X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Wczoraj byliśmy na kontrolnym usg i trochę się zmartwiłam, bo mały przybrał tylko ok, 400 gram przez 3 tygodnie i waży 2150g. Niby lekarka mówi, że przepływy są w porządku, a dzieci z pepowiną dwunaczyniową pod koniec ciąży wolniej rosną i nie ważą więcej niż 3 kg... mimo wszystko trochę się martwię... łożysko ma już II stopień dojrzałości, a mój lekarz na urlopie i wizyta dopiero 31 sierpnia :(
    Powiedzcie mi, czy na ktg trzeba mieć skierowanie? Bo ta lekarka kazała chodzić i kontrolować...

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    U nas w aucie fotelik Taśki więc trochę nam szkoda miejsca jeszcze na isofixa, ale też już próbowaliśmy co i jak :D W ogóle ten isofix to mega wygoda jest, niby kosztuje swoje ale jestem super zadowolona z tego wydatku. Jak sobie przypomnę to przypinanie fotelika pasami i za każdym razem przypięty inaczej. No szlag mnie trafiał!
    Potwierdzam :-) my probnie montowalismy baze i wpinanie/wypinanie fotelika to bajka :-)

KathleenPL lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, dziewczyny.... gdzie kupowałyście jakieś naklejki na ścianę do pokoju? Oglądam na allegro i oglądam... ale taki wybór, że już mnie głowa boli :/ Może jakiś sklep sieciowy macie czy coś (w smyku nie ma...).
    No i potrzebuję też jakąś naklejkę albo zawieszkę do samochodu, w końcu dwójka już będzie jeździć. A jakoś mam wrażenie, że jednak inaczej się patrzy na taki samochód oznakowany.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen - odn. zawieszek do auta, to widziałam ostatnio magnetyczne reklamy na samochód, bo planujemy sobie z małżem machnąć reklamę na aucie, ale bez naklejania jakiegoś badziewia. Obczaj na allegro, może robią też takie z info o przewożonych dzieciach. Można je nawet zdejmować do mycia auta.
    http://allegro.pl/auto-magnes-60x40-cm-naklejka-magnetyczna-ekspres-i5603668132.html

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie macie teraz większą ilość śluzu, jakby płodnego? Ja mam, często kolor lekko bezowo-zołtawy. I się zastanawiam czy to może czop tak stopniowo odchodzi? Czy po prostu naturalna wydzielina końca ciąży?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Kathleen - odn. zawieszek do auta, to widziałam ostatnio magnetyczne reklamy na samochód, bo planujemy sobie z małżem machnąć reklamę na aucie, ale bez naklejania jakiegoś badziewia. Obczaj na allegro, może robią też takie z info o przewożonych dzieciach. Można je nawet zdejmować do mycia auta.
    http://allegro.pl/auto-magnes-60x40-cm-naklejka-magnetyczna-ekspres-i5603668132.html
    Mój tata takie miał, my też chcieliśmy reklamę robić swojego sklepu kiedyś. Ale one też ponoć lubią niszczyć lakier. Chyba wolę jednak jakąś naklejkę machnąć na szybę, albo są takie zawieszki na przyssawki.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Przemyslcie to jeszcze, bo słyszałam od znajomych co se taką machneli, że strasznie rysuje się lakier pod taką magnetyczną reklamą. Oni zmienili na naklejkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A powiedzcie macie teraz większą ilość śluzu, jakby płodnego? Ja mam, często kolor lekko bezowo-zołtawy. I się zastanawiam czy to może czop tak stopniowo odchodzi? Czy po prostu naturalna wydzielina końca ciąży?
    Ja mam taki od jakiś 2 miesięcy, nawet trochę dłużej, tylko że teraz trochę więcej, więc raczej naturalna wydzielina. No ale wiadomo, u każdej może być inaczej. Ja czekam na ten legendarny czop, bo w pierwszej ciąży nie dane mi go było zobaczyć, więc jakoś mnie ten temat zupełnie ominął.
    Odn tej reklamy magnetycznej - dzięki za info, dobrze wiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 11:26

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas znów jak bumerang wrócił temat monitora oddechu... i coraz bardziej się zastanawiam czy go kupować... a jeśli tak to z kolei jaki... w necie jest full informacji, a ja kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę... juz zaczęliśmy się zastanawiać nad tym monitorem 'pieluszkowym' (bo mają ten alarm wibracyjny zamiast od razu głośnego) aleeeee... oczywiście jak patrzyłam w necie to ten snuza czy jakoś tak w ogóle nie jest nigdzie dostępny i znów jest dylemat...

Jaki Wy wybralyscie monitor i czym się kierowałyscie przy wyborze?
    Błagam o pomoc, bo normalnie zwariuje od tego czytania =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach dzień bez spięcia na tym forum chyba nie istnieje, ja też zapowiedziałam mojej mamie, że minimum 2 tygodnie są dla nas i nie ma żadnych odwiedzić, zwłaszcza, że oni mieszkaja 200km dalej,więc wiadomo,że jak przyjadą to od razu na parę dni.teściowa na szczeście nigdy się nie wtrąca i szanuje prywatność, więc będzie czekać na zaproszenie. od 2 dni mi się lepiej śpi, dzięki niższej temperaturze w nocy, ale w dzień znów się robi gorąco. w weekend przyjeżdza do mnie mój 8 miesięczny chrzesniak już sie nie mogę doczekać !!! na dziś zaplanowane prasowanie, bo wczoraj w końcu zrobiłam pranie :D

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wcześniej wydzielina też była, ale teraz jakby trochę inna, więc się zaczęłam zastanawiać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.

Mysle ze kazda z nas ma wybrany dla siebie najlepszy plan dzialania w prYpadku ewentualnego porodu i wydaje mi sie ze nie ma co o tym dyskutowac.

Bije sie z myslami czy wybrac sie przy pkazji z mezem na zakupy do miasta oddalonego 5o km. Niby nic sie nie dzieje ale jakis strach jest.

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja mam taki od jakiś 2 miesięcy, nawet trochę dłużej, tylko że teraz trochę więcej, więc raczej naturalna wydzielina. No ale wiadomo, u każdej może być inaczej. Ja czekam na ten legendarny czop, bo w pierwszej ciąży nie dane mi go było zobaczyć, więc jakoś mnie ten temat zupełnie ominął.
    Odn tej reklamy magnetycznej - dzięki za info, dobrze wiedzieć.

Ja też mam taki sluz i też się nad tym zastanawiałam.

W ogóle witam się w 38=39 tygodniu :) do terminu porodu zostało równe 2 tygodnie :)

Ja też generalnie w domu jestem sama kiedy mąż jest w pracy i też w przypadku akcji porodowej będę po niego dzwonić a do domu ma 25-50 km w zależności gdzie się wówczas znajduje ( jest kierowcą także ta odległość jest ruchoma). Sąsiadkę już poinformowałam, że w razie potrzeby poproszę ją, żeby zawiozła mnie do szpitala a mąż do nas dojedzie:) Po cichu jednak liczę, że wszystko zacznie się wtedy, kiedy mąż będzie ze mną w domu :)

easymum lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Ja kupuję ten jak sie zus zlituje i zapłaci.
    http://www.babysense-polska.pl/monitory-oddechu-z-cert-medycznym/babysense-5.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:39

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A do nas znów jak bumerang wrócił temat monitora oddechu... i coraz bardziej się zastanawiam czy go kupować... a jeśli tak to z kolei jaki... w necie jest full informacji, a ja kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę... juz zaczęliśmy się zastanawiać nad tym monitorem 'pieluszkowym' (bo mają ten alarm wibracyjny zamiast od razu głośnego) aleeeee... oczywiście jak patrzyłam w necie to ten snuza czy jakoś tak w ogóle nie jest nigdzie dostępny i znów jest dylemat...

ja kupiłam Angelcara ac300 - podstawową wersję monitora, przekonała mnie moja siostra. Jej dziecko urodziło sie po terminie, czyli donoszone z dużą wagą (4,5 kg), ale raz zdarzył się epizod bezdechu w czasie snu w 4 mcu- biegła jak szalona, wyjeła ją z łózecza i mała się obudziła. Później wszystko już było ok, ale nie wiadmo, co by było, gdyby monitora nie miała.

720fbe94f2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Bije sie z myslami czy wybrac sie przy pkazji z mezem na zakupy do miasta oddalonego 5o km. Niby nic sie nie dzieje ale jakis strach jest.

W zeszłym tygodniu byliśmy ponad 100km od wwa w sierpcu w skansenie ;P Nowe auto kupione to trzeba było pojechąc gdzieś w trasę przetestować. A teraz mamy jeszcze dziki plan żeby w przyszłym tygodniu pojechać pod łódź do Zoo Safari ;P Aczkolwiek jak młody się obniżył i zaczął naciskać mocno to mam chyba stresa jednak i dwa razy to przemyślę.

Co do monitorów, niań itp. Ja osobiście uważam to za zbędny wydatek. Jeśli dziecko zdrowe i nic się nie dzieje to nie ma co. Chyba, że faktycznie urodzi się wcześniaczek albo coś wyjdzie nie tak po porodzie. Wtedy bym rozważała.
    Ale to tylko moje zdanie.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja kupuję ten jak sie zus zlituje i zapłaci.
    http://www.babysense-polska.pl/monitory-oddechu-z-cert-medycznym/babysense-5.html

Dziękuję... =)
    Jak mąż wróci z pracy to przedyskutujemy w takim razie coś tego typu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam od lekarza ponad 30km od domu, pojechałam sama pociągiem. :)
    Małej się chyba wyjazd podoba, bo dziś nie daje powodów do zmartwień, od rana buszuje. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również planuje zakupić monitor oddechu.
    Nie jest duży wydatek w porównianiu do tego jaką cene można zapłacić za jego brak.
    Zastanawiałam sie nad jego zakupem ale kuzynka ,która "przejechała sie"na własnej skórze co do jego braku wrecz powiedziała,że mi zakupi go jeśli sama sie nie zdecyduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 11:47

paula2013 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ