X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak któraś jeszcze nie kupiła butelek, a chce np Avent Natural, to na feedo.pl za 32 pln można mieć w zestawie 2 szt - białą i różową albo niebieską. Ja się w sobotę załapałam na darmową dostawę, więc niezły deal.

A, dzisiaj przed 8 przejeżdżałam obok Lidla, a tam pod sklepem dziki tłum ludzi. Ja za starych czasów przed mięsnym w dzień dostawy ;)

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wpisał mówi że jak teraz wezmę to nie dadzą mi w szpitalu ale nie zrobi mi kontrolnego badania:/ on nie pracuje w szpitalu w ogóle .

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Lady ja macierzyński zalatwialam u pracodawcy. Byłam z aktem urodzenia. I musiałam napisać takie oświadczenie że cały roczny macierzyński wykorzystam ja.

tez wypełniałam taki papier, tylko potem ona cos mówiła ze mam czekac na Z-3 i z tym isc do zusu z kolei na necie pisze ze to robi pracodawca i nie wiem czy mi sie cos pochrzaniło czy jej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Od 7.09 cotton balls w biedzie - za cale 35 pln. Podejrzewam, ze będą mieli po 3 sztuki i jak nie przyjdziesz o 7 rano to zapomnij ;) ale uprzejmie donoszę moze ktoras sie zalapie :)

Dzięki za info :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dzięki wielkie!
    Ale jeszcze sie upewnię, mówisz konkretnie o F&F? Bo między firmami bywają ogromne różnice.

Niuńka wczoraj wyszła w pajacu 50 z Kappahla i był ok. Dziś ma śpiochy 56 i są też ok. Ale już Nextowe 56, których mam dużo będą dobre może za miesiąc. :/ Tak samo H&Mowe bodziaki. Jest też chudziutka, więc wiele rzeczy wisi albo spada z ramionek.
    Ogólnie mam może ze 3-4 zestawy które są dla niej dobre.
    tak, o F&F :) rozmiary są mega różne faktycznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tez wypełniałam taki papier, tylko potem ona cos mówiła ze mam czekac na Z-3 i z tym isc do zusu z kolei na necie pisze ze to robi pracodawca i nie wiem czy mi sie cos pochrzaniło czy jej

A chodzi Tobie o zasilek macierzynski czy urlop macierzynski. Moze kadrowa zle Cie zrozumiala. Bo o urlop wniosek skladasz u pracodawcy i on sie tym zajmuje.
    http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/822693,urlop-a-zasilek-macierzynski-komu-przysluguje-ile-wynosi-i-trwa.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cotton ballsy w biedronce są po 20 kul, nie po 3 ;-) ale nie są pod nazwą cotton balls, tylko dekoracyjne kule LED, więc -10 do szpanu :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady Savage wrote:

A chodzi Tobie o zasilek macierzynski czy urlop macierzynski. Moze kadrowa zle Cie zrozumiala. Bo o urlop wniosek skladasz u pracodawcy i on sie tym zajmuje.
    http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/822693,urlop-a-zasilek-macierzynski-komu-przysluguje-ile-wynosi-i-trwa.html

zasiłek bo z dniem porodu wyrzucono mnie z pracy, i kadrowa mówiła ze do wyboru mam albo rok 80% wypłaty albo 6 m-cy i 100% wybrałam ta pierwsza opcje

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Ja ostatnio pytałam w ZUS-ie jak to jest i babka mi powiedziała ze wniosek o macierzynski sklada sie do pracodawcy. Natomiast pracodawca wraz z wypelnionym Z-3 sklada to w zusie . Mowila ze jest na to 14 dni

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    tak, o F&F :) rozmiary są mega różne faktycznie :)
    Dzięki, dzięki! Jak tylko ten głodomór mi pozwoli to złoże zamówienie. Dziś cycek co godzina niezbędny.

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Ja ostatnio pytałam w ZUS-ie jak to jest i babka mi powiedziała ze wniosek o macierzynski sklada sie do pracodawcy. Natomiast pracodawca wraz z wypelnionym Z-3 sklada to w zusie . Mowila ze jest na to 14 dni

aha czyli ja nic nie załatwiam tylko czekam grzecznie na wypłate na koncie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!
    Dzuls kciukam!!
    My po wizycie,szyjka skrocona,przygotowana,rozwarcie 1,5 cm. Zauwazylam krwista wydzieline dzis po badaniu.Moze cos sie ruszy? :)

Paulinek, Misi@, trix, easymum, Lady Savage lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jednak do domu!!!! Tylko mamy się ważyć więc jedziemy po wagę jeszcze dzisiaj. I jakby spadał jeszcze to szybko pediatra i dokarmianie mieszanką. Więc czekam na wypis :D

paula2013, Gusiak, Paulinek, Sigma, trix, la_lenka, snoopy_etka, Czarna_88, Carolline, easymum, Lilla My, agatka196, kasig, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    aha czyli ja nic nie załatwiam tylko czekam grzecznie na wypłate na koncie

No na to wyglada, ja tez tylko wniosek i akt urodzenia do pracodawcy a reszte on

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A my jednak do domu!!!! Tylko mamy się ważyć więc jedziemy po wagę jeszcze dzisiaj. I jakby spadał jeszcze to szybko pediatra i dokarmianie mieszanką. Więc czekam na wypis :D

Juz razem do domku ....super, zazdroszcze ;)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaratmed , konsultowala. Z dwoma lekarZami tego gbs i oboje stwoerdzili ze bez sensu brac wczesniej antybiotyk bo bakteria do tego czasu wroci i co wtedy? Najlepiej ponoc dostqc przy porodzie

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    No na to wyglada, ja tez tylko wniosek i akt urodzenia do pracodawcy a reszte on

u mnie wygląda to tak, że mam dostarczyć do pracodawcy wniosek + akt urodzenia a reszta leży po jego stronie a właściwie księgowości

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed - zadzwoń do szpitala i zapytaj jak to wygląda jak masz wynik dodatni. Czy masz się spieszyć do szpitala jak się akcja zacznie czy normalnie jak skurcze będą częste. Na pewno ci wyjaśnią i będziesz spokojniejsza :)

Wczoraj wlasnie widziałam gazetkę na necie i już tam pędzę rano :D jak nie ja to moja mama :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Lady nie wiedzialam...
    Kucykowa super..zazdroszcze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie moglas zostac wyrzucona. Mogla Ci sie w czasie ciąży/zwolnienia lekarskiego skonczyc umowa i mialas tylko przedluzona do dnia porodu jak ja. Wtedy masz i taka macierzynki a po nim Ci sie nalezy niby zasilek dla bezrobotnych

Sigma lubi tę wiadomość

‹‹ 2288 2289 2290 2291 2292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ