X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy a jaki miałaś i masz teraz rozmiar? bo jak mi sie z G zrobi dwa razy większy...to nic tylko idę co playboya;p

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli poczekam z kupnem aż się ustabilizuje będe miec 1 na początek i zobacze jak sie bedzie sprawdzac, kupilam go w lidlu i zaluje, ze wzielam tylko 1 bo to najwygodniejszy stanik jaki w zyciu chyba mialam!

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki! =))

Niestety nie uda mi sie Was nadrobić, bo ta mała kruszynka zajmuje mi niemalże cały czas... całe dnie mijają Nam na karmieniu, tualniu i pieluchowaniu... ogólnie mimo małej ilosci snu to cudowny stan! =)

W sobotę wyszliśmy do domku i mimo cięcia czuje się naprawdę świetnie... czasem rana troszkę za ciągnie, ale ogólnie poród i te dni po nim wspominam naprawdę cudownie i ciesze się bardzo, ze zdecydowałam się na cc... 4 dni po porodzie, a niemalże nie czuje ze rodzilam =)
    Brak bólu, traumy i stresu... Nadia nie wymeczona porodem, po 40 min juz leżała w sali u mnie na brzuszku =)

Pokarm tez juz mam... co prawda póki co dokarmiamy się jeszcze mm, bo moja kruszyna ma wieeeeelki apetyt... generalnie powoli się wszystkiego uczymy... no i jestem zakochana w Niej do szaleństwa ♥

Gratuluję wszystkim nowym mamą i trzymam kciuki za te pozostałe, żebyście jak najszybciej tulily swoje maleństwa! =)

Kucykowa, snoopy_etka, MadziaRatMed, adzia, Lilla My, Lady Savage, Bruma, Anitka201, Misi@ lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja mam z ten firmy biustonosze i na nic się nie zamienię. Są super wygodne, ładnie wyprofilowane i bardzo praktyczne.

Ja dziś tez pękłam i dałam mm. Mała pół dnia na cycu i dalej głodna płakała. Dałam flache i poszła spać. Boje się ze ten pokarm lichy się zrobił. Tryska z cyca jak szalony ale strasznie wodnisty jak serwatka i chyba przez to się nie najada. :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Nancy a jaki miałaś i masz teraz rozmiar? bo jak mi sie z G zrobi dwa razy większy...to nic tylko idę co playboya;p

Ostatni stanik kupiłam 70G, a teraz nie mam pojęcia:( Chyba muszę wziąć sznurek, dwa berety i sobie uszyć:( Mój mąż właśnie pojechał załatwić moje macierzyńskie, to ma zajść do sklepu i coś poszukać. Powiedziałam żeby wziął największy jaki będą mieli:D Ten G jest o wiele za mały:/

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie załamałaś...

• julita Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    taka kolejnośc Julita Alicja83 i ja i niech sie ktos wciśnie to..... se pogadamy :)

hehe czyli jestem pierwsza w kolejce :D mam przeczucie że dociągnę do czwartku do wywołania porodu, także mogę oddać miejsce przede mną ;D która chętna?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko,jaki ja mam wilczy apetyt!Zwlaszcza na slodycze :) Do tego skurcze w podbrzuszu jak na miesiaczke. Czuje sie doslownie jak tuz przed okresem :) Poki co powtorka z nocy i srednio regularnie,ale moze sie rozkreca ? :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula dzisiaj nie czuje się na siłach żeby być pierwsza bo chyba jakieś przeziębienie mnie wzieło w ustach jakbym miała 40 stopni :/ także daje sobie kilka dni na dojście

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    O matko,jaki ja mam wilczy apetyt!Zwlaszcza na slodycze :) Do tego skurcze w podbrzuszu jak na miesiaczke. Czuje sie doslownie jak tuz przed okresem :) Poki co powtorka z nocy i srednio regularnie,ale moze sie rozkreca ? :)

Ja właśnie nie wiem jak liczyć te bóle jak na miesiączkę :/ skoro one mnie cały czas bolą 15-20 min chwilą przerwy i znowu

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:34

AniaM, julita lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anitka ja mam z ten firmy biustonosze i na nic się nie zamienię. Są super wygodne, ładnie wyprofilowane i bardzo praktyczne.

Ja dziś tez pękłam i dałam mm. Mała pół dnia na cycu i dalej głodna płakała. Dałam flache i poszła spać. Boje się ze ten pokarm lichy się zrobił. Tryska z cyca jak szalony ale strasznie wodnisty jak serwatka i chyba przez to się nie najada. :-(
    A skąd wiesz, że głodna? ;)
    Dziecko miewa skoki rozwojowe i są też tzw.kryzysy laktacyjne. Pierwszy przypada właśnie na 3 tydzień życia dziecka, kolejny na 6. Objawia się to zwykle właśnie tym, że dziecko całodobowo wisi na piersi. Trwa max kilka dni.
    Czy dziecko się najada można sprawdzić dzięki wskaźnikom skutecznego karmienia: http://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/91038,wskazniki-skutecznego-karmienia

Po mm dziecko prawie zawsze pójdzie spać i będzie spało jak zabite długi czas. Jak Ty sobie walniesz ciężkostrawne jedzenie w dużej ilości, to też zbiera Cię na sen, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma czy Ty na wszystko masz wskaźniki?;p

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita i AniaM chyba kucykowa bedzie pierwsza , ja jestem przygotowana na wszystko nawet mam maly upominek dla meza no ale bez skurczy i innych akcji ciezko mowic o rozpoczynajacym sie porodzie ah co bedzie to bedzie

Kucykowa lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK lista jest inna
    Aldo aa, kucykowa, julita, moze ja i AniaM co wy na to? Do weekendu sie wyrobimy:-)

Kucykowa lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Sigma czy Ty na wszystko masz wskaźniki?;p
    Wychodzi na to, że medycyna ma :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale dzieci to indywidualne jednostki a wskaźniki są często statystyczne ;) nie da się dziecka wsadzić w ramy...

p.s a tak w ogóle to co chwila wskaźniki ulegają zmianie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Tak, ale dzieci to indywidualne jednostki a wskaźniki są często statystyczne ;) nie da się dziecka wsadzić w ramy...

p.s a tak w ogóle to co chwila wskaźniki ulegają zmianie;)
    A przeczytałaś je chociaż? ;) Zgadza się, że dzieci są różne, ale normy są zawsze statystyczne. W pediatrii jak chodzi o wzrost i wagę używa się zwykle centyli, dziecko "w normie" to dziecko nie będące poniżej 3 ani powyżej 97 centyla. Oczywiście są też dzieci poniżej i powyżej, ale nie zmienia to faktu, że za normę (zgodnie zresztą z rozkładem normalnym) traktuje się te środkowe 94%. Myślę, że każdy jest zaznajomiony z krzywą Gaussa i nie będzie miał do mnie pretensji o to, że wymyślam jakieś "normy" ;) to nie ja wymyślam :) [btw. te środkowe 94% to prawie 2 sigmy ;) ;) pzdr dla kumatych ;) hint: "reguła trzech sigm" ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi mi o podejście do wszelkiego rodzaju wskaźników, bo czasem mam wrażenie, że masz na wszystko 'wskaźniki' itp;) a nie chodziło mi o same normy podane przez Ciebie akurat teraz;)

p.s oglądam porody <3 zaraz znowu się poryczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    chodzi mi o podejście do wszelkiego rodzaju wskaźników, bo czasem mam wrażenie, że masz na wszystko 'wskaźniki' itp;) a nie chodziło mi o same normy podane przez Ciebie akurat teraz;)
    No jasne, lepiej nie patrzeć na wskaźniki, które są adekwatne dla 94% dzieci, lepiej z góry założyć, że się nie najada, mimo, że u tak małych dzieci 'najadanie się' widać właśnie po wskaźnikach, a nie po tym, że płaczą albo wiszą na piersi :D uwaga, dziecko może płakać z wielu przyczyn, nie zawsze jest głodne :D a pierś nie jest wyłącznie dystrybutorem mleka...

‹‹ 2386 2387 2388 2389 2390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ