WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:

patrzcie co przez przypadek znalazłam http://www.fakt.pl/poznan/poznanianka-upija-sie-bedac-w-osmym-miesiacu-ciazy,artykuly,565822.html
    masakra, my tu chuchamy i dmuchamy, a tu szkoda słów, biedne dzieciątko

Najgorsze jest to, ze w tej chwili nikt nie moze temu biednemu dziecku pomoc! Chore Panstwo!

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    proba

whatever
    Sigma musisz tak:
    Code:
    [color=#f9edfe]blabla[/color]

tu test działania (zaznaczyć poniżej)
    blabla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:06

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o porodach nie czytam i nie chce nic wiedziec dopoki nie urodze, nie ogladam tez zadnych w tv.
    Ale jakby co jak tyle chce to zrob moze z tytulem Opis porodu duzymi literami to te co jak ja nie chca nie beda czytaly a inne laski niech nie cytuja dalej i bedzie git jak dla mnie przynajmniej, albo wstawcie dokument w ktorym bedzie mozna opisy porodow znalezc gdzies na pierwsza strone. Dla ciekawych krwawych detali :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:24

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Zle Sigme zrozumialas. Ona nie chce opisac cesarki, tylko porod sn przez 21 godzin, ktory nie postepowal i skonczyl sie cesarka. Idac Twoim tokiem myslenia, wiele dziewczyn chcacych rodzic sn, mogloby wlasnie zmienic na cesarke na zyczenie, a nie odwrotnie .
    Bezmozgowie ciążowe :D
    Ale i to przeczytam haha

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przyszłość tak będziemy robić, że napiszemy wielkimi opis porodu i kto będzie chciał to będzie czytał, a kto nie to nie. Zaraz pewnie tu dużo będzie opisów:)

Carolline, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży jak zaczęłam oglądać porody itp to myślałam, że zejde że stresu XD A teraz to w zasadzie... Jest mi wszystko jedno. Boję się jak cholera, ale mniej więcej wiem czego się spodziewać. Jak przejdzie chociaż podobnie jak z Taska to bedzie świetnie.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Koleżanka też mi gadala ze najgorsze są parcia bo nie wiesz czy sie zesrasz czy zaraz umrzesz z bolu .
    To jej opis :D
    Fakt, że parte to trochę takie wrażenie, jakby się dwójkę waliło XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

diatomka Rozumiem Cię... Pocieszam się, że już niedużo zostało i powoli będziemy wracać do normy. Zawsze dużo czasu spędzaliśmy z synem, w wakacje wyjazdy i ogólnie aktywnie, a teraz nudy w domu... mąż i tak stara się po pracy jakoś zorganizować mu czas, ale dni mijają nam średnio :-(

Ja mam dziś smaka na naleśniki :-) i za chwilkę się za nie biorę. Dla mnie z białym serem, dla syna z dżemem i każdy zadowolony :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:26

diatomka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Fakt, że parte to trochę takie wrażenie, jakby się dwójkę waliło XD
    Mam nadzieję że moje częste zaparcia są podobne :D

• kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mam nadzieję że moje częste zaparcia są podobne :D
    ja też mam taka nadzieję, mam często zaparcia, do tego jeszcze bardzo bolesne skurcze jelit, więc mam nadzieje że porodowe będą podobne

• diatomka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwqzam ze opisy porody powinny byc na biezaco opisywane, nagle jak ostatnia z nas urodzi to bum wstawimy 60 opisow czy ile nas jest:/ kto chce to czyta i tyle.
    Ja mialam szybki porod akurat bo 4 godz i takiego sobie zycze:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Sigma, też jestem za opisem :)

Moka, mam identycznie z dłońmi i na noc zdejmuję obrączkę.
    A Wy Dziewczyny jeszcze nosicie biżuterię na palcach?

My dziś mieliśmy średnią nockę, bo an noc nafutrowałam się cukierków marcepanowych i zapiłam colą...o matko i córko, brzuszek bolał, że hoho...

Dziś troszke ogarniam mieszkanko, bo wróciliśmy z działki i po południu jedziemy zamówić wózek. Mam do Was pytanie: który kolor byście wybrały wózka? 5 czy 9 od prawej?? Nie mogę się cholera zdecydować...http://www.sportline.riko.pl/produkty/brano-ecco/

Miłego dzionka i powodzenia na wizytach :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznać ale ja nawet nie w ciąży prawie wcale nie wkładam obrączki. Strasznie nie lubię mieć niczego na palcach. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 czyli ten niebieski :)

Kucykowa lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja też mam taka nadzieję, mam często zaparcia, do tego jeszcze bardzo bolesne skurcze jelit, więc mam nadzieje że porodowe będą podobne

to i ja się przyłączam z nadzieją taką , choć jak to gorzej boli to ja tam im umre, jak skurcze jelit mam to aż mi słabo się robi

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa ja brałabym 9... ten kremowo, brązowo-bialy =)
    W sensie, ze drugi od lewej... bo mamy porównać ten i ten niebieski?

Żadnych pierścionków to już nie noszę od co najmniej dwóch miesięcy... zaczęły mi puchnac paluszki i wolałam zdjac i odłożyć obrączkę, niż później ja ciąć...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dzień dobry!

Sigma, też jestem za opisem :)

Moka, mam identycznie z dłońmi i na noc zdejmuję obrączkę.
    A Wy Dziewczyny jeszcze nosicie biżuterię na palcach?

My dziś mieliśmy średnią nockę, bo an noc nafutrowałam się cukierków marcepanowych i zapiłam colą...o matko i córko, brzuszek bolał, że hoho...

Dziś troszke ogarniam mieszkanko, bo wróciliśmy z działki i po południu jedziemy zamówić wózek. Mam do Was pytanie: który kolor byście wybrały wózka? 5 czy 9 od prawej?? Nie mogę się cholera zdecydować...http://www.sportline.riko.pl/produkty/brano-ecco/

Miłego dzionka i powodzenia na wizytach :)

5 mi się podoba :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kucykowa ja wybrałabym spośród tych dwóch 5 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ktos z zewnątrz patrząc co skrobiemy o porodzie i strachu przed bolem moze miec ubaw ,na początku nie ryszalysmy tego tematu a im bliżej tym gorzej , nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze większość z nas dlugo sie starala i jest po przejsciach :D

Ja nawet w tej chwili niewiem czy sie boję porodu :D

• Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierscionek i obraczka dalej sa na paluchach i wlasnie sprawdzilam, ze nadal je moge zdjac :p
    Staraczka nie wiem, czy wiekszosc sie dlugo starala czy to raczej jest bardzo roznie. My sie w grudniu zdecydowalismy, ze czas sie brac za robote w koncu latka leca. Maz wtedy stwierdzil, ze miedzy swietami a nowym rokiem w takim razie zrobimy sobie dzidzi (dodam, ze pan naukowiec wykladal miedzy innymi fizjologie rozrodcza na uniwersytecie, wiec ogolnie powinien miec pojecie co i jak) No wiec jak powiedzial tak praktycznie rzecz biorac zrobil, jako ze 3. stycznia mialam owulacje i juz bylo po zawodach :D
    Wiem, ze to byl fart, ale pewnie po to zebysmy sie nie rozmyslili, bo mi wszystkie sprawy zwiazane z fizjologia a juz porod to w szczegolnosci ciarki na plecach powoduja.
    A i porod odrzucam w podswiadomosc i dalej udaje, ze go nie bedzie :D Dziecko pachnace tylko i czysciutkie sie z jajka wykluje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:57

alutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ