X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, AFI 10 na tym etapie ciąży to dobry wynik?

Nie pamietam dokladnie, ale chyba prawidlowe afi to >5 , <18.
    Od 5 w dol jest malowodzie ,a od 18 w zwyz wielowodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:11

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja po 2 razy dziennie biegam po schodach bo mam dom wielopiętrowy i nic- zero skurczy, dzidzi sobie pewnie jeszcze posiedzi...

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    W normie (raczej bardziej przy dolnej granicy), też tyle mam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki!

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia no to szybki poród, apropo 4 piętra ja mieszkam na 4 piętrze chodzę po schodach raz dziennie i nic się nie dzieje :-P a ja jutro wg belly mam ciążę donoszona wiec od poniedziałku myję okna i się nie oszczędzam :-P niech Wiktor wyłazi o ile będę miała siłę się nie oszczędzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:13

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn jest ta aktorka co blizniaki urodzila jako 60latka

Pola Irene lubi tę wiadomość

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 dzięki za info, właśnie przełączyłam. Rety nie wiem co myśleć o tej całej historii...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Na tvn jest ta aktorka co blizniaki urodzila jako 60latka
    Niech mnie to babsko nie wnerwia. Trzeba było sobie machnąć te dzieciaki kolo 40tki, a nie po 60tce, jak się babie zaczęło nudzić na emeryturze. Zamiast latać na imprezy będą się zajmować 80letnią matką i to bez grosza, na dodatek. Cholerna egoistka.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Spałam cała noc jak zabita! Już zdążyłam ogarnąć i obiad naszykować a teraz delektuję się kawą :-)
    U mnie w domu teraz psy jelitowka mają. Dobrze ze R jest to sprząta i łazi na spacerki co 2h nawet w nocy.

Sigma a właśnie miałam się Ciebie pytać jak tam się śpi ja brzuchu? :-)

Adzia gratuluję szybkiego porodu :-)

A i witamy się w 37 tygodniu :-)

Dżuls, Sigma, Czarna_88, Gusiak lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ją slucham i normalnie az mnie nosi .
    Mogla odkładać kasę na przyszłość miala jakies epizody w filmaach chociaż nigdy jej na oczy nie widzialam :D
    Wielka mi aktorka w dupe kopana .
    Ona teraz szuka sponsora na dzieci wśród ludzi ktorzy sa związani z aktorami .
    Ojciec nieznany a mi sie wydaje ze właśnie tatusiem jest ten co nagłośnil sprawe.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    AFi każda ma indywidualnie najważniejsze żeby wód nie ubywało

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja wczoraj zapomniałam wziąć insuliny na noc. Padlam jak kawka ze zmęczenia i odziwo dziś wstaje mierze cukier a tam 85 na liczniku. :O
    Chyba dziś na noc zapodaj sobie mniejsza dawkę niż normalnie. Może się zaczyna wszystko regulować.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś i ja :) będę rzadko zaglądać na forum dziś bo mój R ma urodziny :) więc świętujemy :P jeszcze nie urodziłam, ta Zuzia to mnie robi w konia tymi skurczybykami ;P to chyba za te wszystkie miesiące dziugania XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dzuls haha wspolczuje Ci ale komicznie to opisalas:) moja mama zawsze jak jestem w domu mowi idz do siebie zobacz czy masz cos jeszcze do wyrzucenia! Juz mi tylko stare listu zostaly i wyklady ze studiow i dalej ja meczy ze to lezy! Wyzbylam sie wsystkiego!
    Jak nie mieszkalam z rodzicami to w zasadzie mój pokój był nie tkniety. Potem się mloda urodziła to mój pokój się zamienil w Taśki pokój. No ale teraz sami tez tu mieszkamy więc się wszystko pozmienialo.

Dzuls, po jakiemu Ty się z teściowa dogadujesz? Musisz nas kiedyś do tych włoch zabarac :D
    A... I w jakiej dzielnicy wwy mieszkasz?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Z innej beczki - ubranka z zapięciem kopertowym albo śpioszkowym (które trzeba podłożyć pod dziecko i mają milion napów) są koszmarnie nieporęczne.
    A ja te właśnie bardzo przy Tasce lubilam :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hejka.

Ja chce do wody!!! Dzis ma byc u nas upalnie a ja juz w naszym chlodnym domu nie wysiedzę. Kombinuje, gdzie by tu na plaze pojechać.... Najlepiej nad otwarte ale droga juz dla mnie za daleka i pewnie korki będą masakryczne a w 3 City na plażach tlumy nie do zniesienia ;)
    Marzy mi się jakas cicha miejscówka nad woda- najlepiej prywatny basen :) :) :) stolik w cieniu i lemoniada.... Accchhhhhhhhhh :D

Alutka- jestes???? Gdzie u nas tego szukać??? Hahahaha
    W Gdyni chyba jest jeszcze trochę nieodkrytych miejscowek :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Jak nie mieszkalam z rodzicami to w zasadzie mój pokój był nie tkniety. Potem się mloda urodziła to mój pokój się zamienil w Taśki pokój. No ale teraz sami tez tu mieszkamy więc się wszystko pozmienialo.

Dzuls, po jakiemu Ty się z teściowa dogadujesz? Musisz nas kiedyś do tych włoch zabarac :D
    A... I w jakiej dzielnicy wwy mieszkasz?
    Akurat teściowa jest Polką, więc po polsku, ale małż rozmawia z nią po włosku, więc jak jesteśmy w mieszanym towarzystwie to po włosku :)
    Mieszkam na Bielanach, przy Klaudyny.

KathleenPL lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Snooopy_etka, mój mąż też się odmładza a ma 40. Na sport ciągle lata -box i crav magę, jest chyba z 10 kilo szczuplejszy niż jak się poznaliśmy. Ciągle łazi w tych kolorowych sportowych ciuchach, co mnie w sumie wkurza. Moda teraz taka zapanowała, każdy albo biega, albo triatlony, albo coś... niby sport to zdrowie, ale ile w tym lansu...
    Czemu Was wkurza? Ja sobie porównuje obecnych czterdziestolatków z tym co było kiedyś (wystarczy spojrzeć na serial czterdziestolatek XD) jest mega przepaść w wyglądzie itp. Mój mąż tez się fajnie ubiera, kupił ostatnio new balancy (mi z reszta tez, autentycznie, najwygodniejsze buty świata!!). I wygląda 10 lat mlodziej co mi bardzo odpowiada :)

Carolline lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:08

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    W Gdyni chyba jest jeszcze trochę nieodkrytych miejscowek :D
    Hehe są co roku nawet i takie w Sopocie co mozna znalezc bez tlumow ;) ale ten rok jest jakiś wyjątkowy pod względem ilości turystów - tak mi się przynajmniej wydaje. Problem to nie z sama plaża- w tym roku to musze miec i parking w miare blisko i kibielek i leżaczek wiec wymagania sa :) a takie wymagania to mozna o 8 rano tylko spełnić :D a ja o 8 to śpię póki jeszcze mogę :)
    Ale i tak sie dzis wybiore- jak nie na leżak to choc na kawe mrozona pod parasolem ;) tylko się juz nie spiesze- niech to slonce największe sobie pójdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:10

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ