X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Na razie nie nosimy bo nie ma potrzeby
    Sigma, a nie zakładasz po kąpieli albo jak jest chłodniej? Ja nie jestem za ciągłym zakładaniem czapki, ale na niektóre momenty to mi się wydaje niezbędna. Pewnie dopiero w praktyce się zobaczy, ale jakoś wydawało mi się że czapeczki się przydają...

Masakra, jaka kolejka do endokrynologa. Prędzej urodzę nim się doczekam. ;) A mam wizytę dodatkową, więc muszę czekać na jakąś lukę, a tu kupa ludzi na normalne godziny ma opóźnienia, babka z 9.30 nadal czeka. Gorąco tutaj, dobrze, że chociaż jest gdzie siedzieć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow mi krew z nosa leci, nie znosze tego

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam powera dzisiaj wiec szykuje sie do umycia okien :D
    Ogarne domostwo , zrobie rosół i będę leżeć :D

Na poprzednie z chęcią bym odpisala ale jednak nerwy trzymam na wodzy bo i mi i tobie nie beda służyć przepychanki słowne .

Miłego dnia dziewuszki

• ela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek dzięki za wsparcie☺, stara jestem i swoje wiem☺ a komentarze Staraczki nie wzruszające mnie absolutnie.

aldonaa, aldonaa, easymum lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Znow mi krew z nosa leci, nie znosze tego
    Mi zaczęły mocno krawic dziasla parę dni temu i tez krwiste katary miewam... Ale juz bliżej końca niz dalej więc jakoś musimy dac rade.

Ja juz powiedziałam, że nie chce żeby ktokolwiek mi do szpitala przyjeżdżał. Tam przecież dziewczyny leżą, wietrzą się itp, a tu tlumy turystów na odwiedziny. Z Taska to mi co chwilę albo rodzice albo tesciowie przychodzili. Teraz nie chce bo to bez sensu w sumie. Jak wszystko bedzie ok to jednego dnia urodze drugiego posiedzebw szpitalu, trzeciego do domu. Mąż najwyżej się ugada jakoś z drugim barmanem i bedzie do mnie przyjeżdżał.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    i znowu nic powiedzieć nikt nie może bo obraza majestatu...moim zdaniem dziewczyny tylko swoje zdanie wypowiedziały, bez potępiania itp a Ty atak...
    Paulinek ja juz po ostatniej akcji stwuerdzilam że szkoda czasu na pierdoly :-).
    Kurcze jest 10 a ja juz wszystko wyorasowalam, nastawilam kolejne pranie i ogarnęłam prawie caly dom :-)
    Aaa jutro robię knedle ze śliwkami :-) jakoś nie mogę sobie odmówić :-)

Paulinek, Misi@, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Paulinek dzięki za wsparcie☺, stara jestem i swoje wiem☺ a komentarze Staraczki nie wzruszające mnie absolutnie.

ela po prostu podzielam Twoje zdanie a wydaje mi się, że jeśli się na forum coś pisze trzeba się liczyć, że ktoś to skomentuje/wypowie swoje zdanie i tyle chyba po to, to jest?

a ja się dzisiaj nawet na czytaniu książki nie mogę skupić przez tą nieprzespaną noc...włączam tryb maruda;)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls sernik jeszcze jest więc zapraszam :D

Misi@, Dżuls, Gusiak, .ona. lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dzuls to moj glupi maz zadzwonil do tesviowej mojej czyli swojej mamusivze rodze! O kur wa jak ja ja zobaczylam to mi piana z buzi poszla z nerwow ,jak zagladala a akurat parte mialam! Do tej pory sie pytam poo co to zrobil!!!!!!!!!
    Taa, moja teściowa też wymyśliła, że jak będę rodzić to weźmie urlop i przyjdzie do szpitala czekać aż urodzę. Na pewno. Jak to usłyszałam to od razu zapowiedziałam mężowi, że ma nawet nie próbować informować, że rodzę. Mała będzie na świecie, odpoczniemy chwilę, to będziemy mogły pielgrzymki przyjmować. Ale nie wcześniej, to nie zoo żeby mnie miały wycieczki nawiedzać na oglądanie show. :/

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to wszystko się da ogarnąć, życie pisze swoje scenariusze. Jak w pracy widzę kobiety dwadzieścia parę lat i na wizytę z mamusią przychodzą to się zastanawiam co jeszcze z tą mamusią robią.

.ona. lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dzuls to moj glupi maz zadzwonil do tesviowej mojej czyli swojej mamusivze rodze! O kur wa jak ja ja zobaczylam to mi piana z buzi poszla z nerwow ,jak zagladala a akurat parte mialam! Do tej pory sie pytam poo co to zrobil!!!!!!!!!
    Udusiłabym. No i przede wszystkim będąc teściową nie przyjechałabym do synowej do porodu. Synowa może sobie nie życzyć. Mi to na szczęście nie grozi, moja ma 2000 km.
    Ale za to wkurzyłą mnie, bo od dwóch lat gada, że przyjedzie w sierpniu i zabierze młodego na jakieś wakacje, i o ile w zeszłym roku to mnie nie ruszało, bo wolałąm zeby pojechał do rodziców na działkę, to w tym na serio by się przydała, bo moi starzy mają swoje sprawy na głowie, ja mam końcówkę ciąży, małż pracuje, a z młodym nie bardzo jest co zrobić, a szkoda, żeby siedział w domu. Przyjechała na 5 dni, i po wszystkich spotkaniach ze znajomymi, wizytach w knajpach, obiadkach rodzinnych gdzies u babci, miała dla mojego syna dosłownie jeden wieczór, więc wparowała obładowana zabawkami, posiedziała 3h i następnego dnia wyjechała. Za to na odchodnym zapowiedziała, że przyjedzie jak tylko się młoda urodzi. Po ch**a, pytam? Żeby mi siedzieć na głowie? Bo zabaweczkę sobie znalazła? Zapowiedziałam małżowi, że sobie nie życzę. Jak jst potrzebna to jej nie ma, a inaczej się naprasza. Taki numer mi wywinęła przy młodym. Ja starałąm się, żeby nie dostawał butli jak nie trzeba i nie przyzwyczajał siędo noszenia na rękach, a ta zabrała mi dzieciaka i pół dnia łaziła z nim na rękach dopajając wodą w butli, a mi kazała iść na spacer. Depresja poporodowa murowana.

8pdp47e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Co do porodu to wszystko się da ogarnąć, życie pisze swoje scenariusze. Jak w pracy widzę kobiety dwadzieścia parę lat i na wizytę z mamusią przychodzą to się zastanawiam co jeszcze z tą mamusią robią.
    Mnie to jakoś za specjalnie nie dziwi. Do mojego taty do firmy kiedyś przychodziła kobieta składać cv i rozmawiać w sprawie swojego czterdziesto letniego synka. A w szkole mi laska z sekretariatu opowiadała, że przychodzą mamusie z synkami papiery składać. Wszystko za nich robią, wypełniają itp. A to kurde studia sa, więc hello... Mi by po prostu wstyd było.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam za wcześnie, przecież nie wyciska sztangi, tylko sobie sam spokojnie ćwiczy na ile ma siłę. Zresztą szybko się tym męczy i idzie spać :D

Czapeczki po kąpieli nie zakładam, bo i sobie też nie zakładam :P Po kąpieli nigdzie nie wychodzimy, siedzimy w temperaturze pokojowej i bez przeciągów, więc nie ma powodu dziecka przegrzewać.

Carolline, alutka, Bruma, easymum lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Nocka mimo kursów do toalety minęła mi całkiem nieźle... w ogóle ostatnie dwa dni musze przyznać, że czuje się jakoś lepiej, odpuścił trochę ból spojenia i bioder... może to dlatego tak się czuje jakbym wróciła do żywych - zobaczymy na jak długo =)

Co do sytuacji z mężem... u mnie też caaaaaale dnie siedzę sama i gdyby coś się zaczęło to musiałabym sobie jakoś radzić... mąż pracuje ponad 30 km od domu i zanim by wrócił tymi piekielnymi pociągami (które się wiecznie spozniaja) to pewnie z godzina najmarniej by sie zeszła..
    Niby mam blisko mamę, ale Ona tez pracuje także tego... zostaje sama i liczę na to, że żadnego nie przewidziane atrakcje mnie nie zaskoczą, a jeśli to wtedy obstawiam, że za łączy mi się jakiś instynkt samozachowawczy i będę wiedziała co robić =)

Generalnie męża na całe tygodnie nie zostawiła bym samego w domu... nawet jesli by zaczął panikować to jesteśmy w razie co we dwoje i może któreś zapanuje nad emocjami... a tak po prostu byłoby mi przykro, że siedzi biedny sam, zresztą i On na takie rozwiązanie na pewno by się nie zgodził =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

la_lenka W temacie zakładania czapeczki, ja nie założyłam ani razu poza spacerami oczywiście. Syn ani razu nie miał zapalenia ucha itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:27

alutka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela szok!

Staraczka ja dzis sie za prasowanie wezme...chyba

La lenka moja tesciowa wymyslula ze skoro moja mama ma przyjechac na dwa tyg to potem sie zmienia i tesciowa sie wprowadzi,!!!! Jak to uslyszelismy to odmowilismy i jej i mojej mamie niestety, zaluje bardzo, bo tesciowa wpadala czesto a mama widziala w szpitalu a potem jak maly mial poltora miesiaca,
    Ale moja tesciowa ma taki sposob dziwny bycia ze narzuca i nikt jej sie nie postawui procz mojego meza,uffff

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Czapeczki po kąpieli nie zakładam, bo i sobie też nie zakładam :P Po kąpieli nigdzie nie wychodzimy, siedzimy w temperaturze pokojowej i bez przeciągów, więc nie ma powodu dziecka przegrzewać.
    Ja sobie zakładam turban z ręcznika, więc czuję się usprawiedliwiona z czapeczką dla małej :D

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dzuls sernik jeszcze jest więc zapraszam :D
    u mnie by tak długo nie postał :D

KathleenPL lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Od neurologa słyszałam kiedyś, że czasami za wczesne podnoszenie główki może oznaczać nie silne mięśnie, ale wzmożone ich napięcie. Oczywiście to wszystko powinien ocenić lekarz, może podpytaj na najbliższej wizycie.

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:38

Paulinek, Anitka201 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2069 2070 2071 2072 2073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ