WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez mam takiego lenia ze nawrt forum nie chce sie odpalac :D
    Lezalam i myslalam ze to sprzatne tamto ogarne i konczylo sie na myśleniu :D

• PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani w sklepie medycznym jak kupowalam dzis fartuch mi zwrocila uwage ze mam baddzo wygiety kregoslup ledzwiowy i zebym starala sie go prostowac i koniecznie kladla poduszke pod plecy....tylko jak ja mam prostowac jak mi brzuch ciazy:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś doła i już dwa razy płakałam. Teraz mi jakby lepiej, więc może się w końcu wezmę za jakąś robotę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja mam dziś doła i już dwa razy płakałam. Teraz mi jakby lepiej, więc może się w końcu wezmę za jakąś robotę.
    ja tak wczoraj ryczalam a dzis znow radosna jak skowronek:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety właściwie codziennie jest kiepsko, radosnego dnia to już dawno nie było. Co najwyżej miewam tylko lepsze momenty w ciągu dnia, głównie wieczorem.
    A prawie całe poranki, gdy siedzę sama, mąż w pracy, są trudne. Mam wtedy stanowczo za dużo czasu na myślenie i kończy się to nieciekawie. Mam nadzieję, że się z tym jakoś pozbieram, bo momentami mam sama siebie dosyć. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, a to hormony czy masz jakiś powód? Może za dużo myślisz o porodzie, albo czegoś się boisz? Możesz o tym z kimś pogadać? Powinno zrobić Ci się lżej. Nasza psychika to trudny przeciwnik ... Trzymaj się kochana i nie daj się temu nastrojowi.

la_lenka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy po porodzie wszystkie "zatrzymane" włosy w trakcie ciąży wypadną tak na raz czy stopniowo?
    zaczynam sie tego obawiać bo w ciągu tych 9 miesięcy wypadło mi dosłownie kilkanaście włosów aż strach pomyśleć ile na głowie jest takich, które na sygnał hormonów zaczną wychodzić ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie ze dzis ta babka w tym sklepie gdzie fartuch kupowalam to sie pyta jeden fartuch?a ja mowie no 1 a to kupuje sie wiecej?a ona mowi prosze pani tu po 5 biora czasem dla calych rodzin :P to jej mowie ze 1 bo u nas to porod a nie impreza i wujka z kamera nie bedzie i zaczela sie tak smiac:)

ale w sumie w szkole rodzenia tez mowila ze sa porody z mezami mamami siostrami i czasem ktos kamere wyciaga i musze stopowac:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B u nas może być tylko jedna osoba towarzysząca przy porodzie, w sumie to jak się dowiadywałam w 3 szpitalach to we wszystkich tak było

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    La_lenka, a to hormony czy masz jakiś powód? Może za dużo myślisz o porodzie, albo czegoś się boisz? Możesz o tym z kimś pogadać? Powinno zrobić Ci się lżej. Nasza psychika to trudny przeciwnik ... Trzymaj się kochana i nie daj się temu nastrojowi.
    To jest ogólnie skomplikowana sprawa. Różne rzeczy się na siebie nakładają, do tego dochodzą hormony ciążowe i jestem w stanie w jakim jestem.
    To, że myślę za dużo to na pewno, nie tyle o porodzie, bo samego porodu się nie boję, ja po prostu wiecznie za dużo myślę. Niestety, pogadać nie mam z kim, poza mężem, ale jego właśnie całe dnie nie ma. No i ja jestem strasznie skrytą osobą, nie lubię pokazywać "na zewnątrz", że coś mi jest, tylko to w sobie duszę - co niestety daje tragiczne skutki jeśli chodzi o moją psychikę, ale tak już mam i jakoś nie umiem inaczej.
    Mam nadzieję, że jak mi się ten ciążowy koktajl hormonalny wyciszy to się jakoś ogarnę. Przez większość ciąży byłam spokojna, prawie nie płakałam - a teraz przed porodem po prostu objawy turbo PMSu w pełnym natarciu, oczy mam w mokrym miejscu, jakieś irracjonalne schizy i sama nie wiem co jeszcze. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, a czemu nie poszukasz pomocy specjalisty? Przecież nie musi tak być, jak mówisz. Opisujesz objawy depresji...

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita mi te wszystkie 'zatrzymane' w czasie ciąży włosy wypadły do 2-3 dniach po porodzie, także lecąą szybciutko aż się przerażenie w oczach maluje z łysa głową w tle :) ale to tylko takie wrażenie bo naraz jest ich po prostu dużo a nie stopniowo wypadają jak dotychczas czego byś normalnie nie zauważyła ;)

julita lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, mały waży już prawie 2600g i szykuje się raczej duży na poród. Natomiast szyjka jeszcze wysoko, zamknięta i nic się nie zanosi na rozwiązanie w sierpniu. Główka balotuje nad kanałem (La Manche :P). Łożysko mam za to już 3. stopnia, ale przepływy w porządku, więc to najważniejsze.

Misi@, magdalenkaihelenka, la_lenka, anula1990, karolcia87, kasig, agatka196, Staraczka23, Kasiarzynka, Anitka201, chabasse, julita, wiaraczynicuda, diatomka, skabarka, Gusiak, Wonderland, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a czy po porodzie wszystkie "zatrzymane" włosy w trakcie ciąży wypadną tak na raz czy stopniowo?
    zaczynam sie tego obawiać bo w ciągu tych 9 miesięcy wypadło mi dosłownie kilkanaście włosów aż strach pomyśleć ile na głowie jest takich, które na sygnał hormonów zaczną wychodzić ;)
    ja słyszałam, że po 3 miesiącach zaczynają wypadać, ale czy od razu czy stopnioweo, tego nie wiem. Też mam obawy, bo ja z natury, mam cienkie włosy, teraz mi się zagęsciły, ale po porodzie, pewnie przejde szok ;p

Z tego co czytam dużo dziewczyn ma gorsze dni. Ja raczej nie mam humorów, ani zmiany nastroju, w tym przypadku ciąża mnie oszczędziła, a raczej moje otoczenie ;)
    la_lenka może to przez zbyt dużo wolnego czasu , w takich przypadkach najlepiej zająć czymś myśli, choć to nie jest łatwe.
    A może wystarczy porozmawiać z kimś o swoich obawch. Z kimś kto da Tobie wsparcie.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    My już po wizycie, mały waży już prawie 2600g i szykuje się raczej duży na poród. Natomiast szyjka jeszcze wysoko, zamknięta i nic się nie zanosi na rozwiązanie w sierpniu. Główka balotuje nad kanałem (La Manche :P). Łożysko mam za to już 3. stopnia, ale przepływy w porządku, więc to najważniejsze.
    u mnie 2600 g bylo w 34+5 i mowil ze nie tak duzo :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka z tym mysleniem to mam podobnie tylko wtedy kłapie buzia do mamy to samo do meza czasem do siostry i jak sie nagadam o tym samym 3 razy to mi lzej moze jednak sprobuj:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    La_lenka, a czemu nie poszukasz pomocy specjalisty? Przecież nie musi tak być, jak mówisz. Opisujesz objawy depresji...
    Myślę, że to trochę na wyrost diagnozować depresję po kilku kiepskich dniach, zwłaszcza w tym niezbyt prostym dla psychiki przedporodowym okresie. :)
    Będę się obserwować, jak psychika nie dojdzie do ładu po unormowaniu sytuacji to będę kombinować co dalej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 35 tyg tez miała kolo 2600 gr to naprawdę nie duża dzidzia :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Moja w 35 tyg tez miała kolo 2600 gr to naprawdę nie duża dzidzia :)
    Własnie Lily cos Cie oszukal ze duzy bo to nie zanosi sie na duzego :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Byłam u dr, który ma mnie ciąć ;). Ze mną ok, panience na świat się podobno nie śpieszy, waży ok.3200g :).

kasig, agatka196, karolcia87, Anitka201, adzia, wiaraczynicuda, Gusiak, Wonderland lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 2062 2063 2064 2065 2066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ