X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa zimne okłady na czoło, apap, jeszcze spróbuj sobie rozmasowac skronie i czoło nawet bez amolu.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa, jeśli świeże powietrze pomaga, to korzystaj ile wlezie. Może kocyk i prześpij się na leżaku w ogrodzie? Albo otwórz szeroko okno w sypialni...

• kasig Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nadrabiam Was ale już nawet nie pamiętam co miałam napisać.
    W każdym bądź razie R dostał zrypy i jutro od rana na szacie będzie latał.

Co do porodów wczoraj dziewczyna przyszła do szpitala po terminie. Zjadła kolacje i mówi że plecy ja bolą. Położna do niej by się położyła. Chwilę później jak z procy biegła po korytarzu trzymając się za krok i krzycząc że rodzi. 10 minut i mały był na świecie. A pani o de mnie z sali pyta się co zrobiła że tak urodziła szybko i że akcja się rozkrecila to ta mówi "zjadłam tylko parowke na kolacje".

Aldona a może masz amol? Delikatnie wtarłabyś sobie w czoło. A jak nie to tylko świeże powietrze i okłady.

ha ha ja pół godzinki temu zjadłam parówki na kolacje :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hahahaaa dobiję do końca 37 tygodnia i zaoptruję się w parówki :D

A tak na serio, to jestem ciekawa, czy u mnie potwierdzi się toeria mówiąca o tym, że każdy następny poród jest szybszy i łatwiejszy... no zobaczymy :>

Dżuls wczoraj na salę dali mi babeczke 39 lat ma już 3 córki i teraz synuś w brzuszku. Jest 8 dni po terminie i na ktg skurcze max 8%. K mówi ze wszystkiego juz próbowała. Dziś po schodach zasówała jak maratończyk i nic zero. Jak do poniedziałku nie urodzi będą wywoływać.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parówki były firmy JBB :-) jak coś. Ale wszyscy je jedliśmy na kolacje. Fakt ze dziś urwanie głowy było bo rodziła jedna za drugą + kilka cesarkek.

Julita teraz żałuj nas wszystkich które zgaga nie odpuszcza. Ja jestem jej najlepsza przyjaciółka od x czasu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:44

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dżuls wczoraj na salę dali mi babeczke 39 lat ma już 3 córki i teraz synuś w brzuszku. Jest 8 dni po terminie i na ktg skurcze max 8%. K mówi ze wszystkiego juz próbowała. Dziś po schodach zasówała jak maratończyk i nic zero. Jak do poniedziałku nie urodzi będą wywoływać.
    Nie pocieszyłaś mnie :P ;) Mam tylko nadzieję, że młody i jego 4 kg przetarły szlaki. Kichnę i młoda wyskoczy :P

skabarka, trix lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Parówki były firmy JBB :-) jak coś. Ale wszyscy je jedliśmy na kolacje. Fakt ze dziś urwanie głowy było bo rodziła jedna za drugą + kilka cesarkek.
    Dziś podobno jest księżyc w nowiu, nie wiem czy to działa tak samo jak pełnia :P

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Nie pocieszyłaś mnie :P ;) Mam tylko nadzieję, że młody i jego 4 kg przetarły szlaki. Kichnę i młoda wyskoczy :P

Ta pani mówi do synka "no synuś siostry przetarly ci już szlaki i kanał la mache" no wychodź. A malutki jest bo 3 kg ma.

Dżuls lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały dzien na nogach...teraz nadrabiam Was :)
    Sigma ...opis porodu...masakra co przezyłaś ! jesteś super mamą !
    łzy same cisną mi sie oczu !!!

74disg18xt1q3yyo.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sypialni 24/24 mam okno otwarte i tym sposobem jest w niej nawet chlodno. Zreszta dzis u mnie tak wieje, ze w ciagu dnia temperatura na dworze nie przekroczyla 26 stopni, a w domu mam aktualnie niecale 24.
    Jak nic typowa migrena. Cholerstwo jakich malo. Moze trzeci raz w zyciu to mam.

Aktualnie leze w sypialni z zimnym okladem i masuje te skronie. Okno otwarte na osciez a dachowe uchulone i normalnie mam ciary od tej zimnej szmaty i wiatru z dworu. Brr.

Jesli w ciagu pol godziny nie przejdzie, to przyszla bratowa przywiezie mi tabletki. Po 22 wychodzi z pracy wiec akurat.

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Julita teraz żałuj nas wszystkich które zgaga nie odpuszcza. Ja jestem jej najlepsza przyjaciółka od x czasu :-P

Jak rodziły jedna za drugą to rzeczywiście coś w tych parowkach musiało być

agatka196, Carolline lubią tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

żałuję, współczuję i głaskam po główce ;D jeju jak z tym żyć!? obym to był mój pierwszy i ostatni raz :)

agatka196 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja wściekła na swojego jestem , siedzi debil i sie alkoholizuje az go od pijakow wyzwalam .
    O nie tak nie bedzie skoro ma ojca pijaka po odwyku to sie nie zawaham zadzwonic do niego nawet w nocy i powiedzieć zeby synka naprostowal bo nie dociera do niego ze ma byc mobilny , chuj mnie obchodzi ze ostatnio powiedzial jak bedzie po % to weźmiemy taxi ale nie pomysli ze jak wyczuja alkohol to go nie wpuszcza na porodowke .
    Co za @&&!€€!$¥$ <$»|\|<|\¡\$ !!!!!

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita oby :-)

Anulka najgorsze było dziś to że wszyscy zrobili sobie długi weekend i została jedna lekarka i świeży lekarz. I już byłam pewna że przez to do domu nie wyjdę. Pani dr była taka zajechana że mówi do mnie "nie pamiętam kiedy miałam taki maraton". I faktycznie tak było. Oni dziś biegali wszyscy po tym oddziale.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Julita oby :-)

Anulka najgorsze było dziś to że wszyscy zrobili sobie długi weekend i została jedna lekarka i świeży lekarz. I już byłam pewna że przez to do domu nie wyjdę. Pani dr była taka zajechana że mówi do mnie "nie pamiętam kiedy miałam taki maraton". I faktycznie tak było. Oni dziś biegali wszyscy po tym oddziale.

A coś to za lekarka? To współczuję a gdzie było wtedy do końca dyżuru to ciekawi mnie ile jeszcze mieli takich akcji do końca znany

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna. Małgorzata Stefański chyba tak się zwie. On często naburmuszona chodzi

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Blondyna. Małgorzata Stefański chyba tak się zwie. On często naburmuszona chodzi

A to wiem która uciekam na horror na Polsacie milej nocy wam życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 22:45

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka poproś by ci zapakowali tych parówek na wynos i do zamrażarki :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Agatka poproś by ci zapakowali tych parówek na wynos i do zamrażarki :D

Taaaa... i od razu wysyłaj do Nancy i Lady ;D

Carolline lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie będę prosić bo jestem juz w domku a wybieram się ram dopiero na cc :-) Także wybaczcie :-)

‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ