X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam o tyle komfortową sytuację, że mąż ma taką pracę i prezesa, że 5 min po telefonie rzuca wszystko w pizdu i może być ze mną;)

alutka lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja ostatnio rozszerzam swoją dietę (po za wczorajszym dniem) i dziś na obiad gotuję ZUPĘ!:-)Kurna zupy nie jadłam od 3 miesiąca ciąży po za rosołem. A dziś zaszaleję i ugotuje barszcz czerwony :-)Taki syty. To była moja zmora cukrzycowa bo cukry wywalało mi potężnie. Więc dziś próba :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az zazdroszcze tym co moga jesc.mnie w szpitalu kazali codziennie rano byc na czczo w razie w.

Myslalam ze lady urodzila w koncu.

U nas cc zaplanowane na piatek chyba ze cos sie zacznie samo dziac to wczesniej.
    Skurczykow kilka na poziomie 60-80% czyli slabo..i zalamka z tym lezeniem w szpitalu :(

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    i znowu nic powiedzieć nikt nie może bo obraza majestatu...moim zdaniem dziewczyny tylko swoje zdanie wypowiedziały, bez potępiania itp a Ty atak...
    Ale ja nie pytałam o czyjeś opinie tylko elka zaczęła .
    Koniec tematu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweet to Ty w szpitalu teraz leżysz? czemu? bo coś ominęłam

trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ale ja nie pytałam o czyjeś opinie tylko elka zaczęła .
    Koniec tematu

Ale Ciebie też nikt nie pyta o opinie nigdy a je przedstawiasz;)

Anitka201, trix, easymum lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

sweety, 4me, trix, Carolline lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dżuls ja ostatnio rozszerzam swoją dietę (po za wczorajszym dniem) i dziś na obiad gotuję ZUPĘ!:-)Kurna zupy nie jadłam od 3 miesiąca ciąży po za rosołem. A dziś zaszaleję i ugotuje barszcz czerwony :-)Taki syty. To była moja zmora cukrzycowa bo cukry wywalało mi potężnie. Więc dziś próba :-)
    Za mną łazi ten serkin oreo, który podrzuciła Kathleen, i taki wielki deser lodowy, z toną bitej śmietany i całą masą owoców, jakiś brzoskwiń, ananasów, kiwi, mango itd.
    Z obiadów, to taka zapiekanka z makaronem, serem, cebulą, boczkiem i pieczarkami. Omnomnomnom. Heh, ale na razie raczjej nie będę eksperymentować.
    Co do mężów, to mój pracuje w domu, więc tylko bierze kluczyki od auta i wsio. Gorzej z młodym, jak się okaże, że cała akcja ma miejsce w nocy, to musimy najpierw ściągnąć moich rodziców do śpiącego młodego i dopiero możemy jechać :P Dlatego wolałabym mieć wyznaczony termin przyjęcia do szpitala, żeby sobei jakoś to zorganizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:37

8pdp47e.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek blizna po poprzednim cieciu daje sie we znaki.boli i ciagnie wiec moja dr poslala mnie do szpitala.

Nic nie ominelas,najpewniej pomylilas mnie ze SweetCherryPie ;)

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja mam tez brzucha niżej. Duuuuzo lepiej się śpi i zgagi nagle zniknęły (chociaż wciąż mam poranne wymioty i mam juz ich dość...)
    Jejciu, dziewczyny, po co te nerwy? Mój mąż pracuje w knajpie, niby wszyscy wiedzą, że mam końcówkę ciąży i jakby coś to bedzie musiał wyleciec jak karetka. Do pracy ma 25km, czyli musiałby przyjechać po mnie i potem jeszcze jazda do szpitala, modle się, żeby zaczęło się w nocy, a ie w godzinach szczytu bo we wrześniu, jak się szkoła zacznie przejechać z Łomianek do Warszawy to tak 1,5 godziny lekką ręką... A potem jeszcze znajdź miejsce do zaparkowania pod zośka jak tam wszędzie parkometry XD Mieszkamy z moimi rodzicami i moja mama tez stwierdziła, że niech tata sobie teraz na wsi siedzi (mają drewniany, wiejski domek na podlasiu i tata tam robi agroturystyke), a ona bedzie tutaj bo gdyby coś to zawsze bedzie mogła mi pomoc. No te mamy tak mają, moja tez strasznie panikuje nad ta moja ciążą. Niby pielęgniarka, własne dzieci wychowała, ją tez juz core mam, ale to jednak co innego. Więc jak bardzo chce być na miejscu i trochę nade mną pochuchac to niech jest. Więc laski luz. Nie ma się co kłócić :)

Adzia ale ten czas leci, jak szalony!

Carolline, adzia lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos czapeczek - gdyby któraś z Was widziała czapeczki w rozmiarze dla wcześniaka, to dajcie znać ;D nasze są za duże. Na razie nie nosimy bo nie ma potrzeby, ale na wypadek silnego wiatru chciałabym mieć jakąś pasującą :P I druga rzecz - szukam kapelusika. Takiego od słońca, z cieniutkiej białej/jasnej bawełny z "daszkiem"/rondkiem dającym cień na buzię. Ten kapelusik może być na zwykły noworodkowy rozmiar też :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A ja mam taką komfortową, że mąż jakby coś się zaczęło dziać w ciągu najbliższych 3 tygodni ma gwarancję od szefa że go ściągną do Pl jak tylko znajdą kierowcę na zastępstwo, zmiennik zdąży dojechać tam gdzie aktualnie jest mój (przeważnie Anglia/Francja/Włochy), zamienić go. Potem tylko czekać aż mężuś dotrze do Pl i akurat będzie mógł mnie odebrać rozpakowaną na wypisie ze szpitala :P .

łooo to wyzwanie dla Ciebie niesamowite, podziwiam;) będziesz miała nas hehe;) a potem na długo mąż zostaje z Wami?

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A ja mam taką komfortową, że mąż jakby coś się zaczęło dziać w ciągu najbliższych 3 tygodni ma gwarancję od szefa że go ściągną do Pl jak tylko znajdą kierowcę na zastępstwo, zmiennik zdąży dojechać tam gdzie aktualnie jest mój (przeważnie Anglia/Francja/Włochy), zamienić go. Potem tylko czekać aż mężuś dotrze do Pl i akurat będzie mógł mnie odebrać rozpakowaną na wypisie ze szpitala :P .

Sweety, w najgorszym razie jeszcze 3 dni!
    O kurcze... To faktycznie odważni jestescie. Ale bedzie ktoś z Tobą przy porodzie ewentualnie czy sama?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:

Mam tak samo :D taak, to bardzo komfortowe :P
    Tylko u mnie o tyle bardziej ze jezdza po samych Niemczech :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:44

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    btw. malutki ćwiczy podnoszenie główki z leżenia na brzuszku... :O

agatka196, .ona., Kasiarzynka, Misi@, KathleenPL, Dżuls, Paulinek, Gusiak, AniaM, snoopy_etka, chabasse, Wonderland, adzia, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

alutka lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dzuls ja mam tez brzucha niżej. Duuuuzo lepiej się śpi i zgagi nagle zniknęły (chociaż wciąż mam poranne wymioty i mam juz ich dość...)
    Jejciu, dziewczyny, po co te nerwy? Mój mąż pracuje w knajpie, niby wszyscy wiedzą, że mam końcówkę ciąży i jakby coś to bedzie musiał wyleciec jak karetka. Do pracy ma 25km, czyli musiałby przyjechać po mnie i potem jeszcze jazda do szpitala, modle się, żeby zaczęło się w nocy, a ie w godzinach szczytu bo we wrześniu, jak się szkoła zacznie przejechać z Łomianek do Warszawy to tak 1,5 godziny lekką ręką... A potem jeszcze znajdź miejsce do zaparkowania pod zośka jak tam wszędzie parkometry XD Mieszkamy z moimi rodzicami i moja mama tez stwierdziła, że niech tata sobie teraz na wsi siedzi (mają drewniany, wiejski domek na podlasiu i tata tam robi agroturystyke), a ona bedzie tutaj bo gdyby coś to zawsze bedzie mogła mi pomoc. No te mamy tak mają, moja tez strasznie panikuje nad ta moja ciążą. Niby pielęgniarka, własne dzieci wychowała, ją tez juz core mam, ale to jednak co innego. Więc jak bardzo chce być na miejscu i trochę nade mną pochuchac to niech jest. Więc laski luz. Nie ma się co kłócić :)

Adzia ale ten czas leci, jak szalony!
    No z tymi Łomiankami to macie rzeczywiście sajgon. A jakbyście zadzwonili po karetkę, to mogą nie przyjechać, bo w sumie jak nic się nie dzieje niepokojącego, to nie przyjeźdząją do ciężarówek, albo w najlepszym razie mogą zawieźć do Bielańskiego, bo najbliżej :P
    Co do mam... jak przy młodym padło hasło że odeszły mi wody i już (w końcu, po 4 dniach!) zaczynam rodzić, to przyjechał mąż (komunikacją miejską, bo w drodze do szpitala poszła mu opona w aucie :D ale zdążył), a potem od razu przyjechała moja mama, ale jej nie wpuścili na porodówkę, za co tym paniom dozgonnie dziękowałam :D Do synowej nie przyjechała, bo w sumie jest jakiś tam między nimi dystansik, moja siostra z kolei powiadomiłą ją po fakcie, bo urodziłą w nocy, a do mnie od razu przygnała :D Ale sama nie wiem, czy jak moja córka będzie kiedyś rodzić dziecko, to dam radę wysiedzieć w domu ;) Pewnie mąż przywiąże mnie do krzesła, albo coś w ten deseń.

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma a lekarz z przychodni byl u Was? Powiedz mu o tym bo to chyba za wczesnie.
    Na sparze byliscie juz?

Zalatwilam hydraulika, jutro zmieni zawory w kaloryferach, a maz od kwietnia nie !pmial czasu ech,..

Ja tez od 7-17 sama w domu plus mam Tymka, jakby cos sie zavczelo a tymo w domu to sasiadce bym podrzucila chyba ze tesciowa bedzie ale to malo prawdopodobne

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Witam sie z rana. Mi do masażu jakos zapalu braki- moja wymowka to właśnie ewentualna infekcja... Ale jakos nigdy mnie nie przekonywał ;) Za to ćwiczenie mięśni kegla- zapominam o tym kompletnie. Cwiczycie???
    Ćwiczę też od tygodnia. Zazwyczaj w czasie spaceru :-)

4me lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls to moj glupi maz zadzwonil do tesviowej mojej czyli swojej mamusivze rodze! O kur wa jak ja ja zobaczylam to mi piana z buzi poszla z nerwow ,jak zagladala a akurat parte mialam! Do tej pory sie pytam poo co to zrobil!!!!!!!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2068 2069 2070 2071 2072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ