Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak któraś jeszcze nie kupiła butelek, a chce np Avent Natural, to na feedo.pl za 32 pln można mieć w zestawie 2 szt - białą i różową albo niebieską. Ja się w sobotę załapałam na darmową dostawę, więc niezły deal.
A, dzisiaj przed 8 przejeżdżałam obok Lidla, a tam pod sklepem dziki tłum ludzi. Ja za starych czasów przed mięsnym w dzień dostawy
-
adzia wrote:Lady ja macierzyński zalatwialam u pracodawcy. Byłam z aktem urodzenia. I musiałam napisać takie oświadczenie że cały roczny macierzyński wykorzystam ja.
tez wypełniałam taki papier, tylko potem ona cos mówiła ze mam czekac na Z-3 i z tym isc do zusu z kolei na necie pisze ze to robi pracodawca i nie wiem czy mi sie cos pochrzaniło czy jej -
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Dzięki wielkie!
Ale jeszcze sie upewnię, mówisz konkretnie o F&F? Bo między firmami bywają ogromne różnice.
Niuńka wczoraj wyszła w pajacu 50 z Kappahla i był ok. Dziś ma śpiochy 56 i są też ok. Ale już Nextowe 56, których mam dużo będą dobre może za miesiąc.Tak samo H&Mowe bodziaki. Jest też chudziutka, więc wiele rzeczy wisi albo spada z ramionek.
Ogólnie mam może ze 3-4 zestawy które są dla niej dobre.rozmiary są mega różne faktycznie
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:tez wypełniałam taki papier, tylko potem ona cos mówiła ze mam czekac na Z-3 i z tym isc do zusu z kolei na necie pisze ze to robi pracodawca i nie wiem czy mi sie cos pochrzaniło czy jej
A chodzi Tobie o zasilek macierzynski czy urlop macierzynski. Moze kadrowa zle Cie zrozumiala. Bo o urlop wniosek skladasz u pracodawcy i on sie tym zajmuje.
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/822693,urlop-a-zasilek-macierzynski-komu-przysluguje-ile-wynosi-i-trwa.html -
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Lady Savage wrote:tez wypełniałam taki papier, tylko potem ona cos mówiła ze mam czekac na Z-3 i z tym isc do zusu z kolei na necie pisze ze to robi pracodawca i nie wiem czy mi sie cos pochrzaniło czy jej
A chodzi Tobie o zasilek macierzynski czy urlop macierzynski. Moze kadrowa zle Cie zrozumiala. Bo o urlop wniosek skladasz u pracodawcy i on sie tym zajmuje.
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/822693,urlop-a-zasilek-macierzynski-komu-przysluguje-ile-wynosi-i-trwa.html
zasiłek bo z dniem porodu wyrzucono mnie z pracy, i kadrowa mówiła ze do wyboru mam albo rok 80% wypłaty albo 6 m-cy i 100% wybrałam ta pierwsza opcje -
Lady Savage wrote:tez wypełniałam taki papier, tylko potem ona cos mówiła ze mam czekac na Z-3 i z tym isc do zusu z kolei na necie pisze ze to robi pracodawca i nie wiem czy mi sie cos pochrzaniło czy jej
Ja ostatnio pytałam w ZUS-ie jak to jest i babka mi powiedziała ze wniosek o macierzynski sklada sie do pracodawcy. Natomiast pracodawca wraz z wypelnionym Z-3 sklada to w zusie . Mowila ze jest na to 14 dni -
paula2013 wrote:Ja ostatnio pytałam w ZUS-ie jak to jest i babka mi powiedziała ze wniosek o macierzynski sklada sie do pracodawcy. Natomiast pracodawca wraz z wypelnionym Z-3 sklada to w zusie . Mowila ze jest na to 14 dni
aha czyli ja nic nie załatwiam tylko czekam grzecznie na wypłate na koncie -
A my jednak do domu!!!! Tylko mamy się ważyć więc jedziemy po wagę jeszcze dzisiaj. I jakby spadał jeszcze to szybko pediatra i dokarmianie mieszanką. Więc czekam na wypis
paula2013, Gusiak, Paulinek, Sigma, trix, la_lenka, snoopy_etka, Czarna_88, Carolline, easymum, Lilla My, agatka196, kasig, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
MadziaRatMed - zadzwoń do szpitala i zapytaj jak to wygląda jak masz wynik dodatni. Czy masz się spieszyć do szpitala jak się akcja zacznie czy normalnie jak skurcze będą częste. Na pewno ci wyjaśnią i będziesz spokojniejsza
Wczoraj wlasnie widziałam gazetkę na necie i już tam pędzę ranojak nie ja to moja mama
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady nie moglas zostac wyrzucona. Mogla Ci sie w czasie ciąży/zwolnienia lekarskiego skonczyc umowa i mialas tylko przedluzona do dnia porodu jak ja. Wtedy masz i taka macierzynki a po nim Ci sie nalezy niby zasilek dla bezrobotnych
Sigma lubi tę wiadomość