X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez mam takiego lenia ze nawrt forum nie chce sie odpalac :D
    Lezalam i myslalam ze to sprzatne tamto ogarne i konczylo sie na myśleniu :D

• PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani w sklepie medycznym jak kupowalam dzis fartuch mi zwrocila uwage ze mam baddzo wygiety kregoslup ledzwiowy i zebym starala sie go prostowac i koniecznie kladla poduszke pod plecy....tylko jak ja mam prostowac jak mi brzuch ciazy:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś doła i już dwa razy płakałam. Teraz mi jakby lepiej, więc może się w końcu wezmę za jakąś robotę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja mam dziś doła i już dwa razy płakałam. Teraz mi jakby lepiej, więc może się w końcu wezmę za jakąś robotę.
    ja tak wczoraj ryczalam a dzis znow radosna jak skowronek:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety właściwie codziennie jest kiepsko, radosnego dnia to już dawno nie było. Co najwyżej miewam tylko lepsze momenty w ciągu dnia, głównie wieczorem.
    A prawie całe poranki, gdy siedzę sama, mąż w pracy, są trudne. Mam wtedy stanowczo za dużo czasu na myślenie i kończy się to nieciekawie. Mam nadzieję, że się z tym jakoś pozbieram, bo momentami mam sama siebie dosyć. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, a to hormony czy masz jakiś powód? Może za dużo myślisz o porodzie, albo czegoś się boisz? Możesz o tym z kimś pogadać? Powinno zrobić Ci się lżej. Nasza psychika to trudny przeciwnik ... Trzymaj się kochana i nie daj się temu nastrojowi.

la_lenka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy po porodzie wszystkie "zatrzymane" włosy w trakcie ciąży wypadną tak na raz czy stopniowo?
    zaczynam sie tego obawiać bo w ciągu tych 9 miesięcy wypadło mi dosłownie kilkanaście włosów aż strach pomyśleć ile na głowie jest takich, które na sygnał hormonów zaczną wychodzić ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie ze dzis ta babka w tym sklepie gdzie fartuch kupowalam to sie pyta jeden fartuch?a ja mowie no 1 a to kupuje sie wiecej?a ona mowi prosze pani tu po 5 biora czasem dla calych rodzin :P to jej mowie ze 1 bo u nas to porod a nie impreza i wujka z kamera nie bedzie i zaczela sie tak smiac:)

ale w sumie w szkole rodzenia tez mowila ze sa porody z mezami mamami siostrami i czasem ktos kamere wyciaga i musze stopowac:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B u nas może być tylko jedna osoba towarzysząca przy porodzie, w sumie to jak się dowiadywałam w 3 szpitalach to we wszystkich tak było

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    La_lenka, a to hormony czy masz jakiś powód? Może za dużo myślisz o porodzie, albo czegoś się boisz? Możesz o tym z kimś pogadać? Powinno zrobić Ci się lżej. Nasza psychika to trudny przeciwnik ... Trzymaj się kochana i nie daj się temu nastrojowi.
    To jest ogólnie skomplikowana sprawa. Różne rzeczy się na siebie nakładają, do tego dochodzą hormony ciążowe i jestem w stanie w jakim jestem.
    To, że myślę za dużo to na pewno, nie tyle o porodzie, bo samego porodu się nie boję, ja po prostu wiecznie za dużo myślę. Niestety, pogadać nie mam z kim, poza mężem, ale jego właśnie całe dnie nie ma. No i ja jestem strasznie skrytą osobą, nie lubię pokazywać "na zewnątrz", że coś mi jest, tylko to w sobie duszę - co niestety daje tragiczne skutki jeśli chodzi o moją psychikę, ale tak już mam i jakoś nie umiem inaczej.
    Mam nadzieję, że jak mi się ten ciążowy koktajl hormonalny wyciszy to się jakoś ogarnę. Przez większość ciąży byłam spokojna, prawie nie płakałam - a teraz przed porodem po prostu objawy turbo PMSu w pełnym natarciu, oczy mam w mokrym miejscu, jakieś irracjonalne schizy i sama nie wiem co jeszcze. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, a czemu nie poszukasz pomocy specjalisty? Przecież nie musi tak być, jak mówisz. Opisujesz objawy depresji...

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita mi te wszystkie 'zatrzymane' w czasie ciąży włosy wypadły do 2-3 dniach po porodzie, także lecąą szybciutko aż się przerażenie w oczach maluje z łysa głową w tle :) ale to tylko takie wrażenie bo naraz jest ich po prostu dużo a nie stopniowo wypadają jak dotychczas czego byś normalnie nie zauważyła ;)

julita lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, mały waży już prawie 2600g i szykuje się raczej duży na poród. Natomiast szyjka jeszcze wysoko, zamknięta i nic się nie zanosi na rozwiązanie w sierpniu. Główka balotuje nad kanałem (La Manche :P). Łożysko mam za to już 3. stopnia, ale przepływy w porządku, więc to najważniejsze.

Misi@, magdalenkaihelenka, la_lenka, anula1990, karolcia87, kasig, agatka196, Staraczka23, Kasiarzynka, Anitka201, chabasse, julita, wiaraczynicuda, diatomka, skabarka, Gusiak, Wonderland, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a czy po porodzie wszystkie "zatrzymane" włosy w trakcie ciąży wypadną tak na raz czy stopniowo?
    zaczynam sie tego obawiać bo w ciągu tych 9 miesięcy wypadło mi dosłownie kilkanaście włosów aż strach pomyśleć ile na głowie jest takich, które na sygnał hormonów zaczną wychodzić ;)
    ja słyszałam, że po 3 miesiącach zaczynają wypadać, ale czy od razu czy stopnioweo, tego nie wiem. Też mam obawy, bo ja z natury, mam cienkie włosy, teraz mi się zagęsciły, ale po porodzie, pewnie przejde szok ;p

Z tego co czytam dużo dziewczyn ma gorsze dni. Ja raczej nie mam humorów, ani zmiany nastroju, w tym przypadku ciąża mnie oszczędziła, a raczej moje otoczenie ;)
    la_lenka może to przez zbyt dużo wolnego czasu , w takich przypadkach najlepiej zająć czymś myśli, choć to nie jest łatwe.
    A może wystarczy porozmawiać z kimś o swoich obawch. Z kimś kto da Tobie wsparcie.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    My już po wizycie, mały waży już prawie 2600g i szykuje się raczej duży na poród. Natomiast szyjka jeszcze wysoko, zamknięta i nic się nie zanosi na rozwiązanie w sierpniu. Główka balotuje nad kanałem (La Manche :P). Łożysko mam za to już 3. stopnia, ale przepływy w porządku, więc to najważniejsze.
    u mnie 2600 g bylo w 34+5 i mowil ze nie tak duzo :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka z tym mysleniem to mam podobnie tylko wtedy kłapie buzia do mamy to samo do meza czasem do siostry i jak sie nagadam o tym samym 3 razy to mi lzej moze jednak sprobuj:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    La_lenka, a czemu nie poszukasz pomocy specjalisty? Przecież nie musi tak być, jak mówisz. Opisujesz objawy depresji...
    Myślę, że to trochę na wyrost diagnozować depresję po kilku kiepskich dniach, zwłaszcza w tym niezbyt prostym dla psychiki przedporodowym okresie. :)
    Będę się obserwować, jak psychika nie dojdzie do ładu po unormowaniu sytuacji to będę kombinować co dalej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 35 tyg tez miała kolo 2600 gr to naprawdę nie duża dzidzia :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Moja w 35 tyg tez miała kolo 2600 gr to naprawdę nie duża dzidzia :)
    Własnie Lily cos Cie oszukal ze duzy bo to nie zanosi sie na duzego :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Byłam u dr, który ma mnie ciąć ;). Ze mną ok, panience na świat się podobno nie śpieszy, waży ok.3200g :).

kasig, agatka196, karolcia87, Anitka201, adzia, wiaraczynicuda, Gusiak, Wonderland lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 2062 2063 2064 2065 2066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ