X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka napisała - Ela szok!
    ale o co chodzi?

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls no tez wesolo z tesciowa masz. Rozumy pindy pozjasdaly! Moja zanim urodzilam lozysko wlazla i mnie pocalowala, ja rozlraczona w tej krwi na fotelu, i dziekowala mi za wnuka!

Potem sie zachowala dziwnie ...jakby to jej dziecko bylo:( i sie maz poklocil cale szczescie nie przylazila.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ale moja tesciowa ma taki sposob dziwny bycia ze narzuca i nikt jej sie nie postawui procz mojego meza,uffff
    Mój mąż niestety nie potrafi rozmawiać z własną matka. Tak wiecznie zakręci, że tylko kwasy z tego wychodzą. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie R dojeżdża codziennie 70km do pracy na zmianę z kolegami. Czyli nie zawsze jedzie naszym autem i jest uzależniony od nich a oni od niego. Jeżeli jeden zostaje po godzinach w pracy bo musi, to zostają wszyscy. Niestety taki układ by na paliwo nie wydawać 1000 zł a 250zł miesięcznie.

Więc chciał nie chciał jestem skazana na siebie jeżeli by się coś zaczęło przed planowanym CC. Mam o tyle komfortową sytuację że mieszkam w samym centrum, pod oknami postój taksówek których zawsze jest pełno i po de mną radio w którym zawsze ktoś jest do 16.00
    także mimo stresu dam jakoś radę :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się z rana, właśnie po śniadaniu :-). Zbieram się szykować na posiew z szyjki i na KTG. U mnie mąż w pracy od 14 dobry 22 ale może wyjść tylko musi później odrobić te godziny, które opuści :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że każda z Nas w razie jakiegoś nagłego zdarzenia kiedy byłaby sama w domu da rade... niedługo będziemy matkami (a cześć z nas już nimi jest) i wiadomo, że życie płata różne figle i nie raz może się zdarzyć przy takim malenstwie jakaś akcja, gdzie trzeba będzie zachować zimną krew i instynktownie zacząć działać... także nie ma co sie z góry nastawiać na 'o matko, będę sama nie poradzę sobie' ... myślę, że w takich sytuacjach to człowiek sam siebie jest w stanie zaskoczyć =)

To tyle kończąc temat, a tymczasem idę na mrożona kawkę i śniadanko =)

skabarka, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Sigma Od neurologa słyszałam kiedyś, że czasami za wczesne podnoszenie główki może oznaczać nie silne mięśnie, ale wzmożone ich napięcie. Oczywiście to wszystko powinien ocenić lekarz, może podpytaj na najbliższej wizycie.
    tak, ale wcześniaki mają z reguły obniżone napięcie mięśniowe ;-) Milan 10 dni po urodzeniu również miał lekko obniżone, więc nie martwiłabym się o wzmożone ;)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:39

agatka196, Dżuls, Anitka201 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że to duży błąd z mieszkaniem u mamy. Człowiek z dzieckiem się szybko ogarnia, po tygodniu już wie co i jak, i jeśli potrzebuje pomocy to bardziej odciążenia w postaci ugotowania obiadu czy umycia podłóg... a nie dobrych rad jak postępować z własnym dzieckiem ;) myślę, że przed porodem może się wydawać, że nic się nie wie o dzieciach, ale potem przychodzi czas na nauczenie się siebie nawzajem w relacji mama-dziecko, a nie w relacji doświadczona babcia-wnuk. Szkoda tracić takie cenne chwile. Ale jak kto woli...

Paulinek, aldonaa, Dżuls, trix, Anitka201, snoopy_etka, alutka, karolcia87, agatka196, adzia lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osobiście wolę w samotności oczekiwać porodu gdy mąż w pracy, no może nie tak sama bo z psem, ale rozumiem i nie potępiam Staraczki że chce aby ktoś przy niej był w trakcie gdy coś się zacznie dziać i nie musi to oznaczać że w ich małżeństwie rządzi mama ;) mam koleżankę, której mąż pracował w nocy i pod koniec ciąży każdej nocy nocowała u niej, mama albo tato albo siostra :) tak jak pisałam wcześniej po porodzie nie wpuszczam nikogo za próg mego domu conajmniej przez 2-3tygodnie i nie ma znaczenia czy to mama czy teściowa, to będzie czas mój, R. i Anastazji

a mój R. wariat przedwczoraj zamontował w aucie isofix + fotelik i tak jeździ samochodem do pracy gdy Nastia jeszcze u mnie w brzuszku :D no jak chce to niech jeździ, może misia mu tam włożyć któregoś wieczora aby był zaskoczony z rana?? ;D

u mnie jutro też ciąża będzie donoszona! <3

KathleenPL, przyszła mama, karolcia87 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat jestem juz od ponad miesiaca u mamy, cale szczescie ze tu jest duzy dom i w razie co nikt mi w droge nie wchodzi i czasami sie mijamy :p
    Ale zdecydowalam sie na to bo moj jest po pare tyg w trasie, tam gdzie mieszkamy to jest blok,na 3 pietrze, mam psa, ktory tutaj moze swobodnie wyjsc sobie na ogrod kiedy chce a tam musoalabym schodzic i wchodzic po schodach pare razy dziennie zeby z nia wyjsc, jakies zakupy. A z racji ze mam pessar musze sie oszczedzac ;)
    Jak dziecko sie urodzi to troche tu pobede a potem chce wrocic znow do siebie, chociaz nie bedzie mi lekko bo sama z dzieckiem i psem ale narazie o tym nie mysle, mam nadzieje ze jakos dam sobie rade :p
    A po nowym roku chcemy kupic sobie domek i wtedy mysle ze zacznie sie wszystko ukladac ;)
    Ee narazie nie martwie sie na zapas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:50

KathleenPL lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz bardzo dobrze czuję tylko we własnym towarzystwie i wręcz się denerwuję, jak ktoś mi przyłazi z wizytą. A teściowej zaglądającej na porodówkę sobie już w ogóle nie wyobrażam.

U mnie już drugie pranie wstawione, pierwsze prawie suche, więc zaraz biorę się za prasowanie ubranek :)

Swoją drogą wywiesiłam pranie na podwórku na sznurku i zobaczyłam jak babcia ogląda - aż miło mi się zrobiło, bo wyglądało na to, że straszną radochę z tego ma, że niedługo będzie prawnuczek :) . Oby się tylko nie wtrącała...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jakos dziwnie czuje, w nocy wczoraj i dzis bol brzucha mnie obudzil, ale nie taki jelitowy. Nie musialam brac nospy, zasnelam znow.
    Do tego mam mocz z rana bardzo ciemny, tzn moze brunatnynsama nie wiem. Ale pije ciagle herbate , juz dzis bede tylko wode .
    Plus mdli mnie, latam do kibelka ech,
    Ide ze strachu poprasowac te ubranka.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

ja też siedzę sama w domu...a raczej z synem. Jak się zacznie, to najgorzej obawiam się zorganizowanie opieki dla niego. Rodzice daleko. Ewentualnie koleżanki, ale wiadomo teraz sezon letni i każdy gdzieś wybywa. No nic będę szukała, teraz nie da rady tego zaplanować do końca. A mąż pracuje w innym mieście i nie dojeżdża naszym autem, więc też będzie musiał jakoś organizować powrót. Dodatkowo do wybranego szpitala mamy kawałek, a ja pierwszy poród miałam w miarę szybki. Mam nadzieję, że uda się ze wszystkim ogarnąć i wyrobić ;)

A my dziś jedziemy się moczyć. Miłego dnia

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytalam ze moze byc przez luteine ten Mocz zabarwiony. No nic, jutro oddam do badania.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    A ja jak przeczytam posta, ktory wlacza we mnie chec sprostowania, to zostawiam forum i wracam za kilka stron, kiedy temat juz zakonczony. Oj, ile razy sie w jezyk ugryzlam zanim cos napisalam. :)

Kurde, poszlam na dwor pranie wywiesic, a tam znow cieplo. W glowie mi sie od tego slonca kreci.
    Ja od kikku dni tez obralam podobna taktykę :-) po prostu pewne posty szczegolnie dzialaja mi na nerwy... wiesz wtedy to warto odpalic odkurzacz i spożytkować to w inny sposob :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a mój R. wariat przedwczoraj zamontował w aucie isofix + fotelik i tak jeździ samochodem do pracy gdy Nastia jeszcze u mnie w brzuszku :D no jak chce to niech jeździ, może misia mu tam włożyć któregoś wieczora aby był zaskoczony z rana?? ;D
    U nas w aucie fotelik Taśki więc trochę nam szkoda miejsca jeszcze na isofixa, ale też już próbowaliśmy co i jak :D W ogóle ten isofix to mega wygoda jest, niby kosztuje swoje ale jestem super zadowolona z tego wydatku. Jak sobie przypomnę to przypinanie fotelika pasami i za każdym razem przypięty inaczej. No szlag mnie trafiał!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Doczytalam ze moze byc przez luteine ten Mocz zabarwiony. No nic, jutro oddam do badania.
    Też miewam rano taki pomarańczowy mocz, potem jak piję normalnie to już zwykły. Mam tak od dawna, wyniki zawsze super, luteiny już dawno nie biorę.

diatomka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mój malz tez odziennie dojeżdża do pracy 70 km w jedna stronę. Ale jestem spokojna ze zdąży do mnie dojechać ;-)

agatka196 lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 2070 2071 2072 2073 2074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ