X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wredna uprata i jak coś się nie podoba to niech do mamusi sobie idzie a nie tu mi fochy strzela. Tylko on sam powiedział, że nie chce być chyba ze będzie musiał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:48

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś o to pytałam, ale teraz nie mogę tego odszukać.
    Jak rozmiarówka ubranek w F&F? Muszę kupić jakieś małe ubranka dla córci, bo w tym co mam (nawet 56) się topi.
    I teraz nie wiem czy brać "0 - malutki noworodek" czy "0 - noworodek"?
    Słyszałam, że ich ubranka są ciut większe niż normalnie. Ktoś coś podpowie?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We mnie uderza powiedzenie do faceta " byłeś przy poczęciu to bądź przy porodzie "
    Jego babcia tak powiedziała .. Zapytalam czy jak rodziła to mąż z nią był i co powiedziała ? "No wiesz kiedys inne czasy byly"
    Kobieta powinna decydować z partnerem czy będą razem na sali czy nie

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie a my zdecydowaliśmy ze na sali jeżeli moja mama będzie w tym czasie to go nie będzie, a jeżeli mojej mamy niego będzie to on będzie. A dzisiaj obraził się o to żeby nie chce by jego mamą stała przed sala porodowa i widziała mnie zaraz po porodzie, przecież nie powiedziałam ze na drugi dzień nie może przyjąć nawet chwile bo może ale bez przesady najlepiej jakby przyszła juz do domu jak wyjdziemy ze szpitala na długo w odwiedziny.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka urodzila ach splakalam sie jak bobr!

Magdalenka czuje ze szybko pojdzie

Wiaraczynicuda bo tak jest przy szybkim porodzie ze mozna sobie przyslowiowy dol niezle uszkodzic , cos o tym wiem

Lilly me mam identyczne rozterki. Ale mialam jeden sb i dziekuje . W sb wizyta i jak mniezawalifikuja to bde miala cc .

Madziaratmed no ja mam paciorkowca u gbs +. Nie ukrywam ze srednio mnie to nastraja dlatego. Wobawie czy antybiotyk zdarzy zadzialac plus obawa o pecherz kombinuje cc.

Anulka brawo dla ciebie. Moj maz tez mial nie byc poprzednio a wyszlo inaczej i byl , na koniec siedzial za glowa przy partych i nie zagladal mitam. Stwierdzil potem ze to jest zwyczajna rzeznia! Dlatego teraz az tak nie oponuje nad cc. Ale duren zadzwonil po swoja matke i zagladala mi za drzwiami jak rodzilam:(
    Glupio mu teraz ale chlopina sie cieszyl ze rodze i nie ppomyslal jak mnie wkurzyl

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Bruma, wbijam dzis do Ciebie na oddzial :D od 12 zaczynam maraton z kroplowka :)
    Super! A to chyba Ciebie widzialam jak przechodziłaś :-) Dzisiaj dyżur ma Pani Krysia. Super babka :-D

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dokładnie a my zdecydowaliśmy ze na sali jeżeli moja mama będzie w tym czasie to go nie będzie, a jeżeli mojej mamy niego będzie to on będzie. A dzisiaj obraził się o to żeby nie chce by jego mamą stała przed sala porodowa i widziała mnie zaraz po porodzie, przecież nie powiedziałam ze na drugi dzień nie może przyjąć nawet chwile bo może ale bez przesady najlepiej jakby przyszła juz do domu jak wyjdziemy ze szpitala na długo w odwiedziny.

Niewiem czy u ciebie jest tak jak na filmach ze się stoi pod drzwiami i czeka na nowine :D

U mnie jest piętro gdzie są noworodki i gdzies na tym piętrze sie rodzi , i tylko osoba towarzysząca może wejść na te piętro do rodzącej , jak siostra rodziła to ja z koleżanką byłam na pół piętrze bo chcialysmy odwiedzić a mojej mamy koleżanka powiedziała że ona już rodzi i wejść nie mogłyśmy .

• diatomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka no chyba synek z mamusia zwiazany;)

Moja tesciowa nie wie ze nie bede rodzila tam gdzie mieszkamy tylko u rodzicow moich. W koncu powiedziala ze mamy sobie poradzic ;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Tymon chyba się nie najada o trzeba bedzie dokarmiac bo za dużo spadł :( Zrobią mu dodatkowe badania jeszcze i zobaczymy :(
    Czyli dzisiaj nie wychodzicie?

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest akurat plus butli w takich syt ze wiqdomo ile dziecko zjadlo. Ciekawe jak ze mna bedzie;)
    Dzis wstawilam do zmywarki butle , laktator, smoczki, i wyparzacz do mikrofali ( zostal u rodzicow po Tymku). Jak obcieknie to to wstawie wyparzy sie i w gotowosci bedzie juz:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety kazdy moze wejsc na porodowke tzn tam gdzie poprzednjio rodzilam

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś załatwiała już zasiłek macierzyński? To my załatwiamy w zusie to czy to z pracy nam załatwiają. I ile dni się czeka na taki zasiłek?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Już kiedyś o to pytałam, ale teraz nie mogę tego odszukać.
    Jak rozmiarówka ubranek w F&F? Muszę kupić jakieś małe ubranka dla córci, bo w tym co mam (nawet 56) się topi.
    I teraz nie wiem czy brać "0 - malutki noworodek" czy "0 - noworodek"?
    Słyszałam, że ich ubranka są ciut większe niż normalnie. Ktoś coś podpowie?
    malutki noworodek (tiny baby) to 44, nie bierz, w takim rozmiarze chodzą wcześniaki po 1800g ;)
    noworodek to rozmiar 50, wg metki na wagę 3.4 kg - i teraz tak... w bodziakach 50 Milan nadal 'chodzi', ma 3240g obecnie, natomiast spiochy 56 sa za krotkie - takze trzeba patrzec tez na dlugosc dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ech...mi maja wywolywac 11.09 czyli tydzien po terminie. Zreszta zobaczymy jak bedzie ;/ w niedziele pozycze pilke od mojej siostry i bede krecic bioderkami ;)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mi zapisał antybiotyk już teraz niewiem czy brać bo boję się że dostanę i tak w szpitalu kolejny...

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 7.09 cotton balls w biedzie - za cale 35 pln. Podejrzewam, ze będą mieli po 3 sztuki i jak nie przyjdziesz o 7 rano to zapomnij ;) ale uprzejmie donoszę moze ktoras sie zalapie :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Czy któraś załatwiała już zasiłek macierzyński? To my załatwiamy w zusie to czy to z pracy nam załatwiają. I ile dni się czeka na taki zasiłek?

Lady ja macierzyński zalatwialam u pracodawcy. Byłam z aktem urodzenia. I musiałam napisać takie oświadczenie że cały roczny macierzyński wykorzystam ja.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    lekarz mi zapisał antybiotyk już teraz niewiem czy brać bo boję się że dostanę i tak w szpitalu kolejny...
    Ale wypisal Ci na tego GBS i kazał juz wziac? On pracuje w szpitalu, w ktorym będziesz rodzic?
    Wiesz no chyba wie co robi... Ja bym chyba wzięła. Czy teraz czy później będziesz musiala a może zdążysz wyleczyć i jeszcze jedno badanie zrobić przed? Masz sporo czasu jeszcze.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez macierzyński sie zalawia w pracy. Dostalam od nich papiery, musze wypełnić po porodzie i im oddać.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    malutki noworodek (tiny baby) to 44, nie bierz, w takim rozmiarze chodzą wcześniaki po 1800g ;)
    noworodek to rozmiar 50, wg metki na wagę 3.4 kg - i teraz tak... w bodziakach 50 Milan nadal 'chodzi', ma 3240g obecnie, natomiast spiochy 56 sa za krotkie - takze trzeba patrzec tez na dlugosc dziecka
    Dzięki wielkie!
    Ale jeszcze sie upewnię, mówisz konkretnie o F&F? Bo między firmami bywają ogromne różnice.

Niuńka wczoraj wyszła w pajacu 50 z Kappahla i był ok. Dziś ma śpiochy 56 i są też ok. Ale już Nextowe 56, których mam dużo będą dobre może za miesiąc. :/ Tak samo H&Mowe bodziaki. Jest też chudziutka, więc wiele rzeczy wisi albo spada z ramionek.
    Ogólnie mam może ze 3-4 zestawy które są dla niej dobre.

Paulinek, Sigma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ