X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też bym skomentowała sytuację u Staraczki biedny ten mąż, widać mamusia rządzi☺, ale cicho sza nie moja sprawą

Paulinek, .ona., Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Oj też bym skomentowała sytuację u Staraczki biedny ten mąż, widać mamusia rządzi☺, ale cicho sza nie moja sprawą
    Hm jak by to powiedziec NIE ZNASZ TO NIE GADAJ I NIE OCENIAJ bo akurat moja mama nie rządzi w naszym małżeństwie i życiu , mąż z kolei woli zebym siedziala u nich niz w domu bo sam w stresie by pracowal i dzwonil czy jest ok więc odklej sie ode mnie

anula1990 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mi pisała, że dalej są w dwupaku i skurczy brak.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie komentuje sytuacji Staraczki- lata mi to kolo nosa- jej sprawa ;)

ja tez i pewnie większość z nas siedzi sama w domu, gdy nasi mężowie pracują. Jakos sie tego nie boję - w 5 min nie urodze- szanse raczej marne ;) naprawde większość powinna przygotować sie na 10 godzinny poród :/ spokojnie zdążę zadzwonic po swojego, żeby wracam do domu z pracy. Inny problem czy ten moj pracocholik odbierze telefon;) lata po różnych spotkaniach i czasami nie ma z nim kilka godzin kontaktu ale juz zaczęłam treningi ;) i stosowanie oddziaływania na jego sumienie, kiedy to opisuje mu jak "straaaaaasznie bylo mi przykro, gdy dzis dzwonilam a on nie odbieral a gdyby to było to.... Ojjjooojj jojoj jak strasznie sie boje, ze zawiedzie w ten dzien"- działa powoli :)

la_lenka, .ona., Paulinek, Anitka201, alutka, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Dluzy mi się strasznie ;).
    A jutro ciaza donoszona, co mnie niezmiernie cieszy :D

dobrego dnia mamuśki! ;)

Paulinek, Gusiak lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

No i mam wrażenie, że brzuch mi się minimalnie obniżył, więc może stąd ten ucisk na pęcherz...?
    Też mam wrażenie, że brzuch mam niżej. Ale ja ogólnie miałam dość nisko, więc może tylko mi się zdaje.

Podpowiedzcie, gdzie w centrum Warszawy wybrać się po cienkie czapeczki w cenie która mnie nie zabije? Z takich malutkich mam tylko jedna różową wiązaną i jedną białą wciąganą. Wydaje mi się, że to za mało i chciałbym ze 2-3 dokupić. Ile sztuk wy macie?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady mi pisała, że dalej są w dwupaku i skurczy brak.

Za bardzo chce zuzie juz miec i dlatego , zastanawiam sie tylko nad tym ze lady pisala jak nie bedzie postępu to cesarke bedzie miala a nie ma

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też mam wrażenie, że brzuch mam niżej. Ale ja ogólnie miałam dość nisko, więc może tylko mi się zdaje.

Podpowiedzcie, gdzie w centrum Warszawy wybrać się po cienkie czapeczki w cenie która mnie nie zabije? Z takich malutkich mam tylko jedna różową wiązaną i jedną białą wciąganą. Wydaje mi się, że to za mało i chciałbym ze 2-3 dokupić. Ile sztuk wy macie?
    Ja mam jedną taką typową wiązaną dla noworodka, ostatnio też w uchan były mega przeceny (z 16tu na 7 zł) takich fajnych welurowych z uszkami i z podszewką (były granatowe, brązowe i różowe), czyli bez szwów. No i mam jeszcze dwie po młodym, takie noworodkowe wciągane, ale grubsze, z HM bodajże. I wsio. Jak coś będzie potrzebne, to dokupię.
    Sorry, za durną fotę,ale ta welurowa wygląda mniej więcej tak (zdjęcie zrobione, żeby zaprezentować tacie nowy zakup :D )
    455kxplu2xxw_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:13

agatka196, chabasse, trix, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Sorry, za durną fotę,ale ta welurowa wygląda mniej więcej tak (zdjęcie zrobione, żeby zaprezentować tacie nowy zakup :D )

Mój mąż wczoraj śwince z Ikei zakładał buciki, także tego :P

Carolline lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Mój mąż wczoraj śwince z Ikei zakładał buciki, także tego :P
    :D :D :D U mnie ten zając jest większy od typowego bobasa, więc świetnie nadaje się do prezentowania wszelkich gadżetów :D

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego męża na 100 % zaskoczenie w pracy ze rodzę, bo on w sumie pracuje od 7 do 19 bo jeszcze Fuchy po pracy łapie. Jak wychodzi do pracy to codziennie mówi ze jak będę rodzic żebym dała znać hehe spoko nie urodzimy w 5 mim,choć jak pisałam koleżanka pierwsze dziecko w godzinę urodziła i to ze szwem :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

U nas noc przespana idealnie :-). Co 2 godziny na siusiu ale wstawałam jak zahipnotyzowana i szłam od razu spać :-)

Coś ta pokrzywa na mnie nie działa bo nogi dalej spuchnięte. Dziś zapytam dr czy tak będzie do końca czy można jakoś zaradzić.

Dżuls ja zazdroszczę apetytu bo ja mam na odwrót jeść mi się nie chce. A przynajmniej nie daje rady jadać tak jak powinnam.

Staraczka nie denerwuj się na dziewczyny. Wiadomo Wasza sprawa jak tam sobie żyjecie ale czasami jak piszesz coś o mężu to z boku tak wygląda że on biedny nic nie ma do gadania. I taki atak nie jest miły tym bardziej że nie raz, nie dwa sama atakowałaś. Także luz i uśmiech na buzi :-)

Chciałam powiedzieć że zostało nam 15 dni do CC i dziś już chyba po wizycie stres mnie ogarnie :-P

Powodzenia dzisiaj na wizytach i miłego dnia :-)

Paulinek, aldonaa, sweety, Anitka201, trix lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hm jak by to powiedziec NIE ZNASZ TO NIE GADAJ I NIE OCENIAJ bo akurat moja mama nie rządzi w naszym małżeństwie i życiu , mąż z kolei woli zebym siedziala u nich niz w domu bo sam w stresie by pracowal i dzwonil czy jest ok więc odklej sie ode mnie

i znowu nic powiedzieć nikt nie może bo obraza majestatu...moim zdaniem dziewczyny tylko swoje zdanie wypowiedziały, bez potępiania itp a Ty atak...

Anitka201, alutka, easymum lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Mam dużo za dużo ;), część po synku, kilka nowych, po córce znajomych... pewnie połowy nawet nie założymy ;). Kupowałam przez net w smyku.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czapeczek też mam sporo i wiązanych i nakładanych. Dużo tez mam opasek i póki będzie ciepło będę jej zakładać opaski takie szersze by ciepło w uszka było :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    4me mam taką samą sytuacje z pracą mojego męża, centrum katowic, 45 km od domu i nie zawsze odbiera tel, wczoraj oddzwonil po 4 h, ale mysle ze w razie porodu będe sie tak dobijac na służbowy fon, że wkoncu skapuje o co chodzi :-)

4me lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dzień dobry :-)

Dżuls ja zazdroszczę apetytu bo ja mam na odwrót jeść mi się nie chce. A przynajmniej nie daje rady jadać tak jak powinnam.
    no właśnie sytuacja jest taka, że ja nie mogę patrzeć na jedzenie, już nie mam żadnych zachcianek (no może oprócz nektarynek) i na serio na nic większej ochoty, chyba dobiła mnie ta monotonia jadłospisu, ale czasem tak mnie ssie w żołądku, że czuję jakbym miała hipoglikemię, taki typowy cukrzycowy niepokój i coś muszę zjeść.

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:38

l22nhdge5b933eoh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko :)
    Jakie pomysły na dzisiejszy obiad?
    Mąż do 14stej w pracy i tak szkoda mi go zeby nie zjadł czegoś ciepłego jak wróci.
    Sama nie wiem na co mam smaka...

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ