X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka omg! My tak sciane zalatwilismy bidonem;) tozpryskiwal przy otwieraniu...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ale kupki nie moze zrobic?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    La lenka omg! My tak sciane zalatwilismy bidonem;) tozpryskiwal przy otwieraniu...
    Biorąc pod uwagę, że w środku tej kapsułki jest tłusty olej to naprawdę się "ucieszyłam", nijak to zmyć. Dobrze, że mamy jeszcze farbę to da się naprawić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Gusiak ale kupki nie moze zrobic?

Niby robi codziennie, ale właśnie tak to wygląda jakby nie mogła zrobić kupki i zbierały Jej się gazy...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie o oddejście wód. Bo w poprzedniej ciąży miałam przebijany pęcherz, więc nie wiem jak to wygląda i jak rozpoznać.
    Jaką te wody mają konsystencję? jak woda czy śluzowate? a kolor jak woda czy jakiś inny? dużo tego jest? po nogach pójdzie, czy tylko zamoczy bieliznę?

moje wody były różowe

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka katar trochę odpuścił. Jak najczęściej Frida idzie w ruch i woda morska. Zobaczy co będzie w nocy.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Niby robi codziennie, ale właśnie tak to wygląda jakby nie mogła zrobić kupki i zbierały Jej się gazy...
    U mnie tak się zaczęły kolki. :( Najpierw kilka dni marudzenia, prezenia, jakby za mało kupki zrobiła, gazy. A potem następnego dnia wieczorem już dała koncert.
    Oby u Was sytuacja się nie powtórzyła, bo to prawdziwie okropne. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nie mam w domu... ale już napisałam do męża, zeby zakupił wracając z pracy... tyle, ze musimy wytrzymać jakoś do 18...
    kurde no tak mi szkoda tej mojej malutkiej, że się tak meczy...=(

Gusiak mam dokładnie to samo z Olkiem , biedny od wczoraj się męczy, pręży się, ciągle stęka robi się purpurowy na buźce, brzuszek napięty, nóżki podkurczone albo całkiem wyprostowane, a i tak nie umie się biedak wypróżnić, czasem mu się uda w znikomych ilościach i wtedy jest chwila ulgi, ale potem znowu to samo. Ja od wczoraj podaję herbatkę z koperku co jakis czas i kropelki espumisan, do tego masaż brzuszka, dźwigałam mu też nóżki żeby mu ułatwić, ale nie powiem żeby była rewelacyjna poprawa, dopiero dziś (odpukać) jest dużo lepiej po tym jak położyłam mu na brzuszek termoforek dla dzieci, od razu przestał stękać i zasnął z nim na brzuszku. Tak więc nie wiem czy to ten termofor, czy wszystko razem skumulowane dało w końcu efekt

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Gusiak a próbowałaś masować brzuszek lub jeszcze polecają ciepłe okłady.

Paulinek dziękuje. Właśnie do nich napisałam razem z zdjęciem ciekawe kiedy odpiszą.
    Mi moje koleżanki polecają oklady z termoforu. Są takie male okrągłe termofory z pestkami wiśni w środku. Nagrzewa sie je (Np w mikfrofali ale pewnie inaczej tez sie da- nie wiem nie czytałam instrukcji- w piekarniku??? Trzeba by sprawdzić...) i kładzie dziecku na brzuszek. Są podobno super bo nie ma ryzyka, ze poparzysz dziecko jak termoforem na wode ;) w smyku widzialam za dwadzieścia pare złotych ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto oglądnąc:
    Moja tak jest teraz owinięta i spokój

https://www.youtube.com/watch?v=n7m7iWdXypY

diatomka, Anitka201 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    agatka - reklamować;) pisz do nich na fb i pewnie każą odesłać i naprawią porządnie;) u mnie się nic nie stało póki co, a np z poduszki na fotel korzystam ciągle

ja byłam dzisiaj na KTG, ale w Świdnicy - w Wałbrzychu jak dzwoniłam powiedzieli, że samego KTG nie zrobią od razu zostawią w szpitalu :o a mi się nie uśmiechało przez tydzień czy dwa leżeć bez sensu

KTG ok, mała tętno w normie, jakieś marne skurczyki po 40%, ale teraz jestem spokojna i mogę cierpliwie czekać;)
    Ja tez juz na KTG chodzę do szpitala- praktycznie codzien mnie moj ginek wysyła ale w sumie mi to odpowiada. Poleze godzinkę ale jestem przynajmniej spokojniejsza, ze wszystko w porzadku- moj maluch sie teraz znacznie mniej juz rusza a przyzwyczaił mnie do tego, ze szaleje cale dnie :)
    Jutro przerwa bo mam kontrolnego USG ale w środę znów jadę.
    Nie wiem czy się zapisaly jakies skurcze bo mi nie powiedzieli a ja sie nawet nie pytalam, ale sadze, ze nie ;) psychicznie szykuje sie na 10 dobę na wywołanie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a espumisan probowalas?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka właśnie tego się boje, że wieczorem może być jeszcze gorzej i zaczna Nam się kolki... bo od wczorajszek nocy co chwile się brzuszek odzywa ... Nadia się biedna meczy, ja już wyczerpana ta bezsilnościa...

Będę musiała pomyśleć o takim termoforku, tylko poki co nie mam skąd go wziąć...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Warto oglądnąc:

Ooo prosze takie same metody, które w swojej książce przedstawia ta straszna Tracy ;)

Fajny link- metoda DUDU to zawijania maluszka latwa do zapamiętania :)

kassiassw lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lenka właśnie tego się boje, że wieczorem może być jeszcze gorzej i zaczna Nam się kolki... bo od wczorajszek nocy co chwile się brzuszek odzywa ... Nadia się biedna meczy, ja już wyczerpana ta bezsilnościa...

Będę musiała pomyśleć o takim termoforku, tylko poki co nie mam skąd go wziąć...
    Gusiak w smyku byly rozne termoforki- nie wiem czy masz w okolicy. Z takim na wode dla dorosłych trzeba uwazac- pomimo tego ze zawsze maja jakies otulacze ja nieraz sie poparzylam stosując przy miesiączkach- kladlam na brzuch niby nie czułam, ze gorące bo przynosilo ulgę a pozniej budzilam sie ze sparzonym brzuchem :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak poważnie oglądnij sobie ten filmik i spróbuj zamotać tak małą. Moja się też pręży, skrzeczy, i robi się aż bordowa a kupki robi normalne i bąki też puszcza. Przed chwila wstała i zrobiła cyrk i przypomniałam sobie o tym filmiku który też mi ktoś polecił. Zawinęłam ją i spokój od razu i nawet zasnęła, i w końcu mogłam ją położyć na drugim boku z którym mamy problem od urodzenia i codziennie ćwiczymy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Warto oglądnąc:

U nas zadziałało dokładnie raz. Ale też nie mam niczego do zawijania poza pieluszka, która jest za mała - 3 ruchy i córa jest poza burrito. ;) Zastanawiam się nad woombie, ale trochę mi szkoda kasy jakby się miało nie sprawdzić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U nas zadziałało dokładnie raz. Ale też nie mam niczego do zawijania poza pieluszka, która jest za mała - 3 ruchy i córa jest poza burrito. ;) Zastanawiam się nad woombie, ale trochę mi szkoda kasy jakby się miało nie sprawdzić.

No ja szukam właśnie używanego woombie. a teraz zawinęłam ją w kocyk z biedronki.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na używane patrzyłam ale to chyba nie ma szans, a jak już to cena niewiele lepsza niż nowe :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja zadałam zapytanie na fb. Może ktoś będzie miał i sprzeda taniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:08

la_lenka, trix lubią tę wiadomość

‹‹ 2441 2442 2443 2444 2445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ