X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy daj znać co i jak jakbyś nie urodziła po usg no i jakbyś zaczęła rodzic to pisz o każdej porze dnia i nocy ;-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Nancy daj znać co i jak jakbyś nie urodziła po usg no i jakbyś zaczęła rodzic to pisz o każdej porze dnia i nocy ;-)

Ok, jak coś to dam znać, ale nic takiego się nie dzieje. Czasami stwardnieje, czasami zaboli i to wszystko. Zaraz pójdę spać i pewnie znowu wstanę w nocy zawiedziona, że cisza.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie troche meczyl sie ze sciagnieciem pessara, mowi ze sie niezle tam zasklepil i za 3 podejsciem przy wyciaganiu nastraszyl mnie ze bedzie trzeba ciac ten krazek. Brr
    Teraz pipa mnie boli jak cholera :( no ale mam to za soba, teraz gorszy bol jaki bedzie to porod. I wlasnie dzis zaczelam sie go cholernie bac !!

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym mam teraz wrazenie ze sciagniecie pessara bylo jak pociagniecie dzwigni i lawina ruszy bo cholernie rozbolal mnie krzyz :-/

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z sali szpitalnej. Lekarz tak jak przypuszczalam dal mi skierowanie na cc, tyle ze nie sadzilam ze juz dzis mnie polozy. Takze o 21 grzecznie zglosilam sie w szpitalu.

Puki co jestem mega zadowolona. Polozne do rany przyloz.

Ale panika juz mi sie udziela.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Witam sie z sali szpitalnej. Lekarz tak jak przypuszczalam dal mi skierowanie na cc, tyle ze nie sadzilam ze juz dzis mnie polozy. Takze o 21 grzecznie zglosilam sie w szpitalu.

Puki co jestem mega zadowolona. Polozne do rany przyloz.

Ale panika juz mi sie udziela.
    No mnie tez tak zbadali, myslalam, że do domu wygonia. Najpierw cesarka miała być później, potem przenieśli żeby szybciej. Potem jakieś zle badania mi wyszły jakas jazda z gruka krwi byla...

Mozjaka, a gdzie lezysz?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathlen pytadz o miejscowosc? W miliczu. Wszyscy krecili nosem gdy mowilam ze tu chce rodzic.

Znieczulenie pewnie juz ci puscilo. Jak sie czujesz? Samo cc przebieglo spokojnie? Ja panicznie boje sie spadkow cisnienia.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cierpię na bezsenność gorąco mi i nie wiem jak się ułożyć :-/

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ziółek Debiutantka

Wysłany: 1 września 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się cieszyłam przez weekend że wreszcie się wysypiam a przez te upały znowu lipa, drugą noc nie śpię,ale za to mieszkanie posprzątane- jeszcze nigdy w życiu nie zajmowałam się sprzątaniem w nocy.

nowicjuszka
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wielkie gratulacje. ☺Kawał chłopa z Twojego Henia. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja im na tym stole chyba zasne ze zmeczenia. Nerwy spac nie daja. Gdy juz o 2 udalo mi sie zasnac przyszla polozna na badanie tętna :/

KathleenPL lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po spaniu :-/ zawiedziona, że nie urodziłam, Nancy podziwiam Cię że się trzymasz , bo ja już codziennie płacze, że nie rodze po południu takie mam teraz dni jakieś. Może jeszcze uda się zasnąć w co wątpię, kręciłam się cała noc co godzinę dwie na siku.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Kathlen pytadz o miejscowosc? W miliczu. Wszyscy krecili nosem gdy mowilam ze tu chce rodzic.

Znieczulenie pewnie juz ci puscilo. Jak sie czujesz? Samo cc przebieglo spokojnie? Ja panicznie boje sie spadkow cisnienia.
    Zle nie było, trochę przysypialam tam na stole, chociaż co chwilę ktoś przychodził, pytał o coś itp. U mnie wszystko przeszło bez zarzutu. Ja juz od wczoraj chodzę, bo tutaj po 8h juz każą wstawać. I o dziwo wstalam sama, poszlam się nawet trochę umyć pod prysznic... Wiadomo, reakcje organizmu to sprawa indywidualna... Ja najgorzej wspominam cewnik, wbijanie wenflonu, potem przy znieczuleniu taka nienanturalna decyzja, wszystko dretwieje itp. A juz po to koszmarek dla mnie był. Młody obok śpi, ja próbuje nogą ruszyć i nie mogę. Okropne uczucie. Ale szybciorem zeszło. Jak tylko czułam, że gdziekolwiek zaczyna schodzić to ruszalam ta częścią ile się da. Koniec końców wywalilam spod tylka te wszystkie ceraty itp, bo tak się ciagle ruszalam XD
    Ale szczerze? Dalej jestem zdania, że sn lepszy XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma ogromne gratulacje!

Boziu jak fajnie ze tyle dzieciaczków przybywa :-). My właśnie skończyliśmy się cycac i idę dalej spać.
    Mam za niskie łóżko w sypialni i ciężko się wstaje bo rana ciągnie.

Nancy Anulka dawać tu rodzic! 1 września już!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 05:30

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Zle nie było, trochę przysypialam tam na stole, chociaż co chwilę ktoś przychodził, pytał o coś itp. U mnie wszystko przeszło bez zarzutu. Ja juz od wczoraj chodzę, bo tutaj po 8h juz każą wstawać. I o dziwo wstalam sama, poszlam się nawet trochę umyć pod prysznic... Wiadomo, reakcje organizmu to sprawa indywidualna... Ja najgorzej wspominam cewnik, wbijanie wenflonu, potem przy znieczuleniu taka nienanturalna decyzja, wszystko dretwieje itp. A juz po to koszmarek dla mnie był. Młody obok śpi, ja próbuje nogą ruszyć i nie mogę. Okropne uczucie. Ale szybciorem zeszło. Jak tylko czułam, że gdziekolwiek zaczyna schodzić to ruszalam ta częścią ile się da. Koniec końców wywalilam spod tylka te wszystkie ceraty itp, bo tak się ciagle ruszalam XD
    Ale szczerze? Dalej jestem zdania, że sn lepszy XD

He he ja też najgorzej wspominam cewnik. I cały czas miałam wrażenie ze osikam łóżko.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Ja im na tym stole chyba zasne ze zmeczenia. Nerwy spac nie daja. Gdy juz o 2 udalo mi sie zasnac przyszla polozna na badanie tętna :/
    To spij ile się da. Ja przysypialam na stole, na pooperacyjnej tez się starałam, ale adrenalina robiła swoje. Na szczęście cały czas dostawalam jakieś kroplowki, leki przeciwbólowe itp więc do zniesienia było.

Ale to Wy juz pewnie po, co? :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    He he ja też najgorzej wspominam cewnik. I cały czas miałam wrażenie ze osikam łóżko.
    Jak mi pielęgniarka wkuła wenflon, a potem wsadzila cewnik, a potem przyszła lekarka i opowiadała mi, ze w zasadzie to miednicowy sn tez na swoje plusy to jak juz zostałam z mężem sama cala się trzęsłam że strachu, poplakalam mu się, że ja nic nie chce, niech oni to że mnie wyciągają, a ja do domu jadę XD I że stresu ciagle przysypialam...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj o 14.13 urodzil się Mikołaj. 3090g, 55cm :)

Nancy87, Anitka201, hakorośl, diatomka, adzia, Kucykowa, Bruma, KathleenPL, karolcia87, Gusiak, Luna1, trix, easymum, Lilla My, Dżuls, julita, .ona., Misi@, Dominka92, Czarna_88, la_lenka, Paulinek, paula2013, Carmen, 4me, Kasiarzynka, monaaa85, kasig, agatka196, Lady Savage, Sigma, Wonderland, przyszła mama, snoopy_etka lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmaluka ojej ! I juz masz swoje malenstwo na swiecie:) super . Gratulacje

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę za wcześnie, ale tak sobie wybral..

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 2254 2255 2256 2257 2258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ