X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie słyszałam, ze na pobudzenie laktacji zwykle klasyczne karmi...

Staraczka a masz chociaż trochę tego pokarmu albo siare?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    ONA przepajasz/ mala? Ile ml dziennie? Ile kupek u malej?

Kup kilka dziennie. A co do przepajania - tak średnio. Odkąd wylądowała mi na kolanie, bo tak się łykiem wody zachłysnęła aż się boję :/
    Położna mówiła, żeby dawać jej ze 20ml dziennie, nie więcej.
    Czym się karmicie??

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jakim trzeba byc bezmozgowcem zeby w nocy okno otwierac !!
    Obudziłam sie bo mleko małej dac , słyszę cos jak traktorek a to jej mała i jej plucka a czemu ? Bo szanownej mamusi bylo gorąco i postanowila uchylic okno !!
    Odrazu zamknęłam bo moja nie jest opatulona jak na zimę w gruby koc .
    Az jej rano powiem
    Hmm, u mnie okno otwarte właściwie 24h na dobę. Przecież na razie nie ma mrozu, a świeże powietrze potrzebne. Ja pilnuje tylko, żeby nie wychladzalo się za bardzo (np. nie było przeciągu). No i na czas kąpieli zamykam.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gusiak, Anitka201, Carolline, kasig lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Hmm, u mnie okno otwarte właściwie 24h na dobę. Przecież na razie nie ma mrozu, a świeże powietrze potrzebne. Ja pilnuje tylko, żeby nie wychladzalo się za bardzo (np. nie było przeciągu). No i na czas kąpieli zamykam.

u nas tak samo to dziala :) okna non stop otwarte -co więcej w pokoju małej drzwi balkonowe również, a mała na ogół ma na sobie pampersa , body i skarpetki :) okryta jest tylko leciutkim, nieocieplanym kocykiem... kark ma cieply, i super spi bo powietrze "nie stoi"...a w szpitalu równiez non stop miałysmy otwarte okno...z tym, że wtedy bylo na zewnatrz 30 C więc nikt nie rozważał innej opcji :P :P

Co do mleka...rozkręci się :) ja własnie między karmieniami odciagam 100 ml, a potem za godzine młoda do cyca i tez się na ogół najada ( niekiedy dorabiam miarke mm, ale coraz rzadziej) więc u nas rozkręcenie laktacji metoda dziecko + laktator zajęło 4 tygodnie...a odciagam tez dlatego bo w nocy mąz tez wstaje i karmi moim mlekiem ale z butli :)

Witam się dziewczyny ;)

połozna środowiskowa do nas nie dotarla do tej pory :P w piatek mamy wizyte u pediatry...poza tym po staremu...i chyba w końcu mała powoli zaczyna sobie normować dobe - błogosławiona rutyna ! karmienie o 20 - o 2 - o 6 i tak od kilku dni dzieki temu tak naprawde w nocy wstajemy raz, bo o 6 mąż i tak szykuje sie do pracy a młody do żlobka :)

Pozdrawiamy :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy nadal przeziębieni :( . W nocy musiałam mieć gorączkę, bo aż cała się spociłam i byłam rozpalona. Wzięłam rano APAP, chociaż przez całą ciążę udało się bez... ech :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synuś kończy dzisiaj pierwszy tydzień :-D ♡♡♡♡

monaaa85, adzia, .ona., snoopy_etka, Gusiak, nick nieaktualny, kasig lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, nie nadrobię Was na pewno, ale newsy z pierwszej strony przeczytane :) dziękujemy za gratulacje i gratulijemy i życzymy zdrówka dla kolejnych rozpakowanych.

Od soboty jesteśmy w domku, uczymy się siebie i organizujemy żeby wszystko miało ręce i nogi. Ja z dnia na dzień czuje sie coraz lepiej, trochę rana ciągnie i plecy strasznie bolą, ale dajemy radę :) Gabrysia jest cwaniarą i wieczorne spanie kończy się między mamą a tatą - dobrze, że mamy duże łóżko :) będę zaglądać do was w miarę możliwości :)

Ps. Po jakim czasie po cc schodzi opuchlizna z ciała? Stopy nadal spuchnięte, w sumie to jeszcze bardziej niż były ale lekarz mówił, że to normalne.

Ps 2 po jakim czasie wizyta u pediatry? I czy to się idzie na rutynową kontrolę czy jak coś z dzieckiem jest nie tak?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka tu bylo w nocy chyba 19stopni deszcz padal , pediatra byla i pytala o okno bo jej mała przeziębienie zlapala , wzieli ja na inna sale i kolejny dzien zostaje .

Byla u mnie laktatorka , sutki mam poranione mimo kapturka , skóra zaczela schodzic szczypie , lamolina nie pomaga :/
    Wypipam inke i pokarm sie pojawil trochę ale jednak cos bo wczoraj pusto nawrt siary brak .
    Laktatorka mowila zebym odciagala w domu mleko dla małej do czasu az sutki dojda do siebie i jak zaczne jej znowu dawwc to problem moze znowu byc bo ja nie mam sutkow , są ale nie takie jak powinny byc , smarowac maltanem .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś podaje witaminy D i K w innej formie niż te paskudne kapsułki twist-off? Nienawidzę tego podawać, już nawet ścianę zachlapalismy, bo kapsułka się źle ukrecila. Chciałbym coś w normalnych kroplach, ale co znajdę jakiś preparat to już niedostępny. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie to Gabrysia
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9caa0865f644.jpg

la_lenka, adzia, .ona., monaaa85, nick nieaktualny, Anitka201, nick nieaktualny, Lilla My, marlenak_me, snoopy_etka, Gusiak, paula2013, agatka196, Kasiarzynka, nick nieaktualny, kasig, karolcia87, Czarna_88, Wonderland, Carolline, Bruma, trix, chabasse lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, moja mała ma juz 8 dni:-) jest bardzo absorbująca i kochana, karmimy się piersią, choć w nocy dokarmiam butlą, bo kiedy już ją dobudze na jedzenie jest taka rozeźlona ze nie chce chwytać brodawki (w kapturku, bo inaczej nie umiemy) i sie rzuca, więc butla nieodzowna :-)a i też kończy się na śnie w naszym łózku, bo narzeka na samotne spanie po rozbudzeniu na jedzenie..

ja zaangażowałam bacię do pomocy w prasowaniu i gotowaniu, bo iedy jestem z nią sama nie mam czas ubrać soczewek czy iść pod prysznic i biegnę do płaczka :-)

monaaa85 lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Czy ktoś podaje witaminy D i K w innej formie niż te paskudne kapsułki twist-off? Nienawidzę tego podawać, już nawet ścianę zachlapalismy, bo kapsułka się źle ukrecila. Chciałbym coś w normalnych kroplach, ale co znajdę jakiś preparat to już niedostępny. :(
    Nam zapisali w szpitalu Devikap - kropelki na receptę, za niecałe 5 zł

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Ja tę kapsułkę ucinam nożyczkami ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to ja dzisiaj też tak otworzyć nie moglam tego badziewia troche mi strzelilo w rece a reszta na małej wyladowala , musiałam druga wziąć .

A to królewna przez którą moje suty są pociachane :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/793e3a5a7896.jpg

monaaa85, la_lenka, snoopy_etka, Gusiak, agatka196, Kasiarzynka, nick nieaktualny, adzia, Czarna_88, Wonderland, Bruma, trix, chabasse lubią tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

W aptekach dostępne są już witaminki w postaci płynu z atomizerem i wysięgnikiem do buźki jak tantum verde. Jeden psiuk=jedna dawka. Moim zdaniem to najwygodniej :-) Np.Witamilki colfarmu.

la_lenka, Lilla My lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja tę kapsułkę ucinam nożyczkami ;)
    Ja teraz też, ale i tak mnie do szału doprowadza. Połowy nie mogę wycisnąć, cała się wybrudzę, no nie pasuje mi :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa - już dzwonię i zamawiam w aptece. Wygląda fajnie i lepiej niż twist-off.

monaaa85 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Monaaa - już dzwonię i zamawiam w aptece. Wygląda fajnie i lepiej niż twist-off.
    A ja właśnie w żadnej aptece nie mogę tego znaleźć :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie już rozpakowane..a te witaminki to zabrać ze sobą do szpitala...czy w szpitalu na długość pobytu to oni mojej dzidzi dadzą?

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja właśnie w żadnej aptece nie mogę tego znaleźć :/

Kochana zadzwoń do najbliższej Ci apteki i poproś niech zamówią.

1usacwa1uvvludfr.png
‹‹ 2438 2439 2440 2441 2442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ