Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia ja sie boje ze pekne w miejscu , w ktorym poprzednio peklam. Bo jednak jest slabsze i mniej elastyczne.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeezu ja sie zabrałam za pranie ciuszków małego. Ilość mnie przeraza a i tak uważam, ze mam malo w porównaniu z Wami ;) narazie trzy pralki zrobione, kolejne dwie jutro. no i sama kupilam moze z 5 kompletow- wszystko dostalam i tak mi wciskali, ze aż nie moglam odmawiac ;)

KathleenPL, Lilla My lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lenka ta koszulka z h&m mama? Bo ja ostatnio dostałam od mojej mamy kilka koszulek z tego dzialu i stwierdzam ze sa bardzo wygodne. Nic się nie podwija i wszystko jest na swoim miejscu :-)
    Tak, dokładnie. Bardzo ją lubię - wygodna i tania http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249165010.html

Kupowałam jeszcze granatową w kwiatuszki, ale mi przysłali pomylony towar i już zrezygnowałam, bo lada moment nie będzie potrzebna.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, chyba po porodzie usunę cale owłosienie laserowo bo przy drugiej ciąży nie mam zamiaru się tak męczyć. :-P

Lenka brzuszek masz śliczny i taki zgrabny.:-)

Właśnie pije pokrzywe, a nogi spuchniete jak wczoraj w dzień. Powiedzcie mi ile tego można pić dziennie i ile wody przy tym trzeba wypić? Wyniki mam super, białka w moczu też nie mam. Chyba tak moja uroda. Najgorsze jest to ze ochlodziło się a moje stopy tylko nadają się na klapki.

monaaa85, la_lenka, Carolline lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam jeszcze dziś w szachownicy i kupiłam sobie właśnie super bluzkę i tunike. Tak o na zakończenie ciąży :-P

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta bluzka bardzo ladna- wygląda na dobra jakościowo :)
    Ja do tej pory mowilam swoje luźniejsze ciuchy sprzed ciąży po prostu- z wyjątkiem niektórych spodni typu jeansy czy krótkie spodenki. Teraz jednak bluzki zaczynają byc juz lekko przymale ;) moze sie uda przechodzić w tych co zostalo bo juz szkoda kupowac na ten ostatni miesiac...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka, Aldona - zumbę uwielbiam :) już dziś się umawiałam z koleżanką, że po porodzie idziemy :) ja znalazłam na youtubie układy, które na zajęciach u mnie były. mój ulubiony ciążowy, w którym kręci się tylko bioderkami https://www.youtube.com/watch?v=TMjgf6DOPow .Ciekawe tylko, czy dam radę do końca ;)

la lenka - śliczny brzusio

Agatka - nie bądź taka, zdradź co dobrego jadłaś ;) I pochwal się bluzkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 22:17

la_lenka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie bluzki przedciążowe spokojnie wchodziły, ale były tak krótkie, że dostawałam szału. Kilka dłuższych pożyczyłam od mamy, kilka kupiłam w lumpku plus ta z H&M i jakoś poszło.
    Jak ktoś jeszcze ma dłuższą chwilę ciąży, to haemowa bardzo polecam - prałam już wiele razy, suszyłam w suszarce i ciągle jest w świetnym stanie. Razem z tymi granatowymi wiskozowymi pseudo "alladynkami" stanowi mój ulubiony letni zestaw. :)

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluzki jutro pokaże jak założę. Pierwszy raz w ciąży weszłam do sklepu i kupiłam coś co mi się podobało a nie bo pasuje. Tylko szkoda że na końcówce ale już mi we wszystkim brzuch wystawiał i tylko chodziłam i naciagalam.

Powiem tylko tyle że byłam w pizza hut i jeszcze dostałam od nich prezent urodzinowy. Aż miło się w sercu zrobiło.

trix, Gusiak, Anitka201, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Adzia ja sie boje ze pekne w miejscu , w ktorym poprzednio peklam. Bo jednak jest slabsze i mniej elastyczne.

No właśnie ja się też tego bałam że pekne tam gdzie peklam przy porodzie syna.Wolałam nie ryzykować. Bo chociaż teraz mam tylko 3 szewki, to naprawdę jest to uciążliwe. Chociażby wtedy jak karmię nie mogę swobodnie z dupskiem usiąść i nakarmić małej. Więc została mi pozycja karmienia na lezaco.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja dzisiaj mam od 13 albo skurcze , albo bóle brzucha i twardnienia i zależy co 15 min czasami godzina przerwy i przez kolejne pół godziny 3 minuty dzisiaj się wymęczyłam , a do tego w podbrzuszu mnie kuje :/ ehh mam nadzieję , że noc spokojna będzie. Moja koleżanka dzisiaj urodziła termin miała na 31 sierpnia :) I to szybko jej się udało napisała mi koło 16 , że jedzie do szpitala po 18 , że ma 5 cm rozwarcia , a o 21 już wysłała zdjęcie małego :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    No właśnie ja się też tego bałam że pekne tam gdzie peklam przy porodzie syna.Wolałam nie ryzykować. Bo chociaż teraz mam tylko 3 szewki, to naprawdę jest to uciążliwe. Chociażby wtedy jak karmię nie mogę swobodnie z dupskiem usiąść i nakarmić małej. Więc została mi pozycja karmienia na lezaco.
    Dzizas, szwy po porodzie do tej pory wspominam jak jakąś kare. To była najgorsza rzecz z całego pologu. A przy zdejmowaniu aż mi łzy poleciały. A potem, mega ulga. Szwy wyjęte i mozna było usiąść. Coś pięknego.
    Gorzej, że nie umialam karmić na lezaco, w ogole nie mogłam znaleźć dobrej pozycji i najwygodniej było mi jednak na siedząco na poduszce do karmienia...

Ale Ci adzia zazdroszcze...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie ma zgagi, jupiii :) Cudowne uczucie. Nacisk na spojenie przeżyje XD

trix, Anitka201, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Nancy ja dzisiaj mam od 13 albo skurcze , albo bóle brzucha i twardnienia i zależy co 15 min czasami godzina przerwy i przez kolejne pół godziny 3 minuty dzisiaj się wymęczyłam , a do tego w podbrzuszu mnie kuje :/ ehh mam nadzieję , że noc spokojna będzie. Moja koleżanka dzisiaj urodziła termin miała na 31 sierpnia :) I to szybko jej się udało napisała mi koło 16 , że jedzie do szpitala po 18 , że ma 5 cm rozwarcia , a o 21 już wysłała zdjęcie małego :)

Anulka czyżby Wiktorek pchał się przed szereg? :-P

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka czyżby Wiktorek pchał się przed szereg? :-P

Nie mam pojęcia możliwe, ale już to uciążliwe jest męczące i chciałam jechać dzisiaj do szpitala bo aż tak bolało, ale zaczęłam chodzić po mieszkaniu całym to przeszło teraz też czuję ale nie boli mocno aż tak.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to współczuję tych skurczów lub bóli brzucha. Bo mogło by się coś zacząć raz a konkretnie a nie tylko straszyć. Aż człowiek sam nie wie co ma robić w takiej sytuacji.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Szczerze to współczuję tych skurczów lub bóli brzucha. Bo mogło by się coś zacząć raz a konkretnie a nie tylko straszyć. Aż człowiek sam nie wie co ma robić w takiej sytuacji.

Dokładnie i nie wiem czasem czy czekać czy przejdzie czy jechać do szpitala.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka mi ginekolog już od czerwca nie mierzyła szyjki, także nie mam pojęcia. Ciągle tylko mówi, że miękka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 23:12

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posegregowałam ubrania do prania dla Michałka - w sumie wyjdzie 5 pralek. Oby nic nie zafarbowało!!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie rodzi:)? No to można iść spać dalej:) Dobranoc

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ