X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • trix Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane,

dołączam do mam dzieci kolkowych. Matko, choć przy drugim myślałam, że będzie inaczej.

Gusiak łączę się w bólu. Mały pręży się praktycznie o każdej porze dnia i nocy i wybudza ze snu. Jest tylko na piersi i też się zastanawiam, czy mu nie szkodzę. Zaczyna się ta sama faza co przy straszaku - jedzenie tylko ryżu z kurczakiem, bo boję się, że inne szkodzi. Nie dość, że jestem już po porodzie wychudzona, to boję się, że przez taką dietę schudnę jeszcze bardziej.

Jeśli chodzi o ciepłe okłady na brzuszek to my kupiliśmy w aptece taki żelowy kompres. Ja sobie go chwalę, bo szybko się nagrzewa, a może też go schłodzić i stosować wtedy na gorączkę albo stłuczenia.

atdcwn154po83a78.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Moja ma ciagle zimne rece! Dopiero jak ja przykryje czyms ndodatkowo to zaczyna sie robic cieplej.tzn dlonie xieplejsze.

Dzieci zawsze mają zimne rączki... temperaturę trzeba sprawdzać na karku :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od planowanych CC - czy robiłyście sobie dzień wcześniej lewatywę?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka nie moge jej przystawiac , mam rany na sutkach . Wczoraj mowily abym nie przystawiala bo będą pękać mogły i zamiast mleka to krew bedzie leciała , tak tez właśnie dzisiaj bylo jak walczylam z laktatorem , zaczęły pękać i krew sie pojawiła w tym , podejrzewalam ze bede miala problem ale nie ze az tak :/
    A smoczek niestety muszę dac bo nie będę jej poic herbatkami czy co chwilę dawać mleko .

Diatomka ja znowu za miesiąc bede to przechodzic bo u rodziców teraz jestem , a na rączki może zakładaj skarpetki ?
    Moja z kolei stopy ma zimne , zakladam spiochy a na nie skarpetki , po za tym muszę pytki smarowac parafina , strasznie przesuszone ma niewiem czemu ale w szpitalu zwrocili na to uwagę i smarować rano i wieczorem .

Wczoraj sie poplakalam , na wypisie jest informacja ze cc byla ponieważ zagrożenie zamartwica wewnątrz maciczna , całe szczęście zdążyliśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dziewczyny od planowanych CC - czy robiłyście sobie dzień wcześniej lewatywę?
    Moja nie była planowana , w szpitalu tez nie dostałam .
    Ja bym sama nie robila bo mozna przebic jelita

• bento Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ostatnio czytam Was tylko z doskoku. U nas super, mała jest bardzo spokojna, właściwie tylko je i śpi :-) Dzięki temu zregenerowałam już prawie wszystkie siły :-) Karmie piersią i jak na razie mała najada się i jest zadowolona.
    Syn jeszcze nie do końca oswoił się z nowa sytuacją w domu, ale nie jest źle.
    Dziewczyny powiedzcie za każdym razem po karmieniu odbijacie maluszkowi?

Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:35

Misi@ lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento moja częściej po karmieniu pruty wali niz beka , częściej jej sie uleje ale wtedy czekam do 15min , wczoraj odbeknela tak ze mnie oplula :D

• diatomka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liily ja niby planowama a wyszlo dwa dni wczesniej...i jeszcze o 19 zjadlam sucha kajzerke a o 23 ciecie bylo;) i zadnej lewatywy

Bento u nas nie za kazdym razem. Czytalam ze jak dziecko je spokojnie to niekoniecznie nalyka sie powietrza i wtedy moze niue odbic wlasnie. Ja chodzilam po kazdym karmienou z 40 minut kladlam na brzuszou a i tak nie odbila:\

Staraczka no az lodowate, stopki tez takie byly ale juz sie robia cieplejsze .

ZAMOWILAM WLASNIE TEN TERMOFOR Z PESTKAMI WISNI.WZXIELAM TRZY, JEDEN NA PREZENT, JEDEN DLA MALEJ I JEDEN DLA MEZA NA ZATOKI ZIMA;) PO 13 ZL
    SORY ZA CAPSA

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dopytuję, bo właśnie dzwoniła do mnie szwagierka i dała mi kilka rad, które koniecznie muszę wdrożyć w życie przed CC. Między innymi lewatywę. I że mam już nic ciężkostrawnego nie jeść, bo to przejdzie do pokarmu - żadnego mleka, ostrych potraw, cytrusów. Tylko że Wy same pisałyście, że jesteście na diecie, a mimo to dzieciaczki mają kolki. Ech... po prostu zastosuję to, na co mam ochotę :P

diatomka, KathleenPL, Gusiak lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly gdyby szpital chcial to dalby ci wskazania zeby zrobic lewwtywe. Moze jak sie polozysz tonzrobia a moze wcale.

Lilla My lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Jak ubierzecie dzis malenstwa na spacer?

półśpioszek kaftanik plus bluza polarowa

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dokumenty skladalyscie u pracodawcy wyprawie macierzynskiego wiem ze akt urodzenia zaświadczenie ze szpital o macierzyńskim i coś jeszcze ? Z góry dziękuję za odp :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile odciagnietego mleka zjada taki tygodniowy dzieć? Z cycków mi sie leje, a mam dzis problem żeby mała dobrze zassała, chciałabym wyjsć na ten spacer spokojna o to, że się najadła :)

Tym w dwupaku życzę cierpliwości na tej ostatniej prostej i lekkiego porodu, dacie radę!

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny jakie dokumenty skladalyscie u pracodawcy wyprawie macierzynskiego wiem ze akt urodzenia zaświadczenie ze szpital o macierzyńskim i coś jeszcze ? Z góry dziękuję za odp :-)
    https://drive.google.com/file/d/0BxrURRdL6L0qdV9jY21SV2ZtOWs/view plus oryginał aktu urodzenia (do zwrotu).

Czarna_88 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja tego się właśnie bałam przy kp :P Nie wyobrażam sobie, żebym ciągle była tak 'uwiązana'.
    Ma co jakis czas gorszy dzień. Wczoraj niestety był atak brzuszkowy i stąd problem. Wyspal się i juz jest ok. Ja tego nie odczuwam jako uwiazania. Lubię cycowanie, przytulanie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jest czasu na złożenie papierów o becikowe? Wylecialo mi to z głowy zupełnie XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Tak się dopytuję, bo właśnie dzwoniła do mnie szwagierka i dała mi kilka rad, które koniecznie muszę wdrożyć w życie przed CC. Między innymi lewatywę. I że mam już nic ciężkostrawnego nie jeść, bo to przejdzie do pokarmu - żadnego mleka, ostrych potraw, cytrusów. Tylko że Wy same pisałyście, że jesteście na diecie, a mimo to dzieciaczki mają kolki. Ech... po prostu zastosuję to, na co mam ochotę :P
    Jedz normalnie oprócz mega ostrego, wzdymajacego i czekolady XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolady... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lenka nie moge jej przystawiac , mam rany na sutkach . Wczoraj mowily abym nie przystawiala bo będą pękać mogły i zamiast mleka to krew bedzie leciała , tak tez właśnie dzisiaj bylo jak walczylam z laktatorem , zaczęły pękać i krew sie pojawiła w tym , podejrzewalam ze bede miala problem ale nie ze az tak :/
    A smoczek niestety muszę dac bo nie będę jej poic herbatkami czy co chwilę dawać mleko .
    Staraczka ja miałam tak jak Ty po cc moja głodzilla ma dzis równo miesiąc a dopiero od paru dni jestem w stanie piersią nakarmić ją na tyle żeby poszła po niej spać na jakieś 30minut do godziny, cycki od początku były puste a sutki żywa rana, ciągnęłam pare razy dziennie laktatorem i wyciągał po 5ml na cycka, porażka totalna, pół godziny przed ciągnięciem smarowałam grubo maltanem i nakładałam wkładki laktacyjne, brodawki były miękkie to nie pękały przy odciąganiu, po wyleczeniu brodawek przykładałam małą pare razy dziennie przed podaniem mm i po tym działam laktatorem w przerwch i powoli rusza mi laktacja. wiec i u Ciebie ruszy napewno :)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A biała można? :P w sumie kakao ńie zawiera :P a mi sie chce słodkiego :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2447 2448 2449 2450 2451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ