X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • trix Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane,

dołączam do mam dzieci kolkowych. Matko, choć przy drugim myślałam, że będzie inaczej.

Gusiak łączę się w bólu. Mały pręży się praktycznie o każdej porze dnia i nocy i wybudza ze snu. Jest tylko na piersi i też się zastanawiam, czy mu nie szkodzę. Zaczyna się ta sama faza co przy straszaku - jedzenie tylko ryżu z kurczakiem, bo boję się, że inne szkodzi. Nie dość, że jestem już po porodzie wychudzona, to boję się, że przez taką dietę schudnę jeszcze bardziej.

Jeśli chodzi o ciepłe okłady na brzuszek to my kupiliśmy w aptece taki żelowy kompres. Ja sobie go chwalę, bo szybko się nagrzewa, a może też go schłodzić i stosować wtedy na gorączkę albo stłuczenia.

atdcwn154po83a78.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Moja ma ciagle zimne rece! Dopiero jak ja przykryje czyms ndodatkowo to zaczyna sie robic cieplej.tzn dlonie xieplejsze.

Dzieci zawsze mają zimne rączki... temperaturę trzeba sprawdzać na karku :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od planowanych CC - czy robiłyście sobie dzień wcześniej lewatywę?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka nie moge jej przystawiac , mam rany na sutkach . Wczoraj mowily abym nie przystawiala bo będą pękać mogły i zamiast mleka to krew bedzie leciała , tak tez właśnie dzisiaj bylo jak walczylam z laktatorem , zaczęły pękać i krew sie pojawiła w tym , podejrzewalam ze bede miala problem ale nie ze az tak :/
    A smoczek niestety muszę dac bo nie będę jej poic herbatkami czy co chwilę dawać mleko .

Diatomka ja znowu za miesiąc bede to przechodzic bo u rodziców teraz jestem , a na rączki może zakładaj skarpetki ?
    Moja z kolei stopy ma zimne , zakladam spiochy a na nie skarpetki , po za tym muszę pytki smarowac parafina , strasznie przesuszone ma niewiem czemu ale w szpitalu zwrocili na to uwagę i smarować rano i wieczorem .

Wczoraj sie poplakalam , na wypisie jest informacja ze cc byla ponieważ zagrożenie zamartwica wewnątrz maciczna , całe szczęście zdążyliśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dziewczyny od planowanych CC - czy robiłyście sobie dzień wcześniej lewatywę?
    Moja nie była planowana , w szpitalu tez nie dostałam .
    Ja bym sama nie robila bo mozna przebic jelita

• bento Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ostatnio czytam Was tylko z doskoku. U nas super, mała jest bardzo spokojna, właściwie tylko je i śpi :-) Dzięki temu zregenerowałam już prawie wszystkie siły :-) Karmie piersią i jak na razie mała najada się i jest zadowolona.
    Syn jeszcze nie do końca oswoił się z nowa sytuacją w domu, ale nie jest źle.
    Dziewczyny powiedzcie za każdym razem po karmieniu odbijacie maluszkowi?

Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:35

Misi@ lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento moja częściej po karmieniu pruty wali niz beka , częściej jej sie uleje ale wtedy czekam do 15min , wczoraj odbeknela tak ze mnie oplula :D

• diatomka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liily ja niby planowama a wyszlo dwa dni wczesniej...i jeszcze o 19 zjadlam sucha kajzerke a o 23 ciecie bylo;) i zadnej lewatywy

Bento u nas nie za kazdym razem. Czytalam ze jak dziecko je spokojnie to niekoniecznie nalyka sie powietrza i wtedy moze niue odbic wlasnie. Ja chodzilam po kazdym karmienou z 40 minut kladlam na brzuszou a i tak nie odbila:\

Staraczka no az lodowate, stopki tez takie byly ale juz sie robia cieplejsze .

ZAMOWILAM WLASNIE TEN TERMOFOR Z PESTKAMI WISNI.WZXIELAM TRZY, JEDEN NA PREZENT, JEDEN DLA MALEJ I JEDEN DLA MEZA NA ZATOKI ZIMA;) PO 13 ZL
    SORY ZA CAPSA

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dopytuję, bo właśnie dzwoniła do mnie szwagierka i dała mi kilka rad, które koniecznie muszę wdrożyć w życie przed CC. Między innymi lewatywę. I że mam już nic ciężkostrawnego nie jeść, bo to przejdzie do pokarmu - żadnego mleka, ostrych potraw, cytrusów. Tylko że Wy same pisałyście, że jesteście na diecie, a mimo to dzieciaczki mają kolki. Ech... po prostu zastosuję to, na co mam ochotę :P

diatomka, KathleenPL, Gusiak lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly gdyby szpital chcial to dalby ci wskazania zeby zrobic lewwtywe. Moze jak sie polozysz tonzrobia a moze wcale.

Lilla My lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Jak ubierzecie dzis malenstwa na spacer?

półśpioszek kaftanik plus bluza polarowa

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dokumenty skladalyscie u pracodawcy wyprawie macierzynskiego wiem ze akt urodzenia zaświadczenie ze szpital o macierzyńskim i coś jeszcze ? Z góry dziękuję za odp :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile odciagnietego mleka zjada taki tygodniowy dzieć? Z cycków mi sie leje, a mam dzis problem żeby mała dobrze zassała, chciałabym wyjsć na ten spacer spokojna o to, że się najadła :)

Tym w dwupaku życzę cierpliwości na tej ostatniej prostej i lekkiego porodu, dacie radę!

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny jakie dokumenty skladalyscie u pracodawcy wyprawie macierzynskiego wiem ze akt urodzenia zaświadczenie ze szpital o macierzyńskim i coś jeszcze ? Z góry dziękuję za odp :-)
    https://drive.google.com/file/d/0BxrURRdL6L0qdV9jY21SV2ZtOWs/view plus oryginał aktu urodzenia (do zwrotu).

Czarna_88 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja tego się właśnie bałam przy kp :P Nie wyobrażam sobie, żebym ciągle była tak 'uwiązana'.
    Ma co jakis czas gorszy dzień. Wczoraj niestety był atak brzuszkowy i stąd problem. Wyspal się i juz jest ok. Ja tego nie odczuwam jako uwiazania. Lubię cycowanie, przytulanie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jest czasu na złożenie papierów o becikowe? Wylecialo mi to z głowy zupełnie XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Tak się dopytuję, bo właśnie dzwoniła do mnie szwagierka i dała mi kilka rad, które koniecznie muszę wdrożyć w życie przed CC. Między innymi lewatywę. I że mam już nic ciężkostrawnego nie jeść, bo to przejdzie do pokarmu - żadnego mleka, ostrych potraw, cytrusów. Tylko że Wy same pisałyście, że jesteście na diecie, a mimo to dzieciaczki mają kolki. Ech... po prostu zastosuję to, na co mam ochotę :P
    Jedz normalnie oprócz mega ostrego, wzdymajacego i czekolady XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolady... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • pesteczka Koleżanka

Wysłany: 22 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lenka nie moge jej przystawiac , mam rany na sutkach . Wczoraj mowily abym nie przystawiala bo będą pękać mogły i zamiast mleka to krew bedzie leciała , tak tez właśnie dzisiaj bylo jak walczylam z laktatorem , zaczęły pękać i krew sie pojawiła w tym , podejrzewalam ze bede miala problem ale nie ze az tak :/
    A smoczek niestety muszę dac bo nie będę jej poic herbatkami czy co chwilę dawać mleko .
    Staraczka ja miałam tak jak Ty po cc moja głodzilla ma dzis równo miesiąc a dopiero od paru dni jestem w stanie piersią nakarmić ją na tyle żeby poszła po niej spać na jakieś 30minut do godziny, cycki od początku były puste a sutki żywa rana, ciągnęłam pare razy dziennie laktatorem i wyciągał po 5ml na cycka, porażka totalna, pół godziny przed ciągnięciem smarowałam grubo maltanem i nakładałam wkładki laktacyjne, brodawki były miękkie to nie pękały przy odciąganiu, po wyleczeniu brodawek przykładałam małą pare razy dziennie przed podaniem mm i po tym działam laktatorem w przerwch i powoli rusza mi laktacja. wiec i u Ciebie ruszy napewno :)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

tb73jw4zkn2e67is.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A biała można? :P w sumie kakao ńie zawiera :P a mi sie chce słodkiego :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2447 2448 2449 2450 2451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ