X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też w 34+3 miał 2700, a teraz w czwartek 3100.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Myślę, że to trochę na wyrost diagnozować depresję po kilku kiepskich dniach, zwłaszcza w tym niezbyt prostym dla psychiki przedporodowym okresie. :)
    Będę się obserwować, jak psychika nie dojdzie do ładu po unormowaniu sytuacji to będę kombinować co dalej.
    Nikt nic nie diagnozuje przez internet, spokojnie :) Po prostu sprawy, które opisujesz mogłyby być objawami depresji. Moim zdaniem niezależnie czego objawami są, nie warto się z nimi męczyć, szczególnie, że pamiętam, że opisywałaś je (i inne objawy) już wcześniej, przed okresem okołoporodowym. Nie denerwuj się, przecież to Twoja sprawa co z tym zrobisz :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień:)
    Bylam na plazy- wywialo mnie i zmarzłam ze na kilka następnych dni mam tego miejsca dość ;)
    Wrocilam do domu, odgrzalam tylko gotowy juz obiad- faszerewana cukinie- omnomnomn ;) i padlam.... Dopiero sie obudziłam :/ a mialam,tyle rzeczy zrobić... Tez u mnie lenistwo i zmęczenie okrutne ;) pranie i zasłony czekają czwarty dzien!

PannaB fartuch do porodu???!!!!??? Zle mi sie to kojarzy- z rzeźnikiem sorry:D co Ty planujesz męża do wyciągania, dziecka zagonić? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak czytam o tym fartuchu i się dziwię... U nas w szpitalu to tylko wygodne buty każą dla tatusia :)

Mąż zrobił dziś burery. Leze, trawie i czekam na zgage gigant, a tu niespodzianka, na razie nie nadchodzi. Aleluja! Czyli młody juz na tyle nisko, że zgagą mnie nie męczy :D Za to czuje przejedzenie XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

PannaB fartuch do porodu???!!!!??? Zle mi sie to kojarzy- z rzeźnikiem sorry:D co Ty planujesz męża do wyciągania, dziecka zagonić? :)

u mnie w szpitalu, mąż też dostaje specjalne ubranie do porodu, takei jednorazowe ;)ale dostępne jest na oddziale, nie trzeba w aptece kupować ;)
    a fartuchy musi zakładać każdy odwiedzający, ale jest automat przed oddziałem w którym można go kupić :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Nikt nic nie diagnozuje przez internet, spokojnie :) Po prostu sprawy, które opisujesz mogłyby być objawami depresji. Moim zdaniem niezależnie czego objawami są, nie warto się z nimi męczyć, szczególnie, że pamiętam, że opisywałaś je (i inne objawy) już wcześniej, przed okresem okołoporodowym. Nie denerwuj się, przecież to Twoja sprawa co z tym zrobisz :)
    Ja mam po prostu inny charakter, no i fakt jestem ogólnie pesymistyczną jęczybułą, więc to z boku może wyglądać źle. Ale sama widzę kiedy to jest w miarę normalne (każdy miewa słabsze chwile), a kiedy jest niepokojące. Obecnie mój stan mi się nie podoba, ale trwa na tyle krótko, że jeszcze się nim nie martwię. Ostatnio takie samopoczucie miałam właśnie przy PMSie, przed unormowaniem hormonów, więc obstawiam, że i teraz ma na to wpływ jakaś rewolucja okołoporodowa. Może to oznacza, że za kilka dni urodzę ;) Już w tej chwili bym się nie obraziła, za moment ciąża będzie całkiem koszerna, właśnie przyszedł przewijak, pranie się kończy - jak mała chce to niech wyłazi. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    u mnie w szpitalu, mąż też dostaje specjalne ubranie do porodu, takei jednorazowe ;)ale dostępne jest na oddziale, nie trzeba w aptece kupować ;)
    a fartuchy musi zakładać każdy odwiedzający, ale jest automat przed oddziałem w którym można go kupić :)
    U mnie na szczęście nie trzeba, mąż jest wielki chłop, więc i tak by się w nic nie zmieścił. Zabierzemy do szpitala dla niego czyste klapki i świeżą koszulkę i liczę, że starczy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Skabarka, też bym chciała znać datę ehhh swoją drogą zastanawiałam się, jak by to było urodzić 1 wrz- dziecko miałoby powoód, by lubic tę znienawidzoną przez uczniów datę rozpoczęcia roku szkolnego ;p

Moj brat się tego dnia urodzil ;), fajna data, moze nasza panna sie pospieszy o 3 dni, kto wie? :)

kiti, marlenak_me lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:44

skabarka, agatka196, Gusiak lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pomyslalam ze musze dopakowac mezowi jakies kapcie na porod. Pamietam ze w butach poprzednio nie wyrobil, te jednorazowki tzn ocjraniacze wzmagaly pocenie i maz chodzil w skarpertach!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo co z LADY?

relgio4pxlxziakh.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synek w 37=38 tyg ważył 2700 także mogę powiedzieć, że raczej urodzi się malutki

KathleenPL lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja czuję że siły do mnie wracają. Dziś 6 doba po porodzie A mnie energia rozpiera. Gdyby nie te szwy które mi przeszkadzają to bym mogła góry przenosić. Jutro przyjdzie położna i mi je zdejmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 20:26

aldonaa, sowa28, magdalenkaihelenka, .ona., trix, Anitka201, diatomka, skabarka, wiaraczynicuda, agatka196, Kucykowa, Misi@, karolcia87, Carolline, KathleenPL, Gusiak, easymum, Dżuls, kasig, snoopy_etka, Czarna_88, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:37

l22nhdge5b933eoh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona super syn zakochany w siostrze. Mój M spisuje się na medal. Odpoczywam każda wolną chwilę. A Lenka jest cudowna i bezproblemowa. Je,śpi i robi kupki. ☺

Budzi się co 4 godz naprawdę spokojne dziecko.

.ona., trix, aldonaa, chabasse, skabarka, agatka196, Lilla My, 4me, kasig, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Co za dzień:)
    Bylam na plazy- wywialo mnie i zmarzłam ze na kilka następnych dni mam tego miejsca dość ;)
    Wrocilam do domu, odgrzalam tylko gotowy juz obiad- faszerewana cukinie- omnomnomn ;) i padlam.... Dopiero sie obudziłam :/ a mialam,tyle rzeczy zrobić... Tez u mnie lenistwo i zmęczenie okrutne ;) pranie i zasłony czekają czwarty dzien!

Ej no u nas trzeba :P
    na liscie jest i polozna pow ze bez fartucha meza nie wpuszczaja :(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wscieklam przyszlolozeczko kolor super ale dupa bo plyta od szuflady za duza, brakuje 8 elementow i wypada sprezyna przy szczebelkach :(((

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:37

adzia, KathleenPL lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia - super:)

la_lenka - jak masz ochotę to pożal się nam, popłacz sobie...hormony robią swoje. Ja ostatnio też miałam jakiś kryzys-siedziałam i płakałam z byle powodu. jakoś użalałam się nad sobą. Trwało to z tydzień i przeszło ;)

a ja dziś wypowiedziałam wojnę mojej szyjce ;) dziś już 4 razy latałam po schodach z 3 piętra. a od jutra wracam do mojej zumby, ale tylko do spokojnych kawałków. jak nic nie da to chociaż kondycję trochę wyrobię :) Zumby strasznie mi brakuje. Tańczyłam do połowy 5 miesiąca. Pewnie jutro po pierwszej piosence będę miała dość ;)

aldonaa, skabarka, la_lenka, Gusiak, adzia lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 2063 2064 2065 2066 2067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ