X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!Ja mam już pierwszą wizytę u gin prywatnie ale oprócz tego zapisze się do gin na NFZ chociażby po to żeby robić badania za darmo bo tak się niby wydaje sama wizyta 150zł a gdzie reszta.Trzeba korzystać jak idzie.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam pakiet medyczny z medicovera i w tym mam wszystkie badania ciążowe, nawet prenatalne jak dobrze pamiętam :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • esteraaakaaa Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Daaaaawno mnie tu nie było, ponad tydzien :) Widzę, że jest nas coraz wiecej! :):):) Byłam strasznie zapracowana przez ten czas, niedawno dopiero wrocilam z pracy...;/
    Wizytę mam w poniedziałek, pewnie Pani Doktor zrobi mi USG i poszukamy małej FASOLKI :) Wspominała coś, że da mi też zwolnienie lekarskie ze względu na prace fizyczną...z jednej strony fajnie byloby poleżeć w domu i pachnieć, ale z drugiej to rozmawiałam z koleżanką z pracy i mówiła, że z typowej pracy fizycznej będę zwolniona(tj. przyjmowanie dostaw, podnoszenie ciężkich kartonów itd.) jak powiem o ciąży kierownikowi. Jednym słowem to siedziałabym na kasie i ewentualnie układała jakiś towar na półki. Więc jak pojde na USG i zobaczę Fasolinkę w poniedziałek to pewnie przekażę radosna nowinę kierownikowi i pogadamy jaki bedzie moj zakres obowiazków w ciązy... A Wy planujecie pracować poki co?
    Widzę, że mnie nie jedyną boli brzuch jakbym zaraz miała dostac okres...
    Szczególnie jak podniosę coś ciezkiego, dlugo chodzę. I biegam do łazienki zobaczyć czy nie leci mi krew. Mdłości raz są, raz nie...Wczoraj nic prawie nie jadłam, bo wszystko smierdziało ;/ A brzuszek robi się bardzo okrągły, byłam w szoku, że tak szybko widać! :)

Lece spać, jutro wolne więc moge się wyspać!
    Śpijcie dobrze! :)

PS. Szczęśliwego Nowego Roku, zdrowych dzieciątek i bezproblemowych porodów! :):*

f2w3dqk35vcp2jk9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Bruma witamy na Wrześniowym pokładzie :)
    Mój P też mruczy że chciałby 3, ale to wyjdzie w praniu, najpierw to drugie trzeba zdrowo urodzić :)

Ja tez chce 3, ale trzy lata starań, stresów, nerwów i walki o drugie to chyba za dużo jak na mnie :/ Jeśli z ta ciąża będzie wszystko ok to odpuszczę juz potem. Za dużo mnie ta ciąża teraz kosztowała.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esteraaakaaa wrote:
    Dobry wieczór!
    Daaaaawno mnie tu nie było, ponad tydzien :) Widzę, że jest nas coraz wiecej! :):):) Byłam strasznie zapracowana przez ten czas, niedawno dopiero wrocilam z pracy...;/
    Wizytę mam w poniedziałek, pewnie Pani Doktor zrobi mi USG i poszukamy małej FASOLKI :) Wspominała coś, że da mi też zwolnienie lekarskie ze względu na prace fizyczną...z jednej strony fajnie byloby poleżeć w domu i pachnieć, ale z drugiej to rozmawiałam z koleżanką z pracy i mówiła, że z typowej pracy fizycznej będę zwolniona(tj. przyjmowanie dostaw, podnoszenie ciężkich kartonów itd.) jak powiem o ciąży kierownikowi. Jednym słowem to siedziałabym na kasie i ewentualnie układała jakiś towar na półki. Więc jak pojde na USG i zobaczę Fasolinkę w poniedziałek to pewnie przekażę radosna nowinę kierownikowi i pogadamy jaki bedzie moj zakres obowiazków w ciązy... A Wy planujecie pracować poki co?
    Widzę, że mnie nie jedyną boli brzuch jakbym zaraz miała dostac okres...
    Szczególnie jak podniosę coś ciezkiego, dlugo chodzę. I biegam do łazienki zobaczyć czy nie leci mi krew. Mdłości raz są, raz nie...Wczoraj nic prawie nie jadłam, bo wszystko smierdziało ;/ A brzuszek robi się bardzo okrągły, byłam w szoku, że tak szybko widać! :)

Lece spać, jutro wolne więc moge się wyspać!
    Śpijcie dobrze! :)

PS. Szczęśliwego Nowego Roku, zdrowych dzieciątek i bezproblemowych porodów! :):*

Dziewczyno, idz na zwolnię iw od razu. Na kasie tez mozesz tylko 4h siedziec. Ja pracując kiedyś w empiku ciągle slyszalam od szefowej, ze ona rozumie, ze jestem w ciąży, ale to nie znaczy, ze mam nic bie robić i sie opierdalac. A mialam taka umowę z kierowniczka dzialu, ze ja robie jej robote, a ona moja. To i tak po lbie dostawalam. Więc sie natychmiast zawinelam. Teraz mam prace siedząca i tez pewnie nie będę siedzieć tam dlugo.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:56

Misi@ lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarkaa wrote:
    co do bety - ja 7 lat temu nie robiła, a nawet jeśli robiłam to nie byłam świadoma co to jest to beta hcg :D

Haha, ja tez pamietam, ze nikt wtedy żadnych bet nie robil XD Jak sie te "mody" zmieniają. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:55

skabarka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    mi gin kazał zrobić: morfologie, mecz, VDRL, glukoze, TSH, IgM Toxoplazmoze, IgG różyczka, IgM CMV, anty HIV

także sporo i jak pójdę prywatnie to zrobić to zabulę ok 200zł ;-/ także chyba znajdę szarlatana z mojego zadupia co by jednak te badania na nfz zrobić ;-/

Ten debil z luxa nawet mi nie powiedział co mam zrobić, nawet wydruku żadnego nie dał ze skierowania zebym sobie mogla zerknąć:/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:11

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja na razie nie mam mdłości tylko bóle jak na @ i bóle kręgosłupa.
    Od poniedziałku wracam do pracy i szkoły i mam strasznego Kenia.
    Dziewczyny na uczelni możecie złożyć wniosek o indywidualny tok nauczania ze wzgledu na ciąże i wówczas jak będziecie sie złe czuć to nie pojdzieciena zajęcia...powinni wziąć to pod uwagę :D
    Miłego dnia...
    Skarbka Wydaje mi sie ze ja miałam robione juz te badania. W sierpniu. Ale zgubilam wyniki :(
    Wole powtórzyć ;)

• pesteczka Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja mam stresa bo idę zaraz na rozmowę z kiero :) Raczej zadowolona nie będzie z mojej wizyty. Robiłam powtórkę bety i wzrosła po 48h o 106% tylko najbardziej mnie martwią dość silne bóle brzucha, a jak trochę ponoszę rzeczy to muszę wręcz kucać żeby złagodzić, i drugi stres że nie mogę dostać się wcześnie do lekarza prywatne wizyty najwczesniej od połowy stycznia a na NFZ środek lutego, więc pierwszą mam wybłaganą na 9 stycznia u lekarki u której wiem, że prowadzić ciąży nie będę ale przynajmniej da mi zaśwadczenie i zajrzy czy wszystko ok. ehh masakra jakaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 09:15

tb73jw4zkn2e67is.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesteczka wrote:
    Hej Dziewczyny, ja mam stresa bo idę zaraz na rozmowę z kiero :) Raczej zadowolona nie będzie z mojej wizyty. Robiłam powtórkę bety i wzrosła po 48h o 106% tylko najbardziej mnie martwią dość silne bóle brzucha, a jak trochę ponoszę rzeczy to muszę wręcz kucać żeby złagodzić, i drugi stres że nie mogę dostać się wcześnie do lekarza prywatne wizyty najwczesniej od połowy stycznia a na NFZ środek lutego, więc pierwszą mam wybłaganą na 9 stycznia u lekarki u której wiem, że prowadzić ciąży nie będę ale przynajmniej da mi zaśwadczenie i zajrzy czy wszystko ok. ehh masakra jakaś

Ja bym bez zaświadczenia lekarskiego nie gadała jeszcze bo mogą kręcić nosem. Masz papierek jestes kryta, nie masz moga wydziwiać...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:57

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:11

Misi@, KathleenPL, ceska, Mia S, eM, esteraaakaaa, Zuzia.zuzia, Sigma, kasiuleks lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś koszmarną noc ;/ najpierw nie mogłam usnąć i do pierwszej się kulałam, jak już usnęłam to dwa razy obudziły mnie takie silne skurcze jak podczas okresu, przestraszyłam się za drugim razem. Bo wiecie to był taki silny ból trwający ok 1 min i ustąpił, więc położyłam się znowu spać, i po jakimś czasie drugi i ten mnie przeraził. A potem śniło mi się ze poroniłam, obudziłam się z takim rykiem, i łzami, że do tej pory oczy mnie pieką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 09:43

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ale fart. Co tu dużo mówić dziecko przynosi Ci szczęście :)
    Ja dzis chce wyruszyć na szoping ale najpierw muszę sie doprowadzić do lądu. Wiec wskakuje pod prysznic.
    Skarbka wspolczuje mdłości. Ja naradzie nie mam, oby tak dalej ... Nigdy nie luvilam mdłości to juz wole biegunkę ;D
    Buziaki i jeszcze raz zyczemilego dnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja miałam dziś koszmarną noc ;/ najpierw nie mogłam usnąć i do pierwszej się kulałam, jak już usnęłam to dwa razy obudziły mnie takie silne skurcze jak podczas okresu, przestraszyłam się za drugim razem. Bo wiecie to był taki silny ból trwający ok 1 min i ustąpił, więc położyłam się znowu spać, i po jakimś czasie drugi i ten mnie przeraził. A potem śniło mi się ze poroniłam, obudziłam się z takim rykiem, i łzami, że do tej pory oczy mnie pieką.
    Tez dzis miałam bóle ale trwały chwilke. Lady a może weź sobie nospe na noc. Chyba za dużo myślimy zamiast cieszyć sie ciąża :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Tez dzis miałam bóle ale trwały chwilke. Lady a może weź sobie nospe na noc. Chyba za dużo myślimy zamiast cieszyć sie ciąża :/

Cieszę się, ale to jest silniesze ode mnie takie ryczenie po śnie. Jestem na nospę uczulona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 09:53

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ