X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Mamusie już rozpakowane..a te witaminki to zabrać ze sobą do szpitala...czy w szpitalu na długość pobytu to oni mojej dzidzi dadzą?
    Oni daja , rano przychodzą kąpiel ( dziwne ze rano , dzisiaj chcialy kapac nie zgodzilam sie bo wychodze i nie chce zeby chora byla )

monaaa85 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te kapsułki twist off odgryzam i wyciskam... jak dla mnie są całkiem spoko =)

mam pytanie do mam po cięciu... wasze blizny tez są takie jakby 'wystające', w sensie jakby spuchniete i twarde?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja... dziś mam stresa, bo czeka mnie ostatnia wizyta u prowadzącego i ciekawe, czy dostanę skierowanie na oddział...

Mam pytanie do mam już karmiących :D Jak myślicie, coś takiego (kamizelka do karmienia) może się przydać?

http://allegro.pl/kamizelka-do-karmienia-piersia-l-42-44-pod-bluzke-i5664365360.html

Dodam, że ja nie mam prawie wcale koszulek ani koszul rozpinanych w biuście i też nie za bardzo lubię w takich chodzić :)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    adzia a masz nawilżacz powietrza? ja mam problemy z zatokami i jak się zaczyna taka pogoda to wtedy robi się więcej tej wydzieliny przez suche powietrze itp. Może to by trochę profilaktycznie pomagało?

Anitka to lepsza Bavaria bo ma 0,0%;) a karmi jednak ma 0,5% i odradzają
    Polecam Bavarie Wit. Bavaria ma atestowany sposób filtracji alkoholu i faktycznie, jako jedno z niewielu piw na rynku ma 0%!

Anitka201 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja te kapsułki twist off odgryzam i wyciskam... jak dla mnie są całkiem spoko =)

mam pytanie do mam po cięciu... wasze blizny tez są takie jakby 'wystające', w sensie jakby spuchniete i twarde?

Ja mam lekkie zgrubienie w jednym z końców, wyczuwalne palcem ale nad blizną i podobno to normalne, jakieś szwy na powięzi (pod skórą), czy cuś ;) Konsultowałam to z lekarzem, a i ostatnio położna też oglądała i powiedziała to samo. Za parę tygodni będzie podobno już ok.
    Moja blizna ogólnie to cienka różowa linia, nie chwaląc się - pięknie wygląda.
    Widać, że szył mnie profesjonalista ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Witam się i ja... dziś mam stresa, bo czeka mnie ostatnia wizyta u prowadzącego i ciekawe, czy dostanę skierowanie na oddział...

Mam pytanie do mam już karmiących :D Jak myślicie, coś takiego (kamizelka do karmienia) może się przydać?

http://allegro.pl/kamizelka-do-karmienia-piersia-l-42-44-pod-bluzke-i5664365360.html

Dodam, że ja nie mam prawie wcale koszulek ani koszul rozpinanych w biuście i też nie za bardzo lubię w takich chodzić :)
    Ja w taki sposób wykorzystuje zwykłe koszulki na cienkich ramiączkach, bez problemu daje się je ściągnąć w dół na czas karmienia. Muszę kupić sobie takich więcej, bo to najwygodniejszy sposób na publiczne karmienie, można każdą bluzkę na wierzch założyć,a po nerach nie ciągnie. ;)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w aptece witaminy z dozownikiem i jestem zadowolona :-)

Staraczka Roksanka jest śliczna :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Na zdjęciu szwów polozna mi powiedziała, że te zgrubienia to szwy podskorne i tak ma być. One się dość dlugo rozpuszczaja, ale w koncu znikną.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 21 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,tak się wtrące na temat karmi-miejcie swiadomość ze ono zawiera alkohol,w piwie laktacje pobudza słód jęczmienny,jest dostępny na rynku suplement słodowy dla mam karmiących nazywa sie Femaltiker i jest do kupienia w rossmanie i działa jak szalony :D

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja w taki sposób wykorzystuje zwykłe koszulki na cienkich ramiączkach, bez problemu daje się je ściągnąć w dół na czas karmienia. Muszę kupić sobie takich więcej, bo to najwygodniejszy sposób na publiczne karmienie, można każdą bluzkę na wierzch założyć,a po nerach nie ciągnie. ;)

Dzięki :) Na to nie wpadłam, a to rzeczywiście lepszy pomysł niż wydawanie kasy na coś, co się więcej nie przyda :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, czyli takie zgrubienie na ranie to nic nie pokojacego i tak powinno być? =)
    Niby za 4 tygodnie mam konsultacje, a i przy sciagnieciu szwu lekarz powiedział ze jest trochę opuchnieta, ponoc to się wchlonie i rozejdzie, ale wolalam się upewnić =)

Boooooze dziś od rana cały czas wisimy na cycu... moje dziecko ewidentnie potrzebuje mojej bliskości... zdąży ładnie zasnąć kiedy się przytula i jak tylko próbuje Ją odłożyć to oczy w 5 zł koniec spania i znów zaczyna się prezyc... echhh... zostałam uziemiona na kanapie z małym chrabaszczem na brzuchu ;D

karolcia87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka to samo od 8 przy cycu :-) laktacja sie rozlrecila to dziewczyna nadrabia :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam które używają kapturki do karmienia. Są takie które się trzymają piersi "przykleja " ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko się dziś namysla co chce robić, na razie leży w łóżeczku i wkurzona skrzypi. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja nawet nie myśli żeby strzelić sobie drzemkę. Mała przylepa, tylko na rękach jest cicho.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Moja jest taka wypukła, jakby taki wałek :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja przyjeta na oddzial :D
    Tyle dzieciaczkow tu jest,dra sie w nieboglosy :D a jakie sliczne,takie malutkie.. Ah :)
    Porobili mi badania,krew,jakies wymazy i czekamy co dalej :)
    Na ktg skurcz jeden siegnal tylko do 50 a tak to jakies smieszne liczby 10-20
    Mam nadzieje ze niedlugo cos sie zacznie dziac :)
    I leze sama na sali i bardzi mi to odpowiada :P

monaaa85 lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bawiła się od 9. Trochę wsadziłam ją do bujaka bym mogła naszykować obiad i tak fajnie sama się bawiła że aż miło. Teraz dostała cyca i śpi a ja mam czas dla siebie.

Moja blizna ma miejscami takie zgrubienia i też słyszałam że tak bywa. Ale z jednej strony jest jeszcze opuchnieta.

Właśnie zarejestrowałam się do mojego gin. I idąc na wizytę chciałabym mu kupić coś w podziękowaniu za opiekę, za to że tak nami się zajął, był na każde skinienie, za ciepło i spokoj oraz za nasze szczęście. Myślicie że wypada? Jeżeli tak to co?

Paulinek wiesz ze rogal do karmienia mi się popruł na szwie. Użyłam go może z 3 razy bo większość czasu karmiłam na leżąco a wczoraj go wyciągam do karmienia i dupa. I teraz nie wiem czy to reklamować czy po prostu sama zażyć.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, ze nie powinno sie nic kupować, ale mozna na przykład kartkę z podziękowaniami dać. Nie wiem jak to jest w Pl, ale tu sie nagminnie robi i daje. Wrzuć w Google takkekort baby jakby co. Nie jest zobowiązujące dla obdarowanego a to miły gest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:54

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:56

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 2439 2440 2441 2442 2443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ