Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem wredna uprata i jak coś się nie podoba to niech do mamusi sobie idzie a nie tu mi fochy strzela. Tylko on sam powiedział, że nie chce być chyba ze będzie musiał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:48
-
Już kiedyś o to pytałam, ale teraz nie mogę tego odszukać.
Jak rozmiarówka ubranek w F&F? Muszę kupić jakieś małe ubranka dla córci, bo w tym co mam (nawet 56) się topi.
I teraz nie wiem czy brać "0 - malutki noworodek" czy "0 - noworodek"?
Słyszałam, że ich ubranka są ciut większe niż normalnie. Ktoś coś podpowie? -
nick nieaktualnyWe mnie uderza powiedzenie do faceta " byłeś przy poczęciu to bądź przy porodzie "
Jego babcia tak powiedziała .. Zapytalam czy jak rodziła to mąż z nią był i co powiedziała ? "No wiesz kiedys inne czasy byly"
Kobieta powinna decydować z partnerem czy będą razem na sali czy nie -
Dokładnie a my zdecydowaliśmy ze na sali jeżeli moja mama będzie w tym czasie to go nie będzie, a jeżeli mojej mamy niego będzie to on będzie. A dzisiaj obraził się o to żeby nie chce by jego mamą stała przed sala porodowa i widziała mnie zaraz po porodzie, przecież nie powiedziałam ze na drugi dzień nie może przyjąć nawet chwile bo może ale bez przesady najlepiej jakby przyszła juz do domu jak wyjdziemy ze szpitala na długo w odwiedziny.
-
Moja kolezanka urodzila ach splakalam sie jak bobr!
Magdalenka czuje ze szybko pojdzie
Wiaraczynicuda bo tak jest przy szybkim porodzie ze mozna sobie przyslowiowy dol niezle uszkodzic , cos o tym wiem
Lilly me mam identyczne rozterki. Ale mialam jeden sb i dziekuje . W sb wizyta i jak mniezawalifikuja to bde miala cc .
Madziaratmed no ja mam paciorkowca u gbs +. Nie ukrywam ze srednio mnie to nastraja dlatego. Wobawie czy antybiotyk zdarzy zadzialac plus obawa o pecherz kombinuje cc.
Anulka brawo dla ciebie. Moj maz tez mial nie byc poprzednio a wyszlo inaczej i byl , na koniec siedzial za glowa przy partych i nie zagladal mitam. Stwierdzil potem ze to jest zwyczajna rzeznia! Dlatego teraz az tak nie oponuje nad cc. Ale duren zadzwonil po swoja matke i zagladala mi za drzwiami jak rodzilam:(
Glupio mu teraz ale chlopina sie cieszyl ze rodze i nie ppomyslal jak mnie wkurzyl -
nick nieaktualnyanulka20 wrote:Dokładnie a my zdecydowaliśmy ze na sali jeżeli moja mama będzie w tym czasie to go nie będzie, a jeżeli mojej mamy niego będzie to on będzie. A dzisiaj obraził się o to żeby nie chce by jego mamą stała przed sala porodowa i widziała mnie zaraz po porodzie, przecież nie powiedziałam ze na drugi dzień nie może przyjąć nawet chwile bo może ale bez przesady najlepiej jakby przyszła juz do domu jak wyjdziemy ze szpitala na długo w odwiedziny.
Niewiem czy u ciebie jest tak jak na filmach ze się stoi pod drzwiami i czeka na nowine
U mnie jest piętro gdzie są noworodki i gdzies na tym piętrze sie rodzi , i tylko osoba towarzysząca może wejść na te piętro do rodzącej , jak siostra rodziła to ja z koleżanką byłam na pół piętrze bo chcialysmy odwiedzić a mojej mamy koleżanka powiedziała że ona już rodzi i wejść nie mogłyśmy .
-
To jest akurat plus butli w takich syt ze wiqdomo ile dziecko zjadlo. Ciekawe jak ze mna bedzie;)
Dzis wstawilam do zmywarki butle , laktator, smoczki, i wyparzacz do mikrofali ( zostal u rodzicow po Tymku). Jak obcieknie to to wstawie wyparzy sie i w gotowosci bedzie juz:) -
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Już kiedyś o to pytałam, ale teraz nie mogę tego odszukać.
Jak rozmiarówka ubranek w F&F? Muszę kupić jakieś małe ubranka dla córci, bo w tym co mam (nawet 56) się topi.
I teraz nie wiem czy brać "0 - malutki noworodek" czy "0 - noworodek"?
Słyszałam, że ich ubranka są ciut większe niż normalnie. Ktoś coś podpowie?
noworodek to rozmiar 50, wg metki na wagę 3.4 kg - i teraz tak... w bodziakach 50 Milan nadal 'chodzi', ma 3240g obecnie, natomiast spiochy 56 sa za krotkie - takze trzeba patrzec tez na dlugosc dziecka -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Czy któraś załatwiała już zasiłek macierzyński? To my załatwiamy w zusie to czy to z pracy nam załatwiają. I ile dni się czeka na taki zasiłek?
Lady ja macierzyński zalatwialam u pracodawcy. Byłam z aktem urodzenia. I musiałam napisać takie oświadczenie że cały roczny macierzyński wykorzystam ja. -
MadziaRatMed wrote:lekarz mi zapisał antybiotyk już teraz niewiem czy brać bo boję się że dostanę i tak w szpitalu kolejny...
Wiesz no chyba wie co robi... Ja bym chyba wzięła. Czy teraz czy później będziesz musiala a może zdążysz wyleczyć i jeszcze jedno badanie zrobić przed? Masz sporo czasu jeszcze.
-
Sigma wrote:malutki noworodek (tiny baby) to 44, nie bierz, w takim rozmiarze chodzą wcześniaki po 1800g
noworodek to rozmiar 50, wg metki na wagę 3.4 kg - i teraz tak... w bodziakach 50 Milan nadal 'chodzi', ma 3240g obecnie, natomiast spiochy 56 sa za krotkie - takze trzeba patrzec tez na dlugosc dziecka
Ale jeszcze sie upewnię, mówisz konkretnie o F&F? Bo między firmami bywają ogromne różnice.
Niuńka wczoraj wyszła w pajacu 50 z Kappahla i był ok. Dziś ma śpiochy 56 i są też ok. Ale już Nextowe 56, których mam dużo będą dobre może za miesiąc.Tak samo H&Mowe bodziaki. Jest też chudziutka, więc wiele rzeczy wisi albo spada z ramionek.
Ogólnie mam może ze 3-4 zestawy które są dla niej dobre.Paulinek, Sigma lubią tę wiadomość