X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia ja sie boje ze pekne w miejscu , w ktorym poprzednio peklam. Bo jednak jest slabsze i mniej elastyczne.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeezu ja sie zabrałam za pranie ciuszków małego. Ilość mnie przeraza a i tak uważam, ze mam malo w porównaniu z Wami ;) narazie trzy pralki zrobione, kolejne dwie jutro. no i sama kupilam moze z 5 kompletow- wszystko dostalam i tak mi wciskali, ze aż nie moglam odmawiac ;)

KathleenPL, Lilla My lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lenka ta koszulka z h&m mama? Bo ja ostatnio dostałam od mojej mamy kilka koszulek z tego dzialu i stwierdzam ze sa bardzo wygodne. Nic się nie podwija i wszystko jest na swoim miejscu :-)
    Tak, dokładnie. Bardzo ją lubię - wygodna i tania http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249165010.html

Kupowałam jeszcze granatową w kwiatuszki, ale mi przysłali pomylony towar i już zrezygnowałam, bo lada moment nie będzie potrzebna.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, chyba po porodzie usunę cale owłosienie laserowo bo przy drugiej ciąży nie mam zamiaru się tak męczyć. :-P

Lenka brzuszek masz śliczny i taki zgrabny.:-)

Właśnie pije pokrzywe, a nogi spuchniete jak wczoraj w dzień. Powiedzcie mi ile tego można pić dziennie i ile wody przy tym trzeba wypić? Wyniki mam super, białka w moczu też nie mam. Chyba tak moja uroda. Najgorsze jest to ze ochlodziło się a moje stopy tylko nadają się na klapki.

monaaa85, la_lenka, Carolline lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam jeszcze dziś w szachownicy i kupiłam sobie właśnie super bluzkę i tunike. Tak o na zakończenie ciąży :-P

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta bluzka bardzo ladna- wygląda na dobra jakościowo :)
    Ja do tej pory mowilam swoje luźniejsze ciuchy sprzed ciąży po prostu- z wyjątkiem niektórych spodni typu jeansy czy krótkie spodenki. Teraz jednak bluzki zaczynają byc juz lekko przymale ;) moze sie uda przechodzić w tych co zostalo bo juz szkoda kupowac na ten ostatni miesiac...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka, Aldona - zumbę uwielbiam :) już dziś się umawiałam z koleżanką, że po porodzie idziemy :) ja znalazłam na youtubie układy, które na zajęciach u mnie były. mój ulubiony ciążowy, w którym kręci się tylko bioderkami https://www.youtube.com/watch?v=TMjgf6DOPow .Ciekawe tylko, czy dam radę do końca ;)

la lenka - śliczny brzusio

Agatka - nie bądź taka, zdradź co dobrego jadłaś ;) I pochwal się bluzkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 22:17

la_lenka, skabarka lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie bluzki przedciążowe spokojnie wchodziły, ale były tak krótkie, że dostawałam szału. Kilka dłuższych pożyczyłam od mamy, kilka kupiłam w lumpku plus ta z H&M i jakoś poszło.
    Jak ktoś jeszcze ma dłuższą chwilę ciąży, to haemowa bardzo polecam - prałam już wiele razy, suszyłam w suszarce i ciągle jest w świetnym stanie. Razem z tymi granatowymi wiskozowymi pseudo "alladynkami" stanowi mój ulubiony letni zestaw. :)

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluzki jutro pokaże jak założę. Pierwszy raz w ciąży weszłam do sklepu i kupiłam coś co mi się podobało a nie bo pasuje. Tylko szkoda że na końcówce ale już mi we wszystkim brzuch wystawiał i tylko chodziłam i naciagalam.

Powiem tylko tyle że byłam w pizza hut i jeszcze dostałam od nich prezent urodzinowy. Aż miło się w sercu zrobiło.

trix, Gusiak, Anitka201, skabarka lubią tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Adzia ja sie boje ze pekne w miejscu , w ktorym poprzednio peklam. Bo jednak jest slabsze i mniej elastyczne.

No właśnie ja się też tego bałam że pekne tam gdzie peklam przy porodzie syna.Wolałam nie ryzykować. Bo chociaż teraz mam tylko 3 szewki, to naprawdę jest to uciążliwe. Chociażby wtedy jak karmię nie mogę swobodnie z dupskiem usiąść i nakarmić małej. Więc została mi pozycja karmienia na lezaco.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja dzisiaj mam od 13 albo skurcze , albo bóle brzucha i twardnienia i zależy co 15 min czasami godzina przerwy i przez kolejne pół godziny 3 minuty dzisiaj się wymęczyłam , a do tego w podbrzuszu mnie kuje :/ ehh mam nadzieję , że noc spokojna będzie. Moja koleżanka dzisiaj urodziła termin miała na 31 sierpnia :) I to szybko jej się udało napisała mi koło 16 , że jedzie do szpitala po 18 , że ma 5 cm rozwarcia , a o 21 już wysłała zdjęcie małego :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    No właśnie ja się też tego bałam że pekne tam gdzie peklam przy porodzie syna.Wolałam nie ryzykować. Bo chociaż teraz mam tylko 3 szewki, to naprawdę jest to uciążliwe. Chociażby wtedy jak karmię nie mogę swobodnie z dupskiem usiąść i nakarmić małej. Więc została mi pozycja karmienia na lezaco.
    Dzizas, szwy po porodzie do tej pory wspominam jak jakąś kare. To była najgorsza rzecz z całego pologu. A przy zdejmowaniu aż mi łzy poleciały. A potem, mega ulga. Szwy wyjęte i mozna było usiąść. Coś pięknego.
    Gorzej, że nie umialam karmić na lezaco, w ogole nie mogłam znaleźć dobrej pozycji i najwygodniej było mi jednak na siedząco na poduszce do karmienia...

Ale Ci adzia zazdroszcze...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie ma zgagi, jupiii :) Cudowne uczucie. Nacisk na spojenie przeżyje XD

trix, Anitka201, skabarka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Nancy ja dzisiaj mam od 13 albo skurcze , albo bóle brzucha i twardnienia i zależy co 15 min czasami godzina przerwy i przez kolejne pół godziny 3 minuty dzisiaj się wymęczyłam , a do tego w podbrzuszu mnie kuje :/ ehh mam nadzieję , że noc spokojna będzie. Moja koleżanka dzisiaj urodziła termin miała na 31 sierpnia :) I to szybko jej się udało napisała mi koło 16 , że jedzie do szpitala po 18 , że ma 5 cm rozwarcia , a o 21 już wysłała zdjęcie małego :)

Anulka czyżby Wiktorek pchał się przed szereg? :-P

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka czyżby Wiktorek pchał się przed szereg? :-P

Nie mam pojęcia możliwe, ale już to uciążliwe jest męczące i chciałam jechać dzisiaj do szpitala bo aż tak bolało, ale zaczęłam chodzić po mieszkaniu całym to przeszło teraz też czuję ale nie boli mocno aż tak.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to współczuję tych skurczów lub bóli brzucha. Bo mogło by się coś zacząć raz a konkretnie a nie tylko straszyć. Aż człowiek sam nie wie co ma robić w takiej sytuacji.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Szczerze to współczuję tych skurczów lub bóli brzucha. Bo mogło by się coś zacząć raz a konkretnie a nie tylko straszyć. Aż człowiek sam nie wie co ma robić w takiej sytuacji.

Dokładnie i nie wiem czasem czy czekać czy przejdzie czy jechać do szpitala.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka mi ginekolog już od czerwca nie mierzyła szyjki, także nie mam pojęcia. Ciągle tylko mówi, że miękka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 23:12

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posegregowałam ubrania do prania dla Michałka - w sumie wyjdzie 5 pralek. Oby nic nie zafarbowało!!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie rodzi:)? No to można iść spać dalej:) Dobranoc

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ