Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:

patrzcie co przez przypadek znalazłam http://www.fakt.pl/poznan/poznanianka-upija-sie-bedac-w-osmym-miesiacu-ciazy,artykuly,565822.html
    masakra, my tu chuchamy i dmuchamy, a tu szkoda słów, biedne dzieciątko

Najgorsze jest to, ze w tej chwili nikt nie moze temu biednemu dziecku pomoc! Chore Panstwo!

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    proba

whatever
    Sigma musisz tak:
    Code:
    [color=#f9edfe]blabla[/color]

tu test działania (zaznaczyć poniżej)
    blabla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:06

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o porodach nie czytam i nie chce nic wiedziec dopoki nie urodze, nie ogladam tez zadnych w tv.
    Ale jakby co jak tyle chce to zrob moze z tytulem Opis porodu duzymi literami to te co jak ja nie chca nie beda czytaly a inne laski niech nie cytuja dalej i bedzie git jak dla mnie przynajmniej, albo wstawcie dokument w ktorym bedzie mozna opisy porodow znalezc gdzies na pierwsza strone. Dla ciekawych krwawych detali :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:24

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Zle Sigme zrozumialas. Ona nie chce opisac cesarki, tylko porod sn przez 21 godzin, ktory nie postepowal i skonczyl sie cesarka. Idac Twoim tokiem myslenia, wiele dziewczyn chcacych rodzic sn, mogloby wlasnie zmienic na cesarke na zyczenie, a nie odwrotnie .
    Bezmozgowie ciążowe :D
    Ale i to przeczytam haha

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przyszłość tak będziemy robić, że napiszemy wielkimi opis porodu i kto będzie chciał to będzie czytał, a kto nie to nie. Zaraz pewnie tu dużo będzie opisów:)

Carolline, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży jak zaczęłam oglądać porody itp to myślałam, że zejde że stresu XD A teraz to w zasadzie... Jest mi wszystko jedno. Boję się jak cholera, ale mniej więcej wiem czego się spodziewać. Jak przejdzie chociaż podobnie jak z Taska to bedzie świetnie.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Koleżanka też mi gadala ze najgorsze są parcia bo nie wiesz czy sie zesrasz czy zaraz umrzesz z bolu .
    To jej opis :D
    Fakt, że parte to trochę takie wrażenie, jakby się dwójkę waliło XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

diatomka Rozumiem Cię... Pocieszam się, że już niedużo zostało i powoli będziemy wracać do normy. Zawsze dużo czasu spędzaliśmy z synem, w wakacje wyjazdy i ogólnie aktywnie, a teraz nudy w domu... mąż i tak stara się po pracy jakoś zorganizować mu czas, ale dni mijają nam średnio :-(

Ja mam dziś smaka na naleśniki :-) i za chwilkę się za nie biorę. Dla mnie z białym serem, dla syna z dżemem i każdy zadowolony :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:26

diatomka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Fakt, że parte to trochę takie wrażenie, jakby się dwójkę waliło XD
    Mam nadzieję że moje częste zaparcia są podobne :D

• kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mam nadzieję że moje częste zaparcia są podobne :D
    ja też mam taka nadzieję, mam często zaparcia, do tego jeszcze bardzo bolesne skurcze jelit, więc mam nadzieje że porodowe będą podobne

• diatomka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwqzam ze opisy porody powinny byc na biezaco opisywane, nagle jak ostatnia z nas urodzi to bum wstawimy 60 opisow czy ile nas jest:/ kto chce to czyta i tyle.
    Ja mialam szybki porod akurat bo 4 godz i takiego sobie zycze:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Sigma, też jestem za opisem :)

Moka, mam identycznie z dłońmi i na noc zdejmuję obrączkę.
    A Wy Dziewczyny jeszcze nosicie biżuterię na palcach?

My dziś mieliśmy średnią nockę, bo an noc nafutrowałam się cukierków marcepanowych i zapiłam colą...o matko i córko, brzuszek bolał, że hoho...

Dziś troszke ogarniam mieszkanko, bo wróciliśmy z działki i po południu jedziemy zamówić wózek. Mam do Was pytanie: który kolor byście wybrały wózka? 5 czy 9 od prawej?? Nie mogę się cholera zdecydować...http://www.sportline.riko.pl/produkty/brano-ecco/

Miłego dzionka i powodzenia na wizytach :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznać ale ja nawet nie w ciąży prawie wcale nie wkładam obrączki. Strasznie nie lubię mieć niczego na palcach. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 czyli ten niebieski :)

Kucykowa lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja też mam taka nadzieję, mam często zaparcia, do tego jeszcze bardzo bolesne skurcze jelit, więc mam nadzieje że porodowe będą podobne

to i ja się przyłączam z nadzieją taką , choć jak to gorzej boli to ja tam im umre, jak skurcze jelit mam to aż mi słabo się robi

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa ja brałabym 9... ten kremowo, brązowo-bialy =)
    W sensie, ze drugi od lewej... bo mamy porównać ten i ten niebieski?

Żadnych pierścionków to już nie noszę od co najmniej dwóch miesięcy... zaczęły mi puchnac paluszki i wolałam zdjac i odłożyć obrączkę, niż później ja ciąć...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dzień dobry!

Sigma, też jestem za opisem :)

Moka, mam identycznie z dłońmi i na noc zdejmuję obrączkę.
    A Wy Dziewczyny jeszcze nosicie biżuterię na palcach?

My dziś mieliśmy średnią nockę, bo an noc nafutrowałam się cukierków marcepanowych i zapiłam colą...o matko i córko, brzuszek bolał, że hoho...

Dziś troszke ogarniam mieszkanko, bo wróciliśmy z działki i po południu jedziemy zamówić wózek. Mam do Was pytanie: który kolor byście wybrały wózka? 5 czy 9 od prawej?? Nie mogę się cholera zdecydować...http://www.sportline.riko.pl/produkty/brano-ecco/

Miłego dzionka i powodzenia na wizytach :)

5 mi się podoba :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kucykowa ja wybrałabym spośród tych dwóch 5 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ktos z zewnątrz patrząc co skrobiemy o porodzie i strachu przed bolem moze miec ubaw ,na początku nie ryszalysmy tego tematu a im bliżej tym gorzej , nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze większość z nas dlugo sie starala i jest po przejsciach :D

Ja nawet w tej chwili niewiem czy sie boję porodu :D

• Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierscionek i obraczka dalej sa na paluchach i wlasnie sprawdzilam, ze nadal je moge zdjac :p
    Staraczka nie wiem, czy wiekszosc sie dlugo starala czy to raczej jest bardzo roznie. My sie w grudniu zdecydowalismy, ze czas sie brac za robote w koncu latka leca. Maz wtedy stwierdzil, ze miedzy swietami a nowym rokiem w takim razie zrobimy sobie dzidzi (dodam, ze pan naukowiec wykladal miedzy innymi fizjologie rozrodcza na uniwersytecie, wiec ogolnie powinien miec pojecie co i jak) No wiec jak powiedzial tak praktycznie rzecz biorac zrobil, jako ze 3. stycznia mialam owulacje i juz bylo po zawodach :D
    Wiem, ze to byl fart, ale pewnie po to zebysmy sie nie rozmyslili, bo mi wszystkie sprawy zwiazane z fizjologia a juz porod to w szczegolnosci ciarki na plecach powoduja.
    A i porod odrzucam w podswiadomosc i dalej udaje, ze go nie bedzie :D Dziecko pachnace tylko i czysciutkie sie z jajka wykluje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:57

nick nieaktualny, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ