X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Diatomka miała w pierwszej ciąży i teraz też .
    to czekam na nią co powie. a cała ciąża tak pięknie bez infekcji i problemów:(

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    oczywiście wyhodowano paciorkowce i dodatni gbs :/ czy którąś z mam też miała .dodatni? jak to wygląda przy porodzie?
    Dostaniesz antybiotyk przed porodem i dzidzia chyba też dostanie potem o ile dobrze pamiętam...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dostaniesz antybiotyk przed porodem i dzidzia chyba też dostanie potem o ile dobrze pamiętam...
    Dokładnie, dają antybiotyk. Ponoć lepiej szybciej sie do szpitala zebrać, ale zapytaj lepiej doświadczonych :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Właśnie mąż się obraził, bo powiedziałam jego mamie ze nie chce by stała i czekała przed sala porodowa i od razu po porodzie mnie widziała a on i moja mama może bo z mama chce rodzic wytlumaczylam mu ze nie chce bo będę zmęczona i spocona i nie chce by taka mnie oglądala a on niech twoja rodzina będzie cala ja też tam nie potrzebny jestem po co ja tam wielce się obraził powiedziałam, że wycieczek nie chce, że odwiedziny jak juz będziemy w domu. A on wielce się kur... Obraził :-/
    Dzizas...to niech bedzie przy porodzie. Zobaczy jakie to jest wyczerpujące dla Ciebie tak fizycznie jak i psychicznie. Niech tez się podrnerwuje trochę, ze jego ukochana cierpi, a on nie może jej pomoc. Od razu mu się odechce fochow o byle co. Dzizas, gdzie te chlopy mają głowę. To jest potem czas dla Ciebie i dziecka, a nie dla wycieczek szkolnych... P mój jest taki zestresowany teraz, że jego mama się wkurza na niego bo się nie może z nim dogadać XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić, także nie wiem co się dzieje. Piszę żeby dać znać, że jestem już przyjęta, wszystko pozamykane na cztery spusty, szyjka w ogóle nie przygotowana do porodu, wywołują w 9 lub 10 dniu po terminie, młody ma około 3700.

Czyli jeszcze sobie poleżysz ;/ kurcze, trzymam kciuki by się jednak z godziny na godzinę zmieniło, bo szpital strasznie dobija

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jeju:/
    Zostajesz u nich czy masz wrocic po terminie ?
    Nancy juz jest po terminie.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dzizas...to niech bedzie przy porodzie. Zobaczy jakie to jest wyczerpujące dla Ciebie tak fizycznie jak i psychicznie. Niech tez się podrnerwuje trochę, ze jego ukochana cierpi, a on nie może jej pomoc. Od razu mu się odechce fochow o byle co. Dzizas, gdzie te chlopy mają głowę. To jest potem czas dla Ciebie i dziecka, a nie dla wycieczek szkolnych... P mój jest taki zestresowany teraz, że jego mama się wkurza na niego bo się nie może z nim dogadać XD

Dlatego niech spada nie zadzwonię po niego jak będę rodziła przegiol pale i mnie wkurwil. Zadzwonię po mamę i taksówkę. A mu zdjęcie wyślę ze juz po.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Nancy juz jest po terminie.

A chodziło mi o to jak pisała ze wywołują 9dni po terminie , jakos tak bo teraz strony nie cofne :)

Anulka u mnie odwrotnie , planowo mąż ma być a awaryjnie mama gdyby nie zdążył , i tak pewnego wieczora jak rozmawialam z nim ro było takie coś JAK JA BĘDĘ Z TOBĄ RODZIŁ TO TWOJEJ MAMY NIE BĘDZIE CHYBA :D
    Mówiłam ze nie , ona przyjedzie jak urodze już .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja po Porodzie czuje się ogólnie dobrze ale moje krocze masakra.. Polog chyba gorszy od porodu samego. Więcej napisze juz z domu jak wyjdziemy. Mamy problem z karmieniem ja mam mleko Lilka nie chce ssać ale nie poddajemy się uczymy i robimy postępy narazie jest aniolkiem prawie ciągle śpi inne dzieci płacza ciągle jedzą a ona by tylko spała

Lady Savage, KathleenPL, Czarna_88, agatka196 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 a czemu chcesz rodzić z mamą a nie mężem? czy on nie chce?

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję, że nie rodzę :-/ ktg prawie płaskie, mam wrócić w poniedziłek na kolejne- czyli 2 dni po terminie ehh....

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    to czekam na nią co powie. a cała ciąża tak pięknie bez infekcji i problemów:(
    Taak jak dziewczyny piszą dostaniesz anybiotyk przed porodem. Mi cos lekarz mowil, ze na pól godziny przed sie dostaje. Koleżanka moja tez miala ale coś mowila, ze za szybko urodziła i nie zdążył zadziałać, wiec moze tak jak mokka pisze pojedz troche szybciej. Najlepiej jenak wypytaj dokladnie o to swojego lekarza. I nie martw się na zapas-30% kobiet to ma i naprawde gorsze rzeczy sie zdarzają ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dlatego niech spada nie zadzwonię po niego jak będę rodziła przegiol pale i mnie wkurwil. Zadzwonię po mamę i taksówkę. A mu zdjęcie wyślę ze juz po.

Anulka, nie denerwuj się. Masz dobrego męża, dla niego to też stres, spróbuj spokojnie mu to powiedzieć jeszcze raz. Przecież tak naprawdę chcesz, żeby był z Tobą w tym czasie, prawda? Powiedz, że to trudny czas, każda dodatkowa osoba to dodatkowy stres dla Ciebie, a przecież on na pewno nie chce bardziej Ci€ w tym czasie denerwować.

gg64rl68s121551a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    anulka20 a czemu chcesz rodzić z mamą a nie mężem? czy on nie chce?

Ja nie chce bo on mdleje na widok krwi, poza tym jak mnie zobaczy tam taka w rozkroku to nie wiadomo czy później będe go pociagala. Ale on sam przyznał ze woli nie no chyba ze będzie musiał bo np mamy nie będzie w tym czasie tez jest opcja ze będzie. Ale to o to on się nie obraził ze nie będzie przy porodzie.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Właśnie mąż się obraził, bo powiedziałam jego mamie ze nie chce by stała i czekała przed sala porodowa i od razu po porodzie mnie widziała a on i moja mama może bo z mama chce rodzic wytlumaczylam mu ze nie chce bo będę zmęczona i spocona i nie chce by taka mnie oglądala a on niech twoja rodzina będzie cala ja też tam nie potrzebny jestem po co ja tam wielce się obraził powiedziałam, że wycieczek nie chce, że odwiedziny jak juz będziemy w domu. A on wielce się kur... Obraził :-/

Urazilas jego dume, ze Twoja mama moze a jego nie. Niestety on nie rozumie, ze to co innego jak jest rodzona matka a tesciowa. Dlatego u mnie nie bedzie ani jednej ani drugiej. Nie mam nic przeciwko by moja mama byla ale wlasnie chce uniknac takiej sytuacji. Obie przyjada w odwiedziny na chwile. Moj mnie do tego nastraszyl ze tesciowka to bedzie czekala na nas w domu jak wrocimy bo bedzie chciala pomoc. Jak chce pomoc to niech synkowi obiadkow nagotuje jak bede w szpitalu, ale na to nie licze. Po powrocie do domu chce zostac tylko z mezem i dziecmi.

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja nie chce bo on mdleje na widok krwi, poza tym jak mnie zobaczy tam taka w rozkroku to nie wiadomo czy później będe go pociagala. Ale on sam przyznał ze woli nie no chyba ze będzie musiał bo np mamy nie będzie w tym czasie tez jest opcja ze będzie. Ale to o to on się nie obraził ze nie będzie przy porodzie.

Nie stresuj sie, tak to juz jest z tymi facetami. A najgorsze jak nie wyobrazaja sobie zycia bez swojej mamusi ;( Nie potrzebnie Cie teraz denerwuje przed porodem, ale wiekszp=osc z nich tak ma ze najpierw powiedza potem pomysla....

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mamę chce by mi pomogła na sali porodowej a takie wsparcie dużo znaczy dla mnie. A dumę niech schowalam do kieszeni bo to dla niego się źle skończy ja sobie nie dam w kasze dmuchać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:40

Carolline lubi tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja też nie chce odwiedzin w szpitalui mówiłam że po porodzie co najmniej 2tygodnie tylko ja i mąż a teściowie już chcą wpaść na chwilę 7października bo będą przejazdem w poznaniu:/ termin mam na 29września i jak tak urodze to nie chce ich 2dni po powrocie do domu nawet na 5minut

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przesyłam Wam troche pozytywnej energii znad morza ;) co byście ciągle o tych porodach nie myslaly bo to nie przyspieszy a tylko się frustrujecie.
    No chyba, ze po terminie to rozumiem i tule wirtualnie ;)
    Ostatnie promienie słońca:(

2lc33a0.jpg

Minus ze spaceru- wciagnelam wielkie ciastko czekoladowe z lodem i wczoraj tez słodycze poszly w ruch- cos ostatnio sobie za dużo pozwalam ;/

easymum, Anitka201, adzia, Lady Savage, snoopy_etka, paula2013, Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:

Mój też nie lubi widoku krwi i miał cykora , trochę mu mówiłam że fajnie gdyby jednak był .
    Nie musi stać na przeciwko i patrzeć w krocze , ma być obok i trzymać za rękę nic więcej :)
    Moja mama mu trochę mówiła jak to wygląda bo była przy narodzinach wnukach więc juz się przestawił na to że będzie przy mnie :)

‹‹ 2286 2287 2288 2289 2290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ