Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    masakra...właśnie jakaś dziewuszka policzyła stosunek u nas sn do cc...masakra!
    Nie wiem o kogo i o jaką sytuacje chodzi...ale taka jest smutna prawda,że w Polscę robi się najwięcej cc w całej Europie!!Ponad połowa porodów tak przebiega!I widać to również u nas na 1 stronie...Trochę dziwne,że akurat w PL jest tyle "uzasadnionych"przypadków hmm..?

ONA Gratulacje!

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje!

a wiadomo co u Dzuls?

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnę tylko zauważyć, że wiekszosc porodow z 1strony byla przed czasem, więc moze dlatego tyle cc, poza tym, jednak nie ma tu wszystkich kobiet co maja termin na wrzesien, sa te, ktore w jakis sposob potrzebowaly wsparcia czy towarzyszek w ciazy a wiadomo,ze najbardziej szukaja go osoby, które maja problemy z zajsciem w ciaze badz jej utrzymaniem zobaczcie ile z naszrgo watku ma za soba poronienia lub ile bierze luteine i inne podtrzymywacze przez cala ciaze:)

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu nie robią chyba tyle cesarek, bo leżą dziewczyny np. ze starymi łożyskami i póki jest wszystko ok to lekarz czekają aż się poród sam zacznie. co szpital to inaczej ;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona gratuluje :) wiadomo co u Kosmy ktoś by mógł napisać do nich :P

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie;) rozwarcie na opuszek palca, szyjka mięciutka także tylko czekać na skurcze ;) ale może to być kwestia dni, albo 2 tyg

ważne, że malutka zdrowa, waży około 3300 i w środę na ktg do szpitala;)

Kucykowa, nick nieaktualny, Lilla My, nick nieaktualny, snoopy_etka, Czarna_88, Gusiak, adzia lubią tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje!! :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my po wizycie, dalej ulozenie miednicowe, termin cesarki na 09.09 aaaaa boje sie

anula1990, nick nieaktualny, kasig, snoopy_etka, easymum, Czarna_88, Gusiak, monaaa85 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Bardzo, bardzo bym chciała ale zanim mnie nie ruszą, to samo też nie pogoni:( Przed chwilą miałam ktg i jakieś nędzne skurczyki na 30%. Jakie tu nudy...doła idzie załapać, jeszcze sama jestem na sali, to nawet nie ma się do kogo odezwać.
    A mówili Tobie kiedy zamierzają wzniecić poród?( tak mój lekarz mówi o wywołaniu porodu...wzniecenie ...hehe fajnie to brzmi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Hej dziewczyny my po wizycie, dalej ulozenie miednicowe, termin cesarki na 09.09 aaaaa boje sie
    A gusiak ma na 10 chyba

• AniaM Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

Bardzo fajna data :) i jeszcze o 9.09 powinnaś urodzić :)

KathleenPL, paula2013 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lady jesli Ci sie umowa skonczyla czy tez wyrzucono Cie z pracy to lepiej zadzwon do tych kadr i dopytaj sie bo pozniej skończy sie tak, ze żadnej kasy nie dostaniesz bo Pani Kadrowa ;) stwierdzila, ze to jUz nie jej biznes...
    Nie czekaj pasywnie...

Umowę miałam do 17 lipca, i do 20 sierpnia została ona mi przedłużona, wczoraj dostałam świadectwo pracy, i tam pisze że do 20 sierpnia pracowałam

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A mówili Tobie kiedy zamierzają wzniecić poród?( tak mój lekarz mówi o wywołaniu porodu...wzniecenie ...hehe fajnie to brzmi :)

9 albo 10 dnia po terminie zaczynają coś robić, czyli w moim przypadku niedziela, poniedziałek. Pewnie prędzej poniedziałek, bo wątpię, że komuś się będzie chciało coś robić w niedzielę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratuluję!
    My wróciliśmy od pediatry, mała przybrała na wadze, ma 2960, wg pediatry za mało powinna już była nagdonić urodzeniową wagę, czyli jako 2 tyg dzieciaczek powinna mieć już 3200 i kazała nam dawać pierś ale częściej butelkę, :( coś mi się wydaje ze mam liche mleko :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ona gratuluję!
    My wróciliśmy od pediatry, mała przybrała na wadze, ma 2960, wg pediatry za mało powinna już była nagdonić urodzeniową wagę, czyli jako 2 tyg dzieciaczek powinna mieć już 3200 i kazała nam dawać pierś ale częściej butelkę, :( coś mi się wydaje ze mam liche mleko :(
    No i jak ta pami doktor? Warta polecenia?? Juz pamietasz mazwisko?

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    9 albo 10 dnia po terminie zaczynają coś robić, czyli w moim przypadku niedziela, poniedziałek. Pewnie prędzej poniedziałek, bo wątpię, że komuś się będzie chciało coś robić w niedzielę.
    To już niedługo.
    Moi znajomi śmieją się, że fajnie by było gdybym urodziła 12.09 w dzien ataku...a mi tam wszystko jedno byle było zdrowe.

Lady hmm ciekawe dlaczego mała nie przybiera.

a propo lekarza to my chcemy iść do mamy naszego znajomego, tylko nie wiem gdzie ona przyjmuje ;p A to prawda, że w szpitalu nalezy podać już przychodnie, gdzie dziecko będzie leczone? Muszę zadzwonić do Krzysztofa. ech

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem dlaczego się zdublowało ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 19:09

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    No i jak ta pami doktor? Warta polecenia?? Juz pamietasz mazwisko?

Kędzierska, wiesz co mieszane mam uczucia, nie jestem do niej przekonana, zobaczymy na 2 wizycie za tydzień,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Umowę miałam do 17 lipca, i do 20 sierpnia została ona mi przedłużona, wczoraj dostałam świadectwo pracy, i tam pisze że do 20 sierpnia pracowałam
    Czyli cię nie wyrzucono z pracy tak jak wcześniej pisałaś, a postąpili zgodnie z kp i przedłużyli ci umowę do dnia porodu. To prawidłowe postępowanie w przypadku, gdy kobieta jest w ciąży i kończy jej się umowa. Co do papierów i załatwiania spraw ze ZUS, lepiej skontaktuj się z byłym pracodawcą i dopytaj po czyjej stronie leży obowiązek załatwienia sprawy macierzyńskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 19:16

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2290 2291 2292 2293 2294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ