WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ale fajny pies! Co to za rasa? Moj brzuch tez tak wyglada czesto :)
    To od spania na lewym boku, ale w ciagu dnia to w ciagu ułamka sekundy z prawej na lewą góry i doliny i zasysanie pępka haha

To buldog francuski ;) zawsze rano przychodzi i kładzie się obok mnie :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, ja tez z checia przeczytalabym opis Twoich meczarni. Wiem, ze ciezko bylo.

Moka, jak bym swoj brzuch widziala:)
    U mnie jak stoje, to mala sie potrafi tak wypiac:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23f33e7a8e0a.jpg

monaaa85, Anitka201, moka89, trix, chabasse, karolcia87, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/70e4b41dc65b.jpg

Lady tu masz dowód jak wyglada moj brzuch z rana xD takie kształty potrafi przyjmować wiele razy w ciagu dnia..

Moka jaka fajna górka :) mój też tak robi ale najczęściej z drugiej strony bo tam ma dupke i plecki

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - ja też. Mnie te opisy nie ruszają, a jestem ciekawa.

Gusiak, alutka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Sigma jak już opiszesz sobie poród (tak myślę, że najlepiej teraz gdzieś sobie to zapisać, póki nie minęło dużo czasu), to możesz mi wysłać na fb:) Ja raczej z tych, co oglądam porody, czytam mało fajne opisy. Chyba wolę się nastawić na najgorsze:)

Staraczka mam chipsy i dzisiaj zgrzeszę wieczorem i je pochłonę przy jakimś filmie. Może właśnie porody sobie odpalę na necie hehe.

Ja też bym prosiła byś wysłała mi na fb Sigma :) też oglądam porody i czytam opisy i nie ruszają mnie :) kolejną z rzędu dzisiaj już stronę otwieram :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:44

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma to ja tez chcę opis jak Nancy :)

Nancy ja mam prazynki bo małż kupil jak z psem wyszedl wieczorem , udobruchac chyba mnie chcial bo kupil sobie piwo :D
    Zdziwiony bo nie chcialam jesc , a mnie zgaga w dzien meczyla to nocki nie ryzykowalam :D
    Porody w tv chyba na cafe albo style leca

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może kto jest przeciw opisowi z sigmy cesarki bo widzę ze kazda z nas chce poczytać hehe

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Sigma - ja też. Mnie te opisy nie ruszają, a jestem ciekawa.

Miałam zacytować, a polubiłam...

Sigma i ja, ja też...
    Wolę zawsze się nastawiać gorzej i milo zaskoczyć, niż później rozczarować, a i opisów porodu zawsze jestem ciekawa...

Zresztą taki opis ciężkiego porodu dla niektórych np. będzie sporym wsparciem i motywacja... ze można, ze da się rade i będzie wszystko w porządku.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To może kto jest przeciw opisowi z sigmy cesarki bo widzę ze kazda z nas chce poczytać hehe

Mnie się wydaje, ze Sigma bardziej ma na mysli te 21 godzin męczarni w bólach, niż sama cesarke...
    Dlatego napisała, ze opowie po porodach...

Ale może faktycznie niech powiedza te, które nie chcą tego czytać, bo póki co jak widzę to każda jest za....

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie opowieści porodowe nie ruszają - znam relacje z bardzo kiepskich porodów (jak moja siostra, która rodziła 24h - miała pełne skurcze i zupełnie nie postępujące rozwarcie). Ale znam też opowieści o dobrych porodach. To, że ktoś miał ten zły to nie sprawi, że my też musimy. Nie wiadomo jaki nam się trafi.
    Nie mamy wpływu na to jaki u nas będzie poród, więc czytanie o tym lub nie, nic nie zmieni.
    Jeśli mój poród będzie tym kiepskim to przecież i tak muszę go przeżyć, do osiemnastki jej w brzuchu trzymać nie będę. :P

Mnie jedynie strach przed komplikacjami paraliżuje, strasznie się denerwuje, że coś mogłoby iść nie tak. :( I tych tematów rzeczywiście staram się unikać, bo potem nie mogę dojść ze sobą do ładu przez dłuższą chwilę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to jak porody ogladalam byly dwie rodzące , jedna miala skurcze rozwarcia brak , druga rozwarcie i brak skurczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proba

whatever

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:53

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chetnie poczytam opis porodu, takze Sigma dajesz!!

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja też jestem za :)

patrzcie co przez przypadek znalazłam http://www.fakt.pl/poznan/poznanianka-upija-sie-bedac-w-osmym-miesiacu-ciazy,artykuly,565822.html
    masakra, my tu chuchamy i dmuchamy, a tu szkoda słów, biedne dzieciątko

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mnie się wydaje, ze Sigma bardziej ma na mysli te 21 godzin męczarni w bólach, niż sama cesarke...
    Dlatego napisała, ze opowie po porodach...

Ale może faktycznie niech powiedza te, które nie chcą tego czytać, bo póki co jak widzę to każda jest za....

Ja przygotowana jestem na ból bo nikt nie mówił że będzie laskotac :D

Ogólnie lubię opowieści z porodu bo wiem chociaz na co mozna sie tak jak by przygotowac

• .ona. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no ja już mam 3 noce takich bóli, że się uzbierało 21 godzin,
    oj Lady, skurcze porodowe/bole parte to masakra, wiec nawet nie wiesz o czym piszesz. Ja, mimo ze mam prog bolu bardzo wysoki to chwilami myslalam sobie, ze jak ma mnie tak bolec to wole umrzec ;).

diatomka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Sigma ja też jestem za :)

patrzcie co przez przypadek znalazłam http://www.fakt.pl/poznan/poznanianka-upija-sie-bedac-w-osmym-miesiacu-ciazy,artykuly,565822.html
    masakra, my tu chuchamy i dmuchamy, a tu szkoda słów, biedne dzieciątko
    Wczoraj widziałam :/
    Niestety jak będzie kasa dla bezrobotnych za urodzenie dziecka to tak to będzie coraz częściej wyglądało :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    oj Lady, skurcze porodowe/bole parte to masakra, wiec nawet nie wiesz o czym piszesz. Ja, mimo ze mam prog bolu bardzo wysoki to chwilami myslalam sobie, ze jak ma mnie tak bolec to wole umrzec ;).
    Koleżanka też mi gadala ze najgorsze są parcia bo nie wiesz czy sie zesrasz czy zaraz umrzesz z bolu .
    To jej opis :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A sigma tak pomyslalam może jednak opisz poród ,miałaś cc nie planowaną a dziewczyny u nas chcą na życzenie . Może jak przeczytają przebieg to im się odechce :D

Czy ktoś jeszcze tak myśli?

Zle Sigme zrozumialas. Ona nie chce opisac cesarki, tylko porod sn przez 21 godzin, ktory nie postepowal i skonczyl sie cesarka. Idac Twoim tokiem myslenia, wiele dziewczyn chcacych rodzic sn, mogloby wlasnie zmienic na cesarke na zyczenie, a nie odwrotnie .

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wczoraj widziałam :/
    Niestety jak będzie kasa dla bezrobotnych za urodzenie dziecka to tak to będzie coraz częściej wyglądało :/

dokładnie staraczko, to chyba nie powinno tak być, niech owszem dostaną jakąś kasę jak jest im ciężko, ale po okazaniu wydatków na dziecko, rachunków, bo tylko szkoda tych dzieci. Aż mnie zmroziło jak przeczytałam, bo ta kobieta jest przecież mniej wiecej na naszym etapie

‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ