X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak któraś jeszcze nie kupiła butelek, a chce np Avent Natural, to na feedo.pl za 32 pln można mieć w zestawie 2 szt - białą i różową albo niebieską. Ja się w sobotę załapałam na darmową dostawę, więc niezły deal.

A, dzisiaj przed 8 przejeżdżałam obok Lidla, a tam pod sklepem dziki tłum ludzi. Ja za starych czasów przed mięsnym w dzień dostawy ;)

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wpisał mówi że jak teraz wezmę to nie dadzą mi w szpitalu ale nie zrobi mi kontrolnego badania:/ on nie pracuje w szpitalu w ogóle .

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Lady ja macierzyński zalatwialam u pracodawcy. Byłam z aktem urodzenia. I musiałam napisać takie oświadczenie że cały roczny macierzyński wykorzystam ja.

tez wypełniałam taki papier, tylko potem ona cos mówiła ze mam czekac na Z-3 i z tym isc do zusu z kolei na necie pisze ze to robi pracodawca i nie wiem czy mi sie cos pochrzaniło czy jej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Od 7.09 cotton balls w biedzie - za cale 35 pln. Podejrzewam, ze będą mieli po 3 sztuki i jak nie przyjdziesz o 7 rano to zapomnij ;) ale uprzejmie donoszę moze ktoras sie zalapie :)

Dzięki za info :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dzięki wielkie!
    Ale jeszcze sie upewnię, mówisz konkretnie o F&F? Bo między firmami bywają ogromne różnice.

Niuńka wczoraj wyszła w pajacu 50 z Kappahla i był ok. Dziś ma śpiochy 56 i są też ok. Ale już Nextowe 56, których mam dużo będą dobre może za miesiąc. :/ Tak samo H&Mowe bodziaki. Jest też chudziutka, więc wiele rzeczy wisi albo spada z ramionek.
    Ogólnie mam może ze 3-4 zestawy które są dla niej dobre.
    tak, o F&F :) rozmiary są mega różne faktycznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tez wypełniałam taki papier, tylko potem ona cos mówiła ze mam czekac na Z-3 i z tym isc do zusu z kolei na necie pisze ze to robi pracodawca i nie wiem czy mi sie cos pochrzaniło czy jej

A chodzi Tobie o zasilek macierzynski czy urlop macierzynski. Moze kadrowa zle Cie zrozumiala. Bo o urlop wniosek skladasz u pracodawcy i on sie tym zajmuje.
    http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/822693,urlop-a-zasilek-macierzynski-komu-przysluguje-ile-wynosi-i-trwa.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cotton ballsy w biedronce są po 20 kul, nie po 3 ;-) ale nie są pod nazwą cotton balls, tylko dekoracyjne kule LED, więc -10 do szpanu :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady Savage wrote:

A chodzi Tobie o zasilek macierzynski czy urlop macierzynski. Moze kadrowa zle Cie zrozumiala. Bo o urlop wniosek skladasz u pracodawcy i on sie tym zajmuje.
    http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/822693,urlop-a-zasilek-macierzynski-komu-przysluguje-ile-wynosi-i-trwa.html

zasiłek bo z dniem porodu wyrzucono mnie z pracy, i kadrowa mówiła ze do wyboru mam albo rok 80% wypłaty albo 6 m-cy i 100% wybrałam ta pierwsza opcje

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Ja ostatnio pytałam w ZUS-ie jak to jest i babka mi powiedziała ze wniosek o macierzynski sklada sie do pracodawcy. Natomiast pracodawca wraz z wypelnionym Z-3 sklada to w zusie . Mowila ze jest na to 14 dni

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    tak, o F&F :) rozmiary są mega różne faktycznie :)
    Dzięki, dzięki! Jak tylko ten głodomór mi pozwoli to złoże zamówienie. Dziś cycek co godzina niezbędny.

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Ja ostatnio pytałam w ZUS-ie jak to jest i babka mi powiedziała ze wniosek o macierzynski sklada sie do pracodawcy. Natomiast pracodawca wraz z wypelnionym Z-3 sklada to w zusie . Mowila ze jest na to 14 dni

aha czyli ja nic nie załatwiam tylko czekam grzecznie na wypłate na koncie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!
    Dzuls kciukam!!
    My po wizycie,szyjka skrocona,przygotowana,rozwarcie 1,5 cm. Zauwazylam krwista wydzieline dzis po badaniu.Moze cos sie ruszy? :)

Paulinek, Misi@, trix, easymum, Lady Savage lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jednak do domu!!!! Tylko mamy się ważyć więc jedziemy po wagę jeszcze dzisiaj. I jakby spadał jeszcze to szybko pediatra i dokarmianie mieszanką. Więc czekam na wypis :D

paula2013, Gusiak, Paulinek, Sigma, trix, la_lenka, snoopy_etka, Czarna_88, Carolline, easymum, Lilla My, agatka196, kasig, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    aha czyli ja nic nie załatwiam tylko czekam grzecznie na wypłate na koncie

No na to wyglada, ja tez tylko wniosek i akt urodzenia do pracodawcy a reszte on

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A my jednak do domu!!!! Tylko mamy się ważyć więc jedziemy po wagę jeszcze dzisiaj. I jakby spadał jeszcze to szybko pediatra i dokarmianie mieszanką. Więc czekam na wypis :D

Juz razem do domku ....super, zazdroszcze ;)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaratmed , konsultowala. Z dwoma lekarZami tego gbs i oboje stwoerdzili ze bez sensu brac wczesniej antybiotyk bo bakteria do tego czasu wroci i co wtedy? Najlepiej ponoc dostqc przy porodzie

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    No na to wyglada, ja tez tylko wniosek i akt urodzenia do pracodawcy a reszte on

u mnie wygląda to tak, że mam dostarczyć do pracodawcy wniosek + akt urodzenia a reszta leży po jego stronie a właściwie księgowości

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed - zadzwoń do szpitala i zapytaj jak to wygląda jak masz wynik dodatni. Czy masz się spieszyć do szpitala jak się akcja zacznie czy normalnie jak skurcze będą częste. Na pewno ci wyjaśnią i będziesz spokojniejsza :)

Wczoraj wlasnie widziałam gazetkę na necie i już tam pędzę rano :D jak nie ja to moja mama :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Lady nie wiedzialam...
    Kucykowa super..zazdroszcze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie moglas zostac wyrzucona. Mogla Ci sie w czasie ciąży/zwolnienia lekarskiego skonczyc umowa i mialas tylko przedluzona do dnia porodu jak ja. Wtedy masz i taka macierzynki a po nim Ci sie nalezy niby zasilek dla bezrobotnych

Sigma lubi tę wiadomość

‹‹ 2288 2289 2290 2291 2292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ