X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie! Nie nadrobiłam wszystkiego, ale mam teraz chwilkę czasu na napisanie, tak czytam i doczytałam, że u niektórych z was dzieci mają problem z brzuszkiem, nas niestety tez dopadło, Mały ma chwile,że pręży się napina jakby chciał zrobić kupke a tu nic.. widać,że strasznie się przy tym męczy, a najbardziej łapie go tak ok 4 nad ranem, serce mi pęka , że nie mogę mu pomóc, karmimy się mm, bo mały nie chciał zassać piersi, kapturki też nie działały denerwował się przy tym strasznie..:( położna zaleciła nam stosowanie delicolu, bo jest od urodzenia, ale nie wiem czy coś daje, a powiedzcie mi czy u was sprawdza sie ten espumisan? Ile go podajecie?

Gratuluje wszystkim nowym mamom.

A tu przedstawiam Marcela:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0181dc0cc68.jpg
    P.S na zdjęciu wygląda na duużo większego:)

Staraczka23, Gusiak, kasig, snoopy_etka, Lady Savage, adzia, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen ja podaje espumisan, ale tak jak już pisałam niestety nie było tak że podałam i jak ręką odjął, niestety. Dopiero razem z herbatką koperkową i cieplym termoforkiem na brzuszek był efekt. Ja podaję na razie najmniejszą dawkę 5 kropelek

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dzisiaj same dzieciowe tematy, a my w 2paku cos cixho, ja dzis tyle mialam latania i zalatwiania, ze jak to nie wywolalo porodu to nic go nie wywola szybciej ;D

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:42

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się jeszcze zastanawiam... mąż kupił ten Delicol i podaliśmy małej do butelki zgodnie z ulotka 5 kropli, chciałabym tak samo podać Jej krople w nocy przed karmieniem piersią, żeby znów brzuszek nie zaczął boleć tylko mam teraz problem ile podać tych kropli... 5 jest na określoną ilość pokarmu, a skąd mam wiedzieć ile Ona wyciągnie z cyca i zje?

Jak tam porcję tych 5 kropel, a mała zje znacznie mniej mleczka to Jej nie zaszkodze?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic narazie zostanę przy tym delicolu nie ma co kombinowac. Skabarka a u was delicol zaczął działać od razu czy po jakimś czasie? Zamówiliśmy też ten termofor z pestek wiśni,bo też słyszałam że pomaga. Ech te brzuszki..

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastrzele!! Od dwóch godzin na cycu. Przysypia, odkładam, budzi się i płacz. I dzięcioł, że cyca chce... I tak w kółko...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze dopytam ten delicol dajecie do każdego karmienia czy np 3 razy na dobe, bo gdzieś czytałam żeby podawać do każdego karmienia ale czybto nie będzie za dużo?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja sie zastrzele!! Od dwóch godzin na cycu. Przysypia, odkładam, budzi się i płacz. I dzięcioł, że cyca chce... I tak w kółko...

2 godziny? Ja miałam taką całą noc, :P kocham ją bardzo ale w nocy miałam ochotę spakować ją do pudełka i wysłać poleconym do Afryki XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego faceci też nie mają takich cycków jak my i nie mogą karmić jak im się włączy instynkt ojcowski po narodzeniu dziecka? Raz tata, raz mama... :P

Lady Savage, Kasiarzynka, Gusiak, agatka196 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dlaczego faceci też nie mają takich cycków jak my i nie mogą karmić jak im się włączy instynkt ojcowski po narodzeniu dziecka? Raz tata, raz mama... :P

Mój to by ją zabił chyba cyctem, wczoraj się tak wkurwił że wziął rzeczy i się wyniósł do innego pokoju przeklinając strasznie że on ma do pracy ;/ a sam oglądał jakieś strzelaniny kiedy mi usnęła ;/ obudził ją chyba ten film i potem się darła całą noc ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Znając apetyt mojej córki to by było najpierw tata potem mama i od nowa. :P

Przed chwilą mnie za to przestraszyła, bo zwymiotowała. Kolysalam ją próbując tej metody z opatuleniem i galaretką, ale płakała coraz bardziej, a za kilka minut zwróciła wszystko co zjadła. Chyba takie ruchy jej się nie spodobały :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gusiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    nie zaszkodzisz :) śmiało dawaj jej te 5 kropli, ważne żeby dawać przed każdym posiłkiem bo naprawdę są super efekty :)

A jak butelką karmię to mogę do mleka dawać czy też przed karmieniem?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 km spacerku dziś i modlę sie by sie wreszcie mała postanowiła ewakuować. Myśle, ze chociaż kondycje mam nie najgorsza jak na 5 dni przed terminem :p o ile sie nawet nic nie rusza. Wychodź dziecię matka czeka!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka dziekuje ... w takim razie postawie kropelki kolo łóżeczka i w nocy na wszelki wypadek przed karmieniem tez podam, bo aż mi serce pęka jak patrze na to moje maleństwo, które się cały dzien meczy...
    Dopiero teraz po butli z kropelkami zasnela i (odpukać) śpi juz dobra godzinke... czasem coś tam sobie steknie przez sen czy pisknie, ale grunt ze śpi i odpoczywa...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ