X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie słyszałam, ze na pobudzenie laktacji zwykle klasyczne karmi...

Staraczka a masz chociaż trochę tego pokarmu albo siare?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    ONA przepajasz/ mala? Ile ml dziennie? Ile kupek u malej?

Kup kilka dziennie. A co do przepajania - tak średnio. Odkąd wylądowała mi na kolanie, bo tak się łykiem wody zachłysnęła aż się boję :/
    Położna mówiła, żeby dawać jej ze 20ml dziennie, nie więcej.
    Czym się karmicie??

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jakim trzeba byc bezmozgowcem zeby w nocy okno otwierac !!
    Obudziłam sie bo mleko małej dac , słyszę cos jak traktorek a to jej mała i jej plucka a czemu ? Bo szanownej mamusi bylo gorąco i postanowila uchylic okno !!
    Odrazu zamknęłam bo moja nie jest opatulona jak na zimę w gruby koc .
    Az jej rano powiem
    Hmm, u mnie okno otwarte właściwie 24h na dobę. Przecież na razie nie ma mrozu, a świeże powietrze potrzebne. Ja pilnuje tylko, żeby nie wychladzalo się za bardzo (np. nie było przeciągu). No i na czas kąpieli zamykam.

alutka, Paulinek, Gusiak, Anitka201, Carolline, kasig lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Hmm, u mnie okno otwarte właściwie 24h na dobę. Przecież na razie nie ma mrozu, a świeże powietrze potrzebne. Ja pilnuje tylko, żeby nie wychladzalo się za bardzo (np. nie było przeciągu). No i na czas kąpieli zamykam.

u nas tak samo to dziala :) okna non stop otwarte -co więcej w pokoju małej drzwi balkonowe również, a mała na ogół ma na sobie pampersa , body i skarpetki :) okryta jest tylko leciutkim, nieocieplanym kocykiem... kark ma cieply, i super spi bo powietrze "nie stoi"...a w szpitalu równiez non stop miałysmy otwarte okno...z tym, że wtedy bylo na zewnatrz 30 C więc nikt nie rozważał innej opcji :P :P

Co do mleka...rozkręci się :) ja własnie między karmieniami odciagam 100 ml, a potem za godzine młoda do cyca i tez się na ogół najada ( niekiedy dorabiam miarke mm, ale coraz rzadziej) więc u nas rozkręcenie laktacji metoda dziecko + laktator zajęło 4 tygodnie...a odciagam tez dlatego bo w nocy mąz tez wstaje i karmi moim mlekiem ale z butli :)

Witam się dziewczyny ;)

połozna środowiskowa do nas nie dotarla do tej pory :P w piatek mamy wizyte u pediatry...poza tym po staremu...i chyba w końcu mała powoli zaczyna sobie normować dobe - błogosławiona rutyna ! karmienie o 20 - o 2 - o 6 i tak od kilku dni dzieki temu tak naprawde w nocy wstajemy raz, bo o 6 mąż i tak szykuje sie do pracy a młody do żlobka :)

Pozdrawiamy :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy nadal przeziębieni :( . W nocy musiałam mieć gorączkę, bo aż cała się spociłam i byłam rozpalona. Wzięłam rano APAP, chociaż przez całą ciążę udało się bez... ech :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synuś kończy dzisiaj pierwszy tydzień :-D ♡♡♡♡

monaaa85, adzia, .ona., snoopy_etka, Gusiak, Misi@, kasig lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, nie nadrobię Was na pewno, ale newsy z pierwszej strony przeczytane :) dziękujemy za gratulacje i gratulijemy i życzymy zdrówka dla kolejnych rozpakowanych.

Od soboty jesteśmy w domku, uczymy się siebie i organizujemy żeby wszystko miało ręce i nogi. Ja z dnia na dzień czuje sie coraz lepiej, trochę rana ciągnie i plecy strasznie bolą, ale dajemy radę :) Gabrysia jest cwaniarą i wieczorne spanie kończy się między mamą a tatą - dobrze, że mamy duże łóżko :) będę zaglądać do was w miarę możliwości :)

Ps. Po jakim czasie po cc schodzi opuchlizna z ciała? Stopy nadal spuchnięte, w sumie to jeszcze bardziej niż były ale lekarz mówił, że to normalne.

Ps 2 po jakim czasie wizyta u pediatry? I czy to się idzie na rutynową kontrolę czy jak coś z dzieckiem jest nie tak?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka tu bylo w nocy chyba 19stopni deszcz padal , pediatra byla i pytala o okno bo jej mała przeziębienie zlapala , wzieli ja na inna sale i kolejny dzien zostaje .

Byla u mnie laktatorka , sutki mam poranione mimo kapturka , skóra zaczela schodzic szczypie , lamolina nie pomaga :/
    Wypipam inke i pokarm sie pojawil trochę ale jednak cos bo wczoraj pusto nawrt siary brak .
    Laktatorka mowila zebym odciagala w domu mleko dla małej do czasu az sutki dojda do siebie i jak zaczne jej znowu dawwc to problem moze znowu byc bo ja nie mam sutkow , są ale nie takie jak powinny byc , smarowac maltanem .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś podaje witaminy D i K w innej formie niż te paskudne kapsułki twist-off? Nienawidzę tego podawać, już nawet ścianę zachlapalismy, bo kapsułka się źle ukrecila. Chciałbym coś w normalnych kroplach, ale co znajdę jakiś preparat to już niedostępny. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie to Gabrysia
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9caa0865f644.jpg

la_lenka, adzia, .ona., monaaa85, lila1983, Anitka201, Staraczka23, Lilla My, marlenak_me, snoopy_etka, Gusiak, paula2013, agatka196, Kasiarzynka, Misi@, kasig, karolcia87, Czarna_88, Wonderland, Carolline, Bruma, trix, chabasse lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, moja mała ma juz 8 dni:-) jest bardzo absorbująca i kochana, karmimy się piersią, choć w nocy dokarmiam butlą, bo kiedy już ją dobudze na jedzenie jest taka rozeźlona ze nie chce chwytać brodawki (w kapturku, bo inaczej nie umiemy) i sie rzuca, więc butla nieodzowna :-)a i też kończy się na śnie w naszym łózku, bo narzeka na samotne spanie po rozbudzeniu na jedzenie..

ja zaangażowałam bacię do pomocy w prasowaniu i gotowaniu, bo iedy jestem z nią sama nie mam czas ubrać soczewek czy iść pod prysznic i biegnę do płaczka :-)

monaaa85 lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Czy ktoś podaje witaminy D i K w innej formie niż te paskudne kapsułki twist-off? Nienawidzę tego podawać, już nawet ścianę zachlapalismy, bo kapsułka się źle ukrecila. Chciałbym coś w normalnych kroplach, ale co znajdę jakiś preparat to już niedostępny. :(
    Nam zapisali w szpitalu Devikap - kropelki na receptę, za niecałe 5 zł

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Ja tę kapsułkę ucinam nożyczkami ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to ja dzisiaj też tak otworzyć nie moglam tego badziewia troche mi strzelilo w rece a reszta na małej wyladowala , musiałam druga wziąć .

A to królewna przez którą moje suty są pociachane :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/793e3a5a7896.jpg

monaaa85, la_lenka, snoopy_etka, Gusiak, agatka196, Kasiarzynka, Misi@, adzia, Czarna_88, Wonderland, Bruma, trix, chabasse lubią tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

W aptekach dostępne są już witaminki w postaci płynu z atomizerem i wysięgnikiem do buźki jak tantum verde. Jeden psiuk=jedna dawka. Moim zdaniem to najwygodniej :-) Np.Witamilki colfarmu.

la_lenka, Lilla My lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja tę kapsułkę ucinam nożyczkami ;)
    Ja teraz też, ale i tak mnie do szału doprowadza. Połowy nie mogę wycisnąć, cała się wybrudzę, no nie pasuje mi :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa - już dzwonię i zamawiam w aptece. Wygląda fajnie i lepiej niż twist-off.

monaaa85 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Monaaa - już dzwonię i zamawiam w aptece. Wygląda fajnie i lepiej niż twist-off.
    A ja właśnie w żadnej aptece nie mogę tego znaleźć :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie już rozpakowane..a te witaminki to zabrać ze sobą do szpitala...czy w szpitalu na długość pobytu to oni mojej dzidzi dadzą?

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja właśnie w żadnej aptece nie mogę tego znaleźć :/

Kochana zadzwoń do najbliższej Ci apteki i poproś niech zamówią.

1usacwa1uvvludfr.png
‹‹ 2438 2439 2440 2441 2442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ