Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MadziaRatMed wrote:dziewczyny co już urodziły, w czym Wam było najwygodniej w szpitalu? koszula nocna, pidzama czy moze dres i tshirt?? nie wiem co zapakować i ile...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 12:57
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
O właśnie... ja nie mam żadnej (!) bluzki rozpinanej do karmienia... Ze względu na duży biust zawsze takich unikałam, bo albo guziki się rozchodziły, albo w biuście ok, a w talii wisiała jakby była o 3 rozmiary za duża... Jak nic sobie nie kupię, to będę musiała i po domu w koszuli nocnej chodzić
-
Anitka201 wrote:Lilla czapeczke założyli tylko po porodzie. Później już nie. Ja nie wiem co niektórzy mają z tymi czapeczkami. Ja założę dzisiaj na spacer bo trochę wieje ale zakładanie czapeczki w domu..bez sensu.
Po prostu szykowała ubranka do szpitala i zorientowałam się, że mam bardzo mało czapeczek - w zasadzie nie mogę do każdego zestawu nawet dopasować. I teraz się zaczęłam zastanawiać, czy muszę dokupić, czy to nie ma sensuAle widzę, że chyba nie ma sensu jednak
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
MadziaRatMed wrote:ja mam tylko 1 taką koszulę typowo do karmienia, chyba czekają mnie jeszcze zakupy !! i jeszcze będę musiała kupić stanik do karmienia bo mam tylko 1, ale nie wiem jak tam rozmiar czy jezcze się zmieni po porodzie czy już taki zostaje...
Proponuję wybrać się do TriumphuJa kupiłam jeden miękki bawełniany i jest na tyle elastyczny, że nawet jak mi biust urośnie o 2 rozmiary, to się zmieśći... Ponoć na te pierwsze tygodnie właśnie taki (bez żadnych usztywnień i fiszbin) jest najlepszy.
Lilla My lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:dziewczyny co już urodziły, w czym Wam było najwygodniej w szpitalu? koszula nocna, pidzama czy moze dres i tshirt?? nie wiem co zapakować i ile...
ja w dzień chodziłam w t-shit i krótkich spodniach a w nocy piżamaMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
snoopy_etka wrote:Proponuję wybrać się do Triumphu
Ja kupiłam jeden miękki bawełniany i jest na tyle elastyczny, że nawet jak mi biust urośnie o 2 rozmiary, to się zmieśći... Ponoć na te pierwsze tygodnie właśnie taki (bez żadnych usztywnień i fiszbin) jest najlepszy.
-
Księżniczka Zuzanna Zofia
Rano była położna i księżniczka ma już 3kg 600, i stwierdziała że mleko mi zanikachlip chlip uda mi się rozkręcić jeszcze laktacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:11
magdalenkaihelenka, Kucykowa, la_lenka, agatka196, adzia, Pola Irene, .ona., skabarka, diatomka lubią tę wiadomość
-
Lilla My wrote:Po prostu szykowała ubranka do szpitala i zorientowałam się, że mam bardzo mało czapeczek - w zasadzie nie mogę do każdego zestawu nawet dopasować. I teraz się zaczęłam zastanawiać, czy muszę dokupić, czy to nie ma sensu
Ale widzę, że chyba nie ma sensu jednak
-
snoopy_etka wrote:Proponuję wybrać się do Triumphu
Ja kupiłam jeden miękki bawełniany i jest na tyle elastyczny, że nawet jak mi biust urośnie o 2 rozmiary, to się zmieśći... Ponoć na te pierwsze tygodnie właśnie taki (bez żadnych usztywnień i fiszbin) jest najlepszy.
ogólnie po porodzie mam ciągle uczucie ciepła. Jest mi dosłownie gorąco. Wieczorem biorę prysznic a rano koszulka idzie do prania, a ja znowu pod prysznic.MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:a w jakich cenach tam mają staniki do kamienia??
Madzia - ja tam kupowałam ostatnio i taki, o którym pisze Snoopy_etka był za 89,90zł. Jedyny minus jak dla mnie jest taki, że produkują go tylko w białym kolorze. Jest jeszcze jeden model, ale z koronkami i on chyba jest trochę tańszy, ale nie dam sobie ręki uciąć. Dla porównania w Esotiqu taka sama cena, ale stanik z fiszbinami i koronkami, co dla mnie na początku karmienia, kiedy piersi są bardzo wrażliwe, było już minusem. Fajne przymierzałam też w Marks&Spencer - tam mają dwupaki (biały + czarny) za 170zł, czyli cena właściwie taka sama jak w Triumphie.MadziaRatMed lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
A właśnie moja znajoma polecał firmę Alles podobno mają ładne i wygodne staniki do karmienia. Można zamawiac przez internet a dla dziewczyn z Wrocławia ta marka podobno jest w arkadach wrocławskich. Będę musiała podjechać.
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki, jestem dzisiaj przeszcześliwa - mimo, że niewiele spałam...
Wynik badania przesiewowego, które mieliśmy powtórzyć małej jest w normie!!!
Najpiękniejsza wiadomość pod słońcem!MadziaRatMed, Lilla My, snoopy_etka, Paulinek, Kucykowa, Lady Savage, aldonaa, SweetCherryPie, 4me, AniaM, Carolline, KathleenPL, agatka196, Anitka201, Misi@, skabarka, diatomka, karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
MadziaRatMed wrote:ja mam tylko 1 taką koszulę typowo do karmienia, chyba czekają mnie jeszcze zakupy !! i jeszcze będę musiała kupić stanik do karmienia bo mam tylko 1, ale nie wiem jak tam rozmiar czy jezcze się zmieni po porodzie czy już taki zostaje...
Ojjj ja mam teraz dwa razy większy niż w dniu porodu. Są wielkie! Nie mam w co je ubrać hehe.MadziaRatMed, Lady Savage lubią tę wiadomość