X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa hahaha :D właśnie! Nie pochwaliłam się, że znowu sypiam na brzuchu!!! Pewnie pamiętacie jak bardzo, bardzo, bardzo mi tego brakowało :D
    Meeeeega sprawa! :D

Nancy87, anula1990, aldonaa, la_lenka, karolcia87, Dżuls, snoopy_etka, agatka196, trix, Gusiak, Carolline lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Dzisiaj jak zwykle spałam na raty i się kręciłam, bo gorąco mi było. Zaraz muszę małego rozruszać, bo od wczoraj kiepsko z jego ruchami. Może biedaczek nie ma już miejsca no ale niech niw straszy matkę i coś tam pokopie.

Miłego dnia mamusie:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Ja chce do wody!!! Dzis ma byc u nas upalnie a ja juz w naszym chlodnym domu nie wysiedzę. Kombinuje, gdzie by tu na plaze pojechać.... Najlepiej nad otwarte ale droga juz dla mnie za daleka i pewnie korki będą masakryczne a w 3 City na plażach tlumy nie do zniesienia ;)
    Marzy mi się jakas cicha miejscówka nad woda- najlepiej prywatny basen :) :) :) stolik w cieniu i lemoniada.... Accchhhhhhhhhh :D

Alutka- jestes???? Gdzie u nas tego szukać??? Hahahaha

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka brzuchatki :-)
    U nas w końcu noc w miarę przez spana jupi :-) ale może dla tego ze miałam całe łóżko dla siebie bo mój mąż wybrał dzisiaj kanapę w dużym pokoju bo tam chlodniej z rana jest niż w sypialni ;-)

U mnie zgaga wieczorem przed spaniem to już standard ale jeszcze daje radę z nią zasnąć pijąc tylko wodę ale za to coraz mocniej pobolewa mnie spojenie lonowe ta kość A już w ogóle wieczorem jak w dzień trochę pochodzę....

Miłego i spokojnego weekendu :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka brzuchatki :-)
    U nas w końcu noc w miarę przez spana jupi :-) ale może dla tego ze miałam całe łóżko dla siebie bo mój mąż wybrał dzisiaj kanapę w dużym pokoju bo tam chlodniej z rana jest niż w sypialni ;-)

U mnie zgaga wieczorem przed spaniem to już standard ale jeszcze daje radę z nią zasnąć pijąc tylko wodę ale za to coraz mocniej pobolewa mnie spojenie lonowe ta kość A już w ogóle wieczorem jak w dzień trochę pochodzę....

Miłego i spokojnego weekendu :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Jakos wczoraj zasnelam i nawet nie wiem kiedy. Kilka razy w nocy sie przebudzilam, ale chyba jest ok. Dzis podjade do jakiejs apteki z dyzurem i kupie ten paracetamol, bo jak mnie znow wieczorem zlapie ten bol, to zejde!

Co do tych ubranek kopertowych, to wiem, ze kilka mam je polecalo bo sa "wygodne". Ja mam tylko jedne takie body, a sama nie kupilam nic z tym sposobem zapinania. Wiem, ze takie dziecko jest wiodkie, ale ja nie boje sie podniesc dzidzula i przelozyc mu przez glowke tych bodow a potem w rekawki wlozyc raczki.
    Choc na pewno sa mamy, ktore boja sie obracac malym dzieckim i dla nich ta "wygoda" moze okazac sie zbawienna.

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy moja od rana tez cicho byla ,czytam ze malego chcesz rozruszac i zaczęła fikac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona, nawet nie trzeba podnosić dziecka, na leżąco zakładasz mu przez główkę, podnosząc ją tylko na 2 cm dłońmi ;) a zresztą po kilku dniach z maluchem i tak każda mama umie swoim dzieckiem wywijać na wszystkie strony, bo przecież trzeba podnosić, tulić, karmić, przewijać - i tylko pierwszych kilka razy ten balans jest utrudniony, a potem już chwyt się robi pewniejszy i leci :)

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snooopy_etka, mój mąż też się odmładza a ma 40. Na sport ciągle lata -box i crav magę, jest chyba z 10 kilo szczuplejszy niż jak się poznaliśmy. Ciągle łazi w tych kolorowych sportowych ciuchach, co mnie w sumie wkurza. Moda teraz taka zapanowała, każdy albo biega, albo triatlony, albo coś... niby sport to zdrowie, ale ile w tym lansu...

snoopy_etka, Carolline lubią tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Hej!
    witam się w ciąży donoszonej :-) :-) przynajmniej wg belly :-)
    Kaja wychodź!!

U mnie też! :) właśnie mówię do mamy że mogę już rodzić :)

marlenak_me, Gusiak lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, o to mi chodzilo. Swoja droga, co Ty z dzieckiem za wygibasy cwiczysz? :) "Wywijac na wszystkie strony"- biedny Milan :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:43

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Sigma, o to mi chodzilo. Swoja droga, co Ty z dzieckiem za wygibasy cwiczysz? :) "Wywijac na wszystkie strony"- biedny Milan :P
    Jak byście zobaczyły, jak ja musiałam wywijać swoim dzieckiem podczas rehabilitacji... Na początku bałam się, że go połamię... a co dopiero pani fizjoterapeutka, która pokazywała mi jak mam ćwiczyć i badała przy każdej wizycie jego odruchy. Podnosiła za ręce, nogi, prawie nim rzucała, żeby zobaczyć jak reaguje. Omg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:47

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamunie. ☺
    Mam trochę czasu bo Lenka jak dostała cyca o 4 rano to do tej pory śpi. ☺
    Dziś po 15 wychodzimy. ☺

Ja nie miałam żadnych objawów. Zbliżającego się porodu. Jedynie od poniedziałku miałam mdłości. Mulilo mnie strasznie. A we wtorek byłam umowiona z kobietą u której kupiłam parę ubranek dla małej. Było to na 4 piętrze i musiałam tam wejść po schodach.

W środę o 5.20 przebudzilam się bo czułam że robi mi się kałuża między nogami. Obudziłam Piotrka, kazalam sobie zrobić kawę i poszłam pod prysznic.
    Po 7 byliśmy już w szpitalu. Zanim zostały wypełnione wszystkie papierki to na trakcie porodowym byłam o 8.
    Podlaczyli mi kroplowke i kazali się położyć. Dość regularnych i bolesnych skurczu dostałam po 10.
    Były bolesne ale dałam radę. O 11 miałam rozwarcie na 3 cm. Więc się trochę podlamalam gdzie tam 10cm. Zaczęłam trochę chodzić, Nie wiem może godzinę. Ale potem sprawiało mi to ból więc się położyłam. O 13 rozwarcie było na 5 cm. Kazali mi się przenieś na piłkę. I dziękuję Bogu że tak zrobiłam. Bo o 14. 30 poczułam takie parcie że musiałam się położyć. Doktor mnie zbadał i zakomunikował że jest pełne rozwarcie i muszę przeć. Uwierzcie kochane 4 skurcze i Lenka była już na świecie. Tak mniej więcej wyglądał mój poród. ☺

Dżuls, Sigma, aldonaa, Staraczka23, Czarna_88, karolcia87, snoopy_etka, marlenak_me, Misi@, Dominka92, agatka196, MadziaRatMed, anula1990, Lady Savage, kasig, trix, 4me, Wonderland, Nancy87, Gusiak, easymum, Kasiarzynka, julita, bento, chabasse, przyszła mama lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dzieci są mało łamliwe chyba :P w szpitalu jedna położna próbowała mi małego obudzić na karmienie - świetnie się przy tym bawiła, maluchem wywijała jak cyrkowiec, a młody miał w dupce i spał smacznie :D
    Ja tam malutkim nie rzucam :P ale no przekładanie z ręki do ręki, obracanie i inne czynności szybciutko ogarnęłam. A początkowo miałam problem z utrzymaniem lecącej główki i reszty ciałka ;)

Btw. widzę, że malutki trochę ćwiczy już szyję - ma momenty, kiedy na chwilę usztywnia kark i sam podtrzymuje główkę (oczywiście ja jej nie puszczam, po prostu czuję brak nacisku na dłoni :P), czasami potrafi ją mocno podciągnąć, żeby obrócić w drugą stronę, no i ogólnie już mniej zdradliwa ta główka się robi :P już nie ucieka gdzie popadnie w dowolnym momencie niezależnie od reszty ciała ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, Adzia, kosmos zupełny jak czytam takie opisy porodu! :D
    Po godzinie 3 cm rozwarcia, a Ty się podłamałaś? :D przecież to niesamowite tempo! :D
    Gratuluję jeszcze raz :* :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Adzia, Tobie to faktycznie poszlo. Nic tylko dzieci rodzic. :) swietnie, ze juz z Lenka bedziecie w domu. A starszy brat wrocil juz z tej kolonii? Czeka na małą w domu?

Mi to sie wydaje, ze dzieci wogole sie nie lamia. Przeciez ja nigdy dziecka w gipsie nie widzialam :P
    Zreszta mnie ciary przechodza jak polozna myje dziecko. Pod kran, hop siup, prawa lewa, piruet i umyte. Masakra :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dzielna bylas :)
    Ja tez skocze na 4 pietro za 2tygodnie hahahh :D :D

adzia lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, AFI 10 na tym etapie ciąży to dobry wynik?

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz gratulacje Andzia :-)

Ja mieszkam na 7 piętrze i mam w planach polazic trochę po schodach ale to za jakiś czas ;-)

Wczoraj dzwoniła siostra mojego męża do niego i się pyta o mnie i stwierdziła ze no bym mogła do niej przyjść kiedys bo ruch dobrze mi zrobi !!! A mieszka na 4 piętrze bez windy to swoją drogą A po za tym to ja mam chodzić ja odwiedzać A ona ma mnie w dupieA! Sama ma córkę 3 letnia to może im się ruch przyda i może im się ruch przyda !
    Wkurzaja mnie takie teksty pouczające wielce

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, AFI 10 na tym etapie ciąży to dobry wynik?
    Chyba dobry. Ja tez mialam w tym tyg oznaczenie na 10.
    Normy sa chyba od 5 ;)

‹‹ 2011 2012 2013 2014 2015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ