X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dziewczyny co już urodziły, w czym Wam było najwygodniej w szpitalu? koszula nocna, pidzama czy moze dres i tshirt?? nie wiem co zapakować i ile...
    Koszula ale taka gdzie guziczki są pomiędzy piersiami. Jak widziałam laski w koszulach zapinanych na symboliczny guzik i rozcięcie było z boku to to trochę mało estetycznie wygladalo (biust praktycznie na wierzchu, i wszycy odwiedzający na to patrzą) w domu świetnie mi się spisuja spodnie + bokserka rozpinana w biuscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 12:57

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie... ja nie mam żadnej (!) bluzki rozpinanej do karmienia... Ze względu na duży biust zawsze takich unikałam, bo albo guziki się rozchodziły, albo w biuście ok, a w talii wisiała jakby była o 3 rozmiary za duża... Jak nic sobie nie kupię, to będę musiała i po domu w koszuli nocnej chodzić :/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla czapeczke założyli tylko po porodzie. Później już nie. Ja nie wiem co niektórzy mają z tymi czapeczkami. Ja założę dzisiaj na spacer bo trochę wieje ale zakładanie czapeczki w domu..bez sensu.

Carolline lubi tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli Tobie tak wygodniej to zabierz to co uważasz. Ja w domu też śpię w spodenkach i koszulce ale po porodzie nie byłoby mi wygodnie. A koszule mam zapinane na kilka guziczków

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lilla czapeczke założyli tylko po porodzie. Później już nie. Ja nie wiem co niektórzy mają z tymi czapeczkami. Ja założę dzisiaj na spacer bo trochę wieje ale zakładanie czapeczki w domu..bez sensu.

Po prostu szykowała ubranka do szpitala i zorientowałam się, że mam bardzo mało czapeczek - w zasadzie nie mogę do każdego zestawu nawet dopasować. I teraz się zaczęłam zastanawiać, czy muszę dokupić, czy to nie ma sensu :) Ale widzę, że chyba nie ma sensu jednak ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady jak ty piszesz o buzce Zuzi, paszcza ejj :D

oj tam :P u nas wszyscy mówią w rodzinie albo paszcza albo pysiu

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko 1 taką koszulę typowo do karmienia, chyba czekają mnie jeszcze zakupy !! i jeszcze będę musiała kupić stanik do karmienia bo mam tylko 1, ale nie wiem jak tam rozmiar czy jezcze się zmieni po porodzie czy już taki zostaje...

relgio4pxlxziakh.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ja mam tylko 1 taką koszulę typowo do karmienia, chyba czekają mnie jeszcze zakupy !! i jeszcze będę musiała kupić stanik do karmienia bo mam tylko 1, ale nie wiem jak tam rozmiar czy jezcze się zmieni po porodzie czy już taki zostaje...

Proponuję wybrać się do Triumphu :) Ja kupiłam jeden miękki bawełniany i jest na tyle elastyczny, że nawet jak mi biust urośnie o 2 rozmiary, to się zmieśći... Ponoć na te pierwsze tygodnie właśnie taki (bez żadnych usztywnień i fiszbin) jest najlepszy.

Lilla My lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dziewczyny co już urodziły, w czym Wam było najwygodniej w szpitalu? koszula nocna, pidzama czy moze dres i tshirt?? nie wiem co zapakować i ile...

ja w dzień chodziłam w t-shit i krótkich spodniach a w nocy piżama

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Proponuję wybrać się do Triumphu :) Ja kupiłam jeden miękki bawełniany i jest na tyle elastyczny, że nawet jak mi biust urośnie o 2 rozmiary, to się zmieśći... Ponoć na te pierwsze tygodnie właśnie taki (bez żadnych usztywnień i fiszbin) jest najlepszy.
    a w jakich cenach tam mają staniki do kamienia??

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczka Zuzanna Zofia
    tamrt2.jpg
    Rano była położna i księżniczka ma już 3kg 600, i stwierdziała że mleko mi zanika :( chlip chlip uda mi się rozkręcić jeszcze laktacje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:11

magdalenkaihelenka, Kucykowa, la_lenka, agatka196, adzia, Pola Irene, .ona., skabarka, diatomka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Po prostu szykowała ubranka do szpitala i zorientowałam się, że mam bardzo mało czapeczek - w zasadzie nie mogę do każdego zestawu nawet dopasować. I teraz się zaczęłam zastanawiać, czy muszę dokupić, czy to nie ma sensu :) Ale widzę, że chyba nie ma sensu jednak ;)
    Ja tez brałam jakąś czapeczke do szpitala bo nie wiedziałam jaki trend panuje wśród położnych. Ale też stwierdziły ze nie ma co dziecka przegrzewac.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

Coś około 90-100 złotych - już nie pamiętam dokładnie. Dużego wyboru tam nie ma, ale przynajmniej wiadomo, że jakość jest nieporównywalna :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Mój biust przy tym nawal jest wielki..faktycznie dobrze kupić taki stanik który się później trochę się naciągnie. Ja mam swój z esotiqa i myślę żeby w tym tyg dokupić jakiś jeszcze. Po domu chodzę w staniku sportowym na zmiane z tym do karmienia.
    ogólnie po porodzie mam ciągle uczucie ciepła. Jest mi dosłownie gorąco. Wieczorem biorę prysznic a rano koszulka idzie do prania, a ja znowu pod prysznic.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

Madzia - ja tam kupowałam ostatnio i taki, o którym pisze Snoopy_etka był za 89,90zł. Jedyny minus jak dla mnie jest taki, że produkują go tylko w białym kolorze. Jest jeszcze jeden model, ale z koronkami i on chyba jest trochę tańszy, ale nie dam sobie ręki uciąć. Dla porównania w Esotiqu taka sama cena, ale stanik z fiszbinami i koronkami, co dla mnie na początku karmienia, kiedy piersi są bardzo wrażliwe, było już minusem. Fajne przymierzałam też w Marks&Spencer - tam mają dwupaki (biały + czarny) za 170zł, czyli cena właściwie taka sama jak w Triumphie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie moja znajoma polecał firmę Alles podobno mają ładne i wygodne staniki do karmienia. Można zamawiac przez internet a dla dziewczyn z Wrocławia ta marka podobno jest w arkadach wrocławskich. Będę musiała podjechać.

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że czapeczka jest dlatego ubierana żeby uszy nie odstawaly :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jestem dzisiaj przeszcześliwa - mimo, że niewiele spałam...
    Wynik badania przesiewowego, które mieliśmy powtórzyć małej jest w normie!!!
    Najpiękniejsza wiadomość pod słońcem!

MadziaRatMed, Lilla My, snoopy_etka, Paulinek, Kucykowa, Lady Savage, aldonaa, SweetCherryPie, 4me, AniaM, Carolline, KathleenPL, agatka196, Anitka201, Misi@, skabarka, diatomka, karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ej, ej, ej... a ja? :)

Od 3 tygodni rozwarcie i mala w kanale. Od 20 tc oszczedzanie szyjki , a teraz co? Teraz sie nasza coreczka z nami w kotka i myszke bawi :)

ojjj przepraszam faktcznie to ty przede mną :)

aldonaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

Ojjj ja mam teraz dwa razy większy niż w dniu porodu. Są wielkie! Nie mam w co je ubrać hehe.

MadziaRatMed, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2385 2386 2387 2388 2389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ