X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kędzierska, wiesz co mieszane mam uczucia, nie jestem do niej przekonana, zobaczymy na 2 wizycie za tydzień,
    Dzięki za info

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja już dzisiaj musiałam podać przychodnię, bo wypełniali papiery młodego.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To już niedługo.
    Moi znajomi śmieją się, że fajnie by było gdybym urodziła 12.09 w dzien ataku...a mi tam wszystko jedno byle było zdrowe.

Lady hmm ciekawe dlaczego mała nie przybiera.

Atak był 11.09, moja mama ma wtedy urodziny. A tak btw. co jest śmiesznego w rodzeniu w dniu ataku bo chyba mam inne poczucie humoru?

Staraczka23, Anitka201, easymum, anula1990, Dominka92, hakorośl, Carolline, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic w tym śmiesznego nie widzę .
    Nawet nie pomyślałam o tym .

• kasig Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bym akurat chyba nie chciała urodzić 11 września, nie chciałabym żeby szczęśliwy dzień narodzin mojego syna kojarzył mi się z datą cierpienia wielu ludzi, no ale cóż w tym temacie to do gadania nic nie mam i to mój synuś wybierze sobie datę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E dziewczyny chodziło o pamiętną datę.. Spoko ... Ją jestem ostatnia osoba kt cieszy się z czyjegoś nieszczęścia. Wręcz przeciwnie nigdy nie pociesza mnie fakt, że ktoś ma gorzej.

No to muszę zadzwonić do kolegi gdzie jego mam przyjmuje. Myślała, że zapytam jak nas odwiedza bo jego żoną chce zrobić mojemu małemu sesje noworodkowa.

Staraczka23, Kucykowa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja patrzę na ten dzień przez pryzmat urodzin mojej mamy, więc nie jest źle. Ale nie powiem, że teraz każdy kojarzy jej datę urodzin akurat z tym wydarzeniem.

p.s tak myślałam Misia, że po prostu źle się 'wysłowiłaś' tylko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 19:45

• kasig Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    E dziewczyny chodziło o pamiętną datę.. Spoko ... Ją jestem ostatnia osoba kt cieszy się z czyjegoś nieszczęścia. Wręcz przeciwnie nigdy nie pociesza mnie fakt, że ktoś ma gorzej.

No to muszę zadzwonić do kolegi gdzie jego mam przyjmuje. Myślała, że zapytam jak nas odwiedza bo jego żoną chce zrobić mojemu małemu sesje noworodkowa.

nie no misia ja też tak tego nie odebrałam :) oczywiście że najważniejsze żeby nasze dzieciaczki były zdrowe, data urodzin to drugorzędna sprawa, jaka będzie taka będzie, to raczej dzieci ją wybiorą

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PANNAB to już niedługo będziesz tulic swojego maluszka :-) ah... też bym chciała wiedzieć kiedy mój babelek będzie z nami po tej stronie ....♡♡♡♡

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

Bardziej poruszyl tekst " znajomi sie śmieją"

Codziennie są różne wypadki i tragedie na świecie

hakorośl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie wydaje ze Dzuls ostro tam dziala i juz niedlugo dowiemy sie o nastepnym maluszku.
    Ona gratulacje.

Misi@ lubi tę wiadomość

• NATULKA Koleżanka

Wysłany: 3 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko. Dziś moja gin stwierdziła, że szyjka jest "cienka", rozwarcie na jeden, ale porządny centymetr :D , łożysko z cechami dojrzałości, a główka maluszka już bardzo nisko. Jak myślicie, daleka jeszcze droga do porodu od takiego rozwarcia, czy to sprawa bardzo indywidualna? Termin mam na 29 września, ale ciąża już praktycznie donoszona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulka ciezko powiedziec. Niektore chodza z rozwarcie kilku cm przez pare tygodni. Inne sa pozamykane a tu bach i sie nagle zaczelo. Ja sama jestem ciekawa jak bedzie u mnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzuccie mi linka do naszego nowego forum. Telefon mi wszystko wykasowal i zakladek nie mam. A tyle piszecie ze cofac sie bedzie ciezko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:35

agatka196 lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała wiedzieć kiedy synek wyjdzie na świat znać jego datę, a tu człowiek cierpliwości się uczy a ja cierpliwa wogóle nie jestem :D ahh synu ale w niepewności matkę trzymasz :D idę się myć i do sypialni męża wyganiam nie będzie dzisiaj spał kolacji też mu nie zrobię :D

skabarka lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:35

Misi@, agatka196, Sigma lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, Marianka urodzila sie o 15.30, w ekspresowym porodzie (moze z 15 bolesnych skurczy, wliczajac parte), nie zdazyli dac mi znieczulenia,ale mialam ZARABISTA polozna typu fuhrer, nie dawala mi sie rozczulic nad soba, i dzieki jej wskazowkom nie bylam nacinana, ani nigdzie nie peklam, juz normalnie siedze :) Mloda cudowna, z odpowiednio rozczeniowa postawa do zycia, darla jape jak tylko wydtawila glowe,potem juz tylko cyc i cyc, i powiem Wam, ze swietnie sobie radzimy :)

kasig, hakorośl, Dominka92, moka89, KathleenPL, Misi@, Staraczka23, agatka196, Wonderland, NATULKA, Lady Savage, Carolline, Nancy87, snoopy_etka, Czarna_88, paula2013, 4me, Anitka201, la_lenka, Lilla My, Kucykowa, skabarka, julita, anulka20, karolcia87, Luna1, Gusiak, MadziaRatMed, diatomka, adzia, monaaa85, Sigma, Kasiarzynka, kiti, moodliszka, chabasse, Izzy, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATULKA wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko. Dziś moja gin stwierdziła, że szyjka jest "cienka", rozwarcie na jeden, ale porządny centymetr :D , łożysko z cechami dojrzałości, a główka maluszka już bardzo nisko. Jak myślicie, daleka jeszcze droga do porodu od takiego rozwarcia, czy to sprawa bardzo indywidualna? Termin mam na 29 września, ale ciąża już praktycznie donoszona.

Natulka ja mam teoretycznie rozwarcie na jeden palec czyli 2cm od 13 sierpnia a więc już troszkę, a łożysko dojrzałe od lipca, tak więc nie chcę Cię straszyć ale może to jeszcze troszkę potrwać

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ons gratulacje!!!

Ok dziewcxyny, darujcie sobie to porownywanie. U nas wiecej Cc, gdzieś indziej wiecej sn. I co zrobić. To przecież nie nasza wina. Gdyby młody nie postanowił odwrócić się tylkiem do świata to same wiecie jak ja cisnelam na sn. W szpitalu jak byłam to jednego dnia były 4cc planowane, innego 3. A porodów mają tam naprawdę masę. Dlatego chcą szybko wypisywać bo łóżek nie ma... Zawsze się znajdzie ktoś, komu coś nie pasuje. A na zależnej cisna bardzo na sn....

Lady nie daj sobie wmówić, że masz zle mleko. Młody spadł mi wiecej niz 10% i tez zwlekali z wypisaniem go. Ale po badaniach lekarka powiedziała, że wyniki dobre więc często przystawiac i ważyć. Więc polecialam i kupiłam wagę. Jak mus to mus. Karm, przystawiaj jak najczęściej. Ważne, że rosnie i tyje, czyli mleko dobre.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2291 2292 2293 2294 2295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ