i w ogole kto bedzie mogl robic co chce (w cudzyslowie) to ewaluuja pod wzgledem ryzyka ciazy dopiero przy przyjeciu i sie jest umieszczanym w grupie zielonej lub czerwonej. I odpowiednio dalej traktowanym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:14

Staraczka23 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opisu nie czytalam, ale ogolnie to stawiam, ze juz sie nie mozna rozmyslic i co ma byc to bedzie u jednych wczesniej u drugich pozniej, ale porod jest ogolnie nie do unikniecia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:16

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sigma podziwiam :) ale każdą z nas czeka poród :) Agatka jak tam wychodzicie dzisiaj, bądź wyszliście? Jak tam Twoje CRP?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

a ja ogólnie nie mogę narzekać. Nie puchnę, mam energię, przesypiam noce. Aż żal mi, że niedługo koniec ciąży i już nigdy nie będzie mi dane tego przeżyć. A dodatkowo w naszym mieście nie ma takich wściekłych upalów. Było może kilka dni, a tak nawet jak jest gorąco to przy tym jest wiaterek :)

Wiecie, a ja swojego porodu nie wspominam traumatycznie. Chciałabym, aby drugi był podobny. Mi akurat skurcze parte przyniosły ulgę i tą część wspominam już chyba najlepiej. Faktycznie przy parciu ma się odczucie, że się zaraz załatwi i to mnie trochę krępowało i trochę hamowało. Ogólnie mnie to zaskoczyło, ale położny wytłumaczył, że to główka naciska i dlatego jest takie odczucie, a jeśli nawet to jest podstawiona miska ;)

Teraz staram się nastawiać, że będę miała szybki poród. Nie chcę nawet inaczej myśleć :)

Adzia - malutka cud miód :)

Kurcze jutro święto...a miałam iść na wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:25

adzia lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    heyoo.

Szukam dziewczyn z Poznania a dokładnie os. B. Śmiałego??
    Ja jestem z poznania, ale nie z tego osiedla

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie oszukujmy się, kazdą z nas to czeka, teraz już nie mamy wyjścia i musimy urodzić. Damy radę!

Sigma, to że poszłaś na pierwszy ogień czyni cię bohaterem domu (wrześniowego) :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    hej dziewczyny,

a ja ogólnie nie mogę narzekać. Nie puchnę, mam energię, przesypiam noce. Aż żal mi, że niedługo koniec ciąży i już nigdy nie będzie mi dane tego przeżyć. A dodatkowo w naszym mieście nie ma takich wściekłych upalów. Było może kilka dni, a tak nawet jak jest gorąco to przy tym jest wiaterek :)

a chcialam zapytac czy ktos jeszcze oprocz mnie zaluje ze to koniec ciazy i brzuszka :)))

trix, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem. Bo zamówiłam zakupy przez sklep internetowy. Spr istnieje ma NIP Regon itp. 4 sierpnia zamówiłam towar i zapłaciłam przelewem, pierwszy raz w życiu, bo zawsze biorę za pobraniem. No i niby dzwoniła babka do męza po adres do wysyłki i powiedziała ze w piatek(zeszły) wyśle paczke. No ale do tej pory jej nie ma!!! Poznań to nie koniec świata. Po za tym nie odp na maile nie odbieraja telefonów, z tego wszystkiego aż skurczy dostałam. Już nie wiem co robić, myslałam ze jest ktoś z tamtych okolic żeby mógł mi przynajmniej spr czy ten sklep funkcjonuje itp bo ja z Gliwic jestem :(

9vk503.jpg
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A z tymi biodrami prawda ?
    Mówią że szerokie biodra = lekki poród
    Nie do końca, możesz mieć szerokie biodra, a drogi rodne wąskie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś jestes z Gliwic? a gdzie planujesz rodzić? w Gliwicach czy Pyskowicach?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Mam problem. Bo zamówiłam zakupy przez sklep internetowy. Spr istnieje ma NIP Regon itp. 4 sierpnia zamówiłam towar i zapłaciłam przelewem, pierwszy raz w życiu, bo zawsze biorę za pobraniem. No i niby dzwoniła babka do męza po adres do wysyłki i powiedziała ze w piatek(zeszły) wyśle paczke. No ale do tej pory jej nie ma!!! Poznań to nie koniec świata. Po za tym nie odp na maile nie odbieraja telefonów, z tego wszystkiego aż skurczy dostałam. Już nie wiem co robić, myslałam ze jest ktoś z tamtych okolic żeby mógł mi przynajmniej spr czy ten sklep funkcjonuje itp bo ja z Gliwic jestem :(

weź mi podaj adres, jedzimy za godzinę na zakupy to możemy sprawdzić

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - ale Cię wymęczyli. Rzeczywiście dziwna ta decyzja z rozkurczowymi na tym etapie O_o
    Trix, ja miałam dokładnie tak samo. Po tych bólach z wczeniejszych faz porodu parte to było już tylko ukojenie. Jedyny minus, że po iluś tam godzinach męczarni trzeba z siebie jeszcze wykrzesać siły na współpracę z położną i wypchnięcie z siebie dziecka. A minutę później o wszystkim się zapomina i człowiek leży już uśmiechnięty i zadowolony z dziecka, siebie i mężą, taki trochę na haju ;) Natura to jednak wie, jak nas otumanić.

diatomka, trix lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do sklepu stacjonarnego Sklep Dziecięcy Oś. B.Śmiałego 6 Poznań

Godziny otwarcia

pn-pt 9-17

sob 9-13

Dzięki Lady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:43

9vk503.jpg
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Justyś jestes z Gliwic? a gdzie planujesz rodzić? w Gliwicach czy Pyskowicach?

Rodzę w Pyskowicach, ze swoją położną:)

9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, 2620g, przybiera, ale szału nie ma :P zobaczymy jutro i pojutrze, jeśli nie będzie minimum 20g dziennie, to będziemy odciągać i karmić na siłę... choć wolałabym tego uniknąć, bo przecież całkiem dobry ma apetyt, ssie...

Justysss - wiesz, kiedys Pyskowice mialy duzo lepsze opinie, niz Gliwice (ja sama sie rodzilam w Gliwicach w ginekologiczno-polozniczym ;) ), ale od kilku lat jest odwrotnie.

• justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam z Gliwicach i sie troche naoglądałam. Do tego siostra męża tam rodziła i to jakaś rzeźnia więc się trochę zraziłam.

Też rodziałam się w Gliwicach i mama najgorzej wspomina własnie poród w tym szpitalu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:52

9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Leżałam z Gliwicach i sie troche naoglądałam. Do tego siostra męża tam rodziła i to jakaś rzeźnia więc się trochę zraziłam.

Też rodziałam się w Gliwicach i mama najgorzej wspomina własnie poród w tym szpitalu:)
    No bo kiedyś tak było... :P a teraz wszystkie gliwickie koleżanki uciekają od rodzenia w Pyskowicach i wybierają Gliwice, podobno mega się tam pozmieniało, można rodzić praktycznie bez bólu. Niedawno znajoma urodziła w wodzie, podobno opieka cudowna...

‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ