Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady nie stresuj się nauczysz się z czasem, każda z nas przez to przechodzi i nie od razu umie wszystko robić
trzeba poznać. No ale fakt chyba troszkę za gorąco ubrałaś tak mi się wydaję osobiście
posłucham was trochę i zapisuję już , że na karku sprawdzać czy dziecku ciepło :)ok zanotowane :)idę zaraz się myć po pogodzie
i czekać na męża do 22
a i po kąpieli trzeba kwiatki podlać
-
Misi@ wrote:Ją też po wizycie. Mały waży 3010g. Rozwarcie cały czas na 2 cm. Jeśli nievurodze do 10.09. A jak na razie się nie zanosi to 11.09 ide do szpitala na wzniecenie porodu. Gdzie można kupić te herbatę z liści malin :p w każdej aptece jest?
w sklepach zielarskich, nie w aptekachMisi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gusiak wrote:Dzuls w ogóle odnośnie tego szpitala MSWiA to pytałam w piątek swojego ginka prowadzącego w razie czego jaki On by mi polecił szpital (sam pracował w Bielanskim, zona pracuje w Praskim) i od razu bez wahania stwierdził, że z moim nazwiskiem to jak w dym mam uderzać na Woloska, przynajmniej On by tak robił bez zastanowienia...
Generalnie tym stwierdzeniem i cala rozmowa w zupełności mnie przekonał, żeby nawet nie próbować jechać gdzie indziejogolnie prof J. roztacza wokol siebie taka profesorsko-ordynatorska aure, ze caly oddzial ma srake, jak ma byc obchod profesorski, taki ponury milczek, ale w sumie fajny gosc. Drugi w kolejnosci jest moj gin, jego zastepca. Przez to wszyscy lekarze sraja sie z podjeciem jakiejkolwiek decyzji wzglede mnie, bo czekaja az wroci z weekendu.
-
nick nieaktualnyLilla My - wydaje mi się, że kiedyś odpisywałam, ale może tylko mi się wydaje
Nie jesteśmy na wielo, póki pupka do nich nie dorośnie - nawet nie wiem, czy są wielorazówki wcześniacze, a nawet jeśli są jakieś xxs to musiałabym wyłożyć kawał kasy na komplet pieluch, który posłuży chwilkę. Poczekam aż dorośnie do one-size
Nie jest aż tak długi, ma tak może z 52 cm teraz, mierzone niezbyt profesjonalnieale za to chudziutki jest, 3150 gram obecnie. No, ale w 3 tygodnie odkąd jesteśmy w domu, przybral 600 gram, także pnie się w górę
Lilla My, Lady Savage, adzia, Gusiak, Anitka201, Paulinek lubią tę wiadomość
-
Leżę już w łóżku, brzuch trochę dopuścił, ale czuję się bardzo zmęczona, mała się bardzo wypija. Wiecie, że ja nie pamiętam jak było z chłopakami przed porodem, zapisujcie sobie może się w przyszłości przyda ☺
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
I ja po wizycie sie melduje
Mala optymalnie wazy 2950g , wiek plodu wg usg 38 takze wyprzedza troche. Aha szyjki ok 1,5 cm i rozwarcie 2 cm.
Takze jade w srode do domu i bede rodzic w miesicie z ktorego pochodze. Czeka mnie jeszcze wizyta u ordynatora ktory wypowie sie na temat cc.
Lady pomysl zawsze jak idziesz z dzieckoem na dwor czy chcialabys byc tak ubrana;) tym bardzie ze ty sie ruszasz a dziecko nie, dziecko jest pod daszkiem gdzie zaden wiatr nie dociera i jesCze przykryte... Cieplo jej bylo .
Sigma przeslodki!
W odniesieniu do poprzedniej ciazy to dzis urodzilam Tymka:) czyli sisotra chce dluzej posiedzeic w brzuskzu:)karolcia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pragnę poinformować, iż po 9 godz. starań porodu SN, na świat o godz. 20:06 za pomocą CC przyszedł Henryk Marian o wadze BAGATELA 4830 g i 63 cm długi. Zdjęcie wrzucę jak wrócę do domku
Misi@, kasig, Gusiak, kapturnica, Nancy87, Anitka201, diatomka, aldonaa, Carmen, hakorośl, Kucykowa, KathleenPL, Wonderland, przyszła mama, julita, monaaa85, .ona., trix, snoopy_etka, chabasse, Kasiarzynka, adzia, Sigma, agatka196, karolcia87, easymum, Dżuls, Czarna_88, Paulinek, alutka, Lady Savage, Natka88, Nynusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dżuls wrote:Mowilam
ogolnie prof J. roztacza wokol siebie taka profesorsko-ordynatorska aure, ze caly oddzial ma srake, jak ma byc obchod profesorski, taki ponury milczek, ale w sumie fajny gosc. Drugi w kolejnosci jest moj gin, jego zastepca. Przez to wszyscy lekarze sraja sie z podjeciem jakiejkolwiek decyzji wzglede mnie, bo czekaja az wroci z weekendu.
A powiedz mi jeszcze, prof J. jest codziennie w szpitalu? -
Misi@ wrote:Wow Bruma wielkie gratulacje. Mam nadzieje, ze dobrze sie czuje ie
A na usg wyszlo, ze bedzie taki duzy?
Moja siostra ur. Sie z 62 cm waga 3400
Jeszcze raz gratuluje!