Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:w cieniu 29
Mój wczesniak dzisiaj 'biegal' tak. A w domu w samej pieluszce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:37
Czarna_88, kapturnica, Anitka201, Pola Irene, snoopy_etka, Dżuls, agatka196, Wonderland, alutka, diatomka, paula2013, .ona., Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
moka89 wrote:Pod poznaniem z 35 jak nic. Przegrzejesz małą, body na krotki moim zdaniem by wystarczyło + leginsy czy coś, ewentualnie pieluszka do przykrycia nóżek. W gondoli jest ciepło, wiec czapka zbędna, zwłaszcza że dzis wiatru nie było..
być może, ja nie wiem, uczę się dopieroStaraczka23, KathleenPL lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie i nadal nie wiem zbyt wiele... Mały na pewno bardzo zwolnił z przybieraniem, bo 2350g na początku 37 tygodnia to niewiele, choć lekarz który robił usg mógł trochę przeszacować wyniki ... W środę mam iść na KTG do przychodni przyszpitalnej, a w sobotę kolejne USG - tym razem u lekarza prowadzącego ciążę... Za tydzień zaś wizyta, na której zdejmie mi pessar i będę musiała odstawić wszystkie leki - nawet magnez.
Tak więc pewnie za tydzień będę wiedzieć więcej, ale coś czuję, że będą mi wyganiać synia jeszcze przed terminem ;/
-
Lady, bez stresu - po prostu następnym razem ubierz ją troszkę lżej i zabierz do torebki coś cieplejszego dodatkowo, gdyby wykazywała oznaki, że jej za zimno. Na SR mówili nam, że lepiej za lekko niż przegrzać. A czy dziecku za ciepło możesz bardzo łatwo sprawdzić, wkładając rękę za koszulkę na plecki / część szyi - jeśli za ciepło, to będzie aż mokro miało dziecko.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Sigma wrote:jaaa pierdoleeeee... przeciez ugotujesz ja
Mój wczesniak dzisiaj 'biegal' tak. A w domu w samej pieluszce.
w domu cały dzień leżała w body z krótkim rękawkiem
Anitka201, paula2013, 4me lubią tę wiadomość
-
Kathleen gratulacje dla Was i dużo zdrowia
A my byliśmy dzisiaj zrobić sobie parę zdjęć z brzuszkiemKathleenPL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady, a założę się, że w domu było chłodniej, niż na dworze
nie?
Na karku się najlepiej sprawdza temperaturę dziecka - jak ciepły, to ok, jak gorący i mokry to za ciepło, jak letni to za zimnostópki i raczki mogą być chłodne, dzieci tak mają
.ona. lubi tę wiadomość
-
Sigma wrote:Lady, a założę się, że w domu było chłodniej, niż na dworze
nie?
Na karku się najlepiej sprawdza temperaturę dziecka - jak ciepły, to ok, jak gorący i mokry to za ciepło, jak letni to za zimnostópki i raczki mogą być chłodne, dzieci tak mają
No właśnie, moja ma aż sine ręce i nogi z zimna. -
Ufffff.... w końcu Was nadrobilam... przeczytać trzy dni to naprawdę nie lada wyzwanie
La lenka gratuluję!
Kathleen piękny synuś, szybko wracaj 'na nogi' ... zresztą teraz kiedy jesteście już razem to masz dodatkową motywację
U nas weekend u teściów, w piątek nawet zaliczyliśmy wesele -uwaga, uwaga... od 16 do 24 miałam na nóżkach szpilki!
Co prawda mamy, bo moje nie wchodzą mi na spuchniete stopy i musze się ratować większym rozmiarem, ale to jednak tyle godzin na szpilce... cudowne uczucie
Dziś zaliczylismy wizytę w klinice...mała waży 2850 gram, nie jest jakaś wielka ale nie ponoć wymiary w normie... po prostu będzie drobna kobietka
przepływy i ilość wód tez okey, wiec jesteśmy spokojni
leasymum, Anitka201, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzuls w ogóle odnośnie tego szpitala MSWiA to pytałam w piątek swojego ginka prowadzącego w razie czego jaki On by mi polecił szpital (sam pracował w Bielanskim, zona pracuje w Praskim) i od razu bez wahania stwierdził, że z moim nazwiskiem to jak w dym mam uderzać na Woloska, przynajmniej On by tak robił bez zastanowienia...
Generalnie tym stwierdzeniem i cala rozmowa w zupełności mnie przekonał, żeby nawet nie próbować jechać gdzie indziejDżuls lubi tę wiadomość
-
Sigma wrote:Lady, a z tym krążeniem już wszystko ok?
Może faktycznie jest ciepłolubna
ponoć tak, aczkolwiek wydaje mi się że coś jednak na rzeczy jest, bo wystarczy jej ściągnąć skarpetki, i rękawiczki i moment ręce i nogi sine z zimna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJą też po wizycie. Mały waży 3010g. Rozwarcie cały czas na 2 cm. Jeśli nievurodze do 10.09. A jak na razie się nie zanosi to 11.09 ide do szpitala na wzniecenie porodu. Gdzie można kupić te herbatę z liści malin :p w każdej aptece jest?
kasig, .ona., karolcia87 lubią tę wiadomość