X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Najgorsze ze od razu po porodzie nie wysiedzisz na fotelu :-/ chyba ze idź zmienić ten opatrunek jeszcze przed porodem. A po miesiącu juz spokojnie zrobisz tego zęba.
    Wątpię czy da sie go teraz zmienić. To jest twardy opatrunek- wygląda jak zwykla plomba i wymaga borowania. A juz wtedy mnie ostrzegala dentystka, ze dobrze ze 2 trymestr bo w trzecim by mi znieczulenia nie dala- wiec po terminie tym bardziej- ale umowie sie na wizytę na wszelki wypadek. Probowalysmy bez borowania ale to byl tak cholerny bol, ze nie dało rady. Powiedziala, ze to gorsze od tego znieczulenia dla maluszka.
    No nic nie nudze juz tym- zajmę się czymś by o tym nie myśleć...
    Miłego dnia! Robię gdzies wypad z domu, żeby nie zwariować...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:26

• .ona. Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie - dzięki za info na temat butelek :). Wczoraj kupiłam tommee tippee i jedzenie szło nam lepiej i szybciej, więc może coś w tym jest. Dziś będziemy testować dopajanie, oby też było ok.
    Medela czytałam, że nadaje się tylko do pokarmu matki :/

Diatomka - my się kąpiemy codziennie. Raz, dwa, trzy, taki maluch to sterylny przecież, ale chlapiemy się + masaż z oliwki ;) Kąpiel fajna rzecz i starszy brat bardzo pomaga.
    Co do butelek - to nie rozumiem, bo z naszej Avent antykolkowej bardzo szybko kapie jak się postawi do pionu. A mam kilka i z każdej tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:28

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja sie zastrzele!! Od dwóch godzin na cycu. Przysypia, odkładam, budzi się i płacz. I dzięcioł, że cyca chce... I tak w kółko...

Ja tego się właśnie bałam przy kp :P Nie wyobrażam sobie, żebym ciągle była tak 'uwiązana'.

diatomka, 4me lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Lady moja też tak ma i to jest naturalne. Ponoć to mija po 3 miesiącu życia. Pytałam lekarki.

:3 dzięki bo wczoraj jak mój się mnie zapytał czy Parkinsona ona nie ma, to aż zdębiałam, i zaczęłam się jej przyglądać, i potem takie głupie pytania przychodzą do głowy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:26

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam ostatni tydzień!! Mam wrażenie, że już wszystkie rozpakowane, a te co w 2paku coś zniknęły z forum... Szkoda, bo tematy kp mm i kupek sa mi jeszcze obce...

anula1990 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    dlatego ja póki co na mieszanym karmieniu jestem :) mała w większości na kp jest, ale jak wymiękam w nocy albo muszę gdzieś wyskoczyć to nie ma problemu - dostaje mm i spokój :)

Ja robię tak samo

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja dziś zaczynam ostatni tydzień!! Mam wrażenie, że już wszystkie rozpakowane, a te co w 2paku coś zniknęły z forum... Szkoda, bo tematy kp mm i kupek sa mi jeszcze obce...

Ja czytam, ale jestem przeziębiona i nie mam ochoty za dużo pisać. Muszę się wykurować, bo w czwartek nasz dzień i nie chcę, żeby mnie odesłali ze szpitala... :(

MadziaRatMed, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa tez mówili w szpitalu ze pierwsza noc moze byc niespokojna bo inne otoczenie. Mam nadzieję ze na jednej sie skończy :D

Kurde pokarmu dalej nie mam , cycki miekkie wielkosc taka sama jak wcześniej a mała jakis czas po jedzeniu szuka dalej , nie chce jej przepajac herbatkami i w ruch smocxek dzisiaj idzie , zaraz bede go parzyc .
    Próbuje co 2h walczyć z laktatorem to normalnie pękają strupki na sutkach i krew sie pojawia :/

A poza tematem dzieci , dzisiaj tak pomyslalam ze mam ochotę na sex :D
    Libido mi wraca czy co hahaha

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kucykowa tez mówili w szpitalu ze pierwsza noc moze byc niespokojna bo inne otoczenie. Mam nadzieję ze na jednej sie skończy :D

Kurde pokarmu dalej nie mam , cycki miekkie wielkosc taka sama jak wcześniej a mała jakis czas po jedzeniu szuka dalej , nie chce jej przepajac herbatkami i w ruch smocxek dzisiaj idzie , zaraz bede go parzyc .
    Próbuje co 2h walczyć z laktatorem to normalnie pękają strupki na sutkach i krew sie pojawia :/

A poza tematem dzieci , dzisiaj tak pomyslalam ze mam ochotę na sex :D
    Libido mi wraca czy co hahaha

Jeszcze raz gratuluje Kochana <3 wszystko się ułoży, do wszystkiego dojdziesz pomału :) początki są najgorsze .
    Życzę zdrówka dla was <3
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Jeszcze raz gratuluje Kochana <3 wszystko się ułoży, do wszystkiego dojdziesz pomału :) początki są najgorsze .
    Życzę zdrówka dla was <3
    Pozdrawiam
    Dziękuję bardzo , tobie również życzę wszystkiego dobrego i spokojnego oczekiwania na maluszka :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka dałam kropelki na łyżeczce przed kp i mimo to po 2 godzinach mała zaczęła się prezyc i marudzić...
    Zupełnie inne dziecko kiedy daje mm...

Sama nie wiem czy to czysty przypadek, czy faktycznie coś w tym jest...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Nie dawaj smoczka, bo nigdy nie dostaniesz pokarmu. Przystawiaj córkę jak najczęściej - jak trzeba to cały czas niech wisi - to z czasem minie. Ale piersi muszą dostać wiadomość, że więcej mleka potrzeba (im więcej dziecko ssie tym wieksza produkcja za dzień, dwa). Nawet jeśli chwilowo dziecko ssie "na sucho" to to tez ma sens - "składa zamówienie" na więcej. A smoczek nie dość, ze może zaburzyć odruch ssania u takiego malucha, to jeszcze piersi nie dostaną informacji, że mają produkować.

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

Jeszcze nie wszystkie...ja wczoraj wróciłam od lekarza i w czwartek mam się stawić na oddziale. Co prawda skierowanie wystawił na piątek, bo wtedy termin, ale stwierdził, że lepiej dzień wcześniej, bo wiadomo jak to pod koniec tygodnia...
    Rozwarcie mam na 1 palec, więc można próbować z indukcją... za to moja szyjka uparta i od czasu zdjęcia pessara nic się nie skróciła :/
    Także teraz staram się podomykać w domu najważniejsze sprawy,żeby mąż miał mniej roboty, kiedy mnie nie będzie :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ona ile ml wypija Twoja corcia? Tez sobie tego uwiazania nie wyobrazam. Chcialam sie pochwalic ze npiersi prawie puste;) juz pokarm nie kapie, nier odciagam. Mieciutkie sie robia.

Staraczka nas czeka powrot do siebie w sobote, wiec mala znow bedzie musiala sie przyzwczaic do nowego otoczenia, lozeczka itd. Ciekawe jak to zniesie.

Dobrze ze piszecie o spaverach, u nas byla fatalna pogoda ale dzis sie wypogadza. My naa dworku jeszcze nie bylysmy a dzis 10 doba. Wiec w poludnie chyba sie skusze:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubierzecie dzis malenstwa na spacer?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Jak ubierzecie dzis malenstwa na spacer?
    Body z krótkim, pajac + bluza i czapka. No i kocyk.

diatomka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma ciagle zimne rece! Dopiero jak ja przykryje czyms ndodatkowo to zaczyna sie robic cieplej.tzn dlonie xieplejsze.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2446 2447 2448 2449 2450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ