Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam zapytać czy któraś stosowała globulki clotrimazol? Zaaplikowalam jedną na noc ale czułam straszny dyskomfort, szczypanie dziwne i nie wiem czy to używać czy nie.. Mam jakieś dziwne uczucia aplikując coś wewnętrznie w czasie ciąży..
A i łączę się w bólu z tymi, ktore dopadała zgaga. Kurczaki, ostatni zakręt dosłownie a mnie to cholerstwo dopadło -
Ale żeście naskrobały od rana
Ja byłam dziś na KTG i musiałam powtórzyć wszystkie HIV-y, WR-y i inne badziewia z początku ciąży... wybuliłam sporo kasy i zastanawiam się, czy każdy lekarz wymaga jeszcze raz tych badań?
W związku z tymi wydatkami postanowiłam oszczędzić i zamiast taxi, wracałam MPK... koszmar! Nie dość, że ścisk i duchota, to jeszcze centralnie obok mnie siadła babka, od której tak jechało alkoholem, że nie dało się wytrzymać... bleee... że też na cały autobus babsztyl musiał usiąść akurat obok mnie (!). Oczywiście skończyło się na tym, że wysiadłam dużo wcześniej i czekałam na kolejny autobus ;/
-
Lady Savage wrote:zasiłek bo z dniem porodu wyrzucono mnie z pracy, i kadrowa mówiła ze do wyboru mam albo rok 80% wypłaty albo 6 m-cy i 100% wybrałam ta pierwsza opcje
stwierdzila, ze to jUz nie jej biznes...
Nie czekaj pasywnie...
-
snoopy_etka wrote:Ale żeście naskrobały od rana
Ja byłam dziś na KTG i musiałam powtórzyć wszystkie HIV-y, WR-y i inne badziewia z początku ciąży... wybuliłam sporo kasy i zastanawiam się, czy każdy lekarz wymaga jeszcze raz tych badań?
W związku z tymi wydatkami postanowiłam oszczędzić i zamiast taxi, wracałam MPK... koszmar! Nie dość, że ścisk i duchota, to jeszcze centralnie obok mnie siadła babka, od której tak jechało alkoholem, że nie dało się wytrzymać... bleee... że też na cały autobus babsztyl musiał usiąść akurat obok mnie (!). Oczywiście skończyło się na tym, że wysiadłam dużo wcześniej i czekałam na kolejny autobus ;/
Juz wydalas kasę wiec trudno - lepiej dla Ciebiei dziecka będziesz miala pewność, ze na pewno wszystko jest ok
Ja tam o HIV siebie nie podejrzewam przez te 8 miesiecyani seksu, ani szpitala nie zaliczyłam
hahahaha
Carolline, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:lekarz mi zapisał antybiotyk już teraz niewiem czy brać bo boję się że dostanę i tak w szpitalu kolejny...
Moja lekarka też powiedziała, że jeśli wyjdzie dodatni, to najpierw mnie przeleczy i powtórzy badanie, żeby ewentualnie nie faszerować od razu malucha antybiotykiem.MadziaRatMed lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
4me, ja też raczej żadnego HIV-a ani kiły się nie nabawiłam, bo też dziewicą od grudnia jestem
Ale w szpitalu dwa razy leżałam, więc w razie czego, wiem na kogo zrzucić
W ogóle pisałyście dziś o ubrankach do chrztu dla chłopcówJa ostatnio kupowałam swojemu chrześniakowi (taka u mnie tradycja) i stwierdzam, że pogrzało ich z cenami tych ubrań! Komplet wyszedł prawie jak za garnitur dla męża.
Sama postanowiłam więc nie wydziwiać, bo i tak będę chrzcić październik/listopad. Mam biały misiowy kombinezon, a w kościele i tak tego, co pod spodem nie widaćPoza tym teściowa wygrzebała gdzieś śpioszki (bialutkie jakby na szydełku robione), dokupię sweterek i nie będę rewii mody robić, bo po pierwsze szkoda kasy na jeden raz, po drugie w tych bodo-koszulach to nie idzie długo wytrzymać i dziecko poci się jak szalone
-
Właśnie Ona mi napisała,że Alicja już się urodziła ma 3450g, 55cm, dostała 10 pkt
Czarna_88, Lilla My, karolcia87, Gusiak, agatka196, snoopy_etka, aldonaa, easymum, diatomka, Dominka92, la_lenka, Anitka201, Wonderland, anula1990, trix, kasig, Paulinek, Kucykowa, Lady Savage, moodliszka, Carolline, Dżuls, adzia, monaaa85, Sigma lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
A dziś mamy 1 tydzień
Lalenka ja też dokupowalam ciuszki na rozm 50 ale w Tesco i smyku bo we wszystkim pływa i jest chuda. Jednak zaczyna szybko ciałka nabierać i podejrzewam że nie zdążę jej wszystkiego założyć, bo sporo tez rodzina dokupiła. Przez to teraz przebierać ja 2x dziennie bo ciuszków szkoda.
Lady ja jutro jadę załatwiać macierzyńskie. Dziś tylko dzwoniłam do zakładu bo naliczaja pensje by mi potem nie wstrzymali wypłaty bo ur na koniec miesiąca i za nim by korekty porobili to kasę bym w październiku zobaczyla. U mnie wszystko załatwia pracodawca.
Anulka ja ciebie doskonale rozumiem ze teściowej nie chcesz ale zrozum jego ze on tez chce podzielić się tym szczęściem. U mnie była sytuacja ze nie życzyłam sobie odwiedzin ciotki R a on i tak po nią zadzwonił bo nie miał z kim podzielić się nowina i jakoś zdzierzylam ta wstrętne babę która zrobiła z siebie "babcie" i wszystkim gada że to jej wnuczka. Do tej pory mam na to nerwy.
Szwy ściągnięte. Rana goi się super teraz czekam aż wrócę do formy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Nancy
Bardzo, bardzo bym chciała ale zanim mnie nie ruszą, to samo też nie pogoni:( Przed chwilą miałam ktg i jakieś nędzne skurczyki na 30%. Jakie tu nudy...doła idzie załapać, jeszcze sama jestem na sali, to nawet nie ma się do kogo odezwać.
Ona gratulacje:) -
nick nieaktualny