Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie stresuj się nauczysz się z czasem, każda z nas przez to przechodzi i nie od razu umie wszystko robić :) trzeba poznać. No ale fakt chyba troszkę za gorąco ubrałaś tak mi się wydaję osobiście :) posłucham was trochę i zapisuję już , że na karku sprawdzać czy dziecku ciepło :)ok zanotowane :)idę zaraz się myć po pogodzie :) i czekać na męża do 22 :) a i po kąpieli trzeba kwiatki podlać :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ją też po wizycie. Mały waży 3010g. Rozwarcie cały czas na 2 cm. Jeśli nievurodze do 10.09. A jak na razie się nie zanosi to 11.09 ide do szpitala na wzniecenie porodu. Gdzie można kupić te herbatę z liści malin :p w każdej aptece jest?

w sklepach zielarskich, nie w aptekach

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    w cieniu 29
    U mnie 37 wiec stąd się zdziwiłam ze malutka tak ciepło ubrana.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    jaaa pierdoleeeee... przeciez ugotujesz ja :P

2015_08_31.jpg
    Mój wczesniak dzisiaj 'biegal' tak. A w domu w samej pieluszce.
    Jaki on cudowny :-) kurcze taka mala żaba :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka :) :) :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - ale Milan chyba jest długi i chudziutki? Czy tylko mi się wydaje? A no i jak Wam idzie używanie pieluch wielorazowych? Kiedyś pytałam, ale chyba przeoczyłaś pytanie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Anitka :) :) :)
    Mój się szykuje na takiego z faldkami wiec zachwycam się takimi szczuplaczkami :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dzuls w ogóle odnośnie tego szpitala MSWiA to pytałam w piątek swojego ginka prowadzącego w razie czego jaki On by mi polecił szpital (sam pracował w Bielanskim, zona pracuje w Praskim) i od razu bez wahania stwierdził, że z moim nazwiskiem to jak w dym mam uderzać na Woloska, przynajmniej On by tak robił bez zastanowienia... =)

Generalnie tym stwierdzeniem i cala rozmowa w zupełności mnie przekonał, żeby nawet nie próbować jechać gdzie indziej =)
    Mowilam :D ogolnie prof J. roztacza wokol siebie taka profesorsko-ordynatorska aure, ze caly oddzial ma srake, jak ma byc obchod profesorski, taki ponury milczek, ale w sumie fajny gosc. Drugi w kolejnosci jest moj gin, jego zastepca. Przez to wszyscy lekarze sraja sie z podjeciem jakiejkolwiek decyzji wzglede mnie, bo czekaja az wroci z weekendu.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My - wydaje mi się, że kiedyś odpisywałam, ale może tylko mi się wydaje :D :D :D
    Nie jesteśmy na wielo, póki pupka do nich nie dorośnie - nawet nie wiem, czy są wielorazówki wcześniacze, a nawet jeśli są jakieś xxs to musiałabym wyłożyć kawał kasy na komplet pieluch, który posłuży chwilkę. Poczekam aż dorośnie do one-size :)

Nie jest aż tak długi, ma tak może z 52 cm teraz, mierzone niezbyt profesjonalnie :P ale za to chudziutki jest, 3150 gram obecnie. No, ale w 3 tygodnie odkąd jesteśmy w domu, przybral 600 gram, także pnie się w górę :)

Lilla My, Lady Savage, adzia, Gusiak, Anitka201, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis miałam druga wizyte położnej i moja mało przybrała ledwo 20 g ;/ a karmie ja i mm i piersia wczoraj np co 2 godz sie domagała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 21:28

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę już w łóżku, brzuch trochę dopuścił, ale czuję się bardzo zmęczona, mała się bardzo wypija. Wiecie, że ja nie pamiętam jak było z chłopakami przed porodem, zapisujcie sobie może się w przyszłości przyda ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie sie melduje

Mala optymalnie wazy 2950g , wiek plodu wg usg 38 takze wyprzedza troche. Aha szyjki ok 1,5 cm i rozwarcie 2 cm.

Takze jade w srode do domu i bede rodzic w miesicie z ktorego pochodze. Czeka mnie jeszcze wizyta u ordynatora ktory wypowie sie na temat cc.

Lady pomysl zawsze jak idziesz z dzieckoem na dwor czy chcialabys byc tak ubrana;) tym bardzie ze ty sie ruszasz a dziecko nie, dziecko jest pod daszkiem gdzie zaden wiatr nie dociera i jesCze przykryte... Cieplo jej bylo .

Sigma przeslodki!

W odniesieniu do poprzedniej ciazy to dzis urodzilam Tymka:) czyli sisotra chce dluzej posiedzeic w brzuskzu:)

karolcia87 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, mala wazy 3 kg i ma dluuugie wloski :P , rozwarcie na 2 cm i szyjki prawie brak :p brr powaznie sie robi

A sciaganie pessara koszmar!! Bol ze hoho, moze dlatego ze od paru miesiecy jestem znow dziewica :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam ile wasze dzieciaczki waza to zaczynam sie martwic, ze moj taki malenki...mam nadzieje, ze troszke jeszcze podrosnie, a moze zle mierza i jest wiekszy ;)jak na razie jest na 10 centylu ;/

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnę poinformować, iż po 9 godz. starań porodu SN, na świat o godz. 20:06 za pomocą CC przyszedł Henryk Marian o wadze BAGATELA 4830 g i 63 cm długi. Zdjęcie wrzucę jak wrócę do domku :-)

nick nieaktualny, kasig, Gusiak, kapturnica, Nancy87, Anitka201, diatomka, aldonaa, Carmen, hakorośl, Kucykowa, KathleenPL, Wonderland, przyszła mama, julita, monaaa85, .ona., trix, snoopy_etka, chabasse, Kasiarzynka, adzia, nick nieaktualny, agatka196, karolcia87, easymum, Dżuls, Czarna_88, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lady Savage, Natka88, Nynusia lubią tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Bruma wielkie gratulacje. Mam nadzieje, ze dobrze sie czuje ie ;)
    A na usg wyszlo, ze bedzie taki duzy?
    Moja siostra ur. Sie z 62 cm waga 3400 ;)
    Jeszcze raz gratuluje!

• kasig Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja Cie Bruma jaki kolosik :) dobrze że Ci w końcu to cc zrobili chociaż pewnie i tak było ciężko. No to mamy rekordzistę :) i myślę że zostanie tym rekordzistą :) gratulacje, odpoczywajcie tam sobie :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mowilam :D ogolnie prof J. roztacza wokol siebie taka profesorsko-ordynatorska aure, ze caly oddzial ma srake, jak ma byc obchod profesorski, taki ponury milczek, ale w sumie fajny gosc. Drugi w kolejnosci jest moj gin, jego zastepca. Przez to wszyscy lekarze sraja sie z podjeciem jakiejkolwiek decyzji wzglede mnie, bo czekaja az wroci z weekendu.

A powiedz mi jeszcze, prof J. jest codziennie w szpitalu? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Wow Bruma wielkie gratulacje. Mam nadzieje, ze dobrze sie czuje ie ;)
    A na usg wyszlo, ze bedzie taki duzy?
    Moja siostra ur. Sie z 62 cm waga 3400 ;)
    Jeszcze raz gratuluje!
    Z dzisiejszego USG wychodziło raptem 3700 g. Tak więc niezłe wahnięcie :-/

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma no, no... naprawdę kawał mężczyzny! =)
    Gratulacje... teraz sobie odpoczywaj i stawaj dzielnie na nogi =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 2252 2253 2254 2255 2256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ