X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona waga do kosza ;pp. Ja zaczynalam z waga 74 kg dlugo w trakcie ciazy mialam 77,5 kg tak stala w miejscu a teraz podskoczylo i mam 79 juz ;(( niby tylko 5 kg na plus ale ogolnie to bqrdzo bym chciala wazyc 65-67 bo wtedy sie najlepuej czulam no max 70 wiec 10 kg bedzie do zrzutki ;)) ale dam rade zrzucilam raz 16 to i teraz :pp najgorzej ze puchne od paru dni i mimo pokrzywy mi ta woda nie schodzi,pije duzo a siusiam baardzo malo :\

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym w życiu nie powiedziała Aldona, ze wazysz 95 kg... koniecznie wejdź na jakąś inną wagę, bo ta u ginka musi nieźle sciemniac =)
    Chociaż u Ciebie to trzeba jeszcze kilka dobrych kg odjąć na te Twoje piękne włosy ♥

Kathleen jestem za wzajemnym wspieraniu się przy zrzucaniu kg... chociaż liczę na to, że przy takich malych szkrabach uda Nam się szybko wrócić do formy =)

Dziś ważyłam się u mamy i mamy juz 71 kg... co nam daje plus 15 kg od początku ciąży... patrząc na to, ze jeszcze pozostały 4 tygodnie to pewnie łącznie do plus 20 dobije... (oby nie :D) =)

Nancy mnie dziś tez coś sen jakoś nie idzie... zaraz na tvn będzie jakich horror to sobie jeszcze pooglądam i może mnie złoży =)
    Dodatkowo jeszcze na samą noc rozchulalo się to moje dziecko i brzuch mi lata we wszystkie możliwe strony... ja nie wiem, jakaś wieczorna gimnastykę sobie chyba zrobiła =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Się jeszcze nie ciesz, u mnie brzuch nisko od początku, cała ciąża bez zgagi i dopiero chwile temu przylazlo. Gaviscon pomaga, więc to wybitnie zgaga. Jeszcze masz szansę się załapać na te przyjemności, choć życzę żeby Cię ominęło.
    No wlasnie dlatego napisałam, ze prawie nie ma bo juz chyba mialam pare razy cos na zasadzie zgagi... Za bardzo nie wiem jak wygląda to cholerstwo bo nigdy nie mialam ale wydawało mi sie, ze jednym z objawów jest palenie w przełyku ?? Tego akurat nie mam ale mam taki dziwny niesmak w buzi i cofa mi sie treść pokarmowa- wiec to chyba jakas forma zgagi :/ mam tez gaviscon juz kupiony ale narazie u mnie na te dziwne objawy działa mniej inwazyjna- mietowa guma do zucia :)
    Ja tam sie juz w tej ciąży nauczyłam, ze nie ma sie co cieszyć bo na wszystko może przyjść pora;) pępek juz wyszedł na wierzch :/ teraz sie modle by nie bylo sloniowych nóg i rozstępów. Czuje ich oddech na plecach ;) nogi wieczorami juz lekko puchną a na brzuchu mam tak naciągniętą skore, ze boje sie, ze pęknie na pępku ;(
    Także siedze cichutko i nic nie narzekam ani nie chwale ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak jak odpalisz sobie horror, to nie wiem czy tak szybko zaśniesz:)

Jeden baran, drugi baran, trzeci...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Kathleen, najwazniejsze jest miec cel i do niego dazyc. Skoro chcesz sie wbic w pianke, to wierze, ze sie w nia wbijesz :)

Ja tez chce zjechac po porodzie do min 70 kg. A na liczniku prawie 95... ehhhh...
    95??!!!!?????
    Hahahaha kup sobie nowa wagę :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis siedzialam na tej plaży- patrzyłam na te laski w kostiumach z chudymi brzuchami i mówiłam sobie, ze za rok w wakacje to juz bede tak wyglądać ;) plus z bycia teraz w ciazy- ze na przyszle wakacje mamy bardzo duza szanse byc juz w formie :D
    Wiadomo ciało po ciąży pewnie w jakimś stopniu zmienia sie nieodwracalnie ale kurczaki zrobię wszystko by wyglądać prawie jak przed ciaza do przyszłej wiosny :)
    Do tej pory mialam fitness club w swoim bloku praktycznie - to bylo boskie- hop siup i bylam na zajęciach :) teraz bez samochodu sie nie obejdzie :( ale powieszę w każdym pokoju zdjęcia z ostatnich wakacji w kostiumie i bede sie nimi katować za każdym razem jak mnie dopadnie len :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dobra, to patrzcie jak mój na dół zleciał. Jak siedzę to mam go miedzy nogami :P

/QUOTE]

a ile masz wzrostu? moze tu tkwi tajemnica !

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurw... Nie mogę się położyć w ogóle bo mi się jedzenie z 17 cofa :/ Młody, sio juz na dół bo nie wyrabiam powoli :( Nic no, przynajmniej mąż się ucieszy, że na niego czekam....

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja bardzo lubię horrory i w zasadzie rzadko się trafia jakiś taki, którego faktycznie się boje... niestety =)
    Jedyne filmy, które są w stanie mnie przerazic to filmy w stylu - egzorcyzmy...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie spie bo mnie brzuch pobolewa i jakos meza mi brak i czekam na niego:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junior jest taki aktywny, że autentycznie mnie boli...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec spania .. :p
    Masakra :(

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty tez?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie... ja też jeszcze nie śpię... niby trochę popadalo, zrobiło się ciut chłodniej i myślałam, że szybko zasne, a tu dupa...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pada ale i tak jest goraco.
    A o 5.20 musze wstac bo tata wyjezdza, trzeba sie pozegnac :p no a potem jedziemy z mama na zakupy do innego miasta wiec nie bedzie oplacalo mi sie klasc i to miala byc przyjemnosc a czuje ze bede jak zombie sie toczyc :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam na siku i zasnąć nie mogę, ale widzę ruch w nocy dzisiaj

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa.... zaczynają nam się tutaj coraz częściej robić 'rozmowy nocą' =)

Dominika faktycznie jak tak od 3 do 5 w ogóle się już nie drzemniesz to na zakupach będziesz takie małe zoombie... spróbuj jeszcze jakoś zasnąć...

U mnie lekka poprawa i powoli zaczynaja robić mi się ciężkie oczy... widzę progres, jest szansa na sen! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 03:13

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę może usne jak się uloze ;-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to rozbudzily mnie juz calkiem gry na tablecie wiec watpie ze mam szanse na sen :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo, ale tu ruch!! :P

Eeej, no przeciez bym sobie kg nie dodawala, jak juz to odwrotnie :P ostatnio na wizycie mialam cos ponad 93 kg wiec obstawiam, ze 23.08 - 95 kg bedzie na liczniku . Jak zaszlam w ciaze to mialam chyba 79 kg. A wzrost 177 cm.
    Zawsze mi bylo glupio, jak ktos sie mnie pytal o wage, bo jak powiedzialam ile waze, to ludzie na mnie jak na wariatke patrzeli :P

Mowicie, ze mam wage wyrzucic. No przeciez ja juz dawno to zrobilam ! :P teraz wole humor popsuc sobie raz na 3 tyg u gina, niz codziennie w domu sie z tym zmagac. A u gina przy okazji małą ogladam, wiec humor zepsuty wagą zawsze wraca. Tą maszyne sprawie sobie po ciazy, zeby widziec jak cyferki w dol leca :)

Spac nie moge! A w ciagu dnia bede lazic jak mucha w smole...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 03:47

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ