Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
diatomka wrote:ONA przepajasz/ mala? Ile ml dziennie? Ile kupek u malej?
Kup kilka dziennie. A co do przepajania - tak średnio. Odkąd wylądowała mi na kolanie, bo tak się łykiem wody zachłysnęła aż się boję
Położna mówiła, żeby dawać jej ze 20ml dziennie, nie więcej.
Czym się karmicie??
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Staraczka23 wrote:Jakim trzeba byc bezmozgowcem zeby w nocy okno otwierac !!
Obudziłam sie bo mleko małej dac , słyszę cos jak traktorek a to jej mała i jej plucka a czemu ? Bo szanownej mamusi bylo gorąco i postanowila uchylic okno !!
Odrazu zamknęłam bo moja nie jest opatulona jak na zimę w gruby koc .
Az jej rano powiemalutka, Paulinek, Gusiak, Anitka201, Carolline, kasig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Hmm, u mnie okno otwarte właściwie 24h na dobę. Przecież na razie nie ma mrozu, a świeże powietrze potrzebne. Ja pilnuje tylko, żeby nie wychladzalo się za bardzo (np. nie było przeciągu). No i na czas kąpieli zamykam.
u nas tak samo to dzialaokna non stop otwarte -co więcej w pokoju małej drzwi balkonowe również, a mała na ogół ma na sobie pampersa , body i skarpetki
okryta jest tylko leciutkim, nieocieplanym kocykiem... kark ma cieply, i super spi bo powietrze "nie stoi"...a w szpitalu równiez non stop miałysmy otwarte okno...z tym, że wtedy bylo na zewnatrz 30 C więc nikt nie rozważał innej opcji
Co do mleka...rozkręci sięja własnie między karmieniami odciagam 100 ml, a potem za godzine młoda do cyca i tez się na ogół najada ( niekiedy dorabiam miarke mm, ale coraz rzadziej) więc u nas rozkręcenie laktacji metoda dziecko + laktator zajęło 4 tygodnie...a odciagam tez dlatego bo w nocy mąz tez wstaje i karmi moim mlekiem ale z butli
Witam się dziewczyny
połozna środowiskowa do nas nie dotarla do tej poryw piatek mamy wizyte u pediatry...poza tym po staremu...i chyba w końcu mała powoli zaczyna sobie normować dobe - błogosławiona rutyna ! karmienie o 20 - o 2 - o 6 i tak od kilku dni dzieki temu tak naprawde w nocy wstajemy raz, bo o 6 mąż i tak szykuje sie do pracy a młody do żlobka
Pozdrawiamy
-
A mój synuś kończy dzisiaj pierwszy tydzień
♡♡♡♡
monaaa85, adzia, .ona., snoopy_etka, Gusiak, Misi@, kasig lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki, nie nadrobię Was na pewno, ale newsy z pierwszej strony przeczytane
dziękujemy za gratulacje i gratulijemy i życzymy zdrówka dla kolejnych rozpakowanych.
Od soboty jesteśmy w domku, uczymy się siebie i organizujemy żeby wszystko miało ręce i nogi. Ja z dnia na dzień czuje sie coraz lepiej, trochę rana ciągnie i plecy strasznie bolą, ale dajemy radęGabrysia jest cwaniarą i wieczorne spanie kończy się między mamą a tatą - dobrze, że mamy duże łóżko
będę zaglądać do was w miarę możliwości
Ps. Po jakim czasie po cc schodzi opuchlizna z ciała? Stopy nadal spuchnięte, w sumie to jeszcze bardziej niż były ale lekarz mówił, że to normalne.
Ps 2 po jakim czasie wizyta u pediatry? I czy to się idzie na rutynową kontrolę czy jak coś z dzieckiem jest nie tak? -
nick nieaktualnyLenka tu bylo w nocy chyba 19stopni deszcz padal , pediatra byla i pytala o okno bo jej mała przeziębienie zlapala , wzieli ja na inna sale i kolejny dzien zostaje .
Byla u mnie laktatorka , sutki mam poranione mimo kapturka , skóra zaczela schodzic szczypie , lamolina nie pomaga
Wypipam inke i pokarm sie pojawil trochę ale jednak cos bo wczoraj pusto nawrt siary brak .
Laktatorka mowila zebym odciagala w domu mleko dla małej do czasu az sutki dojda do siebie i jak zaczne jej znowu dawwc to problem moze znowu byc bo ja nie mam sutkow , są ale nie takie jak powinny byc , smarowac maltanem . -
Czy ktoś podaje witaminy D i K w innej formie niż te paskudne kapsułki twist-off? Nienawidzę tego podawać, już nawet ścianę zachlapalismy, bo kapsułka się źle ukrecila. Chciałbym coś w normalnych kroplach, ale co znajdę jakiś preparat to już niedostępny.
-
Ciocie to Gabrysia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9caa0865f644.jpgla_lenka, adzia, .ona., monaaa85, lila1983, Anitka201, Staraczka23, Lilla My, marlenak_me, snoopy_etka, Gusiak, paula2013, agatka196, Kasiarzynka, Misi@, kasig, karolcia87, Czarna_88, Wonderland, Carolline, Bruma, trix, chabasse lubią tę wiadomość
-
hej laseczki, moja mała ma juz 8 dni:-) jest bardzo absorbująca i kochana, karmimy się piersią, choć w nocy dokarmiam butlą, bo kiedy już ją dobudze na jedzenie jest taka rozeźlona ze nie chce chwytać brodawki (w kapturku, bo inaczej nie umiemy) i sie rzuca, więc butla nieodzowna :-)a i też kończy się na śnie w naszym łózku, bo narzeka na samotne spanie po rozbudzeniu na jedzenie..
ja zaangażowałam bacię do pomocy w prasowaniu i gotowaniu, bo iedy jestem z nią sama nie mam czas ubrać soczewek czy iść pod prysznic i biegnę do płaczka
monaaa85 lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Czy ktoś podaje witaminy D i K w innej formie niż te paskudne kapsułki twist-off? Nienawidzę tego podawać, już nawet ścianę zachlapalismy, bo kapsułka się źle ukrecila. Chciałbym coś w normalnych kroplach, ale co znajdę jakiś preparat to już niedostępny.
-
la_lenka wrote:Czy ktoś podaje witaminy D i K w innej formie niż te paskudne kapsułki twist-off? Nienawidzę tego podawać, już nawet ścianę zachlapalismy, bo kapsułka się źle ukrecila. Chciałbym coś w normalnych kroplach, ale co znajdę jakiś preparat to już niedostępny.
Ja tę kapsułkę ucinam nożyczkami
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyLenka to ja dzisiaj też tak otworzyć nie moglam tego badziewia troche mi strzelilo w rece a reszta na małej wyladowala , musiałam druga wziąć .
A to królewna przez którą moje suty są pociachane
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/793e3a5a7896.jpgmonaaa85, la_lenka, snoopy_etka, Gusiak, agatka196, Kasiarzynka, Misi@, adzia, Czarna_88, Wonderland, Bruma, trix, chabasse lubią tę wiadomość
-
W aptekach dostępne są już witaminki w postaci płynu z atomizerem i wysięgnikiem do buźki jak tantum verde. Jeden psiuk=jedna dawka. Moim zdaniem to najwygodniejNp.Witamilki colfarmu.
la_lenka, Lilla My lubią tę wiadomość