Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:Jakich butelek używacie będzie bo mam wrażenie ze z mojej za szybko małemu leci i strasznie lapczywie je
-
Ehhhh dziewczyny wymiękam
Leze sobie wieczorem w łóżku- maly po trzech dniach bardzo niepokojąco zmniejszonej aktwynosci, dla odmiany tak mi okopuje brzuch, ze wymiękam totalnie...- i próbuję sie pocieszać, ze co by sie nie dzialo za kilka dni musi juz byc z nami i ze wszystko juz mnie tak boli, ze gorzej byc nie moze (nie licząc porodu) no i co?????
Obudził mnie ogromny bol zęba zaleczonego w połowie ciąży bo niedalo sie g wyleczyć do konca w tych warunkachno masakra totalna- tak mi moje ciało przypomina, ze zawsze moze byc gorzej
jak widac dentysta "zaprojektował" opatrunek dokladnie na 40 tygodni
no ale moj syn tego nie wie
Czy placz ma jakies działanie przeciw bolowe ???????? Bo nie wiem czy juz zacząć ryczec czy poczekać jeszcze pare dni
-
nick nieaktualnyHej , pierwsza noc w domku za nami , było okropnie , prawie co godzinę sie budzila , od 6 nie spie czekam az zaplacze bo sie wierci a nie chcialam juz sie klasc zeby za minute wstac do niej bo mam niskie lozko a z tymi szwami juz ciezko .
Nie pisalam mam ich 12 i w piątek beda sciagane przez położną.
Weszlam w bluzke z przed paru miesięcy wygladam w niej jak w 4miesiącu -
Hej. Całkiem niezła nocka za nami
pobudka co 3 h na jedzonko i zmianę pieluszki i od 7 leżymy w 3 łóżku
!w sumie w 4 bo psiak jeszcze w nogach xD
Mam pytanko, dzisiaj zapowiadają ok 20 st, mała konczy tydzien, myślicie ze możemy zacząć spacery? Werandoanie raczej praktykuje sie zima nie?
Do Mam KP - ile czasun na jedną pierś? Położna wczoraj mówiła ze w 10 min dziecko sie najada i pozniej przystąpić do karmienia drugą. Gabi to mała oszustka i mi podsypia wiec laskotki wskazaneKucykowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, mam pytanie... czy to możliwe, że moje dziecko prezy się po kp (ze w jakiś sposób moj pokarm na to wpływa?) ... od wieczora Nadia jest na mm plus tych kropelkch i ładnie przespala wieczór i pol nocy... o godzinie 2 nakarmilam mała piersią i o godzinie 4 znów była powtorka z dnia wczorajszego - dziecko zaczęło się prezyc, stekac i marudzić...
Pomyślałam, ze wina leży w moim pokarmie... znów daliśmy małej butelke z mm i do rana spokój... brzuszek jakby odpuści i ładnie pospala...
I teraz się zastanawiam co będzie gdy dziś w ciągu dnia na karmie.... piersi mam już twarde jak kamienie, ale boję się powrotu akcji z wczoraj... -
moka89 wrote:Hej. Całkiem niezła nocka za nami
Mam pytanko, dzisiaj zapowiadają ok 20 st, mała konczy tydzien, myślicie ze możemy zacząć spacery? Werandoanie raczej praktykuje sie zima nie?
Do Mam KP - ile czasun na jedną pierś? Położna wczoraj mówiła ze w 10 min dziecko sie najada i pozniej przystąpić do karmienia drugą. Gabi to mała oszustka i mi podsypia wiec laskotki wskazane
Ja z 1.piersi karmię około 20 min. Mój też lubi przysypiac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:58
-
4me dziwie się ze nie wypeczylas tego zęba. Ja miałam podobna sytuacje i po konsultacji z dentysta i ginem zdecydowałam się na leczenie bo obaj stwierdzili ze w ciazy można leczyć kanałowo. Podobno kanałowka pod mikroskopem nie wymaga zdjęcia rtg.
-
KathleenPL wrote:A czemu nie wyleczylas zęba do końca? Przecież ciaza niczemu nie przeszkadza...
Ze znieczuleniem nie bylo problemu ale ze zdjęciem wielki...
-
Anitka201 wrote:4me dziwie się ze nie wypeczylas tego zęba. Ja miałam podobna sytuacje i po konsultacji z dentysta i ginem zdecydowałam się na leczenie bo obaj stwierdzili ze w ciazy można leczyć kanałowo. Podobno kanałowka pod mikroskopem nie wymaga zdjęcia rtg.
Kazdy proponował opatrunek- z lekarstwem- i mowil, ze wytrzyma do porodu - w sumie gdyby maly wyszedł o czasie to nawet nie klamali
Przespalam sie dwie godziny i znów oczy jak 5 zloty bo go czuje... Nie mam innego wyjścia- musze to jakos przetrwać. Zajmę sie czymś by o tym nie myśleć. Wtedy bylo tak, ze potrafił przejść bol po 24h i nie pojawić sie przez kilka dni wiec moze dotrwam do porodu i wówczas pierwsze co krwawiącą jadę na te cholerne zdjęcie
-
4me wrote:Nie wyleczylam bo bylam u 4 dentystów różnych- nawet z najlepszymi cyfrowymi RTG-żaden sie nie chcial podjąć zrobienia zdjęcia a bez zdjęcia zab wygladal na totalnie zdrowy i nikt nie wiedzial czemu boli. Zgodzilam sie wiec na opatrunek- który ladnie trzymam te juz z 5 miesięcy no ale teraz cos musiało puścić....
Ze znieczuleniem nie bylo problemu ale ze zdjęciem wielki...
Współczuję bólu. Ja nie mogłam jeść i spać. O ile przed ciążą miałam wyleczone wszystkie zęby (w grudniu byłam na kontroli) to jednak w ciazy trochę mi się posypały. -
Nawet zgdalam sie z kolezanka, ze miała taki sam problem w ciąży i okazało sie, że jej tez nie udalo sie znalezc nikogo kto by zaproponował cos innego noz opatrunek- tyle, ze u niej opatrunek trzyma do tej pory a mala juz ma rok...
Nie wiem moze 3city nie dorosło do leczenia pod mikroskopem albo z jakis powodów u mnie sie nie dalo...
Chociaż pewnie chodzilo o ewentualna odpowiedzialnosc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:24
-
Staraczka23 wrote:Hej , pierwsza noc w domku za nami , było okropnie , prawie co godzinę sie budzila , od 6 nie spie czekam az zaplacze bo sie wierci a nie chcialam juz sie klasc zeby za minute wstac do niej bo mam niskie lozko a z tymi szwami juz ciezko .
Nie pisalam mam ich 12 i w piątek beda sciagane przez położną.
Weszlam w bluzke z przed paru miesięcy wygladam w niej jak w 4miesiącu
Kochana,to tylko 1sze doby takie sa,bedzie lepiej
Córcia
-
moka89 wrote:Hej. Całkiem niezła nocka za nami
Do Mam KP - ile czasun na jedną pierś? Położna wczoraj mówiła ze w 10 min dziecko sie najada i pozniej przystąpić do karmienia drugą. Gabi to mała oszustka i mi podsypia wiec laskotki wskazaneOla ma 5 dni i polozna mowila,ze mozemy na 30min. Tak sie ciesze,ze dzis tym zyje
trix lubi tę wiadomość
Córcia
-
I dzien dobry w ogole
Trzymam kciuki za jeszcze czekajace Mamusie!
U nas nocka k niebo lepsza,bo mam po Femaltikerze duzo pokarmu i Olcia spi po ponad 2 godz
Dzis 1szy spacer,juuupi!
Kochane jak wkleic miniaturke zdjecia na forum?
Milego dniaanula1990 lubi tę wiadomość
Córcia
-
Lady Savage wrote:Witam, ja mam w ogóle pytanie czy waszym dzieciaczkom też drżą tak nóżki i rączki np przy karmieniu albo zabawie, takie drgawki, no bo ja nie wiem czy to normalne.
Lady moja też tak ma i to jest naturalne. Ponoć to mija po 3 miesiącu życia. Pytałam lekarki.Lady Savage lubi tę wiadomość