X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zawinelam w kocyk, ale nogi dalej lataja do góry i się prezy...
    Fakt... troszkę się chyba uspokoila i jest lepiej, ale coś czuje ze to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę ... moja córa nie lubi mieć schowanych tak rączek i zaraz pewnie będzie walka, żeby je uwolnić ;D

Espumisanu tez póki co nie próbowałam, bo nie mam w domu... musze czekać, aż mąż wróci z pracy...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, moja też prawie świecę robi nogami po zawinięciu. I rączki walczą o wyjście.
    Ale z drugiej strony moro ma strasznie, więc może to by jednak działało. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęła!!!!!! ;D ;D ;D

mam tylko nadzieje, ze nie na 30 min jak wcześniej... może jednak dzięki temu kokonkowi w końcu dzis się to moje dziecko spokojnie wyspi =)

agatka196, Anitka201 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka widzę na zdjęciu, ze w łóżeczku małej leży szumis... jak się u Was sprawdza?
    Moja Nadia wręcz zaczyna marudzić i się wzbudzać kiedy go włączam i tak się zastanawiam czy potrzeba czasu, czy po prostu akurat Jej ten miś nie odpowiada =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak to zależy od jej nastroju. Czasem jest tak że drze się jak opętana a czasem włączę go i śpi. Więc różnie z nim jest. Na razie ciężko mi coś powiedzieć na ten temat bo mam go zaledwie parę dni.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamotalam moją w prześcieradło. Szamocze się jak ryba i wkurzona mruczy jak niedźwiadek :P Czasem chwilę popłakuje. Oczywiście nogi co chwila w górze.
    Ale póki nie ryczy to uznaje za ok. ;) Zobaczymy jak długo wytrwa.

agatka196 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Warto oglądnąc:
    Moja tak jest teraz owinięta i spokój

https://www.youtube.com/watch?v=n7m7iWdXypY
    Ja mojego tak wiąże od początku i w tym kolonie jest jak aniołek :-) najlepsze jest to ze tak związany w nocy potrafi spać po 5-6 godzin, a jak go przykryje kocykiem to non stop się budzi.

agatka196 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Hehe, moja też prawie świecę robi nogami po zawinięciu. I rączki walczą o wyjście.
    Ale z drugiej strony moro ma strasznie, więc może to by jednak działało. :/
    Mój też ma non stop moro. Kurcze zastanawiam się czy to normalne.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po spaniu.... echhhh...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Ona uff dzieki ze napisalas! Wlasnie moja wody pic nie umie! Co zrobi lyk to butle zabieram i za chwile nastepny lyk. Inaczej zawsze sie zakrztusi.,ale mecza ja straszne czkawki! Dzis ladnie wypila 90, slixznie odbila i co? Dostala czkawke ale taka straszn,a ze po 20 minutach wymiotowala wszystkim z brzuszka... Gdyby nie czkawka nie ma problemu. A karmimy sie Nan.

Mam wrazenie ze po cc polog jest znikomy w stosunkundo sn;)

Co do połogu to się zgadzam, ze mnie już prawie nic nie leci. Za to po sn - wtedy ze mnie się lało 5-6 tygodni, ale ja zostałam porządnie rozerwana :/

Dziś była u nas położna, obejrzała nasze butelki (Avent) i zdecydowanie za bardzo z nich leci (szczególnie woda), a smoczki są 0+ czyli najmniejsze... i nic dziwnego, że młoda się potrafi zachłysnąć. Teraz szukamy butelek, w których nie leci samo, gdy się butelkę przechyli. Znacie takie? dr brown, tomee tipee (czy jak to się tam pisze). Sama nie wiem jaką kupić. Podpowiedzcie proszę! Marzę, żeby w końcu spokojnie mała mogła jeść i pić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:51

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka - na pocieszenie, podobno po 1. miesiącu będzie już lepiej...

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    I po spaniu.... echhhh...

Nasza lubi być zawinięta w kokon i najlepiej jej się zasypia na dworze :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lenka właśnie tego się boje, że wieczorem może być jeszcze gorzej i zaczna Nam się kolki... bo od wczorajszek nocy co chwile się brzuszek odzywa ... Nadia się biedna meczy, ja już wyczerpana ta bezsilnościa...

Będę musiała pomyśleć o takim termoforku, tylko poki co nie mam skąd go wziąć...
    Dziś położna pokazywała nam jak gimnastykować dziecko, żeby nie miało kolek. Młoda nasza co prawda nie ma, odpukać, ale gimnastyka nie zaszkodzi.
    Dziecko leży na brzuszku, robimy okręgi ręką na pleckach (lekko je przygniatamy do podłoża) albo dziecko leży na plecach i nóżki do ciała przyciągamy. Najlepiej przed jedzeniem to porobić.
    Dobrze też kłaść na brzuszku ciepłą pieluszke albo położyć dziecko na brzuchu np. na brzuchu taty (u nas to się sprawdzało i sprawdza :D. Spróbujcie, może pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:58

4me lubi tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Co do połogu to się zgadzam, ze mnie już prawie nic nie leci. Za to po sn - wtedy ze mnie się lało 5-6 tygodni, ale ja zostałam porządnie rozerwana :/

Dziś była u nas położna, obejrzała nasze butelki (Avent) i zdecydowanie za bardzo z nich leci (szczególnie woda), a smoczki są 0+ czyli najmniejsze... i nic dziwnego, że młoda się potrafi zachłysnąć. Teraz szukamy butelek, w których nie leci samo, gdy się butelkę przechyli. Znacie takie? dr brown, tomee tipee (czy jak to się tam pisze). Sama nie wiem jaką kupić. Podpowiedzcie proszę! Marzę, żeby w końcu spokojnie mała mogła jeść i pić...

My mamy zestaw startowy z tommee tippee i jest super. Ani razu kolki nie mieliśmy, a mały musi się namęczyć co by wyleciało. Znajomi zaś polecają butelkę medeli ze smoczkiem calma.

in8vzdb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziś położna pokazywała nam jak gimnastykować dziecko, żeby nie miało kolek. Młoda nasza co prawda nie ma, odpukać, ale gimnastyka nie zaszkodzi.
    Dziecko leży na brzuszku, robimy okręgi ręką na pleckach (lekko je przygniatamy do podłoża) albo dziecko leży na plecach i nóżki do ciała przyciągamy. Najlepiej przed jedzeniem to porobić.
    Dobrze też kłaść na brzuszku ciepłą pieluszke albo położyć dziecko na brzuchu np. na brzuchu taty (u nas to się sprawdzało i sprawdza :D. Spróbujcie, może pomoże.
    U nas cały czas nie odpadł pępek, więc leżenie na brzuszku odpada :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Ciocie :) mam już skończony miesiąc :)
    v6na53.jpg
    avbm9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 17:13

agatka196, la_lenka, Lilla My, kasig, snoopy_etka, adzia, diatomka, trix, Czarna_88, chabasse lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelki dr Browna ale na razie ich nie rozpakowalam :-) czasami podaje odciagniety pokarm w malutkiej butelce avent ( antykolkowa ) ale młody zdecydowanie woli pierś. U nas z tej butelki leci jak on ssie. Samo nie poleci.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak popatrzylam na fotki Lady to sobie uświadomiłam, że moja córka ani razu nie miała jeszcze na sobie sukienki. Chyba będzie trzeba nadrobić. :P

Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ponad półtorej godziny walki na piersi raz jedna raz druga raz jedna raz druga, bo młody się denerwował, płakał w końcu butle dostał bo zasnął na całe 30 min u mnie pokarm jest starcza na 2 karmienia co 1,5 h a trzecie juz nie starcza małemu, co do kupki Gusiak u nas to samo, Espumisan można dopiero podawać od 1 miesiąca życia, spróbuj może delicol kupić.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora ma laktator z aventy ?
    Mam problem z nim , jak pompuje to tak jak by przy tej pompce powietrze zasysalo a ona chyba szczelna powinna byc zeby tylko zassalo i niewiem czy zle cos robie cxy tam jest dziurka

‹‹ 2442 2443 2444 2445 2446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ