X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wiesz, ja właśnie nie chciałam pisać szczegółów dlatego, żeby nie wywołać takiego odczucia, że poród jest straszny, a ja już mam to za sobą, że teraz Was to czeka - bo tak nie jest, bardzo mały % kobiet rodzi w takim stylu jak ja, zresztą na porodówce też to widziałam, wszystkie inne kobiety rodziły inaczej. W mniejszym lub większym bólu, ale ten ból trwał kilka godzin, po których uśmiechnięte dostawały dzieci w ramiona i szły na poporodową.
    Mnie nie ruszyło, moja siostra rodziła podobnie, byłam przygotowana do podobnego opisu. Po ponad 20h na skurczach i końskich dawkach oxy dojechała do 4cm co było warunkiem podania zzo i dopiero wtedy już w miarę szybko poszło. Bezpośrednio po porodzie mówiła, że na więcej dzieci się nie zdecyduje - ale jednak ma jeszcze synka i gdyby nie różne okoliczności to chciałaby i trzecie.

Poród może być straszny, a może być po prostu bardzo bolesny. Ale to dopiero się przekonamy, Twój opis tu nic nie zmieni w temacie naszych porodów. :)

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahaha wiatr porwał pranie hahaha będą łazić i zbierać, ja w dupie mam nie pójdę XD

skabarka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heyoo.

Szukam dziewczyn z Poznania a dokładnie os. B. Śmiałego??

Kucykowa lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, zaplanowany nie jest, ale wiem ze jest opcja u nas w szpitalu i kazdy moze zaczac rodzic w wodzie i do polowy drugiej fazy, a jak ktos jest uznany za bezzagrozeniowy przypadek to moze do konca w wodzie jechac.
    Ja mam podejrzenia, ze to akurat nie przejdzie ze wzgledu na wczesniejsze problemy z cisnieniem i nerke, ale kto wie, cisnienie sie unormowalo a nera tez jak na razie w porzo wiec moze sie da.
    A co do tego kto moze do konca w wodzie i w ogole kto bedzie mogl robic co chce (w cudzyslowie) to ewaluuja pod wzgledem ryzyka ciazy dopiero przy przyjeciu i sie jest umieszczanym w grupie zielonej lub czerwonej. I odpowiednio dalej traktowanym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:14

Staraczka23 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opisu nie czytalam, ale ogolnie to stawiam, ze juz sie nie mozna rozmyslic i co ma byc to bedzie u jednych wczesniej u drugich pozniej, ale porod jest ogolnie nie do unikniecia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:16

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sigma podziwiam :) ale każdą z nas czeka poród :) Agatka jak tam wychodzicie dzisiaj, bądź wyszliście? Jak tam Twoje CRP?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

a ja ogólnie nie mogę narzekać. Nie puchnę, mam energię, przesypiam noce. Aż żal mi, że niedługo koniec ciąży i już nigdy nie będzie mi dane tego przeżyć. A dodatkowo w naszym mieście nie ma takich wściekłych upalów. Było może kilka dni, a tak nawet jak jest gorąco to przy tym jest wiaterek :)

Wiecie, a ja swojego porodu nie wspominam traumatycznie. Chciałabym, aby drugi był podobny. Mi akurat skurcze parte przyniosły ulgę i tą część wspominam już chyba najlepiej. Faktycznie przy parciu ma się odczucie, że się zaraz załatwi i to mnie trochę krępowało i trochę hamowało. Ogólnie mnie to zaskoczyło, ale położny wytłumaczył, że to główka naciska i dlatego jest takie odczucie, a jeśli nawet to jest podstawiona miska ;)

Teraz staram się nastawiać, że będę miała szybki poród. Nie chcę nawet inaczej myśleć :)

Adzia - malutka cud miód :)

Kurcze jutro święto...a miałam iść na wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:25

adzia lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    heyoo.

Szukam dziewczyn z Poznania a dokładnie os. B. Śmiałego??
    Ja jestem z poznania, ale nie z tego osiedla

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie oszukujmy się, kazdą z nas to czeka, teraz już nie mamy wyjścia i musimy urodzić. Damy radę!

Sigma, to że poszłaś na pierwszy ogień czyni cię bohaterem domu (wrześniowego) :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    hej dziewczyny,

a ja ogólnie nie mogę narzekać. Nie puchnę, mam energię, przesypiam noce. Aż żal mi, że niedługo koniec ciąży i już nigdy nie będzie mi dane tego przeżyć. A dodatkowo w naszym mieście nie ma takich wściekłych upalów. Było może kilka dni, a tak nawet jak jest gorąco to przy tym jest wiaterek :)

a chcialam zapytac czy ktos jeszcze oprocz mnie zaluje ze to koniec ciazy i brzuszka :)))

trix, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem. Bo zamówiłam zakupy przez sklep internetowy. Spr istnieje ma NIP Regon itp. 4 sierpnia zamówiłam towar i zapłaciłam przelewem, pierwszy raz w życiu, bo zawsze biorę za pobraniem. No i niby dzwoniła babka do męza po adres do wysyłki i powiedziała ze w piatek(zeszły) wyśle paczke. No ale do tej pory jej nie ma!!! Poznań to nie koniec świata. Po za tym nie odp na maile nie odbieraja telefonów, z tego wszystkiego aż skurczy dostałam. Już nie wiem co robić, myslałam ze jest ktoś z tamtych okolic żeby mógł mi przynajmniej spr czy ten sklep funkcjonuje itp bo ja z Gliwic jestem :(

9vk503.jpg
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A z tymi biodrami prawda ?
    Mówią że szerokie biodra = lekki poród
    Nie do końca, możesz mieć szerokie biodra, a drogi rodne wąskie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś jestes z Gliwic? a gdzie planujesz rodzić? w Gliwicach czy Pyskowicach?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Mam problem. Bo zamówiłam zakupy przez sklep internetowy. Spr istnieje ma NIP Regon itp. 4 sierpnia zamówiłam towar i zapłaciłam przelewem, pierwszy raz w życiu, bo zawsze biorę za pobraniem. No i niby dzwoniła babka do męza po adres do wysyłki i powiedziała ze w piatek(zeszły) wyśle paczke. No ale do tej pory jej nie ma!!! Poznań to nie koniec świata. Po za tym nie odp na maile nie odbieraja telefonów, z tego wszystkiego aż skurczy dostałam. Już nie wiem co robić, myslałam ze jest ktoś z tamtych okolic żeby mógł mi przynajmniej spr czy ten sklep funkcjonuje itp bo ja z Gliwic jestem :(

weź mi podaj adres, jedzimy za godzinę na zakupy to możemy sprawdzić

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - ale Cię wymęczyli. Rzeczywiście dziwna ta decyzja z rozkurczowymi na tym etapie O_o
    Trix, ja miałam dokładnie tak samo. Po tych bólach z wczeniejszych faz porodu parte to było już tylko ukojenie. Jedyny minus, że po iluś tam godzinach męczarni trzeba z siebie jeszcze wykrzesać siły na współpracę z położną i wypchnięcie z siebie dziecka. A minutę później o wszystkim się zapomina i człowiek leży już uśmiechnięty i zadowolony z dziecka, siebie i mężą, taki trochę na haju ;) Natura to jednak wie, jak nas otumanić.

diatomka, trix lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do sklepu stacjonarnego Sklep Dziecięcy Oś. B.Śmiałego 6 Poznań

Godziny otwarcia

pn-pt 9-17

sob 9-13

Dzięki Lady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:43

9vk503.jpg
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Justyś jestes z Gliwic? a gdzie planujesz rodzić? w Gliwicach czy Pyskowicach?

Rodzę w Pyskowicach, ze swoją położną:)

9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, 2620g, przybiera, ale szału nie ma :P zobaczymy jutro i pojutrze, jeśli nie będzie minimum 20g dziennie, to będziemy odciągać i karmić na siłę... choć wolałabym tego uniknąć, bo przecież całkiem dobry ma apetyt, ssie...

Justysss - wiesz, kiedys Pyskowice mialy duzo lepsze opinie, niz Gliwice (ja sama sie rodzilam w Gliwicach w ginekologiczno-polozniczym ;) ), ale od kilku lat jest odwrotnie.

• justysss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam z Gliwicach i sie troche naoglądałam. Do tego siostra męża tam rodziła i to jakaś rzeźnia więc się trochę zraziłam.

Też rodziałam się w Gliwicach i mama najgorzej wspomina własnie poród w tym szpitalu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:52

9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Leżałam z Gliwicach i sie troche naoglądałam. Do tego siostra męża tam rodziła i to jakaś rzeźnia więc się trochę zraziłam.

Też rodziałam się w Gliwicach i mama najgorzej wspomina własnie poród w tym szpitalu:)
    No bo kiedyś tak było... :P a teraz wszystkie gliwickie koleżanki uciekają od rodzenia w Pyskowicach i wybierają Gliwice, podobno mega się tam pozmieniało, można rodzić praktycznie bez bólu. Niedawno znajoma urodziła w wodzie, podobno opieka cudowna...

‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ