X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie stresuj się nauczysz się z czasem, każda z nas przez to przechodzi i nie od razu umie wszystko robić :) trzeba poznać. No ale fakt chyba troszkę za gorąco ubrałaś tak mi się wydaję osobiście :) posłucham was trochę i zapisuję już , że na karku sprawdzać czy dziecku ciepło :)ok zanotowane :)idę zaraz się myć po pogodzie :) i czekać na męża do 22 :) a i po kąpieli trzeba kwiatki podlać :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ją też po wizycie. Mały waży 3010g. Rozwarcie cały czas na 2 cm. Jeśli nievurodze do 10.09. A jak na razie się nie zanosi to 11.09 ide do szpitala na wzniecenie porodu. Gdzie można kupić te herbatę z liści malin :p w każdej aptece jest?

w sklepach zielarskich, nie w aptekach

Misi@ lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    w cieniu 29
    U mnie 37 wiec stąd się zdziwiłam ze malutka tak ciepło ubrana.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    jaaa pierdoleeeee... przeciez ugotujesz ja :P

2015_08_31.jpg
    Mój wczesniak dzisiaj 'biegal' tak. A w domu w samej pieluszce.
    Jaki on cudowny :-) kurcze taka mala żaba :-)

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka :) :) :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - ale Milan chyba jest długi i chudziutki? Czy tylko mi się wydaje? A no i jak Wam idzie używanie pieluch wielorazowych? Kiedyś pytałam, ale chyba przeoczyłaś pytanie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Anitka :) :) :)
    Mój się szykuje na takiego z faldkami wiec zachwycam się takimi szczuplaczkami :-)

Sigma lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dzuls w ogóle odnośnie tego szpitala MSWiA to pytałam w piątek swojego ginka prowadzącego w razie czego jaki On by mi polecił szpital (sam pracował w Bielanskim, zona pracuje w Praskim) i od razu bez wahania stwierdził, że z moim nazwiskiem to jak w dym mam uderzać na Woloska, przynajmniej On by tak robił bez zastanowienia... =)

Generalnie tym stwierdzeniem i cala rozmowa w zupełności mnie przekonał, żeby nawet nie próbować jechać gdzie indziej =)
    Mowilam :D ogolnie prof J. roztacza wokol siebie taka profesorsko-ordynatorska aure, ze caly oddzial ma srake, jak ma byc obchod profesorski, taki ponury milczek, ale w sumie fajny gosc. Drugi w kolejnosci jest moj gin, jego zastepca. Przez to wszyscy lekarze sraja sie z podjeciem jakiejkolwiek decyzji wzglede mnie, bo czekaja az wroci z weekendu.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My - wydaje mi się, że kiedyś odpisywałam, ale może tylko mi się wydaje :D :D :D
    Nie jesteśmy na wielo, póki pupka do nich nie dorośnie - nawet nie wiem, czy są wielorazówki wcześniacze, a nawet jeśli są jakieś xxs to musiałabym wyłożyć kawał kasy na komplet pieluch, który posłuży chwilkę. Poczekam aż dorośnie do one-size :)

Nie jest aż tak długi, ma tak może z 52 cm teraz, mierzone niezbyt profesjonalnie :P ale za to chudziutki jest, 3150 gram obecnie. No, ale w 3 tygodnie odkąd jesteśmy w domu, przybral 600 gram, także pnie się w górę :)

Lilla My, Lady Savage, adzia, Gusiak, Anitka201, Paulinek lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis miałam druga wizyte położnej i moja mało przybrała ledwo 20 g ;/ a karmie ja i mm i piersia wczoraj np co 2 godz sie domagała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 21:28

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę już w łóżku, brzuch trochę dopuścił, ale czuję się bardzo zmęczona, mała się bardzo wypija. Wiecie, że ja nie pamiętam jak było z chłopakami przed porodem, zapisujcie sobie może się w przyszłości przyda ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie sie melduje

Mala optymalnie wazy 2950g , wiek plodu wg usg 38 takze wyprzedza troche. Aha szyjki ok 1,5 cm i rozwarcie 2 cm.

Takze jade w srode do domu i bede rodzic w miesicie z ktorego pochodze. Czeka mnie jeszcze wizyta u ordynatora ktory wypowie sie na temat cc.

Lady pomysl zawsze jak idziesz z dzieckoem na dwor czy chcialabys byc tak ubrana;) tym bardzie ze ty sie ruszasz a dziecko nie, dziecko jest pod daszkiem gdzie zaden wiatr nie dociera i jesCze przykryte... Cieplo jej bylo .

Sigma przeslodki!

W odniesieniu do poprzedniej ciazy to dzis urodzilam Tymka:) czyli sisotra chce dluzej posiedzeic w brzuskzu:)

karolcia87 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, mala wazy 3 kg i ma dluuugie wloski :P , rozwarcie na 2 cm i szyjki prawie brak :p brr powaznie sie robi

A sciaganie pessara koszmar!! Bol ze hoho, moze dlatego ze od paru miesiecy jestem znow dziewica :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam ile wasze dzieciaczki waza to zaczynam sie martwic, ze moj taki malenki...mam nadzieje, ze troszke jeszcze podrosnie, a moze zle mierza i jest wiekszy ;)jak na razie jest na 10 centylu ;/

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnę poinformować, iż po 9 godz. starań porodu SN, na świat o godz. 20:06 za pomocą CC przyszedł Henryk Marian o wadze BAGATELA 4830 g i 63 cm długi. Zdjęcie wrzucę jak wrócę do domku :-)

Misi@, kasig, Gusiak, kapturnica, Nancy87, Anitka201, diatomka, aldonaa, Carmen, hakorośl, Kucykowa, KathleenPL, Wonderland, przyszła mama, julita, monaaa85, .ona., trix, snoopy_etka, chabasse, Kasiarzynka, adzia, Sigma, agatka196, karolcia87, easymum, Dżuls, Czarna_88, Paulinek, alutka, Lady Savage, Natka88, Nynusia lubią tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Bruma wielkie gratulacje. Mam nadzieje, ze dobrze sie czuje ie ;)
    A na usg wyszlo, ze bedzie taki duzy?
    Moja siostra ur. Sie z 62 cm waga 3400 ;)
    Jeszcze raz gratuluje!

• kasig Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja Cie Bruma jaki kolosik :) dobrze że Ci w końcu to cc zrobili chociaż pewnie i tak było ciężko. No to mamy rekordzistę :) i myślę że zostanie tym rekordzistą :) gratulacje, odpoczywajcie tam sobie :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mowilam :D ogolnie prof J. roztacza wokol siebie taka profesorsko-ordynatorska aure, ze caly oddzial ma srake, jak ma byc obchod profesorski, taki ponury milczek, ale w sumie fajny gosc. Drugi w kolejnosci jest moj gin, jego zastepca. Przez to wszyscy lekarze sraja sie z podjeciem jakiejkolwiek decyzji wzglede mnie, bo czekaja az wroci z weekendu.

A powiedz mi jeszcze, prof J. jest codziennie w szpitalu? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Wow Bruma wielkie gratulacje. Mam nadzieje, ze dobrze sie czuje ie ;)
    A na usg wyszlo, ze bedzie taki duzy?
    Moja siostra ur. Sie z 62 cm waga 3400 ;)
    Jeszcze raz gratuluje!
    Z dzisiejszego USG wychodziło raptem 3700 g. Tak więc niezłe wahnięcie :-/

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma no, no... naprawdę kawał mężczyzny! =)
    Gratulacje... teraz sobie odpoczywaj i stawaj dzielnie na nogi =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 2252 2253 2254 2255 2256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ