X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja mam to samo. Bardzo się boję:( Chyba po 12 tygodniu jest spokojniej...

a 12 tyg od ostatniej miesiączy czy od zapłodnienia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 15:19

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że w miarę spokojnie robi się po prenatalnych, ale w kalendarzu ciąży macie zaznaczone kiedy mija okres największego zagrożenia... ale wiecie dziewczyny, co ma być to będzie. Nie ma co się stresować, zastanawiać bo nawet jak dzidzia się urodzi to nie daje to wam gwarancji że na zawsze zostanie z wami. Cieszmy się naszymi ciążami i tyle :)

Zuzia.zuzia, karolcia87 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Myślę że w miarę spokojnie robi się po prenatalnych, ale w kalendarzu ciąży macie zaznaczone kiedy mija okres największego zagrożenia... ale wiecie dziewczyny, co ma być to będzie. Nie ma co się stresować, zastanawiać bo nawet jak dzidzia się urodzi to nie daje to wam gwarancji że na zawsze zostanie z wami. Cieszmy się naszymi ciążami i tyle :)

bardzo dobrze mówisz, jestem tego samego zdania :) trzeba myslec pozytywnie i cieszyc sie a nie zamartwiac na zapas:) ale tez przy kazdej wizycie w wc patrze czy nie ma krwi:) ale wierze ze wszystko bedzie okej i we wrzesniu pojawi sie moj maly cud :)

eM lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    bardzo dobrze mówisz, jestem tego samego zdania :) trzeba myslec pozytywnie i cieszyc sie a nie zamartwiac na zapas:) ale tez przy kazdej wizycie w wc patrze czy nie ma krwi:) ale wierze ze wszystko bedzie okej i we wrzesniu pojawi sie moj maly cud :)

macie rację :P dlatego ja codziennie rozmawiam z dzidziulem, witam się z nim gdy wstaję i mówię mu dobranoc gdy idę spać

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurdę ;/ ale się oparzyłam ;/ tak nagle odskoczyłam, zlała mnie fala gorąca ze stresu, ja pierdziu,mam nadzieje ze z dzidzią nic nie będzie, kurde ale mi sie ryczeć chce :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sievstrasznie stresuje teraz. Mowilam temu bucowi, ze jestem po wypadku (mialam robiona tomografie, wiec mnie napromieniowalo nieco), i po stymulacji clo wiec moglby jakieś konkrety powiedzieć.

dzisas... Jeszcze do tego jestem taka niezdecydowana. Śniadanie zjadlam o 13 bo wszystko mi smierdzialo i nie wiedzialam co chce.
    teraz siedze w autobusie, qlazla jakas nawalona baba i smierdzi. Bleeee!!! Co za dzien. Jadę do domu i sie położę bo nie wytrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 15:53

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen współczuje lekarza :(
    Ja dziś zadzwoniłam do mojej to slyszalam w glosie jak się cieszy :)
    Idę do niej na wizytę 14.01 :)
    Ja biorę od dziś fembion1 .
    Też jestem tak mocno zmęczona. o 14:00 pojechaliśmy do galerii, a o 15 już wyszłam, bo totalnie nie chciało mi się chodzić i szukać po sklepach...spać!!!
    Na szczęście nie mam jak narazie mdlości.
    Dziewczyny a bedziecie, robić jeszcze betę czy czekacie na wizytę...boję się, że może się coś stać :(

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie zaglądam tu często cały czas na rożowej przesiaduje poczytuje co u Was i widzę że każdego dnia nas przybywa bardzooo bardzooo się cieszę :* :* :*
    Ja jestem mega zestresowana jutrzejszą wizyta i choć w głowie siedzi że musi być dobrze i tak gdzieś zawsze biję się z myślami że będzie powtórka że wszystko wroci ehhh co za głupota z mojej strony ...

Lady nie martw się na zapas na pewno nic dzidziolkowi się nie stało :* :* :*
    A ty bardzo poparzona ?? ściskam i nie denerwuj się :*

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja sievstrasznie stresuje teraz. Mowilam temu bucowi, ze jestem po wypadku (mialam robiona tomografie, wiec mnie napromieniowalo nieco), i po stymulacji clo wiec moglby jakieś konkrety powiedzieć.

dzisas... Jeszcze do tego jestem taka niezdecydowana. Śniadanie zjadlam o 13 bo wszystko mi smierdzialo i nie wiedzialam co chce.
    teraz siedze w autobusie, qlazla jakas nawalona baba i smierdzi. Bleeee!!! Co za dzien. Jadę do domu i sie położę bo nie wytrzymam.

chyba powinnaś isc do innego lekarza co za palant no jak przeczytałam co napisałaś to mi się kolana ugięły :/
    ale o lekarzach w lux medzie niczego dobrego jeszcze nie słyszałam w sumie nie wiem skąd jesteś ale w Krakowie to porażka jest w luxmedach może nie z każdej dziedziny ale ginekologia leży

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:56

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie w luxie tragedia. Nawet endokrynolog na policystyczność leczył mnie tabsami, nawet badań nie zrobil. Masakra...
    No taka jestem zła na ten dzisiejszy dzień, że hej. Nic no... muszę się zrelaksowć, brać grzecznie lutkę i czekać aż moja ginka wróci. Poszłam do luxa bo chcałam się szybko dostać. Zależy mi strasznie na papierku do pracy żeby szybko mieć. Jeszcze spróbuję na NFZta się dostać.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:11

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen - koniecznie zmień tego lekarza, bo przecież 9 miesięcy będziesz z nim współpracować... nie ma co się użerać, jak jest buc ;-) lekarz musi przede wszystkim Tobie odpowiadać, jak nie odpowiada, to nie ma co się męczyć, lepiej poszukać normalniejszego.

Dziewczyny, a czemu Wy się tak martwicie? Dlaczego miałybyście mieć jakieś krwawienia albo poronić? Wiecie, jeśli ktoś ma poronienia nawykowe, przegrodę w macicy itp. to rozumiem strach, ale przy normalnej sytuacji w zdrowej ciąży? Nawet, jeśli coś miałoby pójść nie tak, to na pewno stres nie pomoże, a wręcz przeciwnie, więc chyba lepiej cieszyć się ciążą, niż zamartwiać na zapas, co? :)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, poszłam teraz na szybko żeby się nie denerwować... to się denerwuję jeszcze bardziej XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech nigdy nie wiadomo jak dobrze postąpić..ja moze lepiej nie robie tej bety, bo za duży stres...mam jeszcze 5 testów, to będę co jakis czas je robić aż do wizyty. Nie wiem czy to dobry plan...:( a może 11.01 pojdę na bet e przed ginekologiem. A ginekolog nie powinnien da mi skierowania moze poczekam jednak do 14.01..sama nie wiem ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 18:33

• eM Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ jak masz się stresować betą to nie ma ona sensu, bo ona aż tak wiele wiedzy nie daje, sama zdecydowałam się odpuścić, bo z doświadczenia wiem że to nie ma sensu. W 1 ciąży przyrost miałam piękny i nie wiele to zmieniło, a w 2 przyrost był kijowy a ginekolog i tak kazała czekać i czekać aż usg dało te straszną diagnozę. Więc ciesz się ciążą :) i czekaj cierpliwie na wizytę :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Kathleen współczuje lekarza :(
    Ja dziś zadzwoniłam do mojej to slyszalam w glosie jak się cieszy :)
    Idę do niej na wizytę 14.01 :)
    Ja biorę od dziś fembion1 .
    Też jestem tak mocno zmęczona. o 14:00 pojechaliśmy do galerii, a o 15 już wyszłam, bo totalnie nie chciało mi się chodzić i szukać po sklepach...spać!!!
    Na szczęście nie mam jak narazie mdlości.
    Dziewczyny a bedziecie, robić jeszcze betę czy czekacie na wizytę...boję się, że może się coś stać :(

Ja robiłam 2 razy betę raz w 5 tyg, raz w 6, jak chcesz to rób :P co byśmy Ci nie powiedziały to i tak zrobisz jak ci serce podpowiada

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    Hej dziewczyny nie zaglądam tu często cały czas na rożowej przesiaduje poczytuje co u Was i widzę że każdego dnia nas przybywa bardzooo bardzooo się cieszę :* :* :*
    Ja jestem mega zestresowana jutrzejszą wizyta i choć w głowie siedzi że musi być dobrze i tak gdzieś zawsze biję się z myślami że będzie powtórka że wszystko wroci ehhh co za głupota z mojej strony ...

Lady nie martw się na zapas na pewno nic dzidziolkowi się nie stało :* :* :*
    A ty bardzo poparzona ?? ściskam i nie denerwuj się :*

Mam zaczerwienienie na dłoni i piecze, ale pewnie jutro przejdzie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! mogę się dołączyć...mój przewidywany termin porodu to 03.09.2015 jest to moja 4 ciąża a jak dobrze pójdzie to będzie 2 poród :)
    W domu mam 3 latka, który nieźle daje popalić, więc często z czasem jest kiepsko :/

eM, skabarka, kasiuleks, Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    hej! mogę się dołączyć...mój przewidywany termin porodu to 03.09.2015 jest to moja 4 ciąża a jak dobrze pójdzie to będzie 2 poród :)
    W domu mam 3 latka, który nieźle daje popalić, więc często z czasem jest kiepsko :/

Witaj, ale podziwiam 4 dzieci, ja chciałam 7 ale mnie nie stać :( ledwo finansów nam na 3 starczy, ale po 3 cyklach i po różnych postach na tym forum, to będę szczęśliwa jak urodzę zdrowe jedno dziecię

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ