X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zapytać czy któraś stosowała globulki clotrimazol? Zaaplikowalam jedną na noc ale czułam straszny dyskomfort, szczypanie dziwne i nie wiem czy to używać czy nie.. Mam jakieś dziwne uczucia aplikując coś wewnętrznie w czasie ciąży..

A i łączę się w bólu z tymi, ktore dopadała zgaga. Kurczaki, ostatni zakręt dosłownie a mnie to cholerstwo dopadło

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście naskrobały od rana :D Ja byłam dziś na KTG i musiałam powtórzyć wszystkie HIV-y, WR-y i inne badziewia z początku ciąży... wybuliłam sporo kasy i zastanawiam się, czy każdy lekarz wymaga jeszcze raz tych badań?
    W związku z tymi wydatkami postanowiłam oszczędzić i zamiast taxi, wracałam MPK... koszmar! Nie dość, że ścisk i duchota, to jeszcze centralnie obok mnie siadła babka, od której tak jechało alkoholem, że nie dało się wytrzymać... bleee... że też na cały autobus babsztyl musiał usiąść akurat obok mnie (!). Oczywiście skończyło się na tym, że wysiadłam dużo wcześniej i czekałam na kolejny autobus ;/

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    zasiłek bo z dniem porodu wyrzucono mnie z pracy, i kadrowa mówiła ze do wyboru mam albo rok 80% wypłaty albo 6 m-cy i 100% wybrałam ta pierwsza opcje
    Lady jesli Ci sie umowa skonczyla czy tez wyrzucono Cie z pracy to lepiej zadzwon do tych kadr i dopytaj sie bo pozniej skończy sie tak, ze żadnej kasy nie dostaniesz bo Pani Kadrowa ;) stwierdzila, ze to jUz nie jej biznes...
    Nie czekaj pasywnie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ale żeście naskrobały od rana :D Ja byłam dziś na KTG i musiałam powtórzyć wszystkie HIV-y, WR-y i inne badziewia z początku ciąży... wybuliłam sporo kasy i zastanawiam się, czy każdy lekarz wymaga jeszcze raz tych badań?
    W związku z tymi wydatkami postanowiłam oszczędzić i zamiast taxi, wracałam MPK... koszmar! Nie dość, że ścisk i duchota, to jeszcze centralnie obok mnie siadła babka, od której tak jechało alkoholem, że nie dało się wytrzymać... bleee... że też na cały autobus babsztyl musiał usiąść akurat obok mnie (!). Oczywiście skończyło się na tym, że wysiadłam dużo wcześniej i czekałam na kolejny autobus ;/
    No wlasnie to jest różnie... Są tacy co każą powtarzać i tacy,ktorym wystarcza badania na początku. Moj juz mi nie kazał powtarzać i pracuje w szpitalu, gdzie bede rodzic wiec chyba wie co robi ;)
    Juz wydalas kasę wiec trudno - lepiej dla Ciebiei dziecka będziesz miala pewność, ze na pewno wszystko jest ok :)

Ja tam o HIV siebie nie podejrzewam przez te 8 miesiecy :) ani seksu, ani szpitala nie zaliczyłam ;) hahahaha

Carolline, snoopy_etka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    lekarz mi zapisał antybiotyk już teraz niewiem czy brać bo boję się że dostanę i tak w szpitalu kolejny...

Moja lekarka też powiedziała, że jeśli wyjdzie dodatni, to najpierw mnie przeleczy i powtórzy badanie, żeby ewentualnie nie faszerować od razu malucha antybiotykiem.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra...właśnie jakaś dziewuszka policzyła stosunek u nas sn do cc...masakra!

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, ja też raczej żadnego HIV-a ani kiły się nie nabawiłam, bo też dziewicą od grudnia jestem :D Ale w szpitalu dwa razy leżałam, więc w razie czego, wiem na kogo zrzucić :P

W ogóle pisałyście dziś o ubrankach do chrztu dla chłopców :P Ja ostatnio kupowałam swojemu chrześniakowi (taka u mnie tradycja) i stwierdzam, że pogrzało ich z cenami tych ubrań! Komplet wyszedł prawie jak za garnitur dla męża.
    Sama postanowiłam więc nie wydziwiać, bo i tak będę chrzcić październik/listopad. Mam biały misiowy kombinezon, a w kościele i tak tego, co pod spodem nie widać :P Poza tym teściowa wygrzebała gdzieś śpioszki (bialutkie jakby na szydełku robione), dokupię sweterek i nie będę rewii mody robić, bo po pierwsze szkoda kasy na jeden raz, po drugie w tych bodo-koszulach to nie idzie długo wytrzymać i dziecko poci się jak szalone :(

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    masakra...właśnie jakaś dziewuszka policzyła stosunek u nas sn do cc...masakra!
    Ciekawe czy bierze pod uwagę to, że wszystkie to cc uzasadnione a nie jakieś widzi mi się

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ona mi napisała,że Alicja już się urodziła ma 3450g, 55cm, dostała 10 pkt

Czarna_88, Lilla My, karolcia87, Gusiak, agatka196, snoopy_etka, aldonaa, easymum, diatomka, Dominka92, la_lenka, Anitka201, Wonderland, anula1990, trix, kasig, Paulinek, Kucykowa, Lady Savage, moodliszka, Carolline, Dżuls, adzia, monaaa85, Sigma lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowej mamy :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś mamy 1 tydzień <3

Lalenka ja też dokupowalam ciuszki na rozm 50 ale w Tesco i smyku bo we wszystkim pływa i jest chuda. Jednak zaczyna szybko ciałka nabierać i podejrzewam że nie zdążę jej wszystkiego założyć, bo sporo tez rodzina dokupiła. Przez to teraz przebierać ja 2x dziennie bo ciuszków szkoda.

Lady ja jutro jadę załatwiać macierzyńskie. Dziś tylko dzwoniłam do zakładu bo naliczaja pensje by mi potem nie wstrzymali wypłaty bo ur na koniec miesiąca i za nim by korekty porobili to kasę bym w październiku zobaczyla. U mnie wszystko załatwia pracodawca.

Anulka ja ciebie doskonale rozumiem ze teściowej nie chcesz ale zrozum jego ze on tez chce podzielić się tym szczęściem. U mnie była sytuacja ze nie życzyłam sobie odwiedzin ciotki R a on i tak po nią zadzwonił bo nie miał z kim podzielić się nowina i jakoś zdzierzylam ta wstrętne babę która zrobiła z siebie "babcie" i wszystkim gada że to jej wnuczka. Do tej pory mam na to nerwy.

Szwy ściągnięte. Rana goi się super teraz czekam aż wrócę do formy :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje! =)
    Jak będziesz miała chwile napisz jak tam się czujesz...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowej mamusi!
    To teraz która kolejna? Przecież zawsze idzie falowo :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje <3

A wiadomo co u Kosmy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Gratulacje dla nowej mamusi!
    To teraz która kolejna? Przecież zawsze idzie falowo :-)
    Nancy ;)

agatka196 lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje! Daj znać jak poszło :)

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona brawo!! Czekamy na zdjecie malutkiej Alicji:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Nancy ;)

Bardzo, bardzo bym chciała ale zanim mnie nie ruszą, to samo też nie pogoni:( Przed chwilą miałam ktg i jakieś nędzne skurczyki na 30%. Jakie tu nudy...doła idzie załapać, jeszcze sama jestem na sali, to nawet nie ma się do kogo odezwać.

Ona gratulacje:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. gratulacje :)

• Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje :-)

oar8dqk316wccxxh.png
‹‹ 2289 2290 2291 2292 2293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ