WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś do niczego jestem, sił brakuje, a głowa coś by chciała porobić i jak to pogodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:15

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie oddam którejś swoje okna do umycia, bo są tak brudne, że nie mogę na nie patrzeć, mąż nie daje umyć, a sam też nie umyje.
    Ja już mam dość tego, że ciagle bak mi tchu. Wszystko by było cacy, gdyby brzuch już się trochę opuścił i dał normalnie pooddychać... A już wczoraj na usg jak leżałam na wznak, to myślałam, że tam ducha wyzionę.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - zależy od wielkosci brzucha ilości tkanki tłuszczowej u ciężarnej jak i od wielkości i ruchliwości dziecka. Wydaje mi się, że moja może mieć mało,miejsca, wiec jej wypychanie się od jakiegoś czasu jest mało przyjemne

Madzia - fajowy wózek, jesień i zima wam nie straszna przy takiej dużej budce :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Lady nie będę polemizować. Mogłabym Wam tu trochę poopowiadać, ale zrobię to później, kiedy już wszystkie urodzicie.

Dżuls, trix, 4me, easymum lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Masz rację bo nawet widac opisy porodu są różne , można myśleć że wszystkie są identyczne ale oczami kobiety rodzącej całkiem się od siebie różnią
    Tak jest ze wszystkim. Nawet sama ciąża upływa u każdej z nas inaczej.
    Mi samej ciąża służy, nawet ta końcówka w upale jest mało uciążliwa. Raczej nie puchnę, a na pewno nie bardziej niż działo się to przed ciążą. Boli mnie spojenie, ale daję radę to rozruszać. Nie czuję się szczególnie ociężała, unieruchomiona, bez problemu wstaję z każdego mebla, podłogi, ogarniam golenie, pedicure. Nie mam skurczy, bóli, nie dokuczają mi plecy. Sypiam całkiem nieźle - ogólnie nic tylko ciągle być w ciąży. ;)
    To co mi dokucza najbardziej to wahania nastroju, jakaś depresja przedporodowa - czasem mam dni spoko, a czasem zupełnie się nie umiem pozbierać. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, troszkę mi się przyspało dzisiaj ale za to poszłam spać o 3 bo nie umiałam zasnąć. Kolejny dzień duchoty u nas ale podobno w niedzielę ostatni dzień upałów tak więc jeszcze te pare dni wytrzymam. Mi też bardzo spuchły stopy, kupiłam sobie wczoraj tę zachwalaną herbatkę z pokrzywy ale zapomniałam wieczorem zaparzyć, dziś spróbuję. A tak w ogóle życzę wszystkim miłego dnia i udanych wizyt wizytującym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu jak miło .
    Rano odezwał się mój były sprzed jakiś 8lat pytał jak się czuję,zebym dbała o siebie , myślał że to 6miesiąc to napisałam że już 8 , a teraz wiadomość że chociaż minęło tyle lat to nadal mu na mnie zależy abym była szczęśliwa , szook ale i bardzo miłe z jego strony . Dodam że pisał to facet mający żonę i dwójkę dzieci ..
    Oczywiście nie wchodzę z nim w konwersacje i odpisuje po kilku minutach :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/70e4b41dc65b.jpg

Lady tu masz dowód jak wyglada moj brzuch z rana xD takie kształty potrafi przyjmować wiele razy w ciagu dnia..

Lady Savage, aldonaa, monaaa85, Misi@, Kasiarzynka, Kucykowa, trix, chabasse, karolcia87, snoopy_etka, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    To juz taki czas, ze każda jest zmeczona, ale ja jestem z tych co maja termin na sam koniec wrzesnia, wiec bede sie meczyc dluzej, alemjuz widac mete! W koncu mamnwozek! Tylko musze fotelik kupic jeszcze i adaptery
    Ja z młodą miałam być sierpniówką. Wszystkie kolezanki z forum już urodziły, a ja się przeterminowałam i 9 września młoda postanowiła wyjść ;P

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis jakas nie do zycia jestem, Tymka mi szkoda, bo w domu siedzimy, moze sie zbiore chociaz do sklepu:( zebym sama byla to moge caly dzien lezec i w sufit patrzec, a sama nie jestem...
    w poniedz juz idzie do pkola.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no ja już mam 3 noce takich bóli, że się uzbierało 21 godzin,
    Hahaha Lady, ja Ci powiem tylko tyle, że niezależnie od progu bólu, to te nocne bóle będziesz potem wspominała jako przyjemne smyranie, w porównaniu z tymi prawidziwymi porodowymi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:25

Staraczka23, Anitka201, trix, 4me, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sigma tak pomyslalam może jednak opisz poród ,miałaś cc nie planowaną a dziewczyny u nas chcą na życzenie . Może jak przeczytają przebieg to im się odechce :D

Czy ktoś jeszcze tak myśli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hahaha Lady, ja Ci powiem tylko tyle, że niezależnie od progu bólu, to te nocne bóle będziesz potem wspominała jako przyjemne smyranie, w porównaniu z tymi prawidziwymi porodowymi ;)
    Jsk mnie bolesnie wczoraj kulo to sobie wyobrazam jak lady ma :D

Na samą myśl bozena boli :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Lady tu masz dowód jak wyglada moj brzuch z rana xD takie kształty potrafi przyjmować wiele razy w ciagu dnia..

Moja sie też tak wypina i też z tej samej strony,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Ale fajny pies! Co to za rasa? Moj brzuch tez tak wyglada czesto :)

Carolline lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A sigma tak pomyslalam może jednak opisz poród ,miałaś cc nie planowaną a dziewczyny u nas chcą na życzenie . Może jak przeczytają przebieg to im się odechce :D

Czy ktoś jeszcze tak myśli?
    eeee nie ma sensu, każdy ma swoje zdanie, dla niektórych operacja to katorga, dla innych zbawienie. To jest tak indywidualne, że nie ma co straszyć i przekonywać :P Zależy też czy ktos już rodził i jak, i ogólnie od nastawienia. A myślę, że na tym etapie, jak już ktoś postawił na cc, to raczej jest już świadom jak to wygląda i z czym się wiaże :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:30

8pdp47e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam GBS, wszystko ok. Więc w zasadzie to mogłabym się teraz położyć i czekać aż się zacznie ;P

Dżuls, Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;/ obraza znowu na całego ;/ o pranie poszło, poprosiłam rafała by mi suszarkę wniósł do domu bo ja się nie czuję na spiłach złazić ciągle do ogrodu (wysoki prób, z około 60 cm od ziemi). A teściowa powieść i zaniesimy na dwór, szybciej wyschnie, tłumacze jak krowie że już nie dla mnie takie wskakiwanie na próg, i że jestem zmęczona ;/ i obraza na całego, i robi po swojemu, ciągne tą suszarkę na ogród, a ja na to to teraz pani robi pranie i huj poszłam do komputera ;/ a ona wzieła dupę w troki i poszła do miasta ;/ ja pierdole, i tak pralka pierze, nie wiadomo kiedy wróci ;/ a ja będę bez majtek jutro, zajebiście ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mierzyłam ciśnienie , bo coś słabo mi się zrobiło i mam 121/85 puls 112 i nie wiem czy wysoki ten puls? Stałam i robiłam sałatkę na obiad i na raty ją robię trochę odsapnę odpocznę podejdę pokroję, znowu mi się słabo zrobi i idę siąść . Raczej dzisiaj z tego powodu odpuszczam mycie okien. W przyszłym tygodniu sobie umyję :) to już będzie bezpieczniejszy tydzień :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma jak już opiszesz sobie poród (tak myślę, że najlepiej teraz gdzieś sobie to zapisać, póki nie minęło dużo czasu), to możesz mi wysłać na fb:) Ja raczej z tych, co oglądam porody, czytam mało fajne opisy. Chyba wolę się nastawić na najgorsze:)

Staraczka mam chipsy i dzisiaj zgrzeszę wieczorem i je pochłonę przy jakimś filmie. Może właśnie porody sobie odpalę na necie hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1997 1998 1999 2000 2001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ