X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Mamusie już rozpakowane..a te witaminki to zabrać ze sobą do szpitala...czy w szpitalu na długość pobytu to oni mojej dzidzi dadzą?
    Oni daja , rano przychodzą kąpiel ( dziwne ze rano , dzisiaj chcialy kapac nie zgodzilam sie bo wychodze i nie chce zeby chora byla )

monaaa85 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te kapsułki twist off odgryzam i wyciskam... jak dla mnie są całkiem spoko =)

mam pytanie do mam po cięciu... wasze blizny tez są takie jakby 'wystające', w sensie jakby spuchniete i twarde?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja... dziś mam stresa, bo czeka mnie ostatnia wizyta u prowadzącego i ciekawe, czy dostanę skierowanie na oddział...

Mam pytanie do mam już karmiących :D Jak myślicie, coś takiego (kamizelka do karmienia) może się przydać?

http://allegro.pl/kamizelka-do-karmienia-piersia-l-42-44-pod-bluzke-i5664365360.html

Dodam, że ja nie mam prawie wcale koszulek ani koszul rozpinanych w biuście i też nie za bardzo lubię w takich chodzić :)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    adzia a masz nawilżacz powietrza? ja mam problemy z zatokami i jak się zaczyna taka pogoda to wtedy robi się więcej tej wydzieliny przez suche powietrze itp. Może to by trochę profilaktycznie pomagało?

Anitka to lepsza Bavaria bo ma 0,0%;) a karmi jednak ma 0,5% i odradzają
    Polecam Bavarie Wit. Bavaria ma atestowany sposób filtracji alkoholu i faktycznie, jako jedno z niewielu piw na rynku ma 0%!

Anitka201 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja te kapsułki twist off odgryzam i wyciskam... jak dla mnie są całkiem spoko =)

mam pytanie do mam po cięciu... wasze blizny tez są takie jakby 'wystające', w sensie jakby spuchniete i twarde?

Ja mam lekkie zgrubienie w jednym z końców, wyczuwalne palcem ale nad blizną i podobno to normalne, jakieś szwy na powięzi (pod skórą), czy cuś ;) Konsultowałam to z lekarzem, a i ostatnio położna też oglądała i powiedziała to samo. Za parę tygodni będzie podobno już ok.
    Moja blizna ogólnie to cienka różowa linia, nie chwaląc się - pięknie wygląda.
    Widać, że szył mnie profesjonalista ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Witam się i ja... dziś mam stresa, bo czeka mnie ostatnia wizyta u prowadzącego i ciekawe, czy dostanę skierowanie na oddział...

Mam pytanie do mam już karmiących :D Jak myślicie, coś takiego (kamizelka do karmienia) może się przydać?

http://allegro.pl/kamizelka-do-karmienia-piersia-l-42-44-pod-bluzke-i5664365360.html

Dodam, że ja nie mam prawie wcale koszulek ani koszul rozpinanych w biuście i też nie za bardzo lubię w takich chodzić :)
    Ja w taki sposób wykorzystuje zwykłe koszulki na cienkich ramiączkach, bez problemu daje się je ściągnąć w dół na czas karmienia. Muszę kupić sobie takich więcej, bo to najwygodniejszy sposób na publiczne karmienie, można każdą bluzkę na wierzch założyć,a po nerach nie ciągnie. ;)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w aptece witaminy z dozownikiem i jestem zadowolona :-)

Staraczka Roksanka jest śliczna :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Na zdjęciu szwów polozna mi powiedziała, że te zgrubienia to szwy podskorne i tak ma być. One się dość dlugo rozpuszczaja, ale w koncu znikną.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 21 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,tak się wtrące na temat karmi-miejcie swiadomość ze ono zawiera alkohol,w piwie laktacje pobudza słód jęczmienny,jest dostępny na rynku suplement słodowy dla mam karmiących nazywa sie Femaltiker i jest do kupienia w rossmanie i działa jak szalony :D

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja w taki sposób wykorzystuje zwykłe koszulki na cienkich ramiączkach, bez problemu daje się je ściągnąć w dół na czas karmienia. Muszę kupić sobie takich więcej, bo to najwygodniejszy sposób na publiczne karmienie, można każdą bluzkę na wierzch założyć,a po nerach nie ciągnie. ;)

Dzięki :) Na to nie wpadłam, a to rzeczywiście lepszy pomysł niż wydawanie kasy na coś, co się więcej nie przyda :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, czyli takie zgrubienie na ranie to nic nie pokojacego i tak powinno być? =)
    Niby za 4 tygodnie mam konsultacje, a i przy sciagnieciu szwu lekarz powiedział ze jest trochę opuchnieta, ponoc to się wchlonie i rozejdzie, ale wolalam się upewnić =)

Boooooze dziś od rana cały czas wisimy na cycu... moje dziecko ewidentnie potrzebuje mojej bliskości... zdąży ładnie zasnąć kiedy się przytula i jak tylko próbuje Ją odłożyć to oczy w 5 zł koniec spania i znów zaczyna się prezyc... echhh... zostałam uziemiona na kanapie z małym chrabaszczem na brzuchu ;D

karolcia87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka to samo od 8 przy cycu :-) laktacja sie rozlrecila to dziewczyna nadrabia :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam które używają kapturki do karmienia. Są takie które się trzymają piersi "przykleja " ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko się dziś namysla co chce robić, na razie leży w łóżeczku i wkurzona skrzypi. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja nawet nie myśli żeby strzelić sobie drzemkę. Mała przylepa, tylko na rękach jest cicho.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Moja jest taka wypukła, jakby taki wałek :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja przyjeta na oddzial :D
    Tyle dzieciaczkow tu jest,dra sie w nieboglosy :D a jakie sliczne,takie malutkie.. Ah :)
    Porobili mi badania,krew,jakies wymazy i czekamy co dalej :)
    Na ktg skurcz jeden siegnal tylko do 50 a tak to jakies smieszne liczby 10-20
    Mam nadzieje ze niedlugo cos sie zacznie dziac :)
    I leze sama na sali i bardzi mi to odpowiada :P

monaaa85 lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bawiła się od 9. Trochę wsadziłam ją do bujaka bym mogła naszykować obiad i tak fajnie sama się bawiła że aż miło. Teraz dostała cyca i śpi a ja mam czas dla siebie.

Moja blizna ma miejscami takie zgrubienia i też słyszałam że tak bywa. Ale z jednej strony jest jeszcze opuchnieta.

Właśnie zarejestrowałam się do mojego gin. I idąc na wizytę chciałabym mu kupić coś w podziękowaniu za opiekę, za to że tak nami się zajął, był na każde skinienie, za ciepło i spokoj oraz za nasze szczęście. Myślicie że wypada? Jeżeli tak to co?

Paulinek wiesz ze rogal do karmienia mi się popruł na szwie. Użyłam go może z 3 razy bo większość czasu karmiłam na leżąco a wczoraj go wyciągam do karmienia i dupa. I teraz nie wiem czy to reklamować czy po prostu sama zażyć.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, ze nie powinno sie nic kupować, ale mozna na przykład kartkę z podziękowaniami dać. Nie wiem jak to jest w Pl, ale tu sie nagminnie robi i daje. Wrzuć w Google takkekort baby jakby co. Nie jest zobowiązujące dla obdarowanego a to miły gest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:54

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:56

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 2439 2440 2441 2442 2443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ