Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamusie! Nie nadrobiłam wszystkiego, ale mam teraz chwilkę czasu na napisanie, tak czytam i doczytałam, że u niektórych z was dzieci mają problem z brzuszkiem, nas niestety tez dopadło, Mały ma chwile,że pręży się napina jakby chciał zrobić kupke a tu nic.. widać,że strasznie się przy tym męczy, a najbardziej łapie go tak ok 4 nad ranem, serce mi pęka , że nie mogę mu pomóc, karmimy się mm, bo mały nie chciał zassać piersi, kapturki też nie działały denerwował się przy tym strasznie..
położna zaleciła nam stosowanie delicolu, bo jest od urodzenia, ale nie wiem czy coś daje, a powiedzcie mi czy u was sprawdza sie ten espumisan? Ile go podajecie?
Gratuluje wszystkim nowym mamom.
A tu przedstawiam Marcela:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0181dc0cc68.jpg
P.S na zdjęciu wygląda na duużo większego:)
Staraczka23, Gusiak, kasig, snoopy_etka, Lady Savage, adzia, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak się jeszcze zastanawiam... mąż kupił ten Delicol i podaliśmy małej do butelki zgodnie z ulotka 5 kropli, chciałabym tak samo podać Jej krople w nocy przed karmieniem piersią, żeby znów brzuszek nie zaczął boleć tylko mam teraz problem ile podać tych kropli... 5 jest na określoną ilość pokarmu, a skąd mam wiedzieć ile Ona wyciągnie z cyca i zje?
Jak tam porcję tych 5 kropel, a mała zje znacznie mniej mleczka to Jej nie zaszkodze? -
No nic narazie zostanę przy tym delicolu nie ma co kombinowac. Skabarka a u was delicol zaczął działać od razu czy po jakimś czasie? Zamówiliśmy też ten termofor z pestek wiśni,bo też słyszałam że pomaga. Ech te brzuszki..
-
KathleenPL wrote:Ja sie zastrzele!! Od dwóch godzin na cycu. Przysypia, odkładam, budzi się i płacz. I dzięcioł, że cyca chce... I tak w kółko...
2 godziny? Ja miałam taką całą noc,kocham ją bardzo ale w nocy miałam ochotę spakować ją do pudełka i wysłać poleconym do Afryki
-
Dlaczego faceci też nie mają takich cycków jak my i nie mogą karmić jak im się włączy instynkt ojcowski po narodzeniu dziecka? Raz tata, raz mama...
Lady Savage, Kasiarzynka, Gusiak, agatka196 lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lilla My wrote:Dlaczego faceci też nie mają takich cycków jak my i nie mogą karmić jak im się włączy instynkt ojcowski po narodzeniu dziecka? Raz tata, raz mama...
Mój to by ją zabił chyba cyctem, wczoraj się tak wkurwił że wziął rzeczy i się wyniósł do innego pokoju przeklinając strasznie że on ma do pracy ;/ a sam oglądał jakieś strzelaniny kiedy mi usnęła ;/ obudził ją chyba ten film i potem się darła całą noc ;/ -
Lilla My wrote:Dlaczego faceci też nie mają takich cycków jak my i nie mogą karmić jak im się włączy instynkt ojcowski po narodzeniu dziecka? Raz tata, raz mama...
Przed chwilą mnie za to przestraszyła, bo zwymiotowała. Kolysalam ją próbując tej metody z opatuleniem i galaretką, ale płakała coraz bardziej, a za kilka minut zwróciła wszystko co zjadła. Chyba takie ruchy jej się nie spodobały -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skabarka dziekuje ... w takim razie postawie kropelki kolo łóżeczka i w nocy na wszelki wypadek przed karmieniem tez podam, bo aż mi serce pęka jak patrze na to moje maleństwo, które się cały dzien meczy...
Dopiero teraz po butli z kropelkami zasnela i (odpukać) śpi juz dobra godzinke... czasem coś tam sobie steknie przez sen czy pisknie, ale grunt ze śpi i odpoczywa... -
nick nieaktualny